Gönderen Konu: yeni araç alacağız, civicmi? bravo mu?  (Okunma sayısı 29311 defa)

34GB4525

Ynt: yeni araç alacağız, civicmi? bravo mu?
« Yanıtla #25 : Nisan 14, 2010, 09:33:49 ÖÖ »
kullandığım fiat marka araçlar
1.3 dizel fiorino 2009 model
1.3 dizel albea 2004 model
1.3 dizel punto 2007 model
1.6 benzinli tipo 98 model
2.0 sxa tempra 97 model
1.3 dizel linea 2008 model
1.4 benzinli palio 2000 model
1.6 benzinli marea

abartmış gibi olmak istemem ama bunun haricinde kia rio 1.4 , mini cooper , yeni civic , mercedes c180 , honda hrv , audi a6 2.0 tdi , ford focus ghia , şahin , doğan , kartal vs vs sayısız araç kullandım. hepsini en azından 1 kere alıp 40-50 km kullanmışlığım vardır. Bu araçlar arasında beni 3 tanesi etkildi ;

mercedes audi honda. o yüzden gerisi yalan diyorum.Bravo kullansam yine saydığım markalardan geri kalacağını biliyorum.
Yorumuna katılırım ama miniye halsızlık etmişsin

Bu arada git kardeşim nap biliymusun fiat forumunda bu konuyu aç bak gör ne kadar civic diyecekler ona göre kafanda şekillenir bazı şeyler ;)

alican_07

« Yanıtla #26 : Nisan 14, 2010, 09:41:06 ÖÖ »
Yaw abi şakamısınız yaa honda istenir ve alınır karşılaştıma yapacaksanız bnce bmw toyota opel wv vs bunlarla karşılaştırın fiatta araba diyen kaç kişi var ki ? Bunlar bnm şahsi düşüncelerim ;)
ben araba diyorum fiata hatta çok güzel ve avantajlı bi araba diyorum alacak arkadaşada tavsiye ederim km de 30 krş vermek nere 180 krş vermek nere git bi test et bakalım bravo yu

34GB4525

« Yanıtla #27 : Nisan 14, 2010, 09:44:03 ÖÖ »
Ben zaten lpg kullanıyorum... O yüzden bn olsam civic + lpg yapardım ;) km de 17 kr şuan bnm aracım ;)

alican_07

« Yanıtla #28 : Nisan 14, 2010, 09:48:55 ÖÖ »
senin araç 1.4 dimi?çünkü bizim ies 21 krş yakıo şehir içi.

canguder

« Yanıtla #29 : Nisan 14, 2010, 09:49:04 ÖÖ »
kullandığım fiat marka araçlar
1.3 dizel fiorino 2009 model
1.3 dizel albea 2004 model
1.3 dizel punto 2007 model
1.6 benzinli tipo 98 model
2.0 sxa tempra 97 model
1.3 dizel linea 2008 model
1.4 benzinli palio 2000 model
1.6 benzinli marea

abartmış gibi olmak istemem ama bunun haricinde kia rio 1.4 , mini cooper , yeni civic , mercedes c180 , honda hrv , audi a6 2.0 tdi , ford focus ghia , şahin , doğan , kartal vs vs sayısız araç kullandım. hepsini en azından 1 kere alıp 40-50 km kullanmışlığım vardır. Bu araçlar arasında beni 3 tanesi etkildi ;

mercedes audi honda. o yüzden gerisi yalan diyorum.Bravo kullansam yine saydığım markalardan geri kalacağını biliyorum.
Yorumuna katılırım ama miniye halsızlık etmişsin

Bu arada git kardeşim nap biliymusun fiat forumunda bu konuyu aç bak gör ne kadar civic diyecekler ona göre kafanda şekillenir bazı şeyler ;)

civicten önceki aracım mini cooper idi 20.000 km kadar kullandım. esp olmamasına rağmen çok iyi yol tutuyordu. onunda hakkını yememek lazım tabi.iyi kaliteli bir araçtı.

type r rr

« Yanıtla #30 : Nisan 14, 2010, 09:50:12 ÖÖ »
düşünmen bile hata civic alman ileriye dönük olarak da iyi kolaylıkla satabilirsin

alican_07

« Yanıtla #31 : Nisan 14, 2010, 09:51:53 ÖÖ »
Ben zaten lpg kullanıyorum... O yüzden bn olsam civic + lpg yapardım ;) km de 17 kr şuan bnm aracım ;)
bide sıfır araca az yaktırcam diye lpg taktırıp motor garantisini yemek ne kadar akıllıca bilmiyorum dizelle 5 yıl kafam rahat olur hem 5 yıl garanti servis ucuz daha ne olsun

34GB4525

« Yanıtla #32 : Nisan 14, 2010, 09:52:37 ÖÖ »
senin araç 1.4 dimi?çünkü bizim ies 21 krş yakıo şehir içi.
Evet kardeşim ama bu basmayınca 3.000 devir altı kullanım... Redline lı kullanırsan max 20 kr oluyor

34GB4525

« Yanıtla #33 : Nisan 14, 2010, 09:56:15 ÖÖ »
bide sıfır araca az yaktırcam diye lpg taktırıp motor garantisini yemek ne kadar akıllıca bilmiyorum dizelle 5 yıl kafam rahat olur hem 5 yıl garanti servis ucuz daha ne olsun
Orası düşünülür doğru söylüyorsun ne bilim bn o zaman focus dizel alırım

alican_07

« Yanıtla #34 : Nisan 14, 2010, 10:05:40 ÖÖ »
Orası düşünülür doğru söylüyorsun ne bilim bn o zaman focus dizel alırım
oda çok güzel araba fakat fiat artık dizelde 1 numara bide nie bu fiat düşmenlığ çok güzel araçlar üretiyor artık fiat.

alican_07

« Yanıtla #35 : Nisan 14, 2010, 10:06:49 ÖÖ »
yaza bi tane 1.4 alalım bari ya tüpüde dayadıkmı tmm :D valla canıma tak etti artık

adyobatik

« Yanıtla #36 : Nisan 14, 2010, 12:54:25 ÖS »
herkese yorumları için teşekkürler arkadaşlar,genel olarak sitenin kararı civic üzerine oluyor,bu beni tabiki şaşırtmadı,çünkü bizler honda sevdalısı insanlarız,ama benimde bravoyu test etmişliğim var,bunuda boş veremem,aracın konforuna ve gidişine bayıldım inanın,bu arada kasa güzelliği tamamen farazi bir olay,kimi beğenir kimi beğenmez,biz şahsen bravoyu beğeniyoruz,ve yeniden söyleyeyim,bravoyu diğer fiatlarla karıştırmayın,bu fiatın ürettiği en iyi araç şu anda,kalite hissi yüksek,konfor yüksek,donanım yüksek,zaten reklamlarında bile top model olarak o çıkıyor son sahnede,bu hafta alım işini yapacağız,sizlerle paylaşırım sonucu,ama benim tavsiyem özellikle iki aracı markadan bağımsız gidin ve test edin derim,bu iki araç 
1 ) fiat bravo
2 ) yeni skoda octavia
  inanın şaşıracaksınız,artık markalar bir aracına 40.000 liralar isteyecekse gerçekten güzel ve kaliteli araçlar üretmek zorunda olduklarının farkında,artık müşterilerin yani bizlerin cebinde akrep değil ejdarha geziyor :) benden söylemesi,bu iki aracı gidin test edin,bakalım fiatın motorunu veya octavianın konforunu ve kalitesini aynı değerde hangi araçta bulabileceksiniz?

canguder

« Yanıtla #37 : Nisan 14, 2010, 01:01:52 ÖS »
herkese yorumları için teşekkürler arkadaşlar,genel olarak sitenin kararı civic üzerine oluyor,bu beni tabiki şaşırtmadı,çünkü bizler honda sevdalısı insanlarız,ama benimde bravoyu test etmişliğim var,bunuda boş veremem,aracın konforuna ve gidişine bayıldım inanın,bu arada kasa güzelliği tamamen farazi bir olay,kimi beğenir kimi beğenmez,biz şahsen bravoyu beğeniyoruz,ve yeniden söyleyeyim,bravoyu diğer fiatlarla karıştırmayın,bu fiatın ürettiği en iyi araç şu anda,kalite hissi yüksek,konfor yüksek,donanım yüksek,zaten reklamlarında bile top model olarak o çıkıyor son sahnede,bu hafta alım işini yapacağız,sizlerle paylaşırım sonucu,ama benim tavsiyem özellikle iki aracı markadan bağımsız gidin ve test edin derim,bu iki araç 
1 ) fiat bravo
2 ) yeni skoda octavia
  inanın şaşıracaksınız,artık markalar bir aracına 40.000 liralar isteyecekse gerçekten güzel ve kaliteli araçlar üretmek zorunda olduklarının farkında,artık müşterilerin yani bizlerin cebinde akrep değil ejdarha geziyor :) benden söylemesi,bu iki aracı gidin test edin,bakalım fiatın motorunu veya octavianın konforunu ve kalitesini aynı değerde hangi araçta bulabileceksiniz?

Hayırlısı olsun güle güle kullanın renkler ve zevkler kesinlikle tartışılmaz. Her insanın haz alma duygusu farklıdır. Eğer fiat bravo sizin ihtiyaçlarınızı karşılıyorsa tabiki o aracı alacaksınız.Kimse kimseye zorla birşey aldıramaz.Herkes fikrini doğru yada yanlış söyler.Ben tecrübelerime dayanarak bir takım bilgiler verdim ancak bravo size istediğinizi veriyorsa sorun yok.Tekrar hayırlı olsun.

TsReAnNeCrE

« Yanıtla #38 : Nisan 14, 2010, 01:21:32 ÖS »
civic ies kullanıyorum bu yaştakı bi araç bile ne zaman aracın basında dursam aracı satarmısın diye soruyolar verdiğim her kurusun karşılığını veriyo bu araç kayıp yok yani yıllar sonra varsın fazla yaksın..
çok yakar diyosan da arkadasın dediği gibi çözüm lpg
aracım 98 model ama hala dönüp yüzüne bakılan bi araç fiatın hangi aracına 98 olup ta bakılıyo ve de değer kaybet miyor

+5500 civic

adyobatik

« Yanıtla #39 : Nisan 14, 2010, 01:35:23 ÖS »
yok yok yanlış anlaşılmasın,bravoda falan kesin karar kılınmadı,sadece bu hafta civicmi bravomu onun kararı verilip alınacak,tabikide iki aracında kendine göre artıları var,bakalım,bizi yada benim arkadaşı hangisi kendine daha çok çekecek onun kararını vereceğiz:) belki son bir test sürüşü falan olur,

mario

« Yanıtla #40 : Nisan 14, 2010, 07:50:17 ÖS »
Tercihinizi yaparken bence gündelik ihtiyaçlarınızı göz önünde bulundurun. İç genişliği, donanım gibi özellikler kanımca daha önemliler. Kağıt üzerindeki beygirler,torklar, saniyeler fazla mühim değil diye düşünüyorum, hepsi birbirine yakın değerler ve aradaki farklar ortalama bir sürücü için ayırt etmesi zor şeyler. Araç sürmeyi bilmeten birisi için en kuvvetli araç bile anlamsız; hatta tehlikeli olabilir.
İhtiyaçlarınız ve zevkinizdir önemli olan. Her iki araç ta son derece güzel araçlar; şimdiden hayırlı olsun.

emre16

« Yanıtla #41 : Nisan 15, 2010, 07:07:03 ÖS »
senede kaç bin km yapılıyor bunu dikkate almak lazım eğer dediğim gibi 15-20bin yapılıyorsa bravoya verilen paraya yazık olur.He sanmayınki dizel bravo mazotu kokluyor alakası yok tamam 120hp 300nm tork bunlar zaten direk yakıtı artıran faktörlerdir.Bide sağlam kaçıyo diye yüklendiniz mi ki bunu engelleyemezsiniz emin olun oda EN AZ 20krs yakıcaktır.Çünkü mazotta pahalı 3.10 bununda etkisi yok değil zaten şuan 18-20krs tan aşağı yakan dizel çok azdır...bence fiat dizelde seri ve torklu motor yapabilir ama ben hiç 200.000km deviren dizel fiat görmedim ve duymadım.Bu yüzdende corolla dizel veya auris düşünülebilir performans çok iyi olmayabilir ama kesinlikle sağlamlık ve kalite açısından bravodan iyidir ve daha az yakar ayrıca yenilenen auris artık çok yakısıklı...
« Son Düzenleme: Nisan 15, 2010, 07:08:24 ÖS Gönderen: emre16 »

odemirel

« Yanıtla #42 : Nisan 17, 2010, 10:27:55 ÖS »
bencede dizel ama fiat değil tabiki

MePHi

« Yanıtla #43 : Nisan 19, 2010, 04:43:02 ÖS »
bence fiat dizelde seri ve torklu motor yapabilir ama ben hiç 200.000km deviren dizel fiat görmedim ve duymadım.Bu yüzdende corolla dizel veya auris düşünülebilir performans çok iyi olmayabilir ama kesinlikle sağlamlık ve kalite açısından bravodan iyidir ve daha az yakar ayrıca yenilenen auris artık çok yakısıklı...

siz FİAT dizelde 200.000 yapan görmediniz mi?bende 400,000-500,000 arası çok gördüm.bunlar pekde uzak değil istanbulda binin bir taksiye ki albea olma şansı %80 dir.
bakın km. sizce neden hala albeayı seçiyor ticariler?  konforundan mı?tipinden mi?
tabiki sağlamlığı ve az yakmasından.lütfen tarafsız yorum yapın japon iyi hoş güzelde bu kadar fanatik değil.

ayrıca aurisle bravoyu yanyana koyun hangisi daha yakışıklı bakalım.biyanda işçi japon arabası biyanda tasarım hastası italyanların arabası

34GB4525

« Yanıtla #44 : Nisan 19, 2010, 07:07:51 ÖS »
Burda japoncular var yada hondacılar yada honda sempatizanları dolayısı ile neden honda diyosunuz demek pek mantıklı değil fiat tercihimiz olsaydı fiatımız olurdu burdada belki işimiz olmazdı tıpkı fiat forumunda işimiz olmadığı gibi ;)

musclemurat

« Yanıtla #45 : Nisan 20, 2010, 10:36:34 ÖS »
Bravo çok tipsiz bir araç, aurisle kıyaslanamaz. Aslında birçok araçla kıyaslanamaz bence. Fiat Punto'nun biraz koca kafalısı Bravo. Gerçekten çirkin, honda fanatizmi falan değil. Honda fanatiği olsak city i de yerden yere vurmazdık tip konusunda(makyajsız hali faciaydı)

emre16

« Yanıtla #46 : Nisan 20, 2010, 10:53:46 ÖS »
o 400-500bin olan albeaların üst kapak contası kaç kere değişmiştir şöförleride bilmiyordur.Bir aracı sadece tek bir kişi kullanırsa o kmleri görmesi mümkün bence hele hele dizelse ve istanbul gibi dur-kalk trafikte imkansız...musclemurat arkadaşıma katılıyorum bravonun neresini bu kadar seviyosunuz anlamış değilim hele arkası rezalet yumurta gibi lambaları...ve kesinlikle 120hp bravo D-4D auris veya corolladan az yakamaz ve onun kadar sorunsuz olmaz bun sokakta 20 kişiye sorun 15i böle der sizde böle düşünüyorsunuz bence...fiat ve toyota yan yana getirmek bile hata....

emre16

« Yanıtla #47 : Nisan 20, 2010, 10:57:54 ÖS »
ayrıca Toyotanın 93-2000 kasasını fiatın hiç bir modeline değişmem.Bir daha söylüyorum Toyotayla-fiat yan yana getirmek bile hata....

alican_07

« Yanıtla #48 : Nisan 21, 2010, 09:02:19 ÖÖ »
Burda japoncular var yada hondacılar yada honda sempatizanları dolayısı ile neden honda diyosunuz demek pek mantıklı değil fiat tercihimiz olsaydı fiatımız olurdu burdada belki işimiz olmazdı tıpkı fiat forumunda işimiz olmadığı gibi ;)
e ozaman burda honda harici hiçbir araba hakkında konuşmayalım bumu yani tht nin son durumu objektiflikten çok uzağız.

alican_07

« Yanıtla #49 : Nisan 21, 2010, 02:03:40 ÖS »
Bravo çok tipsiz bir araç, aurisle kıyaslanamaz. Aslında birçok araçla kıyaslanamaz bence. Fiat Punto'nun biraz koca kafalısı Bravo. Gerçekten çirkin, honda fanatizmi falan değil. Honda fanatiği olsak city i de yerden yere vurmazdık tip konusunda(makyajsız hali faciaydı)
auris de çok güzel bi araba değil(görüntü olarak)söbü yumurtaya far stop koymuşlar salmışlar yola. :D