Gönderen Konu: manuel civic fd6 passat 122 tsi ?  (Okunma sayısı 23313 defa)

denizcan

Ynt: manuel civic fd6 passat 122 tsi ?
« Yanıtla #25 : Kasım 13, 2013, 09:28:48 ÖS »
haklısın abi bir dalavere var ama çözemedi kimse.mantıklı olarak düşündüğümüz zaman golf tsi ilede video var.civic hatalı kalkış yapmasına rağmen golfü geciyorken passat o ağırlık dezavantajı ile nasıl oluyorda bir anda uzuyor ? kaldıki lavuk 3.vitesi kaçırdık derken hakikatten koydukmu falan gibisinden bişeyler söylüyor.bu videonun amacı mantığı ne anlayamadım ?

BHAAL

« Yanıtla #26 : Kasım 13, 2013, 09:56:12 ÖS »
amacı ortada civic geçer diyenlere akıllarınca ders vermişler işte. o çocuk honda kullanıcısı olsaydı bu forumda çıkardı zaten çoktan. kullanmayı bilmediği arabayla geçildi diye sevinir mi insan ya.

bbhnda

« Yanıtla #27 : Kasım 13, 2013, 10:08:07 ÖS »
beyler bu da civici ne kadar önemsediklerini gösteriyor işte. aleni olarak videoyu çeken civic düşmanı çünkü mantık olarak hem videoyu çekip hazırlayıpta koyduk diyebilir mi ? bir insan kendine koyabilir mi? ya da en iyi ihtimali söylüyorum bunun passatçı arkadaşı gelip ya kardeş hazırladığın videoya sana koyduğumuzu da eklermisin deyip te geyik çevirecek bu insan da onu koyacak ??? hangi insan kendine koyulmasına müsaade eder :D ??? biraz felsefik oldu ama zaten elemanın alttaki yorumları da bi tuhaf. bana hakkaten iyi komedi geldi bu video iyi güldüm şahsen :D :D bi de gerçekten klimanın güce etki etmediğini düşünen bir beyin karşısındayız beyler bence boşverelim :D

bbhnda

« Yanıtla #28 : Kasım 13, 2013, 10:13:25 ÖS »
valla berkan ben bu elemanları çözemedim.bu son bulduğun video hakkında ne düşünüyorsun ?

valla deniz son bulduğum video çok net 125 hp düz vites bir aracı kullanan civic düşmanı da olsa 1.6 tdi motorunu vw nin düz yolda her türlü eziyor. bunların turbo ve tork dediği olay ara hızlanmalara ve rampalara pozitif etken olarak yansıyor. bizim motorumuz devirlendikçe güç buluyor. tsi i-vtec karşılaştırmasının net özeti bu. yani dizelde zaten turbo olmasa yerinden kalkamazlar 122 lik benzinli bize ancak  yetişiyor işte. 140 ve 160 lıklar alabilir. bmw nin 1.6 170 liği falan zaten yeni teknolojiler twin turbo. ama bizim araçlar görüldüğü üzere gayet yeterli yani ben çok yeterli buluyorum kendi aracımı satmayı düşünmüyorum olsa olsa buna kardeş bir turbo benzinli getiririm mesleğe geçince inşallah dizel düşünmüyorum çünkü fark kapandı ve yeni mevzuatlarla işin rengi değişecek shell türkiye genel müdürü açıklama yaptı. ayrıca o ne öyle ses ve 4000 de kesilen bant :D biz vtec nesliyiz aga 7200++ :D

bbhnda

« Yanıtla #29 : Kasım 13, 2013, 10:14:52 ÖS »
afedersiniz bmw 3.20 ied 1.6 170 hp 250 tork twinpower tek turbo dur. twin turbo çift turbo demek zaten 1.6 ya 2 turbo koyarlarsa evi ocağı satar alırım onu :D

bilgin

• bilgin
« Yanıtla #30 : Kasım 14, 2013, 08:49:16 ÖÖ »
deniz ilk yorumu ben yapmıştım hiç passat kullanmadım ama vitesi iyi kullanırsan geçersin demiştim passat ağır araba bunu herkes bilir civicle şaka olmaz...

Ghan

« Yanıtla #31 : Kasım 14, 2013, 10:03:58 ÖÖ »
Verilen videoda kesin bir dalavere var. Bir kere aracı kullananın vites atmaktan haberi yok. İkinci olarak 3 de kaçırsa dahi o passat 2.0 mıda öyle geriden yetişip geçecek,birbirine yakın güçteki araçlarda öyle birşey mümkün değil,kiloyu hiç varsaymıyorum bile.20-25 hp fark olmadan öyle arkadan gelip geçemez. Biraz danışıklı dövüş gibi geldi bana.Özellikle 7 ileri dsg jetta kullanıyorum uzun zamandır 1.4 tsi 122 passata göre hafif bir araç. Ancak genede fd6 nın 150-160 dan sonra  peşinden gelemez. Özellikle 150 li hızlardan sonra civic gibi tırmanamıyor. Bu passat bırakın fd6 yı vtec2yi bile yakalayamaz.

denizcan

« Yanıtla #32 : Kasım 14, 2013, 11:44:58 ÖÖ »
amacı ortada civic geçer diyenlere akıllarınca ders vermişler işte. o çocuk honda kullanıcısı olsaydı bu forumda çıkardı zaten çoktan. kullanmayı bilmediği arabayla geçildi diye sevinir mi insan ya.
bu millet ne kadar boş işlerle uğraşıyor be abi ben bu videoyu biz kalktıktan sonra gördüm tepem attı.yoksa ne yapar eder video'ya çekerdim suratlarına yapıştırırdık.

denizcan

« Yanıtla #33 : Kasım 14, 2013, 11:46:59 ÖÖ »
deniz ilk yorumu ben yapmıştım hiç passat kullanmadım ama vitesi iyi kullanırsan geçersin demiştim passat ağır araba bunu herkes bilir civicle şaka olmaz...
evet abi dediğin gibide oldu zaten vitesleri hiç kaçırmadım sadece kalkış esnasında o ağırlığıylada olsa kafa çıkarır gibi oldu sonrasında yalan oldu zaten.bizim araçların özellikle 4.vitesi çok iyi ivmeleniyor.

denizcan

« Yanıtla #34 : Kasım 14, 2013, 11:48:44 ÖÖ »
valla berkan ben bu elemanları çözemedim.bu son bulduğun video hakkında ne düşünüyorsun ?

valla deniz son bulduğum video çok net 125 hp düz vites bir aracı kullanan civic düşmanı da olsa 1.6 tdi motorunu vw nin düz yolda her türlü eziyor. bunların turbo ve tork dediği olay ara hızlanmalara ve rampalara pozitif etken olarak yansıyor. bizim motorumuz devirlendikçe güç buluyor. tsi i-vtec karşılaştırmasının net özeti bu. yani dizelde zaten turbo olmasa yerinden kalkamazlar 122 lik benzinli bize ancak  yetişiyor işte. 140 ve 160 lıklar alabilir. bmw nin 1.6 170 liği falan zaten yeni teknolojiler twin turbo. ama bizim araçlar görüldüğü üzere gayet yeterli yani ben çok yeterli buluyorum kendi aracımı satmayı düşünmüyorum olsa olsa buna kardeş bir turbo benzinli getiririm mesleğe geçince inşallah dizel düşünmüyorum çünkü fark kapandı ve yeni mevzuatlarla işin rengi değişecek shell türkiye genel müdürü açıklama yaptı. ayrıca o ne öyle ses ve 4000 de kesilen bant :D biz vtec nesliyiz aga 7200++ :D
yav berkan baksana zaten arkadas söylemiş aynı güce sahip passattan çok daha hafif olan jetta bile fd6 gibi gitmiyor denmiş.bu lavuklar neyin kafasını yaşıyor.hayır biz zaten inanmıyoruz böyle birseye ama insanları yanlış bilgilendiriyor dangalaklar.

denizcan

« Yanıtla #35 : Kasım 14, 2013, 11:51:42 ÖÖ »
Verilen videoda kesin bir dalavere var. Bir kere aracı kullananın vites atmaktan haberi yok. İkinci olarak 3 de kaçırsa dahi o passat 2.0 mıda öyle geriden yetişip geçecek,birbirine yakın güçteki araçlarda öyle birşey mümkün değil,kiloyu hiç varsaymıyorum bile.20-25 hp fark olmadan öyle arkadan gelip geçemez. Biraz danışıklı dövüş gibi geldi bana.Özellikle 7 ileri dsg jetta kullanıyorum uzun zamandır 1.4 tsi 122 passata göre hafif bir araç. Ancak genede fd6 nın 150-160 dan sonra  peşinden gelemez. Özellikle 150 li hızlardan sonra civic gibi tırmanamıyor. Bu passat bırakın fd6 yı vtec2yi bile yakalayamaz.
evet üstad zaten bu söylediklerin bile videonun amacını ispat eder nitelikte olmuş.jetta passattan daha hafif olmasına rağmen fd6'ya yetişemiyorsa bu elemanlar nasıl böyle bir katılım yapıyorlar.bu durumda aklıma tek birsey geliyor.ya fd6 kullanan arkadas sarhoş, yada passat 140- yada 160 lık tsi.bunun baska açıklaması olamaz.

bilgin

• bilgin
« Yanıtla #36 : Kasım 14, 2013, 12:10:57 ÖS »
ordaki videoya bakınca rahatlıkla o aracın 1.6 motor olmadığı söylenebilir çünkü öyle hızla geçmesi imkansız onu bunu boşverin siz hondaya kafa tutan boyunun ölçüsünü almış, denemek isteyene yollar müsait denizcan kardeşimi Hondasıyla verdiği dersten dolayı tebrik ediyor kazasız belasız katılımlar diliyorum.

denizcan

« Yanıtla #37 : Kasım 14, 2013, 01:41:54 ÖS »
ordaki videoya bakınca rahatlıkla o aracın 1.6 motor olmadığı söylenebilir çünkü öyle hızla geçmesi imkansız onu bunu boşverin siz hondaya kafa tutan boyunun ölçüsünü almış, denemek isteyene yollar müsait denizcan kardeşimi Hondasıyla verdiği dersten dolayı tebrik ediyor kazasız belasız katılımlar diliyorum.
eyvallah abi teşeşkkürler o anki gurur ,arabamın beni rezil etmeyişinin verdiği onur çok farklı bişey valla.çocuğun suratı bir düştüki sormayın.sonra çamur attı sen vsa'yı kapatmışsın tabiki geçersin diye.tepem attı vsa'yı açıp tekrar kalktık hiç ama hiçbir fark olmadı.burdan anladımki bu vsa aç-kapat olayı biraz hikayeymiş yani anlıyacağınız.

cagatay54

« Yanıtla #38 : Kasım 15, 2013, 08:21:21 ÖÖ »
ya şu konuyu şu almancılar anlamıyor japonun 1.6 sıyla almanın 1.6 sı arasında dünya fark var.alman yürümeeezz kardeşİm.3.20 bmw ile otobanda benim fd6 ile yürüdüm adamı araba 217 de kesiyomuş daha yeni öğrendm onu da :) onu geçtim adam çıldırmıştır herhalde.manuel hangi cıvıc olursa olsun ies/vtec2/fd6/fb7 zaten içlerinde son 2 kasa diğerlerine göer yavaştır.daha fd6 yı geçemiyorlar neyin kafasını yaşıyolar unlar anlamıyorum.turbo faktörü bir adamı bu kadar konuşturabilir mi yaa :))

aklıma gelmişken 1.2 tsı 105 ps lik leon aldı arkadaş benimki f1 otmatik fd6.yeni almıştım o zamanlar o manueldi.yok üstünden atlarım çok direndim ama çıktık hafif rampa yukarı yol var e5 te akıllı ya turboyla yürütecek geçecek benimki otomtk olmasına rağmen kalkışta bile alamadı sonra yetişemedi zaten aynı yolu asr si açık kalkamamış kapatayım öyle yürüyelim dedi iyi tamam dedim döüş yoluna geçtik o patiye sardı daha çok geride kaldı :) geldik millet sonucu bekliyor sorun ona dedim rezillik diz boyu :)  aynı şekil golf 6 kasa 1.6 sı geldi yok öyle yok böyle geçerim filan çıktık golfü göremedim arkada :)onu anlatmaya bile gerek yok.ama bunlar boş işler hız felakettir :) sosyal mesajı da verelim.. :))

HONDAHAN

« Yanıtla #39 : Kasım 15, 2013, 09:44:50 ÖÖ »
Hacılar siz nettiz yaa ? La iki sayfa okudum, yetmedi videonun altındaki yorumları okudum. Vay arkadaş söylenecek ne kadar çok şey var.
Denizcan 6500 de vites değiştirmeyle 7000 de vites değiştirme arasında çok bi fark olmaz ama bi kaçırırsan :) fark çok büyür. O yüzden riske gerek yok derim. Artı tebrik te ederim ukala bir woswosçu daha almış ağzının payını.
Videodaki arkadaşın klima hakkındaki yorumu ve vites geçişleri iştahımı kabarttı, aracım otomatik FD6, o da gelsin, kapıştığı passatta.! :)
Vsa 'nın etkisi şurada: araç patiye düşecek olursa düşürmemek için motora müdahale ediyor, bu da gecikmeye sebep olur diye kapatın deniliyor. Yoksa patiye düşürmek gibi bir acemilik yapmayacaksan vsa yı kapatmışsın, kapatmamışsın çok farketmez dediğin gibi. Daha ne yazım ne diyim bilmiyorum, ha bir de arkadaşlar insan kendine der mi demişsiniz ama noldu soktukmu diyen passat, civic değil. Bir de bence passatın arkasında biri oturuyor ve kalkıştan bir süre sonra arabaya önceden yerleştirdikleri ağırlıkları camdan atıyor.! Öyle hızlandığına göre :D :D
« Son Düzenleme: Kasım 15, 2013, 09:49:51 ÖÖ Gönderen: HONDAHAN »

av.ak

• av.ak
« Yanıtla #40 : Kasım 15, 2013, 11:14:19 ÖÖ »
1.2 tsı jdtta ile bende yürüdüm. 80 km e geldiğimizde 1 boy civarı önde gidiyordum. 100 den sonrası malum zaten :)

denizcan

« Yanıtla #41 : Kasım 15, 2013, 01:59:47 ÖS »
Hacılar siz nettiz yaa ? La iki sayfa okudum, yetmedi videonun altındaki yorumları okudum. Vay arkadaş söylenecek ne kadar çok şey var.
Denizcan 6500 de vites değiştirmeyle 7000 de vites değiştirme arasında çok bi fark olmaz ama bi kaçırırsan :) fark çok büyür. O yüzden riske gerek yok derim. Artı tebrik te ederim ukala bir woswosçu daha almış ağzının payını.
Videodaki arkadaşın klima hakkındaki yorumu ve vites geçişleri iştahımı kabarttı, aracım otomatik FD6, o da gelsin, kapıştığı passatta.! :)
Vsa 'nın etkisi şurada: araç patiye düşecek olursa düşürmemek için motora müdahale ediyor, bu da gecikmeye sebep olur diye kapatın deniliyor. Yoksa patiye düşürmek gibi bir acemilik yapmayacaksan vsa yı kapatmışsın, kapatmamışsın çok farketmez dediğin gibi. Daha ne yazım ne diyim bilmiyorum, ha bir de arkadaşlar insan kendine der mi demişsiniz ama noldu soktukmu diyen passat, civic değil. Bir de bence passatın arkasında biri oturuyor ve kalkıştan bir süre sonra arabaya önceden yerleştirdikleri ağırlıkları camdan atıyor.! Öyle hızlandığına göre :D :D
haklısın abi normalde ben böyle kalkış falan yapmam ama mahallede her fırsatta sanki aracına yaklaşamayacakmışım gibi bir tavırla gel yürüelim aracına güveniyorsan gibisinden laflar söyleyerek midemi bulandırdı.artık elemanla kalkmak benim için farz oldu.hayır golf ile fd6'nın yürüdüğü video'yuda gösterdim söylediği cevap şu oldu.o arac tsi olsaydı civic arkada kaybolurdu o arac fsi 1.6 motor ondan arkada kaldı senin tsi'nin performansından haberin yok galiba dedi kan beynime çıktı.ertesi gün kalktık araçlarda 2'şer kişiydik yenilgiden sonraki surat ifadesini çerçeveletip woswos forumuna göndermek lazım.böyle bir rezillik olamaz çocuğu 2 gündür göremiyorum daha.. :)

denizcan

« Yanıtla #42 : Kasım 15, 2013, 02:02:20 ÖS »
ya şu konuyu şu almancılar anlamıyor japonun 1.6 sıyla almanın 1.6 sı arasında dünya fark var.alman yürümeeezz kardeşİm.3.20 bmw ile otobanda benim fd6 ile yürüdüm adamı araba 217 de kesiyomuş daha yeni öğrendm onu da :) onu geçtim adam çıldırmıştır herhalde.manuel hangi cıvıc olursa olsun ies/vtec2/fd6/fb7 zaten içlerinde son 2 kasa diğerlerine göer yavaştır.daha fd6 yı geçemiyorlar neyin kafasını yaşıyolar unlar anlamıyorum.turbo faktörü bir adamı bu kadar konuşturabilir mi yaa :))

aklıma gelmişken 1.2 tsı 105 ps lik leon aldı arkadaş benimki f1 otmatik fd6.yeni almıştım o zamanlar o manueldi.yok üstünden atlarım çok direndim ama çıktık hafif rampa yukarı yol var e5 te akıllı ya turboyla yürütecek geçecek benimki otomtk olmasına rağmen kalkışta bile alamadı sonra yetişemedi zaten aynı yolu asr si açık kalkamamış kapatayım öyle yürüyelim dedi iyi tamam dedim döüş yoluna geçtik o patiye sardı daha çok geride kaldı :) geldik millet sonucu bekliyor sorun ona dedim rezillik diz boyu :)  aynı şekil golf 6 kasa 1.6 sı geldi yok öyle yok böyle geçerim filan çıktık golfü göremedim arkada :)onu anlatmaya bile gerek yok.ama bunlar boş işler hız felakettir :) sosyal mesajı da verelim.. :))
+1 :)

HONDAHAN

« Yanıtla #43 : Kasım 15, 2013, 02:26:51 ÖS »
.böyle bir rezillik olamaz çocuğu 2 gündür göremiyorum daha.. :)

Yazık laa :D Yav böyle bilip bilmeden konuşuyolar kızıyom, sonra renkleri değişince de üzülüyom. :) 
Bir önceki kasa Jetta binip benim arabama da araba diye binmeyeceğini söyleyen bir yakınımla İstanbul`dan Kefken`e gittik te :D :D
Yazık laa tüm haftasonu suratı asık gezdi, beli meli tutuldu bişeyler oldu :D Ama az değil hacı 130 km oynadım durdum :D az yavaşlıyom, tam geçecek yapıştırıyom, surat ifadesinin değiştiğini sol aynamdan farkediyom, var sen hesap et değişimin boyutunu :D :d
« Son Düzenleme: Kasım 15, 2013, 02:31:22 ÖS Gönderen: HONDAHAN »

Ouzhan_

« Yanıtla #44 : Kasım 15, 2013, 04:31:09 ÖS »
tebrik ediyorum çok güzel bir ders olmuş. benimde canım sıkıldımı arkadaşın c5 iyle ugraşıyorum.  :D mahmutbey gişelerden ayvansaraya kadar dalga geçtim :D biz içindeykende böylemi gidiyor bu araba diyor. kardeşim zaten beygirine haram karışmış akıllı uslu git  :D fd6 larımızın maşallahı var

denizcan

« Yanıtla #45 : Kasım 15, 2013, 04:36:30 ÖS »
.böyle bir rezillik olamaz çocuğu 2 gündür göremiyorum daha.. :)

Yazık laa :D Yav böyle bilip bilmeden konuşuyolar kızıyom, sonra renkleri değişince de üzülüyom. :)  
Bir önceki kasa Jetta binip benim arabama da araba diye binmeyeceğini söyleyen bir yakınımla İstanbul`dan Kefken`e gittik te :D :D
Yazık laa tüm haftasonu suratı asık gezdi, beli meli tutuldu bişeyler oldu :D Ama az değil hacı 130 km oynadım durdum :D az yavaşlıyom, tam geçecek yapıştırıyom, surat ifadesinin değiştiğini sol aynamdan farkediyom, var sen hesap et değişimin boyutunu :D :d
abi senin yaptığın daha bi yazık olmuş küfretsen daha iyiymiş :D baska bir arkadasımda sırf alman olsunda ne olursa olsun diyip astra 1.6 115 lik arac aldı bin pişman oldu.belki inanmayanlar olucak ama 93 model kartal rampaları daha hızlı çıkıyor.hafif dik bir rampayı 2.vitesle çıkma gibi bir şansın yok.aynı rampaya benim arabayla 2.vites rolantiye kadar nerdeyse getirip gaza basıyorum araç yinede maşallah ivmelenip çıkıyor :) bunu gören almancı hayattan soğudu daha 6000 km.de olan aracını satma düşüncelerine kapıldı.. :)

denizcan

« Yanıtla #46 : Kasım 15, 2013, 04:37:34 ÖS »
tebrik ediyorum çok güzel bir ders olmuş. benimde canım sıkıldımı arkadaşın c5 iyle ugraşıyorum.  :D mahmutbey gişelerden ayvansaraya kadar dalga geçtim :D biz içindeykende böylemi gidiyor bu araba diyor. kardeşim zaten beygirine haram karışmış akıllı uslu git  :D fd6 larımızın maşallahı var
beygirine haram karışmış akıllı uslu git  :D işte bu çok iyiyde be kardesim :D :D
« Son Düzenleme: Kasım 15, 2013, 04:38:03 ÖS Gönderen: denizcan »

bbhnda

« Yanıtla #47 : Kasım 15, 2013, 06:38:49 ÖS »
yaw söylemeye bile değmez de geçen bi 1.6 tdi polo çıktı çevre yolunda gene :D yaw vizelerin eli kulağında derse geç kalmışım sen gel orta şeritten bir havalar bir tafralar falan filan dedim geç bakalım tam ben geçecekken fake attım bakıyım niyetlimi kapışmaya diye hemen atladı eleman ben önde bu arkada gidiyoruz virajıda aldık 3. vites 5000 civarı zorlamadan aldım bunu arkama hala takip ediyo eleman taki 4. vitese bir attım aynada kayboldu :D zaten zorlamadım bile arabayı :D o arada bi golf bi de octavia heder oldu ibreye bi baktım 160 ı vurmuşuz gene :D :D

BHAAL

« Yanıtla #48 : Kasım 15, 2013, 07:25:19 ÖS »
vw'in eski motorlarında bi numara yok belli oldu da, şu yeni 140lık tsi ile yürüyen var mı gençler? nasıl gider gören duyan var mı?

denizcan

« Yanıtla #49 : Kasım 15, 2013, 08:24:24 ÖS »
berkan bu adamların bide honda fantazisi varki sorma gördükleri gibi başlıyorlar apaçiliklere :) hayır geçemiyeceğini bildiğin halde derdin nedir be kardesim senin.bunlar tam bir ağır işsiz yaa :D