Gönderen Konu: Yeni Civic mi yoksa FD6 mı???  (Okunma sayısı 69957 defa)

34GKN

Ynt: Yeni Civic mi yoksa FD6 mı???
« Yanıtla #75 : Aralık 29, 2011, 11:49:33 ÖÖ »
ben motoru merak ediyorum gaza tepkimesi nasıl aracın 0-100 de 1 1,5 sn oynama olduğu söyleniyor benim ilgimi çeken kısmı bu :)

honda2002

« Yanıtla #76 : Aralık 29, 2011, 04:25:17 ÖS »
ben motoru merak ediyorum gaza tepkimesi nasıl aracın 0-100 de 1 1,5 sn oynama olduğu söyleniyor benim ilgimi çeken kısmı bu :)

0,6sn falan fark var hocam.
1 - 1,5sn olmasi ayni motorla zor olurdu zaten.

AhmetCvc

« Yanıtla #77 : Aralık 29, 2011, 05:32:37 ÖS »
Vsa'nın sisteminin değiştirilmesiyle oluşturulmuş olabilirmi acaba bu 0.6 sn ?

HondaCivic10

« Yanıtla #78 : Aralık 29, 2011, 06:00:22 ÖS »

Şanzımanda oynama var heralde

honda2002

« Yanıtla #79 : Aralık 29, 2011, 06:02:49 ÖS »

Aerodinamikten vsa ve ecu dan sanzumana kadar fark olabilir
0,6 sn bi de agirlik artisini ve tuketimin dusmesini de dusunursek oldukca iyi bir gelisme.

kacaman

« Yanıtla #80 : Aralık 29, 2011, 06:44:17 ÖS »
son hız 197km iken 200km olmuş, bu konudaki görüşleri olanları dinleyelim.

ursus

« Yanıtla #81 : Aralık 29, 2011, 07:02:10 ÖS »
son hız 197km iken 200km olmuş, bu konudaki görüşleri olanları dinleyelim.

şanzumanda yahut ağırlıkta iyileştirme var herhalde. hafta sonu detaylı inceleyeceğim. mercekli farları dışında beni çeken hiç bir detayı yok yavrumun. üzülüyorum bu duruma.

kacaman

« Yanıtla #82 : Aralık 29, 2011, 07:03:59 ÖS »
ağırlık 27kg artmış

honda2002

« Yanıtla #83 : Aralık 29, 2011, 07:06:20 ÖS »
Aerodinamik ve/veya sanzuman oranlari.

YABANCI

« Yanıtla #84 : Aralık 29, 2011, 10:28:24 ÖS »
şanzuman oranları olduğunu sanmıyorum. bence ecu ve/veya aerodinamik

kacaman

« Yanıtla #85 : Aralık 29, 2011, 10:31:58 ÖS »
iki araç arasındaki aıro farkını bilen var mı

kacaman

« Yanıtla #86 : Aralık 29, 2011, 10:32:22 ÖS »
şanzuman dişli farkı olabilir

honda2002

« Yanıtla #87 : Aralık 29, 2011, 10:33:34 ÖS »
şanzuman oranları olduğunu sanmıyorum. bence ecu ve/veya aerodinamik

Sanzuman orani degilse ayrica kutlamak lazim.
Yigidi oldur hakkini yeme :)
Elektronik made in Japan :)

hakko modelistlik

« Yanıtla #88 : Aralık 29, 2011, 11:23:59 ÖS »
arkadaşlar geçen sene aralıkta 5000 tl indirim olduğunda fd6 almaya gittim  beyaz olucaktı  onun akıca ve agrasif tasarımı tartışılmaz kafamda hep yeni kasa daha güzel olursa sorusu vardı beklicem dedim yeni kasa çıksın fd6 alırım diye yeni kasanın netteki fotoları berbbattı hatta satış temsilcisine kime satıcanız dedim bu aracı tek takıntım arkadan görünüşüydü aracın kendini görünce fikrim değişti resimlerden farklı daha güzel ve donanımlı ve fiyat ilk kaporayı verdiğimde 3 gün uyuyamadım fd6 mı alsaydım diye 1 sene onu bekledim  sonuçta aracı aldığım haalde 4 gündür resimlere baka baka gözüm alıştı iyiki yeni kasa almışım  şimdi benim durumumda olup fd6 alan tabiki beğenmicek ben alsaydım bende beğenmicektim benim gibi şimdi honda alcak olanda  gitcek yeni kasa aalıcaak cillop gibi beğencek yani fd6 sı olanın beğenmemesi gayet normal altındaki araç zaten güzel mühim olan diğer kullanıcıların beğenmesi şuda var ben 2 kere gittim bayiye 2 sindede fd6 kullanıcısı sipariş verdi yeni kasa biraz daha herkezin beğenisine sunulan tasarım  olmuş orta yaş gurubuna 

YABANCI

« Yanıtla #89 : Aralık 30, 2011, 12:07:04 ÖÖ »
arkadaşlar geçen sene aralıkta 5000 tl indirim olduğunda fd6 almaya gittim  beyaz olucaktı  onun akıca ve agrasif tasarımı tartışılmaz kafamda hep yeni kasa daha güzel olursa sorusu vardı beklicem dedim yeni kasa çıksın fd6 alırım diye yeni kasanın netteki fotoları berbbattı hatta satış temsilcisine kime satıcanız dedim bu aracı tek takıntım arkadan görünüşüydü aracın kendini görünce fikrim değişti resimlerden farklı daha güzel ve donanımlı ve fiyat ilk kaporayı verdiğimde 3 gün uyuyamadım fd6 mı alsaydım diye 1 sene onu bekledim  sonuçta aracı aldığım haalde 4 gündür resimlere baka baka gözüm alıştı iyiki yeni kasa almışım  şimdi benim durumumda olup fd6 alan tabiki beğenmicek ben alsaydım bende beğenmicektim benim gibi şimdi honda alcak olanda  gitcek yeni kasa aalıcaak cillop gibi beğencek yani fd6 sı olanın beğenmemesi gayet normal altındaki araç zaten güzel mühim olan diğer kullanıcıların beğenmesi şuda var ben 2 kere gittim bayiye 2 sindede fd6 kullanıcısı sipariş verdi yeni kasa biraz daha herkezin beğenisine sunulan tasarım  olmuş orta yaş gurubuna 
Güle güle kullan kardeş, Allah kaza bela vermesin. En iyi araç altındaki araçtır. Bakma sen söylenenlere falan dediğin gibi benim gözümde alışıyor yavaş yavaş ki düşün ben bir ay bile olmadı 2012 FD6 yı alalı. Alırken yeniyi bekle demişlerdi beklememiştim. Önce hiç beğenmiyordum şimdi sadece arka görüntüsü ve orta konsol gözüme batan.

hsncck26

« Yanıtla #90 : Aralık 30, 2011, 10:34:37 ÖÖ »
bencede yeni kasa daha güzel :) seçminiz çok güzel olmuş, allah kazasız belasız binmeyi nasip etsn :)

hakko modelistlik

« Yanıtla #91 : Aralık 30, 2011, 12:02:37 ÖS »
Güle güle kullan kardeş, Allah kaza bela vermesin. En iyi araç altındaki araçtır. Bakma sen söylenenlere falan dediğin gibi benim gözümde alışıyor yavaş yavaş ki düşün ben bir ay bile olmadı 2012 FD6 yı alalı. Alırken yeniyi bekle demişlerdi beklememiştim. Önce hiç beğenmiyordum şimdi sadece arka görüntüsü ve orta konsol gözüme batan.
Güle güle kullan kardeş, Allah kaza bela vermesin. En iyi araç altındaki araçtır. Bakma sen söylenenlere falan dediğin gibi benim gözümde alışıyor yavaş yavaş ki düşün ben bir ay bile olmadı 2012 FD6 yı alalı. Alırken yeniyi bekle demişlerdi beklememiştim. Önce hiç beğenmiyordum şimdi sadece arka görüntüsü ve orta konsol gözüme batan. saolasın arkadaşım senin aracında hayırlı uğurlu olsun işallah

AhmetCvc

« Yanıtla #92 : Aralık 30, 2011, 12:42:47 ÖS »
Aerodinamikten oluşan Fark olduğunu zannetmiyoru bizim araçlarda aerodinamigi ile meşhurdur ve yeni Çıkanda honda  civic dir bunların arasında bu kadar 0.6 sn kadar aerodinamik farkı olacağını sanmıyorum.

onur_s

« Yanıtla #93 : Aralık 30, 2011, 12:59:07 ÖS »
bu yeni civicin önünü corollaya benzeten varmı onu andırdı bende biraz

YABANCI

« Yanıtla #94 : Aralık 30, 2011, 07:40:12 ÖS »
Bugün 1000 bakımına Bora'ya gittiğimde Arabayı benim de ilk defa canlı görme şansım oldu. Araba hakkında sabah olduğum kadar negatif değilim ve açıkça söylüyeyim; Güzel araba. Ama emin olun; Keşke bekleyip bunu alsaydım demedim fakat güzel araba. Belli mi olur Arabalar satılmaya başlanıp yollara çıkmaya başlayınca keşke bekleseydim de derim belki. Alan tüm arkadaşlara heyırlı olsun güle güle kullansın, alacaklar da hiç düşünmesin bence, koşşsun alsın bence. Resimlerden hiç mi hiç beğenmediğim arka görüntü de gözüme batmadı bugün hiç ama orta konsol hala iğrenç bence, Arabanın FD6 ya göre artıları, kapıların kapanması dikkatimi çekti düzeltmişler çok şık ve gürültüsüz kapanıyor, benim için koltuk ısıtma güzel bir artı, ön kaputu bunda görebiliyorsunuz. Diğer donanım ve motor artılarını zaten biliyorsunuz. Alacak arkadaşlar bir tek, yalnızca arabanın Amerika'da yan çarpışma testlerinde aldığı 2 yıldızı sorgulamalarını tavsiye ediyorum. Araba Amerika'dan Dolly gibi kopyalanıp birebir gelmedi zaten. O hususta bir iyileştirme yapılmış mı onu sorgulamak lazım. Görüntü olarak dediğim gibi dış görünüm OK, İç görünüm orta konsol hariç OK. benim görüşüm. Ama hala FD6 görünüş olarak bir adım önde bence.

TopraK_i-vtec

« Yanıtla #95 : Aralık 30, 2011, 07:45:40 ÖS »
neden aracın heryerini bir başka araca benzetmeye çalışıyorsunuz ?? bence piyasada alınabilecek ideal araçlardan biri fiyat ve donanım bakımından.. :) önü bence çok güzel diğer araçlara değil FD6'nın daha dolu dolusu gibi duruyor yani daha ağır duruyor önü.. FD6 daha sportif..arkası dediğiniz gibi yakışıklı değil..
« Son Düzenleme: Aralık 30, 2011, 07:48:01 ÖS Gönderen: TopraK_i-vtec »

kral3346

« Yanıtla #96 : Ocak 07, 2012, 09:28:45 ÖS »
Bana göre ön tasarım FD6'ya göre daha iyi, en azından daha oturaklı, daha güçlü bri görünüm elde edilmiş.. Ama bence de arka tasarım pek hoş olmamış, ben de Clio'dan ziyade 2002-2003 kasa C5 arka stopları gibi oldukça zıt stoplar kullanılmış ki keşke arkayı da daha can alıcı bir tasarımla tamamlasalardı Honda mühendisleri.. İç tasarım eskisine göre daha iyi özellikle de direksiyon ve göstergeler çok hoş, ancak torpidonun kilitsiz olması ve açma tuşunun ortaya konması estetiği bozmuş.. Arka yolcular için umarım sıcaklık bilgi ekranlı hava üflemeçleri vardır.. Genel olarak beğendim, dizeli de ilerde gelecekmiş ki denkleştirebilirsem piyasada almayı düşündüğüm tek araç (beyaz ve sunrooflu düz elegance) olacaktır (Eski bir Leon TSI kullanıcısı olarak).. Saygılar..

ursus

« Yanıtla #97 : Ocak 08, 2012, 12:07:00 ÖÖ »
fd6 mk2 sahibi olanların almasına gerek yok diye düşünüyorum.
mk1 versiyona sahip olanlarla vtec cilerin tercih etmesini daha uygun görüyorum. mk2 de durum tüm fd6 kullanıcıları için farklı şeyler düşüneceğimi seziyorum.

biraz kırıcı davrandım ama, fancılık yapmak lazım kanaatine vardım. güzel ya da kötü, araç honda, ben honda kullanıcısıyım, fazla üstelememek lazım. daha önce yazdığım yazılardaki aşırı üslubumu geri alıyorum. araç güzeldir(ama fd6 dan değil tabiki :D) honda koltuklar dışında güzel bir iş becermiştir. aracın dizeli, eğer bir de otomatik şanzumanla getirilirse satış rakamı konusunda başarıya ulaşacaktır.

avans

« Yanıtla #98 : Ocak 08, 2012, 12:29:44 ÖÖ »
yenı her zaman yenıdır,,bugun bı arac alıcak olsam, 1 yıl oncekı cıkan altarnatıf araclara bakar, daha dun cıkmıs yenı cıvıce bakmam bıle,2006 yılında cıkan fd6 ya bak 2010 makyajlanan fd6 ya,,tasarım olarak sınıfta kaldı yada,hondadan beklenen tasarım bu deyıldı demek daha dogru olur sanırım,,artık donanımları konusucaz,tabı bır haftaya kalmaz cıvıcmı jettamı muhabbetlerını cıkmassa,,

YABANCI

« Yanıtla #99 : Ocak 08, 2012, 03:07:28 ÖS »
Yeni Civic mi yoksa FD6 mı???
bu tartışma artık FD6 sını satıp yeni civic alanlarca devam ettirilmeli bence.
Zira bizler yeterince tartıştık. Sonuç olarak özetle:
Önceleri FD6 dan daha estetik bir tasarım bekliyor olmamız sebebiyle, ya da bir çoğumuzun arabamızın tasarımını zaten ve hala çok beğeniyor olmamız sebebiyle yeni kasaya KÖTÜ dedik. Kötü derken FD6 ya göre kötü dedik, ama şahsen bir çoğumuz yeni kasanın tasarımının selefi diğer markalardan güzel olduğunu da kabul ediyorduk. FD6 bir çoğumuzun çok beğendiği bir araba olduğu için kötü dedik. Yani yeni kasadaki beklentimizin karşılanabilmesi çok zordu, bir çoğumuz zaten arabamızı çoook seviyorduk. Fakat şimdilerde artık bir çoğumuz KÖTÜ sıfatını direkt kullanmıyoruz. Aslında güzel de arkası kötü, aslında güzel de direksiyonu çok şık değil, aslında güzel de orta konsol kötü, FD6 daha güzeldi ama bunun da donanımları iyi falan demeye başladık. Ki bu yavaş yavaş gözümüz alıştı demek. Ki bu aslında çok da kötü değil demek. Şahsen ben fotoğraflardan çok itici gelen arabayı canlı olarak gördüğümde itici gelmedi, beğendiğim bir çok yönü de oldu.
Diğer bir husus burası FD6 forum değil HONDA forum, biz bir Honda team bir Honda takımıyız. Güzel de olsa nispeten daha az çekici de olsa ODA BİZİM TAKIMIMIZIN BİR ÜYESİ. Bazı yorumlarımızı o kadar abarttık ki; daha önceden zaten bu foruma üye olmayan forum üyelerini tanımayan birisi -yeni ve muhtemelen severek aldığı- aracı ile ilgili bir forum arar iken forumumuza rastlasa ve yorumlarımızı okusa arkasına bakmadan kaçacaktır.
Ve yine zaten üyemizken yeni civic'e terfi eden arkadaşlarımız da eminim yorumlarımızdan çok da haz etmiyorlardır.
Velhasıl; bizler, yani FD6 aşıkları söyleyeceklerimizi söyledik. Bundan sonra "Yeni Civic mi yoksa FD6 mı?" sorusuna en faydalı yorumu yapacaklar FD6 sahibi olmuş onun herşeyini bilen ve müteakiben yeni civic satın alarak kıyaslama yapabilecek kadar kullanmış artıları eksilerine yorum yapabilecek arkadaşlar olmalıdır diye düşünür ve inanırım.
Saygılar.