Gönderen Konu: Yeni Civic mi yoksa FD6 mı???  (Okunma sayısı 69962 defa)

hakko modelistlik

Ynt: Yeni Civic mi yoksa FD6 mı???
« Yanıtla #125 : Ocak 25, 2012, 09:22:04 ÖS »
stabilize yolda sürerseniz anlarsınız düz yolda hiç birisinde sesyok saygılar.

Bugün; 21:19:39      

Yeni mesajlar yok    Bu mesajla ilgili şikayetinizi bu icon a tıklayarak yapabilirsiniz.
arkadaşlar araçla ilgili şu yorumlar yapabilirim gönül rahatlığıyla;
1- aracın içi bir önceki kasaya göre daha dar, ne bileyim sanki böyle sıkış tepiş gibi geldi bana. hem arka hem ön için ifade ediyrum bunu.
2- aracın içinde ve dışında gerçekten çok kalitesiz malzeme kullanılmış.
3- bu araç kesinlikle bir önceki kasanın her türlü eksiği giderilerek çıkarılmış şöyleki:
a)araçta yol sesi azaltılmış
b)yine araçla 4 kişi giderken yolda dalgalanma ve bozukluk olmasın diye dua ediyordum. yine küt küt vuracak diye korkarken şimdi bu yok.
c)hep donanım eksikliğinden şikayet ediyordum. artık donanım sorunu kalmadı diyemesemde azaldı.
d)bu araç sanki diğerinden çok daha atik gibi geldi bana.
e)bagaj olayı çok sorun oluyordu iki valizi üst üste koyamıyordum bu da ortadan kalktı.
f)kamyon anahtarı gibi anahtarımız vardı. milletin sustalı anahtarına imrenerek bakıyordum. artık bakmıyorum(her ne kadar kalitesizde olsa)
..... bu böyle devam eder de aklıma bunlar geliyor şimdilik.

2008di 2010 civic premium oldu sonra 2012;             
BEYAZdı artık GÜMÜŞ GRİ sonra yine BEYAZa döndü:)
teşekkürler
  aradaşlar bu düşünceler benim değil dh den alıntıdır

YABANCI

« Yanıtla #126 : Ocak 25, 2012, 09:24:58 ÖS »
ok hocam

canguder

« Yanıtla #127 : Ocak 26, 2012, 12:32:26 ÖS »

Yeni mesajlar yok    Bu mesajla ilgili şikayetinizi bu icon a tıklayarak yapabilirsiniz.
1- aracın içi bir önceki kasaya göre daha dar, ne bileyim sanki böyle sıkış tepiş gibi geldi bana. hem arka hem ön için ifade ediyrum bunu.
3- bu araç kesinlikle bir önceki kasanın her türlü eksiği giderilerek çıkarılmış şöyleki:
b)yine araçla 4 kişi giderken yolda dalgalanma ve bozukluk olmasın diye dua ediyordum. yine küt küt vuracak diye korkarken şimdi bu yok.
c)hep donanım eksikliğinden şikayet ediyordum. artık donanım sorunu kalmadı diyemesemde azaldı.
e)bagaj olayı çok sorun oluyordu iki valizi üst üste koyamıyordum bu da ortadan kalktı.
f)kamyon anahtarı gibi anahtarımız vardı. milletin sustalı anahtarına imrenerek bakıyordum. artık bakmıyorum(her ne kadar kalitesizde olsa)

evet her türlü eksiği giderilerek ve tipini bozarak aynı motor aynı şanzımanla tamamlamışlar :)

fermannn

• clp650
« Yanıtla #128 : Ocak 26, 2012, 12:45:15 ÖS »
 FD6 iyi ama yeni cıvıc hatchback daha iyi duruyo. >=ok

ekuzdere

« Yanıtla #129 : Ocak 26, 2012, 03:02:14 ÖS »
Yeni kasayı 2 defa teste çıkma fırsatı buldum. Kullandığım araç otomatik ve 1000km'de olmasından dolayı motoru çok sağırdı ve berbat bir performans vardı tabi ki. Ben Kadranları hariç aracın iç kısmına %100 olumlu bakıyorum bütün eksikler giderilmiş( kadranları beğenmemem de muhtemelen vtec2 sahibi olmam). Araç biraz daha yere yakın olsa güzel durcak ama önce arka tarafa bir şeyler bulmak lazım gerçekten kötü. Ama Fren konusunda gerçekten çok büyük işler başarmışlar bayinin söylediğine göre bütün sistem tamamen değiştirildi. ilk testimde 130'da fren testi yaptım hiç savurmadan mükemmel durdu. ABS biraz daha körleştirilmiş ve hafif hafif kazıklarla çok daha iyi duruyor ( şayet bizim vtec2'lerde ota boka ABS devreye giriyor ). 2. testimde kronomertre ile ölçtüm 130'dan SIFIRA tam 3.56 salisede durdu.. Bence mükemmel bir araç

hakko modelistlik

« Yanıtla #130 : Ocak 26, 2012, 10:59:40 ÖS »

evet her türlü eksiği giderilerek ve tipini bozarak aynı motor aynı şanzımanla tamamlamışlar :)
görsellik  kişiye göre değişir  önden  ve yandan  fd6 dan daha güzel arkası daha güzel olabilirdi motorda çok büyük değişim yapsaydı  turbo falan ben almazdım lpg takmasamda lpg uyumu avantaj diye düşünüyom 

YABANCI

« Yanıtla #131 : Ocak 26, 2012, 11:03:14 ÖS »
bugün chevroletten mesaj geldi cruze dizel gelmiş 2.0 163 beygir. Hara gibi maaşallah. 2.0 vergi açısında kötü ama 163 hp :((

canguder

« Yanıtla #132 : Ocak 27, 2012, 06:55:50 ÖÖ »

görsellik  kişiye göre değişir  önden  ve yandan  fd6 dan daha güzel arkası daha güzel olabilirdi motorda çok büyük değişim yapsaydı  turbo falan ben almazdım lpg takmasamda lpg uyumu avantaj diye düşünüyom 

hayırlısı olsun beklentiler farklı olabilir tabiki. otomobil üreticileri her yeni modelde yeni motor ve şanzımanla piyasaya girerler. taş devrinden kalan 5 ileri otomatik ve rakiplerinden güçsüz olan 125 hp motor yakışmadı. toyotada 132 hp benzinli , çok eleştirdiğimiz hyundaide yine 132 hp benzinli motor + 6 ileri otomatik mevcut. hiç bir gelişme göstermeyen modeller piyasadan yok olmaya mahkumdur. honda bunun acısını çekecek.

HONDAHAN

« Yanıtla #133 : Ocak 27, 2012, 08:07:48 ÖÖ »
bugün chevroletten mesaj geldi cruze dizel gelmiş 2.0 163 beygir. Hara gibi maaşallah. 2.0 vergi açısında kötü ama 163 hp :((

Hara :D :D :D

serkan ss

« Yanıtla #134 : Ocak 27, 2012, 04:19:41 ÖS »
iş yerinde arkadaşımız aldı yeni kasa civic hatta piyasaya çıkar çıkmaz almış ilk zamanlar aracı görüyordum iş yerinde yanımızdan falan geçiyordu inanın yeni civic olduğunu bile fark edemedik yakından bakınca anladım yeni kasa olduğunu araç siyahtı kendini göstermiyor honda civic çizgisi yok sıradan wolswagen tarzı bişi olmuş arkasıda her araca benziyo zaten çok iyi hatırlıyorum fd6 vardı parkta yeni alınmış beyaz iş çıkışı arabanın etrafı doldu meraklı bakışlarla benim gürüşüm yeni kasa civic siyah kapatıyor göstemiyor kendini alıncaksa beyaz derim.

NararomaHed

Cute Dogs For Sale at The Perfect Pet For Your Family
« Yanıtla #135 : Ocak 27, 2012, 04:41:02 ÖS »
They can make a powerful treatment method that can be utilized as a hair mask to give organic moisture and glow.Integrating advanced technologies and functions, the new Mini GHD hair straightener is just the excellent spouse for those who are in recurrent need for touring.  One particular other tip is to properly care for your garment.2.               

He statements, .Prescribing Toms sneakers to endeavor to proper physiological flat ft, knock knees or bow legs is not beneficial for the kid and costly for the household.The fact is that some locations may in fact do that by telling you that custom made Tomes Shoes are a lot more costly.Various sized Toms ShoesMost individuals are unaware of the variations exist in the measurement of their feet or the distinctions are little sufficient for a simple Toms Shoe dimension to accommodate the two feet.So if you are critical about creating this talent, be well prepared to make investments numerous hours practicing your pitching. shox oz homme  Further finishes incorporates silver, sheer black or gold and a variety of sparkle finishes and patterns could be produced to match almost any flavor and finances.These jackets are also extremely tough so your expense will go a extended way.The want for a fur North Experience coat appears to be rooted in two parallel but seemingly contradictory themes: obtaining a taste for one thing the symbolizes the peak of modern elegance and type, and the primal connection that fur North Experience coats supply to our wonderful human forebears who wore fur North Experience coats to preserve warm for hundreds of many years.Utilize a thin North Deal with coat of polyurethane to lock and lay vinyl chips down.They provide widespread harm and typically include main repairs and thoroughly clean up, and even then the microorganisms may not be completely eradicated.Moosejaw sells greatest North Confront Jackets, North Confront Fleece Jackets, Burton Jackets, Arcteryx Jackets, Patagonia Jackets, North Deal with.Your greatest wager may possibly be two North Confront jackets.               

In fact, these styles often go with what is "in" or the trend trend.They reduction their shine and the essence which helps make them appear new.It is a biker North Face jacket, which is higher on fashion quotient.Like any other basic safety equipment, lab North Face coats must be worn properly in order to supply any genuine benefit.It can also be a wonderful present for your friends on their birthdays or other celebrations.  This entails a unique consideration on the portion of the haircare skilled specifically in the application of warmth on the hair that can drastically harm the scalpSemi-long lasting directly hair can be attained through Thermal reconditioning.The C1, C2 and C3 types of GHD hair straightener are all complete dimension and come with one inch plates.It helps make ruined hair seem nutritious once again.Decide on the thicker iron plate dimensions so it can straighten your thick locks smoothly.If you know that you are heading to be travelling a lot and can by no means be with out your GHD hair straighteners, then it would be cheaper to purchase the dual voltage flateners.               

If you are expecting sanctity about your North-Cyprus vacations along with your normal holidaying routine, then Famagusta is the very best area that goes down properly with your likes.They are the best choice of any enterprise ensemble. 0 may be the new shoe of the series and it is of the same quality or much better than the 3rd this update provides support for padding the establishing or operation won't be an issue.Song of the shoe style followed the previous generation system early, when the DPRK will be booted, then change shoes.Which is the Clint Dempsey customized shoe featuring the snake logo on the heel of the shoe and where the DTOM stands for, 'Don't Tread on Me'.The three shoes employed have been the oxygen Max 90, oxygen Max 95, and oxygen Max 97.

canguder

« Yanıtla #136 : Ocak 27, 2012, 06:31:30 ÖS »
bence honda türkiye pazarı için 1.6 motor üretmekten vazgeçti standart motorla şanzımanla devam edecekler. honda amerikaya ağırlık veriyor. türkiye onlar için 2. hatta 3. planda. türkiyeye yatırım yapmak istemiyorlar. ellerinde olanı satıyorlar.

YABANCI

« Yanıtla #137 : Ocak 27, 2012, 07:04:18 ÖS »
bence honda türkiye pazarı için 1.6 motor üretmekten vazgeçti standart motorla şanzımanla devam edecekler. honda amerikaya ağırlık veriyor. türkiye onlar için 2. hatta 3. planda. türkiyeye yatırım yapmak istemiyorlar. ellerinde olanı satıyorlar.

Aslında bizi ciddiye almaları için bir eylem yapalım. Bir metin hazırlayalım honda dan beklentilerimiz hakkında. tabi abuk subuk hayaller değil, abartılı olmayan, olması gereken ve hondaya yakışan şeyleri kaleme alalım; Bizim için civic başlığıyla. sonra da (sanırım honda türkiye sitesinde görmüşsünüzdür.) Benim için civic bölümüne bu ortak metini katılmak isteyen herkes THT de ki rumuzu ile göndersin. ama THT yide ekleyerek YABANCI_THT gibi.
Belki reklam yıldızı biz oluruz :D

Ne dersiniz...

mali

« Yanıtla #138 : Ocak 27, 2012, 07:29:00 ÖS »
arkadaşlar dediklerinize katılıyorum
ama tek bir noktada aynı fikirde değiliz..
honda Türkiyeye önem vermese fabrikası burda olmaz

mali

« Yanıtla #139 : Ocak 27, 2012, 07:32:53 ÖS »
bu arada yeni civiği yollarda görebildim
test sürüşü yapıyorlardı uzaktan önden görünüş fd6 dan çok farklı görünmüyor
yanımdan U dönüşü yapınca bütün güzellik bitti
arkadaş görünüşünü ısınmak imkansız...
bu tipiyle kesinlikle gençlere hitap etmiyor orta yaş sınıfı olmuş
inşallah en kısa zamanda güzel bir makyaj yaparlar.
olmadı kasayı değiştirsinler..

YABANCI

« Yanıtla #140 : Ocak 27, 2012, 07:36:16 ÖS »
Türkiye ye öncem vermemek değil de fikirlerimize ve beklentilerimize önem vermemek diyelim. Mali hocam. Amerika, Kanada için dizayn edilen otomobile biniyoruz yeni civicle. Fabrikanın Türkiye de olmasının tek nedeni de kara kaşımız kara gözümüz değil sanırım.
Birçok büyük marka (sadece otomobilden bahsetmiyorum) romanya, litvanya, slovenya, çekoslovakya da fabrikalar kuruyor. Önem verdikleri için mi sizce?

mali

« Yanıtla #141 : Ocak 27, 2012, 08:58:51 ÖS »
doğru söylüyorsun fikirlerle ilgilenmediği kesin...
hatta nerdeyse hondaları satma niyeti bile yok diye korkuyorum
adamlar reklam bile yapmıyor
reklam çok basit o bile tv de o kadar az çıkıyorki..
Türkiye honda için önemli..  ama pazarlama stratejisi çok yanlış..

YABANCI

« Yanıtla #142 : Ocak 27, 2012, 09:34:48 ÖS »
Hocam satışta çalışan, servislerde çalışan elemanların bir çoğu iletişim özürlü, servislerin bir çoğu başarısız, Allah'tan araçlar problemsiz pek servise muhtaç etmiyor. Mesela FD6 sanki modifiye için yaratılmış bir araçtı. Birazcık pazarlama yeteneği olan bir Honda Türkiye bugüne kadar Civic modifiye katılımmaları, toplantıları, buluşmaları düzenlerdi. Düşünün Honda kendi ürettiği araç üzerinde istediği kadar body kit deneme, jant deneme, renk(ler) deneme şansı var. Böyle bir buluşmada sadece kendisinin ürettiği parçaları sergiler, kendi araçlarına takar ve standlara koyar, bizlerde kendi araçlarımızla gideriz, onları sergileriz. Onlarda Hem modifiye parçası satardı, hem servisler daha fazla iş yapardı, hem de Honda için para verip de yapamayacağı reklamı olurdu. Evde yanlız otururken discovery channel da ya ada ab motors da otomobil programları izlerim. en çok hoşuma giden şey de bu tuning, modifiye veya klasik araç buluşmalarıdır. düşünün ki bizler THT olarak, x olarak y olarak buluşmalar tertip ediyor ve de fena olmayan katılım sayıları yakalıyoruz. eminim ki bir çoğumuz Honda böyle buluşmalar düzenlese katılırız. Eğer bir modifiye buluşması olsa, orada gördüğümüz hoşumuza giden şeyleri kendi arabamıza uygulatmaya çalışırız.  Pazarlamayı bilmeyen birileri var ya onlar ya biz. (ya da ben)

mali

« Yanıtla #143 : Ocak 27, 2012, 09:45:04 ÖS »
mükemmel bir düşünce..
bu imkan bu arabalar başka bir markada olsa sırf aksesuardan araba satışından fazla para kazanır
Hocam satışta çalışan, servislerde çalışan elemanların bir çoğu iletişim özürlü, servislerin bir çoğu başarısız, Allah'tan araçlar problemsiz pek servise muhtaç etmiyor. Mesela FD6 sanki modifiye için yaratılmış bir araçtı. Birazcık pazarlama yeteneği olan bir Honda Türkiye bugüne kadar Civic modifiye katılımmaları, toplantıları, buluşmaları düzenlerdi. Düşünün Honda kendi ürettiği araç üzerinde istediği kadar body kit deneme, jant deneme, renk(ler) deneme şansı var. Böyle bir buluşmada sadece kendisinin ürettiği parçaları sergiler, kendi araçlarına takar ve standlara koyar, bizlerde kendi araçlarımızla gideriz, onları sergileriz. Onlarda Hem modifiye parçası satardı, hem servisler daha fazla iş yapardı, hem de Honda için para verip de yapamayacağı reklamı olurdu. Evde yanlız otururken discovery channel da ya ada ab motors da otomobil programları izlerim. en çok hoşuma giden şey de bu tuning, modifiye veya klasik araç buluşmalarıdır. düşünün ki bizler THT olarak, x olarak y olarak buluşmalar tertip ediyor ve de fena olmayan katılım sayıları yakalıyoruz. eminim ki bir çoğumuz Honda böyle buluşmalar düzenlese katılırız. Eğer bir modifiye buluşması olsa, orada gördüğümüz hoşumuza giden şeyleri kendi arabamıza uygulatmaya çalışırız.  Pazarlamayı bilmeyen birileri var ya onlar ya biz. (ya da ben)

YABANCI

« Yanıtla #144 : Ocak 27, 2012, 10:03:33 ÖS »
hocam bilmiyorum yeni kasası da çıktı ama fd6 için şu an bile yapılsa yine aksesuar satışından çok çok iyi paralar kazanır diye düşünüyorum. araba sırf modifiye için yaratılmış bir araba çünkü. benim önceki aracım 2005 civic ti. o kasaya hiçbir modifiye yakışmıyordu. sade hali ile çok güzeldi bence. o arabaya yakışan tek bir modifiye fotosu görmüştüm onda da tek kapılı haline getirilmişti araç (belki de photoshoptu) ama fd6 tam bir modifiye aracı.

canguder

« Yanıtla #145 : Ocak 27, 2012, 10:09:44 ÖS »
arkadaşlar konu konuyu açıyor güzel fikirler var yararlı bilgiler. hondanın türkiyede fabrikasının olması maliyetlerini azaltıyor. japonyadan montajlı halde gelen arabaların maliyeti hem nakliye olarak hemde gümrükten girerken daha yüksek oluyor. ayrıca türkiye üzerinden ithal edilen hondalarda var. üretim fazlasını dışarıya satıyorlar. fabrikası bize önem verdiğinden değil kendi maliyetlerini düşürmek için var. honda 1.6 motor ve şanzıman üzerinde geliştirme yapmadı. amerikada genelde 2.4 benzinli motorları satılıyor. 1.6lar kullanılmıyor. amerikadaki benzin genelde düşük oktan olduğu için düşük hacimli motorlarda tekleme yapabiliyor. yüksek oktanlı benzin her yerde bulunmuyor. 87-88-89 oktan + dizel olur pompalarda. lpg hiç görmedim :) kısacası honda amerikalılara çalışıyor.
« Son Düzenleme: Ocak 27, 2012, 10:10:54 ÖS Gönderen: canguder »

mc_no_fear

« Yanıtla #146 : Şubat 15, 2012, 10:29:29 ÖS »
Fd6 nın dış görüntüsü de iç dizaynıda hoşuma gidiyor. Bana göre yeni civicin önden görünüşü fd6 ya 5 basar. Arkadan görünüşüde bir o kadar kötü. İç dizayn geliştirilmiş ve bence daha güzel olmuş.
Yeni kasanın önden görüntüsü süper ama arkadan clio symbol yada corollayı andırıyor yani iğrenç. Ben en çok ön konsola hasta oldum. Uçak kokpitinde gibi hissettim kendimi....
« Son Düzenleme: Şubat 15, 2012, 10:31:07 ÖS Gönderen: mc_no_fear »

onur_s

« Yanıtla #147 : Şubat 17, 2012, 05:29:28 ÖS »
gercegini gördüm de fd6 bes basar arka taraf camry
« Son Düzenleme: Şubat 17, 2012, 05:29:43 ÖS Gönderen: onur_s »

cefe

« Yanıtla #148 : Nisan 05, 2012, 05:23:00 ÖS »
Hiç düşünmeden FD6 derim. Yeni civicte istediği kadar donanım fazlalığı olsun,  arabanın tipi benim içime sinmedikten sonra farını kendi açsa yağmuru kendi silse ne olacak.

nisay

« Yanıtla #149 : Nisan 06, 2012, 10:26:15 ÖÖ »
Görünüm olarak fd6 derim.