Gönderen Konu: Yeni Civic mi yoksa FD6 mı???  (Okunma sayısı 69963 defa)

SONE-R

Ynt: Yeni Civic mi yoksa FD6 mı???
« Yanıtla #100 : Ocak 08, 2012, 09:19:36 ÖS »
valla ben yeni civici beğenmemiştim ilk günlerde ama göre göre gözüme FD6 ya göre daha güzel görünmeye başladı. FD6 nın düz vites kolu ile yeni Civic'in vites koluna bir bakın FD6 dan soğursunuz..

vın2012

« Yanıtla #101 : Ocak 09, 2012, 05:32:25 ÖS »
yeni civic'in tek güzel tasarlanmış tarafı direksyonu ve birde navigasyon eklenmiş. tabi opsiyonel değilse.birde vites topuzunde değişiklik yapılmış o hoş olmuş. ön konsol berbat.
« Son Düzenleme: Ocak 09, 2012, 05:34:34 ÖS Gönderen: vın2012 »

integra.TR

« Yanıtla #102 : Ocak 13, 2012, 11:07:59 ÖS »
yeni civic fb7 testsürüşü. Arka amortisörlerin fb7 de iyileştirildiğini söylemişlerdi testte öyle olmadığı anlaşıldı yine o bilindik ses .Tamam aracı sürerken sürücü nün görüş açısı fd6ya göre biraz daha iyi bunu başarabilmek için ön kaputu alçaltmışlar ama sanki birşeyler eksilmiş gibi,göğüsün kalitesi ve farklı tonların birlikteliği eksilmiş olan bazı şeylerden birkaçı diyebilirim.direksiyon simidi sportifliğini kaybetmiş .otomatik şanzuman harika ama düz vitesin perfomansı yine yok.fd6 nın  kapı kalınlığı ve örtülüşü gitmiş yerine vtecll fd6 arası birşey gelmiş.frenleme hemen hemen aynı.el freni sportif değil belki ama yeniden yerine geçmiş diyebilirim(fd6 dan önceki modellere göre).koltuklar biraz incelmiş, kumaş olarak iyi.geri görüş kamerası  katlanır yan aynalar sensörler koltuk ısıtmaları ve bilgi ekranı artıları...dış görünüş orta üst yaşa daha fazla hitap ediyor, sportiflik fb7 de %65 azalmış.iki aks arasını dahada açacaklarına  tam tersi olmuş 2,5 cm kısalmış.araba nın görüntüsü küçülmüş.SONUÇ FD6 yol tutuşta dış görünümde ve sportiflikte hala 1 numara. yeni civic iç  donanımıyla ön planda ...henüz fb7 rüştünü ispatlamış değil 2 yıl artı sıkı bir makyaj la fd6 yı yakalayabilir.Sevdiğimiz civic e başarılar diliyorum.YENİDEN  1.6 160 hp yapsalarda  :con GÜLSEK.

hakko modelistlik

« Yanıtla #103 : Ocak 13, 2012, 11:28:48 ÖS »
yeni civic fb7 testsürüşü. Arka amortisörlerin fb7 de iyileştirildiğini söylemişlerdi testte öyle olmadığı anlaşıldı yine o bilindik ses .Tamam aracı sürerken sürücü nün görüş açısı fd6ya göre biraz daha iyi bunu başarabilmek için ön kaputu alçaltmışlar ama sanki birşeyler eksilmiş gibi,göğüsün kalitesi ve farklı tonların birlikteliği eksilmiş olan bazı şeylerden birkaçı diyebilirim.direksiyon simidi sportifliğini kaybetmiş .otomatik şanzuman harika ama düz vitesin perfomansı yine yok.fd6 nın  kapı kalınlığı ve örtülüşü gitmiş yerine vtecll fd6 arası birşey gelmiş.frenleme hemen hemen aynı.el freni sportif değil belki ama yeniden yerine geçmiş diyebilirim(fd6 dan önceki modellere göre).koltuklar biraz incelmiş, kumaş olarak iyi.geri görüş kamerası  katlanır yan aynalar sensörler koltuk ısıtmaları ve bilgi ekranı artıları...dış görünüş orta üst yaşa daha fazla hitap ediyor, sportiflik fb7 de %65 azalmış.iki aks arasını dahada açacaklarına  tam tersi olmuş 2,5 cm kısalmış.araba nın görüntüsü küçülmüş.SONUÇ FD6 yol tutuşta dış görünümde ve sportiflikte hala 1 numara. yeni civic iç  donanımıyla ön planda ...henüz fb7 rüştünü ispatlamış değil 2 yıl artı sıkı bir makyaj la fd6 yı yakalayabilir.Sevdiğimiz civic e başarılar diliyorum.YENİDEN  1.6 160 hp yapsalarda  :con GÜLSEK.
hocam 1 haftadır yeni kasaya biniyom 4 çocuk arkada ses falan duymadım  nasıl bir ses bu teyib kapalıyken tekrar kontrol edicem

idedeler

« Yanıtla #104 : Ocak 13, 2012, 11:41:18 ÖS »
FD6 sahipleri bu kasaya ısınamadı tabi,doğaldır araçları eski kasa konumuna düştü. Yeni kasanın arka farlarına adam akıllı bi makyaj yapılırsa bu araç patlama yapabilir kanısındayım,çünkü arkası bariz aracın tek eksi yanı.

simsek75

« Yanıtla #105 : Ocak 13, 2012, 11:59:04 ÖS »
Yeni Honda Civic i bu akşam teslim aldım. Bu kasa çıkmasaydı toyoto alacaktım.

integra.TR

« Yanıtla #106 : Ocak 14, 2012, 12:02:31 ÖÖ »
stabilize yolda sürerseniz anlarsınız düz yolda hiç birisinde sesyok saygılar.

YABANCI

« Yanıtla #107 : Ocak 14, 2012, 12:05:12 ÖÖ »
Yeni Honda Civic i bu akşam teslim aldım. Bu kasa çıkmasaydı toyoto alacaktım.
Güle güle kullanın Allah kaza bela vermesin

integra.TR

« Yanıtla #108 : Ocak 14, 2012, 12:26:08 ÖÖ »
fd6 yı almadan hemen önce fb7 yi gördüm fena gelmedi. üç beş eksiği olsada! bi arkadaşım kolumdan tuttu honda plazada fd6 nın yanına geldik biraz konuştuk  arkadaşımın deneyimleri benim için yeterli olduğu için fd6 aldım iyiki almışım .sonuçta bir önceki kasayı takip etmek sorunları çözülmüş bir arabaya binmek ve en son haliyle binmek  düşündükten sonra mantıklı geldi.3-4 sene sonra kısmetse makyajlı haline ve sorunlarından giderilmiş haline bineriz inşallah.sizede yeni arabanız hayırlı olsun.Allah hepimize düz bastırsın kazasız cezasız.saygılar

YABANCI

« Yanıtla #109 : Ocak 14, 2012, 12:35:30 ÖÖ »
fd6 yı almadan hemen önce fb7 yi gördüm fena gelmedi. üç beş eksiği olsada! bi arkadaşım kolumdan tuttu honda plazada fd6 nın yanına geldik biraz konuştuk  arkadaşımın deneyimleri benim için yeterli olduğu için fd6 aldım iyiki almışım .sonuçta bir önceki kasayı takip etmek sorunları çözülmüş bir arabaya binmek ve en son haliyle binmek  düşündükten sonra mantıklı geldi.3-4 sene sonra kısmetse makyajlı haline ve sorunlarından giderilmiş haline bineriz inşallah.sizede yeni arabanız hayırlı olsun.Allah hepimize düz bastırsın kazasız cezasız.saygılar
>=ok >=ok >=ok >=ok >=ok

aykut06

« Yanıtla #110 : Ocak 14, 2012, 03:36:18 ÖÖ »
agırlık olarak 27 kg fazlası var ama tüketim değerleri daha düşük, 0-100 0.6 sn. daha çabuk çıkıyor nasıl oluyor bu hemde aynı motorla???

kim uyduruyuo ya 5 sn yi aynı hız motor aynı herşeyi aynı kim cıkardı bu 5 sn yi

Hızlanma 0-100 (km/s) düz-otm.
DREAM:9.7/12.0 -          PREMIUM/ELEGANCE: 9.9/12.2

honda2002

« Yanıtla #111 : Ocak 14, 2012, 07:05:10 ÖÖ »
agırlık olarak 27 kg fazlası var ama tüketim değerleri daha düşük, 0-100 0.6 sn. daha çabuk çıkıyor nasıl oluyor bu hemde aynı motorla???

kim uyduruyuo ya 5 sn yi aynı hız motor aynı herşeyi aynı kim cıkardı bu 5 sn yi

Hızlanma 0-100 (km/s) düz-otm.
DREAM:9.7/12.0 -          PREMIUM/ELEGANCE: 9.9/12.2

0.6 saniye

kacaman

« Yanıtla #112 : Ocak 14, 2012, 12:22:38 ÖS »
dün otm elegance test ettim. Ara hızlanmaları hissedilir şekilde iyi.

cıvıcem

« Yanıtla #113 : Ocak 19, 2012, 11:41:11 ÖÖ »
yeni kasa fb7 alan arkadaşların izlenimlerini bekliyoruz....

fd6 tan sonra toyota ve ford sahibi olup hondaya dönüş yapmaya can atan biri olarak yeni kasayı kullananların yorumları çok önemli...

canguder

« Yanıtla #114 : Ocak 24, 2012, 02:38:34 ÖS »
honda yeni bir konsepte büründü.

fd6 bir çok kişinin söylediği gibi efsane kasa oldu. Son çıkan civic fd6dan daha başarılı olsaydı kimse efsane demez satıp bu yeni arabayı alırdı. Eğer honda kullanıcıları eksi yönde puan veriyorsa bir bildikleri vardır.Arabalarının değerini falan arttırmaya çalışmıyorlar konuyu farklı yönlere çekmeyin hissettiklerini söylüyorlar. Şimdi aynı motorla aynı şanzımanla 0.6 sn hızlanmayı iyileştirerek kötü bir tasarımla arabayı piyasaya sunarsan bunu çoğu kişi yemez.Sadece donanım bir arabayı güzel yapmaya yetmez. Bazı bayilerde uydurulan sıra meselesi üretimin azlığından kaynaklanıyor.Kimseyi kandırmasınlar. Civic hiç bir zaman konfor ve donanım arayanların tercihi olmadı. Civic sportif ruhlu performansa önem veren yere yakın modifiyeye uygun bir otomobil olmuştur. Acaba civici bu şekilde değiştiren amaç nedir ? Her markanın uyguladığı şişirme kasalar göründüğü gibi hüsranla sonuçlanıyor. Accent blue , elantra , yeni focus , kia cerato gibi çoğu markanın satışları yerlerde. Donanım yeterli olmuyor araca başka birşeylerde katmak lazım. hyundainin tasarımı her ne kadar kötü olsada motorlarını güçlendirdi malzeme kalitesini iyileştirdi. Honda bunların hiç birini yapmadan tamamen eski motorla ve şanzımanla piyasaya giriş yaptı. Kendime soruyorum honda bunu niye yapar ? Belkide türkiye pazarından çekilmek istiyorlar. Böyle bir pazarlama stratejisini ancak satış yapmak istemeyen bir firma kurar. Honda ne yazıkki bir VW değil. VW kötüde olsa şanzımanı dağılsa motoru bozulsada millette bir alışkanlık var gidip alıyor. Ama hondanın türkiyede böyle bir pazarı yok. O yüzden dikkat etmek zorunda.

Muhsin07

« Yanıtla #115 : Ocak 24, 2012, 02:44:57 ÖS »
aynen katılıyorum görüşlere

YABANCI

« Yanıtla #116 : Ocak 24, 2012, 02:52:34 ÖS »
.....fd6 bir çok kişinin söylediği gibi efsane kasa oldu. Son çıkan civic fd6dan daha başarılı olsaydı kimse efsane demez satıp bu yeni arabayı alırdı....
Efsane konusunda birşey söylemek istemiyorum, bir defa bu forumda ettim bu lafı hem kendim sinirlendim, kimyam bozuldu, üzüldüm hem de başkalarını üzdüm.
..... Kendime soruyorum honda bunu niye yapar ? Belkide türkiye pazarından çekilmek istiyorlar...

Bu cümlenizle ilgili daha önce paylaştığım bir mesajımı tekrar paylaşmak istiyorum.
Hocam hedef kitlesini falan değiştirdiğinden değil, Bu araç yeni, yani bugün 2012'de üretilmeye, satılmaya başlanmış bir araç değil. Honda dokuzuncu nesil olarak "enerjik, zarif ve aerodinamik" sıfatlarıyla tanımladığı bu konseptin taslağını 13 Aralık 2010'da açıkladı. Ve coupe ve sedan modellerinin her ikisi de 10 Ocak 2011 tarihinde 2011 Kuzey Amerika Uluslararası Otomobil Fuarı'nda gösterildi. Dokuzuncu nesil Civic 20 Nisan 2011 tarihinde ABD'de satışa sunuldu.
Tüm modellerinde ABS, VSA ve EBD'yı standart olarak sundu ve artı olarak özellikle kötü, hırpalanmış yollarda konforu arttırmak yol defektlerini daha az hissettirmek için yeni bir çok noktadan bağlı arka süspansiyon eklendi. Hatta bu civic ve ağabeyi accord NHTSA (Nation Highway Traffic Safety Administration) tarafından teste alındı. Test sonucunda araç; Ön çarpışma testlerindeki koruma reytingi olarak 4 yıldız (sürücü tarafı 5, yolcu tarafı 4 yıldız) yandan gelen darbelerde 2 yıldız (Sürücü tarafı 2, yolcu tarafı 4 yıldız) aldı. Devrilme riski %10,5 olarak bulundu ve 4 yıldız aldı. Ağabeyi Accord ise yanlış hatırlamıyorsam tüm klasmanlarda 5 yıldız almıştı.
İşte ilk defa 13 Aralık 2010'da açıklanan ve 20 Nisan 2011'den bu yana Amerika'da satılan bu araç makyajlanarak Türkiye'de satılmaya başlandı. Honda NHTSA'de ki bu kötü dereceler sonucunda o zaman güçlendirme çalışmalarının devam ettiğini 2012 de ki aracının güçlendirilmi olacağını 5 yıldız alacak bir araç olacağını açıklamıştı. Umarım şu an Türkiye'de de montajı yapılan bu araç sadece görünüm olarak değil güvenlik için gerekli makyajı görmüştür.
Bu arada sedan civicin testlerini euroncap te göremezsiniz zira nedense satış stratejilerine göre Honda avrupada sadece HB versiyonunu satıyor.

Söylediğiniz diğer herşeyin altına imzamı atıyorum.

YABANCI

« Yanıtla #117 : Ocak 24, 2012, 02:55:23 ÖS »
Söylemek istediğim bu araç sadece Türkiye'ye satılan bir kasa değil, Amerika'da piyasaya sürüldü önce. 20 Nisan 2011'den bu yana Amerika'da satılıyor zaten.

kacaman

« Yanıtla #118 : Ocak 25, 2012, 12:15:33 ÖÖ »
kendi adıma şunları söylemek istiyorum. Yeni cıvıc ı gıttım ınceledım sürdüm ve sonuç olarak şu anda kullandığım fd6 yı satmama degecek bır arac olmadıgına karar verdım. Aracıma 4 tane lastık aldım ve suan aklımda acaba yenı kasayı alsamıydım düşüncesi yok. Ben lastık almak ve muayene yaptırtmak yerıne aracı yenılemeyı tercıh eden bırıyımdır fakat dedıgımgıbı yenı cıkan kasa ıcın arabamı satmaya degmez dıye dusunuyorum. Herseyı degıstırıp daha da donaımlarını artırsalar bıle ıc hacmı nasıl genısletecekler şaseye ek atarak mı.

YABANCI

« Yanıtla #119 : Ocak 25, 2012, 01:03:31 ÖÖ »
Alın size yeni Civic.
Ben yaptım.
Madem beğenmiyorsak herkes kendi civicini yapsın o halde :D

integra.TR

« Yanıtla #120 : Ocak 25, 2012, 01:52:54 ÖÖ »
yeni civic te motor 1.6 160 hp olsaydı eleştireceğim tek şey yerden 1.5 cm yukarı çıkmış olmasıdır diyecektim.Ama yok hangi yanını öveceğim.bizim kasalara bi navigasyon katlanır elektirikli aynalar koltuk ısıtması yaptırdımmı ki arkadaşım yaptırıyor 3-4 sene arkana bakmadan binersin.the power of dreams Türkiyede sönüktü şimdi dahada sönecek sanırsam,honda, japon typeR ı Türkiye ye hiç sokmadı yanlışlığı orada yaptı şu an motorda hiç bir değişiklik yapmıyor yine yanlış.Koca HONDA 1.6lt motordan 140 hp 150 hp 160 hp yada (180 hp) güç alamazmıydı...Ki yapmışlardı honda geleceğe çok takılmış bu güne bakmazsa geleceği biraz zor görür. Türkiyeye de 1.6 motorlu civici 125 hp olarak satmaya devam ederse ortada ruh filan kalmayacak.       ŞİMDİ ANLATACAK DAHA AZ ŞEY VAR ...nekadar köfte okadar ekmek.

integra.TR

« Yanıtla #121 : Ocak 25, 2012, 02:07:57 ÖÖ »
eleştirmezsek ne anlamı kalır.........:-)

hakko modelistlik

« Yanıtla #122 : Ocak 25, 2012, 09:15:16 ÖS »
stabilize yolda sürerseniz anlarsınız düz yolda hiç birisinde sesyok saygılar.

Bugün; 21:19:39      

Yeni mesajlar yok    Bu mesajla ilgili şikayetinizi bu icon a tıklayarak yapabilirsiniz.
arkadaşlar araçla ilgili şu yorumlar yapabilirim gönül rahatlığıyla;
1- aracın içi bir önceki kasaya göre daha dar, ne bileyim sanki böyle sıkış tepiş gibi geldi bana. hem arka hem ön için ifade ediyrum bunu.
2- aracın içinde ve dışında gerçekten çok kalitesiz malzeme kullanılmış.
3- bu araç kesinlikle bir önceki kasanın her türlü eksiği giderilerek çıkarılmış şöyleki:
a)araçta yol sesi azaltılmış
b)yine araçla 4 kişi giderken yolda dalgalanma ve bozukluk olmasın diye dua ediyordum. yine küt küt vuracak diye korkarken şimdi bu yok.
c)hep donanım eksikliğinden şikayet ediyordum. artık donanım sorunu kalmadı diyemesemde azaldı.
d)bu araç sanki diğerinden çok daha atik gibi geldi bana.
e)bagaj olayı çok sorun oluyordu iki valizi üst üste koyamıyordum bu da ortadan kalktı.
f)kamyon anahtarı gibi anahtarımız vardı. milletin sustalı anahtarına imrenerek bakıyordum. artık bakmıyorum(her ne kadar kalitesizde olsa)
..... bu böyle devam eder de aklıma bunlar geliyor şimdilik.

2008di 2010 civic premium oldu sonra 2012;             
BEYAZdı artık GÜMÜŞ GRİ sonra yine BEYAZa döndü:)

YABANCI

« Yanıtla #123 : Ocak 25, 2012, 09:18:09 ÖS »
teşekkürler

hakko modelistlik

« Yanıtla #124 : Ocak 25, 2012, 09:20:16 ÖS »
eski kasa fd6 kullanmadığım için nasıl bir sesten bahsettiğinizi anlamadım  dh den alıntı yaptım  arkadaşın  5. civici artı lansmanda test sürüşü yapan civic kullanıcılarının hepsine sormuştum yalıtım lastik sesi ve sispansiyon iyileştirme varmı diye tümüde var demişti:)