Gönderen Konu: peugeot 308 & honda civic  (Okunma sayısı 35934 defa)

altunparmak

Ynt: peugeot 308 & honda civic
« Yanıtla #25 : Eylül 19, 2008, 02:02:17 ÖS »
120 hp lik 308 dir karsına cıkan,sadece zorlamıstır ama sonuc tabiki HONDA

TheEren

« Yanıtla #26 : Ekim 08, 2008, 01:12:02 ÖS »

arkadaşlar kıysaladığınız araçlardan biri sedan biri hatchback tarzı bişiy tamemen farklı sınıflardalar.ne biliim 407 ile filan kıyaslasanız tamam da civic kendine göre her türlü 308den üstün pejoların atikliği bilinen bişi motorları çoğunuzun belirttiği gibi yabana atılcak cinsten değil..ama sınıfına göre kıyaslmak lazım..bu arada geçenlerde samsun-trabzon arasını 2 kez sigara su molası vererek 307 ile 2 saat 10 dakikada giden (330km)sayın mehmet saka'nın aracında bulunduktan sonra ben pejolara laf etmiyorum.önümüze biri çıktığında 100e düşüp önümüzü boşaltır boşlartmaz hiç zorlamadan 180 190 üstüne çıkabiliyo ufacık araba..200 üstüde gördüm.

308 ile civic aynı segmentte araçlar..407 ise bir üst segmentte yer alıyor..308 ile 307 arasında da daglar kadar fark var diyebilirim..Hız,Hızlanma,Konfor,Dizayn,Yakıt tasarrufu..308 i kimse yabana atmasın bence..Zira Civic i olan arkadaşla çok kez kapıştık roll dragg - ) test sürüşü yapın..Gelin konuşalım arkadaşlar..

TheEren

« Yanıtla #27 : Ekim 08, 2008, 01:20:13 ÖS »
308 de cok sorunsuz degılkı 7500km  de var elımızde... garantıden fren dısklerı tıtremeden dolayı, arka davlumbazları yagmur yagmıs ıslanınca dusmus degıstıler bunlar aklıma gelen olmaması gereken seyler. Bunun dısında kapılarından gelen ses cok kotu her acıp kapamada. Ve arka panzılotu arkadas sokup atmak ıstıyor ses yuzunden. Ayrıca 90 lı yılların ıtalyan spor otomobıllerının gogus tasarımlarını kullanmalarını yadırgadım yıl 2008. Yenılıkcı olmak lazım... Civic ıle kıyaslama konusuna gelınce, bırının garantısı yanlıs hatırlamıyosam 2 yıl olsun 3 yıl, dıgerının 6 yıl bu bıle aradakı saglamlık farkını ıspatlıyor. Bunun dısında buyuk bır fırmanın motorlarını bmw yapıyor. Bu ısler bırazda prestıjle oluyor bana gore...

Şimdi böyle araçtan araca fark var aynı model olsa da..Civic elegance 2007 kullandım 6 ay..boya sorunu,akü sorunu,far sorunu çıkardı..öle servise gidince de buyrun efendim 6 yıl garanti var nasıl olsa..siz rahat olun felan demelerini kimse beklemesin..Yaşayan bilir..Satış stratejileri bunlar..Peugeot daha çok genç kesime hitap ediyor açıkcası..Aracın dizaynı da mükemmel yani ona bile bişeyler söylemissin..40 dan sonra yeniden hondaya dönüş yaparım ancak asla civic degil..ilk aracım olan accord olur..
« Son Düzenleme: Ekim 08, 2008, 01:21:00 ÖS Gönderen: TheEren »

TheEren

« Yanıtla #28 : Ekim 08, 2008, 01:23:17 ÖS »

bende 308 hdi var isteyen vtec haric 1,6 hoonda ile yururum kısada uzunda son hızda hic problem degil :)
daha arac 850 km de fakat ole kronik bir hastalık henuz gormedim.
vites ve direksiyon bir focus kalitesinin cok uzagında ama ic mekan kalitesi - sessizlik artı olarak benim almamdakki en buyuk etken hatcback bir araca gore cok iyi bir deger olan 430 lt bagajını ben cok begeniyorum .
dun is donusu gebze den gelirken zorlanmadan 200 lere  cıkıyor 4500 devirleri zorlamadan ; 1,6 hdi motor kesinlikle cok basarılı bir motor kesinlikle tavsiye ederim keske Honda da boyle bir motor gelisitirp piyasaya sures civic satıs rekorlarını kırar ..
garanti olayına gelince ben inanmıyorum , istersen 15 sene ver garanti kapsamında degil kullanıcı hatası dedikten sonra !
Bilmem anlatabiliyormuyum ..

çok güzel anlattmıssn ama o focusun direksiyonu konusunda karşıyım sana yani öyle kötü bir görüntü ki..ztn ben bu direksiyon olayına fitil oluyorum 407 yi sırf igrenç direksiyonu yüzünden almadım diyebilirim..

altunparmak

« Yanıtla #29 : Ekim 08, 2008, 01:28:04 ÖS »

308 de cok sorunsuz degılkı 7500km  de var elımızde... garantıden fren dısklerı tıtremeden dolayı, arka davlumbazları yagmur yagmıs ıslanınca dusmus degıstıler bunlar aklıma gelen olmaması gereken seyler. Bunun dısında kapılarından gelen ses cok kotu her acıp kapamada. Ve arka panzılotu arkadas sokup atmak ıstıyor ses yuzunden. Ayrıca 90 lı yılların ıtalyan spor otomobıllerının gogus tasarımlarını kullanmalarını yadırgadım yıl 2008. Yenılıkcı olmak lazım... Civic ıle kıyaslama konusuna gelınce, bırının garantısı yanlıs hatırlamıyosam 2 yıl olsun 3 yıl, dıgerının 6 yıl bu bıle aradakı saglamlık farkını ıspatlıyor. Bunun dısında buyuk bır fırmanın motorlarını bmw yapıyor. Bu ısler bırazda prestıjle oluyor bana gore...

Şimdi böyle araçtan araca fark var aynı model olsa da..Civic elegance 2007 kullandım 6 ay..boya sorunu,akü sorunu,far sorunu çıkardı..öle servise gidince de buyrun efendim 6 yıl garanti var nasıl olsa..siz rahat olun felan demelerini kimse beklemesin..Yaşayan bilir..Satış stratejileri bunlar..Peugeot daha çok genç kesime hitap ediyor açıkcası..Aracın dizaynı da mükemmel yani ona bile bişeyler söylemissin..40 dan sonra yeniden hondaya dönüş yaparım ancak asla civic degil..ilk aracım olan accord olur..
tamam civicte bu tür sorunlar war ama yabana atma civici,peugeot modelleride cok elektronık arıza werıyo bunuda unutmamak lazım,tamam gençler daha cok tercıh edıyo pejoyu ama bak pıyasadakı civiclerı kullananların yaş ortalamsına yanılısıyon bence,
« Son Düzenleme: Ekim 08, 2008, 01:29:29 ÖS Gönderen: altunparmak »

Seko

« Yanıtla #30 : Ekim 08, 2008, 03:06:54 ÖS »
Bugun 39,000 ytl ye 2009 Focus tdci titanium bıraktılar otokoctan 1 ay once olsa dusunmeden 308 yerine focus alırdım focus un direksiyonu ve vitesi artı yol tutusu o sınıfa fazla :)
En yakın arkadasım 07 premium otomatik civic aldı onunla deneriz yakında :)

quelle

• Ziyaretçi
« Yanıtla #31 : Ekim 09, 2008, 07:55:50 ÖS »
98 de 0 VTS almıştım. Daha 2000 de tıkırtılar başladı. Biraz yükledik sapıtıp 3 silindire düşmeler başladı. Bobinleri düzelttik düzeldi sonra koltuk yayı kırıldı eski yerine gelmemeye başladı. En son kullandığım Pug arkadaşımın 1.6 307 si idi. istanbuldan assosa kadar kullandım. Felaket ötesiydi. Sadece ön görüş açısı muhteşemdi akvaryum gibiydi. Saxo güzel gidiodu ama o zaman sattıktan sonra söylediğim tek laf var. Fransızdan bir karı bir de araba almam.

fikito

« Yanıtla #32 : Ekim 09, 2008, 10:48:07 ÖS »

98 de 0 VTS almıştım. Daha 2000 de tıkırtılar başladı. Biraz yükledik sapıtıp 3 silindire düşmeler başladı. Bobinleri düzelttik düzeldi sonra koltuk yayı kırıldı eski yerine gelmemeye başladı. En son kullandığım Pug arkadaşımın 1.6 307 si idi. istanbuldan assosa kadar kullandım. Felaket ötesiydi. Sadece ön görüş açısı muhteşemdi akvaryum gibiydi. Saxo güzel gidiodu ama o zaman sattıktan sonra söylediğim tek laf var. Fransızdan bir karı bir de araba almam.

güzel bir özet olmuş eline saglık hocam bu arada lafıda baya begendim gerçekligi var :)

firstcevher

« Yanıtla #33 : Ekim 10, 2008, 01:52:25 ÖÖ »
zamanında 307ler yeni çıkmıştı bizde 99 cvc sedan vardı eskişehir yolunda çok uzun bir mesafe kapıştık, işte 4. vitese takarken 180i gördüğüm olay, yolda dip dibekoptuk gidiyoruz ne o bizi geçebiliyor nede biz farkı açabiliyorduk, ikimizde araçlarda iki kişiydik, en sonunda trafik solda daralmaya başladı araçlar falan yavaşlamaya başladı bizde yavaşladık elemanla dip dibe gittik oraya kadar, arkadaş bizi geçmek için çok çabaladı ve en son yol araba kaynayınca sindiremedi emniyet şeridine girdi... sonra birden değişik manevralar çıktı, bizde yol rahatlayınca elemanın yanına gelince buz kesmişti, meğersek emniyet şeridi o daldığında doluymuş :D zor kurtarmış eleman paçayı bizimle kapışcam die...

ben 307 nin bizimle o inatçı arkamızdan kopmayan halini görünce bence 308 de fena bir rakip olmaz, yollar bizim zamanla göreceğiz bizmi yaman 308 mi ;)

firstcevher

« Yanıtla #34 : Ekim 10, 2008, 01:57:18 ÖÖ »

Alttaki lafı yeni gördüm süper ;) Fransızdan karı alınmaz, artık arabada almıcaz galiba :D aslında onlardan hiçbişey almamalıyız ama :S bende ön takımlarında sorun olduğunu duymuştum ama kendini yenilemiştir heralde diye düşündüğümden yazmadım... yinede fena değiller tipleri falan hoş...

Seko

« Yanıtla #35 : Ekim 10, 2008, 08:57:52 ÖÖ »
308 in yuruyeninde anlayamadıgım bir sorun var cukura girince bazen teker cıkacak yerinden zannediyorum , birazda sert bir araç tek güzel yanı bence motoru 1,6 tdci çok basarılı bir motor .
Ha birde sessiz gercekten yol sesini iceri almıyor ve sabit 150 km/h ile giderken hızını belli etmiyor .
Motoru ile ilgili bir guzel olay daha eger canım sıkılırsa ileride superchips e gider 1200 ytl verir 140 beygir ve 300 nm torka sahip bir araca sahip olurum :)
3,79/1 son dişlimi 207 hdi ın 3,59/1 i ile degistirip chip sonrası 5. vites 4500 rpm deki hızımı 216 dan 227 ye cıkarabilirm yokuş aşagı bir yolda diye dusunuyorum :)

quelle

• Ziyaretçi
« Yanıtla #36 : Ekim 10, 2008, 09:03:51 ÖÖ »
216 km de devir kesiciye mi giriyor araban. bi de sadece +11 km hız için o kadar uğraşmaya ve masrafa değer mi sence  bence değmez. Dizel bi arabadan alabileceklerin sınırlı iken bence harcadığın masrafa yazık.

Seko

« Yanıtla #37 : Ekim 10, 2008, 09:09:58 ÖÖ »
Son dişli artı 205/55/16 yı 205/60/16 ile degisminde 1000 devirdeki hızım yaklasık % 10 artıyor benimde zaten istegim bu yuksek hız dusuk devir o yuzden dusunuyorum .
Harcayacagım 1200 ytl ye +30 beygir oranı bence basarılı daha fazla masraf bencede yazık

quelle

• Ziyaretçi
« Yanıtla #38 : Ekim 10, 2008, 09:17:06 ÖÖ »
Yok ben son hızını arttırmak için yapacağın masraf konusunu söylemiştim. Yoksa chip uygulaması turbo olan ve chip uygulanabilir her araç için olması gerekli bişey. Son hız olmasa bile akselerasyon konusunda çok iyi sonuçlar veriyor. Arkadaşımın NAVARA sı chipten sonra uçak olmuştu. Kendi T4 ümde biliyordum akselerasyon bayaa fark etmişti ama NAVARA kendini aştı kimlik değiştirdi chip ile.

turbovts2

« Yanıtla #39 : Ekim 10, 2008, 09:22:10 ÖÖ »

Valla fn2 genel problemlere yenı yazdım 1 hafta once servıse goturdum benle beraber bıtane de grı yapılı bı cıvıc sedan gırdı adam arabasını bıraktı cıktı aks kırmıs dıskı bozmus.... Neyse servıs mudur tanıdık konusmaya basladık dedım ne ıs honda boyle olmaz... Sahıbı sanayıde yay taktırmıs bakımları falan sanayıde yaptırmıs ve onları yaptırmasına baglı olarak on duzende sorun meydana gelmıs ve servıs bız bunu garantıye sokmayız dıyo yada daha once jeepın bırı duvardan atlamıs arabanın jantı bıle kırılmıs on duzen ıcın dıorkı garantı.... adamlarda sokmamıs sımdı buna satıs polıtıkası mı dıcez... Aracım 7000 km de ve en ufak sekılde 5 kurus ne ıscılık ne parca parası odedım sımdıye kadar cunku sadece yetkılı servıse goturuyorum... Pejoya genc arabası hondayada yaslı arabası demıssın bunu bı anket yap ıstersen kendın gıbı dusunen kac kısı bulucaksın... Göğüs konusuna gelince eskı katalogları ac bır bak pejonun o tasarımı ıtalyanlarda hangı yıllar arasında kullanılıyor kendın gor... Ayrıca 308 ımızde var alma dedım ama arkadas accord alamayınca aldı uzun yolda yaptım sehır ıcıde kullandım... Debrıyajı sert ama hadı o dızel oldugu ıcın, kapılarından acıp kapatırken gelen sesler arka panzılottan gelen sesler on duzendekı sesler... Nasıl kıyaslıcaksınız honda ıle.... Bırde sunu solemek ısterım bızım 308 ı dokuk falan sanmayın ıdda edıyorum eger resımlerını buraya koyma ımkanım olsa araclarınızı dısarı cıkarmazdınız.... Araba alındıktan sonra en son 17000 ytl degerıne ulastı, fransadan orjıanal body kıtı geldı... "on tampon altı ruzgarlık, yan marspıyeller, arka tampon dıfuzoru, tr ye hıc gelmıcek olan 308 gtı jantları.... Ve daha bır cok parca bazıları karbonfıber... Bunları neden mı yaptı arkadas... Cunku mılletın nıe aldınkı demesınden bıktı hırs yaptı guzellestırmeye calıstı ve basardıda ama 60000 ytl harcamıs oldu 4000 daha verse fn2 10000 daha verse accord alırdı sımdı cok pısman...

Seko

« Yanıtla #40 : Ekim 10, 2008, 09:31:49 ÖÖ »
Bende pismanım keske illa dizel hb alacaksaksam focus alsaydım diye :(
En azından benim aracımdan iyi yol tutan arac yol daha cevik bir arac yok derdim sınıfında :)
Pejo ilk defa aldım bakalım neler cıkartacak ben sorunsuz olsun diye sıfır aldım cok karsı olmama ragmen sıfır arac almaya simdiye kadar kronik birsey cıkartmadı fakat bir sure daha binmem gerekiyor simdilik bu araca..
308 e harcayacagım para en cok 2000 ytl dir chip dahil uzeri yazık olur kıymeti yok :(

turbovts2

« Yanıtla #41 : Ekim 10, 2008, 09:35:39 ÖÖ »

Bende pismanım keske illa dizel hb alacaksaksam focus alsaydım diye :(
En azından benim aracımdan iyi yol tutan arac yol daha cevik bir arac yok derdim sınıfında :)
Pejo ilk defa aldım bakalım neler cıkartacak ben sorunsuz olsun diye sıfır aldım cok karsı olmama ragmen sıfır arac almaya simdiye kadar kronik birsey cıkartmadı fakat bir sure daha binmem gerekiyor simdilik bu araca..
308 e harcayacagım para en cok 2000 ytl dir chip dahil uzeri yazık olur kıymeti yok :(

+201

ozgur_hamdi

« Yanıtla #42 : Ekim 10, 2008, 03:13:02 ÖS »
civic in artıları yabana atılacak gibi değil alırken hepsine baktım özellikle 308 ile civic arasında kaldım baz fiyatı 308 in az geldi sonra çelik jant, sis, 4 cam otosu, deri direksiyon ,dijital klima fiyat 32 den 40 ı buluyor arka çok dar eşik var araç sanki önde oturacaklar için dizayn edilmiş bagaj iyi bunun yanında elegance artıları çok tam bir otomobil civic aldım çok memnunum ayrıca 2. eli civicin daha iyi civic forever

emre_ege21

« Yanıtla #43 : Ekim 10, 2008, 04:08:11 ÖS »
Abi pejo gider ama hayatta binmem pejoya sadece motoru ii pejonun yani hondayla kıyaslanamaz ben astrayı satarken 308 ler yeni çıkmıştı gittim baktım satıcı bayan zorla vercek aracı valla zor kurtuldum hayatta beş kureş vermem pejoya bu benim fikrim

kral_civic_25

« Yanıtla #44 : Ekim 19, 2008, 10:18:42 ÖÖ »
308 zorlar gibi geliyor ama az bi farklada olsa civic götürür diyorum

byks_07

• Ziyaretçi
« Yanıtla #45 : Kasım 06, 2008, 03:37:24 ÖÖ »
arkadaşlar bidefa 308 in poposu bile yok alt tabanı hb sadece ailenizi alır gezmeye götürür

Seko

« Yanıtla #46 : Kasım 06, 2008, 11:57:06 ÖÖ »
308 hdi  auris i uzunda gecemiyor ama auris gecmek icin cok yırtıyor kendini 124 ps olmasına ragmen zorlanıyor ..

8663

• Ziyaretçi
« Yanıtla #47 : Kasım 06, 2008, 12:37:51 ÖS »

308 hdi  auris i uzunda gecemiyor ama auris gecmek icin cok yırtıyor kendini 124 ps olmasına ragmen zorlanıyor ..

seko ne zaman bitiyo rodajın? pazar günü gelsene buluşmaya, merak ettim senin 308'i

ondermersin

« Yanıtla #48 : Kasım 06, 2008, 01:06:56 ÖS »
seko dizel 308 ile kimi geçiyon sen hayırdır arkadaşım gectiğin biri varsa da pilotaj eksikliğidir
1,6 ies kullanıyorum pug 307 ve 206 XT 1.6 110 hp bile alamadı zaten sonra 307 arıza lambası yandı servise gittik benim hondayla :D :D

Seko

« Yanıtla #49 : Kasım 06, 2008, 02:28:51 ÖS »

seko ne zaman bitiyo rodajın? pazar günü gelsene buluşmaya, merak ettim senin 308'i

pazar olabilir ıst da olacam , 3900 km de belki psikolojik ama turbo araclar benim fikrim 5000 den sonra daha ii yurumeye baslıyor seninle yapacagımız rolling aklımda , bir pazar sabahı ataturk caddesinden cıkar kavacık yapar geliriz ben birde top speed ne yaparım onu merak ediyorum hem onu denerim :)