Gönderen Konu: Wv Jetta 1.4 tsi vs Honda Civic sedan 1.8  (Okunma sayısı 32065 defa)

King.10

Ynt: Wv Jetta 1.4 tsi vs Honda Civic sedan 1.8
« Yanıtla #75 : Ağustos 01, 2009, 09:24:02 ÖS »
125-140 lık hondalar okur tsi lerin plakasını,hatta yeni nesil puglarınkınıde.

ah be hacım sen tutturmussun bi tsi turkusu 125 lik honda nın rakibi fsi golf ve jetta olur. sen inanıyomusun fsi golf ve jetta nın civicin arka plakasını okuyabilecegine ...

Hondaniel

« Yanıtla #76 : Ağustos 01, 2009, 09:37:38 ÖS »
kesınlıkle ınanıyorum..cunku lanet fsi benımde vardı:) arabayı heryerde yerden yere vurdum. vw forumunda bile yazmaktan bıkmıstım,dogusa mailler attım bu ne boyle dıye. ne gıdıyodu bıde sehır içi 11.5 lt asagı dusememıstım.

ama vw bunun uzerıne fsi facıasına son verdi ve tsi patlamasını yaptı.
sıra honda da. rekabet kalıteyı getırır.
125-140 lık hondalar okur tsi lerin plakasını,hatta yeni nesil puglarınkın
ıde.

ah be hacım sen tutturmussun bi tsi turkusu 125 lik honda nın rakibi fsi golf ve jetta olur. sen inanıyomusun fsi golf ve jetta nın civicin arka plakasını okuyabilecegine ...

hakangunister

• www.osgun.com.tr
« Yanıtla #77 : Ağustos 01, 2009, 10:53:29 ÖS »
Bence bu araba seçme olayı tamamen insanın yapısı ile zevki ile sürüş karakteri alakalı bir durum. Nasıl bir sürüş istediğiniz , nasıl bir araç istediğiniz çok önemli. Konuyu başlatan Ediz arkadaşımız elma ile armutu kıyaslamış. Olsun oda olsun. Biri turbo biri atmosferik olsun. Bunlarda karşılaştırılsın. Ama Honda'yı yada VW 'i seçmek bence zevk meselesi. Yok onun HP si fazlaymış yok bunun Tork u azmış. Yok onda yağmur sensörü varmış yok bunda tuvaletinin geldiğini anlayan sensör yokmuş :d  Ben bunlara inanmıyorum. Tabi ki bu benim zevkim ve araç kullanım anlayışım.

Bizde Mercedes S 320 CDI var. arabada yok yok. ama gel sor ki neyi kullanıyoruz. Air matic var yılda bir sefer ya kullanır babam ya kullanmaz. Amortisör sertleştirme var daha bir kez bile kullanmadık. far yıkama var babam düğmenin nerde olduğunu bile bana sordu geçen :) Yani donanım konusunu bu kadar abartmayın bana sorarsanız. Yani ben arabada çok donanım aramam. Tabi ki bu benim. Kimi insan da inciğine cinciğine bakar. Dedim ya tuvaletinin geldiğini hisseden sensör olmasa problem çıkarır yani :d Benim ruhuma hitap eden benim sürüş karekterimi yansıtan araba tabi ki HONDA'dır. Özellikle s2000. Haa başka arkadaşın SUBARU dur kiminin Mercedes  kiminin Audi kiminin VW dir. BU zevk meselesidir yani. Jetta 170 HP değil 1.4 motorda 240 HP versin gene almam. Çünkü sevmiyorum. Bana uymuyor yani. VW arabaya para vermem. Bu benim görüşüm. Katılırsınız katılmazsınız. Ben bu kıyaslamada tabi ki honda derim. Hem Jetta 1.4 turbo motor sıkıştırıldığı zaman da en az 12-13 litre benzin yer şehir içinde. Kimse kimseyi kandırmasın... Benim Hondam 1.8 140 HP olsun. VW Jetta da pug da geçsin beni. Ne olacak yani. Kiminle sidik katılımtıracağım ki... Ben zevk aldığım arabayı kullandıktan sonra varsın serçe beni geçsin ya ne olur yani... ben böyle düşünüyorum. Katılmayan olacaktır tabi ki ama saygı duymak lazım ;) Herkezin araba zevki farklıdır. Benim babam mercedesten başka araba kullanmıyor 20 senedir. Audi A8 de bindi BMW 7.30 da kullandı ama yok gene merso diyor. Ben her koşulda HONDA derim. Kimi VW der. Bu değişir. Onun için burada bu kadar farklı yorumlar var. Ama baktım ki son yorumlara doğru üslüp sertleşmiş sinirler biraz gerilmiş. Yapmayın arkadaşlar gerek yok bunlara. Hepimiz insanız. Hepimiz farklıyız. Her insanın zevki bir olmaz. Ssaygı duymak lazım. Yok o geçer yok bu geçer. YOk ben seni 170 HP lik jettam ile yerim. yok type R la yerim. Mesele bu değil bence. herkesin sevdiği hoşlandığı tutkulu olduğu aracı kullanması ;) Sürçü lisan ettiysem affola :) Herkese saygı ve sevgilerimle :)

emre16

« Yanıtla #78 : Ağustos 02, 2009, 01:11:16 ÖÖ »
dış görünüş ve iç mekan sportiflik bakımından civic tartısılamaz bile...jetta tsi motor iyi ama kaba bi araba civicin mavi aydınlatmasını hiç bişeye değişmem...

emre16

« Yanıtla #79 : Ağustos 02, 2009, 01:37:35 ÖÖ »
vw=halk arabası :neredeyse 40 tan aşağı arabası yok...isterse 1.0 lt lik motora 1000 hp koysun estetik olmadıkça bu iş olmazz...jettada bi direksiyon var sanki kamyon sürüyorum...hiç bana göre değil istediği donanımı koysun...iğrenç bi araba jetta....

canguder

« Yanıtla #80 : Ağustos 02, 2009, 10:46:27 ÖÖ »
kesınlıkle ınanıyorum..cunku lanet fsi benımde vardı:) arabayı heryerde yerden yere vurdum. vw forumunda bile yazmaktan bıkmıstım,dogusa mailler attım bu ne boyle dıye. ne gıdıyodu bıde sehır içi 11.5 lt asagı dusememıstım.

ama vw bunun uzerıne fsi facıasına son verdi ve tsi patlamasını yaptı.
sıra honda da. rekabet kalıteyı getırır.
125-140 lık hondalar okur tsi lerin plakasını,hatta yeni nesil puglarınkın
ıde.

hondanın bir şey yapmasına gerek yok , turbo veya sc + hondata ile senin aldığın beygirin 2 katını alırsın. ama senin araç gırtlak halde yani üstüne birşey yapman zor. ancak chip yaparsın oda sağlıklı olmaz. honda kadar modifiyeye uygun ve uyumlu araç pek yoktur. hondanın amacı uzun ömürlü ve güçlü motorlar üretmek. civici istediğin kadar sıkıştır motorunu sürekli 7000 devirde kullan hararet göstergesi 1 tane bile artmaz stabil bir motora sahip. sen golfü sürekli limitlerde kullan yakıtını ve hararetini kontrol et daha sonra. ona bakarsan mazda rx-8 1.3 motordan 231 beygir çıkarmış. vw neden bunu yakalayamıyor ? çok teknolojik ya yakalasın japonların teknolojisini o zaman. iyi araştırıp burda konuşmak lazım. s2000 efsanesini bundan 9-10 yıl önce honda çıkardı. o zamanlar vw daha 8 valf motor kullanıyordu :) artık hondayı örnek alarak çıkarması gerekiyordu birşeyler. sonuç olarak hondanın kimseyle katılımması gerekmiyor. en azından bir type-r kullanmış olsaydın golf aldığına pişman olurdun şimdi. neyse hayırlısı olsun. geç kalmış sayılmazsın ben olsam satıp type-r alırdım. benim için en önemli konu aracın ruhudur. bu ruh golfte tam anlamıyla yok. heleki jettada -100 diyebilirim.

Hondaniel

« Yanıtla #81 : Ağustos 02, 2009, 04:31:07 ÖS »
1.4 iyi hem vergi hem yakıttan ekonomık. cok memnununm allah bozmasın.

birde su turbo mevzusu var. meslekten bılıyorum. ben gemı makına zabıtıyım .yıllarca gemılerde calıstım,makınalarla ugrastım. japonların herseyı taklıttır.
ya petentlerını bı avrupalıdan alır yaparlar aynı marka onune baska isim koyarlar( ör:kawasaki-man) yada aynısını yaparlar baska bır ısım koyarlar.
hıc japonların baba bısey ıcat ettıgını duymadım.makıneyı-motoru,dızelı ıvırı zıvırı,gaz kanunlarını ne varsa bulan hep avrupalılar.
bıde turbo olayı var,gemılerın makınelerınde envayi cesıt turbo gordum. japon makınalarının turboları bıle ya alman-yada norvec malıydı.sadece mıtsubıshının bı cesıt turbını var oda 5 para etmez ve alman bı marka olan holset krupp.un taklıdı.
burda bi dusunmek lazım..

mali

« Yanıtla #82 : Ağustos 02, 2009, 07:34:46 ÖS »
Doğrui söylüyosun Sony mitsubishi klima jvc vs vs hep taklit....   

mali

« Yanıtla #83 : Ağustos 02, 2009, 07:36:06 ÖS »
Ayrıca 1.4 ile 1.6 aynı vergiyi veriyor

mali

« Yanıtla #84 : Ağustos 02, 2009, 07:46:12 ÖS »
Sevgili Hondaniel arkadaşım sen Çin Japonu karşılaştırıyorsun herhalde Taklit yapanlar çinlidir. Dünyanın en çok satan arabası ne? -coralla. golf değil...  Ayrıca sen neden sürekli Hondayı japon mallarını kötülüyorsun anlamadım. Onların kötü olması senin arabanı daha iyi yapmaz... Bu arada daha düne kadar sende bir Honda kullanıcısıydın sana kötü veya hor kullanılmış bir araba denk geldi diye hepsi kötü olacak diye bişey yok. Alman mallarıda japon malları gibi kalitelidir. illa birisi kötü olacak diye bişey yok..
Araban hayırlı olsun...   
Hepimiz Hondadan memnunuz zaten olmasak senin gibi arabamızı değiştiririz ama değiştirsemde(ki öyle bir alternatif yok) asla honda kötü diyemem.....

Hondaniel

« Yanıtla #85 : Ağustos 02, 2009, 11:13:18 ÖS »
1.6 da bana sunulan tatmın edıcı degıl.

çinliler yenı turedı ama japonlar taklıtcıdır unutmayalım.
dıkkat edersen kotulemedım,sadece bıseyler yapması lazım.
madem oyle bu kadar mıllet neden yanıyo burda,gıtmıyo-donanım zayıf vs. japon markalardan bak subaru ne yaptı,dızel aldı yurudu ve guzel bı dızel yaptı.subaruların donanımlarıda guzel.Honda "nasıl olsa alıyolar daya gıtsın " mantıgı var.

mali

« Yanıtla #86 : Ağustos 02, 2009, 11:35:02 ÖS »
Bu kadar millet gitmiyor diye yanmıyo ki.. Tamam donanım olarak bişeyler yapması gerek ama istese burdaki yanıyo dediklerin arabasını 15gün içinde zarar etmeden satar yanmıyacakları bir araba alır o imkanları var. Bu arabalarda gitmiyorsa hangi araba gidiyor Hondanın gitmemesinden kimse şikayetçi değil istediğin emsaliyle kıyasla....

Japonlar taklitçi değildir. Japon teknolojisini dünya kabul etmiş sen neden kabul etmiyorsun?

Hepimiz Japon mallarını biliyoruz...

hakangunister

• www.osgun.com.tr
« Yanıtla #87 : Ağustos 03, 2009, 12:27:28 ÖÖ »
VTEC teknolojisini bulan HONDA nereden çaldı acaba çok merak ettim :) Adamlar VTEC i bulduğunda dünya sallandı yaa ne diyorsunuz siz... Ya arkadaşlar Japon teknolojisini dünya kabul etti yaw :) Neyi tartışıyorsunuz. Dünyanın en küçük insansı robotu ASİMO. HONDA mühensileri tarafından geliştirildi. Heberleri yok galiba bazı arkadaşların. Hem HONDA sadece araba motoru değil Jeneratör, Tekne motorları küçük jet uçakları ve planör motorları ve motorsiklette üretiyor... Bunların farkında değilsiniz galiba...

doan

« Yanıtla #88 : Ağustos 03, 2009, 12:33:55 ÖÖ »
tartışılan konunun boyutu değişiyor. bu hangisini tercih edersiniz soruları kişisel. herkes savunduğu tarafa 50 tane artı bulabilir. ama fanatiklik yapmadan artılar eksiler yazılır kıyaslanır. sonuçta kim hangi tarafı beğenmişse onu kullanır. biz hondayı beğeniyoruz honda kullanıyoruz eleştirsekte artılar ağır basıyor demekki. ama yinede ne demişler japonlar veya caponlar :)

sakhee

« Yanıtla #89 : Ağustos 04, 2009, 07:35:11 ÖS »
bu konuda honda aldım yol beni öldürdü hyundai bile hondadan iyiye gitmiş :) bende demiştim ya o konu için, dünyanın en kötü arabası hondadır atın hepsini çöpe ben tek tek alır hepsine binerim diye. vw 1.4 170 bg jetta zaman zaman kullanıyorum. araba 2009 model hatta ilk 500 km. sini ben yaptım. genel müdürümün aracı, yurt dışına çıkınca bende kalır devamlı araba. evet arabada tiptronik f1 şanzuman bile var 7 ileri hemde. 200 e bir anda çıkıyor. ama 2001 vtec II kullanmak daha çok zevk veriyor bana. ben vti yada type r kullanmak için can atıyorum. vw in kapısını açarken bir heyecan duymuyorum ben. bilmem anlatabildim mi. yine de kimse kimseyi kırmasın. herkese en güzel kendi arabası.

adrenaliinn

« Yanıtla #90 : Ağustos 07, 2009, 09:45:53 ÖS »
Bence bu araba seçme olayı tamamen insanın yapısı ile zevki ile sürüş karakteri alakalı bir durum. Nasıl bir sürüş istediğiniz , nasıl bir araç istediğiniz çok önemli. Konuyu başlatan Ediz arkadaşımız elma ile armutu kıyaslamış. Olsun oda olsun. Biri turbo biri atmosferik olsun. Bunlarda karşılaştırılsın. Ama Honda'yı yada VW 'i seçmek bence zevk meselesi. Yok onun HP si fazlaymış yok bunun Tork u azmış. Yok onda yağmur sensörü varmış yok bunda tuvaletinin geldiğini anlayan sensör yokmuş :d  Ben bunlara inanmıyorum. Tabi ki bu benim zevkim ve araç kullanım anlayışım.

Bizde Mercedes S 320 CDI var. arabada yok yok. ama gel sor ki neyi kullanıyoruz. Air matic var yılda bir sefer ya kullanır babam ya kullanmaz. Amortisör sertleştirme var daha bir kez bile kullanmadık. far yıkama var babam düğmenin nerde olduğunu bile bana sordu geçen :) Yani donanım konusunu bu kadar abartmayın bana sorarsanız. Yani ben arabada çok donanım aramam. Tabi ki bu benim. Kimi insan da inciğine cinciğine bakar. Dedim ya tuvaletinin geldiğini hisseden sensör olmasa problem çıkarır yani :d Benim ruhuma hitap eden benim sürüş karekterimi yansıtan araba tabi ki HONDA'dır. Özellikle s2000. Haa başka arkadaşın SUBARU dur kiminin Mercedes  kiminin Audi kiminin VW dir. BU zevk meselesidir yani. Jetta 170 HP değil 1.4 motorda 240 HP versin gene almam. Çünkü sevmiyorum. Bana uymuyor yani. VW arabaya para vermem. Bu benim görüşüm. Katılırsınız katılmazsınız. Ben bu kıyaslamada tabi ki honda derim. Hem Jetta 1.4 turbo motor sıkıştırıldığı zaman da en az 12-13 litre benzin yer şehir içinde. Kimse kimseyi kandırmasın... Benim Hondam 1.8 140 HP olsun. VW Jetta da pug da geçsin beni. Ne olacak yani. Kiminle sidik katılımtıracağım ki... Ben zevk aldığım arabayı kullandıktan sonra varsın serçe beni geçsin ya ne olur yani... ben böyle düşünüyorum. Katılmayan olacaktır tabi ki ama saygı duymak lazım ;) Herkezin araba zevki farklıdır. Benim babam mercedesten başka araba kullanmıyor 20 senedir. Audi A8 de bindi BMW 7.30 da kullandı ama yok gene merso diyor. Ben her koşulda HONDA derim. Kimi VW der. Bu değişir. Onun için burada bu kadar farklı yorumlar var. Ama baktım ki son yorumlara doğru üslüp sertleşmiş sinirler biraz gerilmiş. Yapmayın arkadaşlar gerek yok bunlara. Hepimiz insanız. Hepimiz farklıyız. Her insanın zevki bir olmaz. Ssaygı duymak lazım. Yok o geçer yok bu geçer. YOk ben seni 170 HP lik jettam ile yerim. yok type R la yerim. Mesele bu değil bence. herkesin sevdiği hoşlandığı tutkulu olduğu aracı kullanması ;) Sürçü lisan ettiysem affola :) Herkese saygı ve sevgilerimle :)
işte cevap budur.parmaklarına sağlık

TTayfuNN

« Yanıtla #91 : Ağustos 08, 2009, 08:42:37 ÖS »

işte cevap budur.parmaklarına sağlık

Al benden de o kadar