Yeni Civic'i econ moduna aldığınızda gösterge rengi de değişiyor, eğer ekonomik kullanırsanız panel yeşil renk yanıyor, ancak econ modunda iken ani hızlanma vs. yaparsanız yeşil renk maviye dönüyor ve ekonomiyi terk ettiğinizi belirtiyor.
Renkli TFT LCD bilgi ekranı i-MID: Yol bilgisayarı ekranı ile resimlerinizi, USB bellek veya MP3 çalar ile müziklerinizi anında araçtan dinleyebiliyorsunuz. Taşınabilir belleğe atılan içerik araç tarafından algılanabiliyor. (USB ve AUX girişleri mevcut)
Yokuşta kalkış desteği: Sensörler sayesinde yokuşta ayağınızı fren pedalından çektiğinizde fren gücünü bir süre daha tutarak yokuşta kaymayı önler.
Motion Adaptive ESP: Sınıfında ilk ve tek harekete duyarlı direksiyon sistemi (motion adaptive esp) direksiyon hareketini otomatik olarak başlatıyor.
Multiplex göstergeler
Grade Logic System: Yolun eğimine göre aracın uygun viteste ilerlemesini sağlayan akıllı eğim sistemi ile sürücüsüne her koşulda konfor sunar.
Farklı boyutlardaki araçların çarpışması durumunda bile maksimum koruma sağlayan ACE (Gelişmiş uyumluluk Teknolojisi) gövde yapısı
Lastik basınç ikaz sinyali, far sensörü, yağmur sensörü, ısıtmalı sürücü+yolcu koltukları ve gündüz farları ile yeni kasada inanılmaz bir donanım atağı yapılmış. Honda'yı tebrik etmek gerekir.
Not: Yukarıdaki bilgileri tanıtım kitapçığından biraz özet bir şekilde yazdım. Belki bu kitapçığı henüz okumamış olanlar vardır.
Hocam öncelikle eline, emeğine sağlık verdiğin bilgiler için teşekkürler.
Verdiğin bilgiler için bir şeyler eklemek istiyorum. (sondan başlayarak);
Lastik basınç ikaz sinyali, far sensörü, yağmur sensörü, ısıtmalı sürücü+yolcu koltukları ve gündüz farları ile yeni kasada inanılmaz bir donanım atağı yapılmış. Honda'yı tebrik etmek gerekir.
Far sensörü, yağmur sensörü: Yıl 2012 eğer yine koymasalardı bu özellikleri hakikaten ayıp olurdu.
Gündüz farları: Avrupa’da artık zaten standart olarak isteniyor diye biliyorum. Ama arabaya hakikaten hava katıyor, umarım Türkiye’de de standart yapmışlardır, çok şık oluyor ve benim hoşuma gidiyor zira.
Lastik basınç ikaz sinyali, ısıtmalı sürücü+yolcu koltukları: İşte bunlar çok şık, TEŞEKKÜRLER HONDA.
Farklı boyutlardaki araçların çarpışması durumunda bile maksimum koruma sağlayan ACE (Gelişmiş uyumluluk Teknolojisi) gövde yapısı
Zaten FD6 da var,
Bkz.
http://www.honda.com.tr/SeriesContentPages.aspx?series=civic-sedan&page=GuvenlikGrade Logic System: Yolun eğimine göre aracın uygun viteste ilerlemesini sağlayan akıllı eğim sistemi ile sürücüsüne her koşulda konfor sunar.
Zaten FD6 da var,
Bkz.
http://www.honda.com.tr/SeriesContentPages.aspx?series=civic-sedan&page=PerformansMultiplex göstergeler
Zaten FD6 da var,
Bkz.
http://www.honda.com.tr/SeriesContentPages.aspx?series=civic-sedan&page=genel-bakisMotion Adaptive ESP: Sınıfında ilk ve tek harekete duyarlı direksiyon sistemi (motion adaptive esp) direksiyon hareketini otomatik olarak başlatıyor.
Galiba Motion Adaptive EPS olacak bu (Harekete duyarlı elektrikli direksiyon sistemi), Accordlarda vardı sanırım bu sistem ve VSA denge çubuğu (Aslında ESP) ile başarılı bir güvenlik donanımı. TEŞEKKÜRLER HONDA.
Yokuşta kalkış desteği: Sensörler sayesinde yokuşta ayağınızı fren pedalından çektiğinizde fren gücünü bir süre daha tutarak yokuşta kaymayı önler.
Benim araç zaten otomatik olduğu için böyle bir sorunum yoktu zaten, aslında düz viteste iken de sorunum yoktu ama hatun tutturdu Beyaz Otomatik istiyorum diye. Ama ben dehşet kazak bir erkek olduğumdan dediğini yapmadım ve Siyah Otomatik aldım . Otomatik olmayan araçlar için bu özellik için de TEŞEKKÜRLER HONDA. (Bu teşekkürü düz vitesteki Yokuşta kalkış desteği için ettim bu arada, Ford’ta falan var zira, bahsettiğiniz de düz vites olsa gerek)
Renkli TFT LCD bilgi ekranı i-MID: Yol bilgisayarı ekranı ile resimlerinizi, USB bellek veya MP3 çalar ile müziklerinizi anında araçtan dinleyebiliyorsunuz. Taşınabilir belleğe atılan içerik araç tarafından algılanabiliyor. (USB ve AUX girişleri mevcut)
AUX, USB ve MP3 e yorum bile yapmak istemiyorum zaten olmalı mutlaka ama FD6’nın yol bilgisayarı abaküs gibiydi zaten,. Tabi problem aslında bilgisayarda değil, bilgileri aktaracak bir ekranının bulunmamasında idi. Aslında yol bilgisayarında şimdiki i-MID in aktardığı bilgilerden çok daha fazlası var iken bir ekranı olmadığından sadece ortalama yakıt tüketimini görebiliyoruz. i-MID bu anlamda zaten olması gereken bir husustu ama FD6 da olmadığı için TEŞEKKÜRLER HONDA.
Bu arada ben zaten FD6 nın multimedia konsolunu –görünüş olarak- sevmediğimden navigasyonlu bir multimedia ile değiştirmiştim (motevo marka). Bazı arkadaşların –vtec 2 de bile- arabanın yol bilgisayarından alınan bazı değerleri bluetoothlu elm-327 benzeri cihazlar ile ekranlara aktarma çalışmaları vardı, acaba var mı bir ilerleme kaydeden. Keşke bende Motevoya aktarabilsem bunları.
Yeni Civic'i econ moduna aldığınızda gösterge rengi de değişiyor, eğer ekonomik kullanırsanız panel yeşil renk yanıyor, ancak econ modunda iken ani hızlanma vs. yaparsanız yeşil renk maviye dönüyor ve ekonomiyi terk ettiğinizi belirtiyor.
Bu özellik bende de var ama bendeki kırmızıya dönüyor. Evet evet yanlış duymadınız bende de var.
Araba da değil bende tabi ki; arabada gaza yüklenip giderken yakıt tüketimini görünce gözlerim kırmızıya dönüyor. Ve hemen ekonomik moda geçiyorum.
Bu arada şaka maka yavaş yavaş gözüm alışıyor yeni civic’e (arka bölüm ve orta konsol hariç) yakıt tüketiminin düşmesi ve de hızlanma sürelerinin düşmesi de güzel olmuş doğrusu.