Gönderen Konu: Mazda 3 vs Honda civic  (Okunma sayısı 15644 defa)

Brawe

Ynt: Mazda 3 vs Honda civic
« Yanıtla #25 : Nisan 13, 2011, 04:52:06 ÖS »
aracı ne için kullanacağın çok önemli
mazda tam bir aile aracı konforu ile  geniş iç hacim ve bagajı ile
honda spor çizgileri ile daha dinamik
dar bir bagaja sahip fakat duruşu muhteşem ve kullanırken çok keyf alıyorsun
yakıt olarak birbirine yakın güç olarak honda üstün
ikinci elde honda rahat satılır
fakat yeni mazda3 ile honda cıvık karşışatırmak yanlış olur
çünkü cıvıc 2006 üretim  bir alt kasa mazda 3 ile karşılatırılmalı

civic72

« Yanıtla #26 : Nisan 13, 2011, 04:54:24 ÖS »
Japon araçlarında Toyota, Mazda, honda sıralaması ile gelir almanlar gibi kaliteli üretiyorlar. 40 küsürlük araç satıyor renoda satıyor. Bizim tüketicimiz araba alırken ahmet mehmete bakarak aldığı için tutulmayan markalar öne çıkamıyor. Tabi beğenip alanda var. Şu bir gerçek reklam önemli lancer neden sattı reklamı sağlamdı, leon neden sattı reklam mazda henüz bunları yapmıyor yaparsa emin ol satışlarını katlar.

orchun

« Yanıtla #27 : Nisan 13, 2011, 04:58:19 ÖS »
Japon araçlarında Toyota, Mazda, honda sıralaması ile gelir almanlar gibi kaliteli üretiyorlar. 40 küsürlük araç satıyor renoda satıyor. Bizim tüketicimiz araba alırken ahmet mehmete bakarak aldığı için tutulmayan markalar öne çıkamıyor. Tabi beğenip alanda var. Şu bir gerçek reklam önemli lancer neden sattı reklamı sağlamdı, leon neden sattı reklam mazda henüz bunları yapmıyor yaparsa emin ol satışlarını katlar.

toyota mazda honda bu üç arac içinde hondayı 3 e oturttun yani ?? reno dediğin aracın dizeli olmasa ve parcası ucuz olmasa biraz zor satar .. lancer ve leon un satma sebebi reklam değil tipleriydi...

civic72

« Yanıtla #28 : Nisan 13, 2011, 05:03:32 ÖS »
Honda' yı üçe çekmemin sebebi gözle görünür farklarının olduğundan dolayı. Reno dizel araba satıyor ama serviste baya sağlam bakım ücretleri çıkarıyor insanımız ama ucuz diyor alıyor. Leon ile lancerı tip olarak öne çıkardın iyi güzel diyorsun peki sana bir soru sormak istiyorum lancerı reklam olmadan kaç kişi biliyordu. Kısaca tip olarak satsaydı mazda3 satış patlaması yapardı bundan emin ol insanlara bir ürün satarken reklamı ve tanıtımı iyi yapman lazım herkes mazda çok yakar servisi pahalı 2 eli berbat bu yorumu yazanların kaçı mazda sahibi oldu :) kulaktan dolma bilgi ile konuşmayalım mazda forumlarında yedek parça ve ücretlerine bir göz atalım. Mazda zamanında bir kampanya yaptı mazda3' de mazda kalmadı bayilerde 2009 senesinde kısaca bunlar tanıtımla olur.

HondaCivic10

« Yanıtla #29 : Nisan 13, 2011, 05:16:03 ÖS »
Arkadaslar önceki yorumlara bakmadım ama ben aracı alırken mazda servisinde arkadaslar vardı orda baktırdım araca ve cocuklara sordum nasıl diye tüm servistekilerin cevabı abi bizim arabalardan kat kat iyi al sorunsuz bin gez dediler

orchun

« Yanıtla #30 : Nisan 13, 2011, 05:17:08 ÖS »
mazda toyota ve hondadan sonra gelir bu amerika avrupa ve türkiye içinde böyle .. insanlar reno alırken bakım ücretlerini bilmiyorlar bunu bilmediklerinden zaten arabanın parcası bol ucuz diye bu işe giriyorlar..lancer zaten satıs patlaması yapadı..leona bakarsakta adamlar hiç reklam yapmadılar , arac tipten kazandı gören aldı , volkswagen üretiyor dendi tek reklamı oydu .. bu arada honda civic reklamını 2006 yılında yeni yine yeniden honda civic diye duyurdu ve bi daha hiç reklam yapmadı ... leon ve civic spor görünümlü araclar ... lancer ında görünümü agresif .. neyse bunları gectim de hondayı üçe cekmenin sebebindeki gözle görünür farklar nelermiş cok merak ettim .. senin honda dediğin firma mazdadan kat kat üstün yatırımlar yaparak teknolojide cıgır acıyor ... umarım mazda reklam yaparda beni yanıltır ama ben insanlarımızın cogunun toyota ve hondadan vazgecip mazdaya binceğini düşünmüyorum..

civic72

« Yanıtla #31 : Nisan 13, 2011, 05:19:15 ÖS »
Arkadaslar önceki yorumlara bakmadım ama ben aracı alırken mazda servisinde arkadaslar vardı orda baktırdım araca ve cocuklara sordum nasıl diye tüm servistekilerin cevabı abi bizim arabalardan kat kat iyi al sorunsuz bin gez dediler
Hangi servis bu bilgiyi verdi çok merak ettim :)

orchun

« Yanıtla #32 : Nisan 13, 2011, 05:19:39 ÖS »

bende aynı olayı mitsubishi de yasadım .. serviste yakın arkadasım var japon alıcaksam honda alırım baska biseye binmem diyor .. sanayi içinde bu gecerlii

orchun

« Yanıtla #33 : Nisan 13, 2011, 05:22:02 ÖS »
kardesim sen zaten mazda hayranısın bunu inkar etmemek lazım , dediğim gibi ilk attıgın mesajlarda bile bu yazıyodu .. biz ne dersek diyelim sen zaten hep mazdayı hondanın önünde tutucaksın o yüzden daha fazla tartısmaya gerek yok .. umarım sevdiğin bir aracın olur umarım da bu mazda olur cünkü cidden hayransın bu markaya ve bıkıp sattıgın bir gün honda alıp aradaki farkı görürsün

HondaCivic10

« Yanıtla #34 : Nisan 13, 2011, 05:25:04 ÖS »
Hangi servis bu bilgiyi verdi çok merak ettim :)

Anadolu yakasındaki istedigin yetkili servise git sor bakalım sana ne diyecekler tabiki kendi arabalarını kötülemezler ama hepsi kabul ediyor mazda 3ün civicten iyi olmadıgını.

civic72

« Yanıtla #35 : Nisan 13, 2011, 05:29:18 ÖS »
mazda toyota ve hondadan sonra gelir bu amerika avrupa ve türkiye içinde böyle .. insanlar reno alırken bakım ücretlerini bilmiyorlar bunu bilmediklerinden zaten arabanın parcası bol ucuz diye bu işe giriyorlar..lancer zaten satıs patlaması yapadı..leona bakarsakta adamlar hiç reklam yapmadılar , arac tipten kazandı gören aldı , volkswagen üretiyor dendi tek reklamı oydu .. bu arada honda civic reklamını 2006 yılında yeni yine yeniden honda civic diye duyurdu ve bi daha hiç reklam yapmadı ... leon ve civic spor görünümlü araclar ... lancer ında görünümü agresif .. neyse bunları gectim de hondayı üçe cekmenin sebebindeki gözle görünür farklar nelermiş cok merak ettim .. senin honda dediğin firma mazdadan kat kat üstün yatırımlar yaparak teknolojide cıgır acıyor ... umarım mazda reklam yaparda beni yanıltır ama ben insanlarımızın cogunun toyota ve hondadan vazgecip mazdaya binceğini düşünmüyorum..
Leon reklam yapmadı mı  siyah leon kaç hafta tv' lerde gezdi  bir araştır. Emin ol inip binenler var sadece 105 bg yenilensin diyen var. Ben honda alırım ama toyota almam berbat tasarımları var. Honda nasıl yatırım yapıyorsa mazdada yapıyor ama honda biraz daha fazla yapıyor.

rebeloghy

• Ziyaretçi
« Yanıtla #36 : Nisan 13, 2011, 05:30:54 ÖS »
abi kusura bakma da sacmalamasyon olmus biraz hondayı 3e koyup gerekcelerini acıklayamamak. simdi diyorsun lancer ve leon reklamdan kazandı. iyi de hangi tvde civic reklamı gördük? reklamsız her köse basında bi civic var...... leon tipten kazandı, cupra fr reklamı gören öyler gider mi sandı ne yaptı bilemem aldanıp aldı, ama sonucta leon 1.6 yürümeyen bi araba olarak kaldı. civic corolla mazda3 yan yana koyup bakınca civicten baska tercih yapana cok bisey diyemem; kaldı ki test sürüsü yapıp da civic'ten baska 1.6 benzinli bi arabaya araba diyebilene helal olsun der gecerim :) tutturmusuz bi kalite diye... kalite isteyen buyursun bmw alsın tutan yok ki.

haklısınız 45milyar verdiğimiz 0 civic daha kaliteli olmalı bu parayı haketmeli diyorsanız. canım ülkem vergi şartları napalım sonuc bu işte. özetle benim dicegim sudur ki araba dediğinde vtec yoksa, honda gibi yürümüyorsa ; ister altın kaplasınlar, ister kuş kondursunlar, ister yanında hostesiyle versinler.. aşkın adı hondadıııııııır

rebeloghy

• Ziyaretçi
« Yanıtla #37 : Nisan 13, 2011, 05:32:19 ÖS »
su da var ben de 0 civic almam o paraya.. gider type r alırım yukarıda bi abimin dediği gibi. sonra da harbiden 'Araba'm var benim derim :)

orchun

« Yanıtla #38 : Nisan 13, 2011, 05:36:03 ÖS »
Leon reklam yapmadı mı  siyah leon kaç hafta tv' lerde gezdi  bir araştır. Emin ol inip binenler var sadece 105 bg yenilensin diyen var. Ben honda alırım ama toyota almam berbat tasarımları var. Honda nasıl yatırım yapıyorsa mazdada yapıyor ama honda biraz daha fazla yapıyor.

1.6 seat leonun motoruna iyi diyenler var diyosun yani :)) biz burda 1.4 tsi ları tokatlıyoruz 105 likler nerde acaba :)) reklam yaptı mı cidden hatırlamıyorum ama emin ol leonu alan reklam falan deil tipinden ve vw gene güvendiği için alıyor..hondanın sadece hybrid motor yatırımı milyar dolarlar sen mazdanın hangi yatırımından bahsediyosun ??
« Son Düzenleme: Nisan 13, 2011, 05:36:57 ÖS Gönderen: orchun »

ed35

« Yanıtla #39 : Nisan 13, 2011, 05:45:23 ÖS »
arkadaşlar fabrika üretimi durdurdu. bayilerde sıfır araç yok. siz halen yeni modelden bahsediyorsunuz. onlarca honda modelinin suyumı çıktı. şu karşılaştırmalar sıkıcı mevzu olmaya başladı.
Arkadaşım hangi ülkede yaşıyorsun acaba? :D Eğer cevabın Türkiye ise en yakın bayiye gidip aracını alıp gelebilirsin... Üretime 3 ila 15 gün arası ara verilmişti sadece hepsi bu...

orchun

« Yanıtla #40 : Nisan 13, 2011, 05:49:11 ÖS »
arkadaşlar fabrika üretimi durdurdu. bayilerde sıfır araç yok. siz halen yeni modelden bahsediyorsunuz. onlarca honda modelinin suyumı çıktı. şu karşılaştırmalar sıkıcı mevzu olmaya başladı.
Arkadaşım hangi ülkede yaşıyorsun acaba? :D Eğer cevabın Türkiye ise en yakın bayiye gidip aracını alıp gelebilirsin... Üretime 3 ila 15 gün arası ara verilmişti sadece hepsi bu...

o arkadasa bayi yanlıs bilgi vermis ..

orchun

« Yanıtla #41 : Nisan 13, 2011, 05:53:37 ÖS »
ben bir de sunu anlamıyorum .. siteye gelen arkadaslar cok fazla sikayet vs . var civic sorunlu bir arac galiba diyorlar .. biz burda cok büyük bir aileyiz cok fazla üyemiz ve cok fazla aracımız var , burda 18 19 yasında olan bir cok arac var ve hepsi takır takır calısıyor , bu bircok arac içinde sorun cıkaran arıza yapan araclar elbet olucak , eminim ki diğer markaların forumlarında bu kadar cok arac ve insan olsa , arıza patlaması yasanır ve kimse arac alamaz ;)

AVCILARR

« Yanıtla #42 : Nisan 13, 2011, 06:05:25 ÖS »
burası bir honda sitesi hatta hondacılar sitesi burda herkezin kendi aracı 1 numaradır bu kadar uzatmanın anlamı yok hondanın kalitesini dünya kabullendi hala burda 3-5 tane sevgili arkadaşımıza hondayı anlatıyoruz gerek yok böle polemiklere mazda formunda bunları istediği kadar yazabilir ama bir honda sitesinde bu yazılmamalı...

civic72

« Yanıtla #43 : Nisan 13, 2011, 06:43:00 ÖS »
Ben 105 bg mazdayı kast ettim kim ne alıyorsa alsın marka fanatikliğinden başka bir şey yaptığınız yok arkadaşlar. Arabayı alacak olan kişi umarım doğru karar verir.