Gönderen Konu: Wv Jetta 1.4 tsi vs Honda Civic sedan 1.8  (Okunma sayısı 32064 defa)

asmaz

Ynt: Wv Jetta 1.4 tsi vs Honda Civic sedan 1.8
« Yanıtla #50 : Nisan 15, 2009, 06:16:43 ÖÖ »
ben civic derim jettanın dıs gorunusunu begenmiyorum...kesinlikle görüntü olarak honda performansta beni honda kesicektir yeterli performansı var...jetta beni acmaz hemde sirketlr cok kullanıyor gıcık olurum arac ticari olunca:D

canguder

« Yanıtla #51 : Nisan 15, 2009, 01:08:51 ÖS »
Hondanın hitap ettiği kesim kesinlikle farklı. Bence bu araç sevdasının donanımla hiç bir ilgisi yok.Tamamen insanın ruhuyla alakalı.

TUNÇ99

« Yanıtla #52 : Nisan 19, 2009, 11:57:05 ÖS »
bencede jetta.bugün 200 km lik bir şehirdışı yatım.bozuk yolda öndeki araçtan sıçrayan küçük taş parçaları motor kaputunda 3 yerde iz bıraktı.yani boyayı aldı götürdü.moralim bozuk.40.000 tl verdiğim araç daha 1 yaşında boya sorunu çıkarmaya başladı.benimde gönlüm honda diyor ama ,bundan sonraki arabam ne olur bilemem ama honda olmaz gibi.

canguder

« Yanıtla #53 : Nisan 21, 2009, 12:24:58 ÖÖ »
bencede jetta.bugün 200 km lik bir şehirdışı yatım.bozuk yolda öndeki araçtan sıçrayan küçük taş parçaları motor kaputunda 3 yerde iz bıraktı.yani boyayı aldı götürdü.moralim bozuk.40.000 tl verdiğim araç daha 1 yaşında boya sorunu çıkarmaya başladı.benimde gönlüm honda diyor ama ,bundan sonraki arabam ne olur bilemem ama honda olmaz gibi.

bu sorun bendede var , boyanın kalitesiz olduğu bir gerçek.

MoRTaL_SPeeD

• Ziyaretçi
« Yanıtla #54 : Temmuz 29, 2009, 05:18:31 ÖS »
bence civic derim 170 hp ile 140 hp araç kıyaslanıyo. yakıt konusunda da yüksek devirlerde sömürür golf adamı.test verilerinde de öle çok fark yok . tip olarak zaten dicek bişey yok . turbo arabayla atmosferik karşılaştırmak yanlış bence.

kacaman

« Yanıtla #55 : Temmuz 29, 2009, 05:57:37 ÖS »
uzun soluklu bir sevda, bir düş ve bir sevgilidir honda
başka açıklaması bence yok
jettadan sevgili olduğunu duyan var mı:)

Hondaniel

« Yanıtla #56 : Temmuz 30, 2009, 06:43:22 ÖS »
arkadaslar 170 lık gt bı kullanmanızı onerırım.

eger foruma uye ise (faça bi 140 lık civicti) dun aksam 1.kopru cıkısı-kadıkoy arasında olanları bı anlatsın:))
orta serıtteyım yavaslıyorum,arkadas yetısıyo bı uzuyorum,3 tekrar:)
feci bu 170 gt ler.
hb cıvıcın tasarımı cok guzel gercekten ama yetmıyo.

canguder

« Yanıtla #57 : Temmuz 30, 2009, 09:07:01 ÖS »

eger foruma uye ise (faça bi 140 lık civicti) dun aksam 1.kopru cıkısı-kadıkoy arasında olanları bı anlatsın:))
feci bu 170 gt ler.

bende aynısını 1.6 ve fsi golflere yapıyorum :) çok zevkli oluyor. arkadan yetişemiyor bile ışıklarda daha kalkmaya çalışıyor ben 3-4 boy uzuyorum. hemde arada sadece 10 beygir fark var. seninle civic aranda en az 30 hp var aracın iyi gitmiyor veya acemisin daha. iyikide hb yerine type-r çıkmamış karşına yerdin 5 boyu :)

Hondaniel

« Yanıtla #58 : Temmuz 30, 2009, 11:17:47 ÖS »
haklısın ama type-r cıkarsa bıle ınan gt zorlar.gecılır ama torkuyla ne yapacagı hıc bellı olmaz.
cok sıkısılırsa R36 ya haber ucurulur :)

feci bu 170 gt ler.

bende aynısını 1.6 ve fsi golflere yapıyorum :) çok zevkli oluyor. arkadan yetişemiyor bile ışıklarda daha kalkmaya çalışıyor ben 3-4 boy uzuyorum. hemde arada sadece 10 beygir fark var. seninle civic aranda en az 30 hp var aracın iyi gitmiyor veya acemisin daha. iyikide hb yerine type-r çıkmamış karşına yerdin 5 boyu :)

TC 400

« Yanıtla #59 : Temmuz 30, 2009, 11:26:51 ÖS »
haklısın ama type-r cıkarsa bıle ınan gt zorlar.gecılır ama torkuyla ne yapacagı hıc bellı olmaz.

feci bu 170 gt ler.

Uyelının ıptalını ıstemıstın,hayırdır vaz  gectın heralde :D

Hondaniel

« Yanıtla #60 : Temmuz 30, 2009, 11:30:43 ÖS »
sanane? derdı sanamı dustu.

feci bu 170 gt ler.

TC 400

« Yanıtla #61 : Temmuz 30, 2009, 11:33:47 ÖS »

feci bu 170 gt ler.

Komik sey seni :D nekadar tutarsızsın? sen hayatında type-r a bındımıde jetta ıle kafa tutarım dıyosun :D :D

Hondaniel

« Yanıtla #62 : Temmuz 30, 2009, 11:36:45 ÖS »
golf benımkı jetta degıl.gecerım demıorum ama torkuyla zorlarım.rampa olursa degısebılır ısler.

feci bu 170 gt ler.

Komik sey seni :D nekadar tutarsızsın? sen hayatında type-r a bındımıde jetta ıle kafa tutarım dıyosun :D :D

canguder

« Yanıtla #63 : Temmuz 31, 2009, 10:01:05 ÖÖ »
hiç bir şekilde geçemezsin. istersen 400 tork olsun senin beygirin,areodinamiğin,yol tutuşun olmadan 40 fırın ekmek yesen geçemezsin. 1.4 motora fazla güvenme şişer kalırsın yolda.

Hondaniel

« Yanıtla #64 : Temmuz 31, 2009, 07:08:01 ÖS »
komik yorum..
yol tutus kotu mu sence? aerodınamık kotumu? iyi arastır.. bınmedıgıne gore arastır.
hiç bir şekilde geçemezsin. istersen 400 tork olsun senin beygirin,areodinamiğin,yol tutuşun olmadan 40 fırın ekmek yesen geçemezsin. 1.4 motora fazla güvenme şişer kalırsın yolda.

canguder

« Yanıtla #65 : Temmuz 31, 2009, 07:23:47 ÖS »
benim arkadaşlarımın çoğu vw kullanıyor hiç biride type-r zorlarım demiyor senin gibi. golf dsg 160 hp sahibi arkadaşım var type-r beni yer diyor kabul ediyor. sen hala zorlarım kaçarım uçarım uzatıyorsun. asıl senin çaban komik. type-r ile karşılaştırdığın zaman senin yol tutuşunla aerodinamiğin zayıf kalır.

Hondaniel

« Yanıtla #66 : Temmuz 31, 2009, 08:32:52 ÖS »
type-r gecerım demedım zaten.gecerım ayrı zorlarım ayrı seyler.
arkadasımın var onun var bunun var degıl, hacı murat da olsa aracı elestırırken onu bı sure kullanın. ona gore yorum yapın.
type-r ın rakıbı zaten gti dır. ama bu tsi fena makinalar kabul etmek lazım. 140 lıkları bıle hızlı. Honda nın bunlardan ders cıkarıp yenı teknolojıler uretmesı lazım.
sızler kral cıplak demedıkce bu iş olmaz zaten.
benim arkadaşlarımın çoğu vw kullanıyor hiç biride type-r zorlarım demiyor senin gibi. golf dsg 160 hp sahibi arkadaşım var type-r beni yer diyor kabul ediyor. sen hala zorlarım kaçarım uçarım uzatıyorsun. asıl senin çaban komik. type-r ile karşılaştırdığın zaman senin yol tutuşunla aerodinamiğin zayıf kalır.

mali

« Yanıtla #67 : Ağustos 01, 2009, 08:26:42 ÖÖ »
Sayın Hondaniel arkadaşım ben kral çıplak diyeceğim tek konu donanım eksikliği (kararan dikiz soğutmalı torpido çift bölgeli klima birde kimine göre boya)... Hondanın ders çıkaracağı konu varsa oda budur.
Hondanın teknolojisine laf söylemek hata olur.
Performansı motoru sorunsuzluğu uzun motor ömrünü yakalayın zaten o zaman Honda eminim çoktan daha iyisini yapmış olur....

canguder

« Yanıtla #68 : Ağustos 01, 2009, 09:40:38 ÖÖ »
hondanın teknolojisine laf ediyorsun ama vw grubu daha f1 katılımlarına katılamamışken senin teknolojiden bahsetmen biraz ilginç. hondanın ürettiği motorlar her zaman en güçlü ve en dayanıklı motorlar olarak tarihe adını yazdırmıştır. vw grubunun ise övüneceği bir yanı yoktur. 1.4 170 hp motorlu araçlar şu anda tam olarak adapte olmuş değiller. turbo arızası veriyor. yani aracı aldığına bin pişman olabilirsin. sen böyle davransanda umarım aracın arıza yapmaz çünkü bilinçli bir şekilde almadığın için aracını atıp tutuyorsun. honda bu arada asimo adında bir robotta üretmiştir bilmiyorsan resmi sitesinde resimleri videoları var. bunlar haricinde motorsiklet alanında honda bir numaradır. vw motorsiklet hiç duymadım görmedim. bunları önce tartışalım daha sonra teknoloji açısından konuşabiliriz.

Hondaniel

« Yanıtla #69 : Ağustos 01, 2009, 10:56:15 ÖÖ »
Honda nın bişeyler yapması lazım. pug lar bıle ne sahane motorlar kullanmaya basladılar. size koymazmı yolda bunlara gecılmek. sol serıtte arkadan bi pug panjuru gorunce saga cekmek.donanım konusu ayrı olay.mali arkadasımızın dedıklerı son derece dogru. 40 küsür ver arac al,bunların hiçbiri yok.
170 lıgı almadan cok arastırdım. turbo bozan yada arıza yapan cok fazla yok. zaten turbo araclarının kullanma prosedurune uydunmu pek sorun cıkarmazlar. ha olaki cıkardı burda paylasırım zaten.
işin bir enteresan yonu 122 lik tsi ler. 140 lık civiclerin basına bunlar bıle dert oldu. gecılıyorlar cunku.
hızlı araba kullananmam ama yol musaıtse basarım. 170 lıgın nasıl 200 e cıktıgını ınanın zor anlıyorum.
gecen altunızade kadıkoy arasında yasadıklarımı anlattım. tam 3 defa neredeyse durur konumuna geldım bekledım,140 lık civic yanıma gelıyo cok seri gecıyorum.adamda arabayı gercekten zorladı.
birde en gıcık oldugum bu tdci focuslardı.iyi gıdıyorlardı. hele rampada bı turlu gecemıyodum bunları. ama gecen sol serıtte selektor yapan bı taneyı pısman ettım:))
işin özü hondanın donanım eksıgını kapatması lazım. camlar aractan ınınce kapanmalı, yagmur,far sensoru olmalı,kumandayla bagaj acman lazım,cıft bolgelı klıma(accordlara bıle yenı kondu) vs.
dıger yandan motor.. atmosferıkten ıyı motorlar yaptı amenna. vti denen bı motoru varkı cok guzel. onu az daha gelıstırse sorun kalmaz bence.bu torku dusuk 125-140 hp lerle Honda ancak rakıplerının arka plakasını okur.
hondanın teknolojisine laf ediyorsun ama vw grubu daha f1 katılımlarına katılamamışken senin teknolojiden bahsetmen biraz ilginç. hondanın ürettiği motorlar her zaman en güçlü ve en dayanıklı motorlar olarak tarihe adını yazdırmıştır. vw grubunun ise övüneceği bir yanı yoktur. 1.4 170 hp motorlu araçlar şu anda tam olarak adapte olmuş değiller. turbo arızası veriyor. yani aracı aldığına bin pişman olabilirsin. sen böyle davransanda umarım aracın arıza yapmaz çünkü bilinçli bir şekilde almadığın için aracını atıp tutuyorsun. honda bu arada asimo adında bir robotta üretmiştir bilmiyorsan resmi sitesinde resimleri videoları var. bunlar haricinde motorsiklet alanında honda bir numaradır. vw motorsiklet hiç duymadım görmedim. bunları önce tartışalım daha sonra teknoloji açısından konuşabiliriz.

doan

« Yanıtla #70 : Ağustos 01, 2009, 01:03:49 ÖS »
abicim en başta sunu söylemek isterim sizin yazdığınız araçlar hep turbo ancak bizim civicler atmosferik dolayısıyla torkları düşük. sizde biliyorsunuzdur bu yüzden yokuşlarda bayılıyorlar ancak bu sadece hondada değil bindiğim bütün klasik sedan atmosferikler bayılıyor yokuşta. söylede birşey var yanlış bilmiyorsam vtec motorlar yapıları gereği fazla tork üretemiyormuş her güzelin bir kusuru var hesabı :)

donanım konusuna gelince söylendiği gibi bana görede donanm ve kalitede sıkıntı var ama biraz seviyorsanız aracınızı gözünüz görmüyor fazla. tasarımı ve mekanik sorunsuzluğuyla bi nebze yok ediyor diğer problemleri. bunlar benim görüşlerim.

aracınız hayırlı olsun bu arada.
« Son Düzenleme: Ağustos 01, 2009, 01:05:26 ÖS Gönderen: doan »

kacaman

« Yanıtla #71 : Ağustos 01, 2009, 02:09:23 ÖS »
Allah insana göz vermiş, el vermiş, ayak vermiş, donanım eksiği araba daha ne yapsın bu paraya bu kadar donanım, üstüne üstlük birde bu paraya en iyi donanımı veren yine civic değilmi, ne yani masaj yapan sürücü koltuğu da mı olmalıydı:)

mali

« Yanıtla #72 : Ağustos 01, 2009, 03:51:26 ÖS »

dıger yandan motor.. atmosferıkten ıyı motorlar yaptı amenna. vti denen bı motoru varkı cok guzel. onu az daha gelıstırse sorun kalmaz bence.bu torku dusuk 125-140 hp lerle Honda ancak rakıplerının arka plakasını okur.
   Alıntı= Hondaniel den

Ben bu plaka okuma meselesine takıldım acaba kim kimin arka plakasını okur.

Hondaniel

« Yanıtla #73 : Ağustos 01, 2009, 08:55:12 ÖS »
125-140 lık hondalar okur tsi lerin plakasını,hatta yeni nesil puglarınkınıde.
malesef gercekler bunlar. s2000 ine 240 hp motor yaptı. demekkı ıstese civiclerede 1.8 190 hp veya 1.6 lara 170-180 hp uretebılır bence.

Alıntı= Hondaniel den

Ben bu plaka okuma meselesine takıldım acaba kim kimin arka plakasını okur.

Hondaniel

« Yanıtla #74 : Ağustos 01, 2009, 08:56:13 ÖS »
toyota,megane, opel aynı para. onlarda var bu donanımlar.
Allah insana göz vermiş, el vermiş, ayak vermiş, donanım eksiği araba daha ne yapsın bu paraya bu kadar donanım, üstüne üstlük birde bu paraya en iyi donanımı veren yine civic değilmi, ne yani masaj yapan sürücü koltuğu da mı olmalıydı:)