Gönderen Konu: YENİ JETTA YI İNCELEDİM  (Okunma sayısı 63902 defa)

mehmet1971

YENİ JETTA YI İNCELEDİM
« : Ocak 24, 2011, 05:14:13 ÖS »
Evet arkadaşlar çok merak ettiğim yeni jetta yı bugün inceleme fırsatı buldum. Araç bir abimizin siyah renk, higline donanım 1.6 TDİ  paketli. İlk bakışta uzaktan arka görüntüsü gözüme hoş geldi. Anahtarı aldım araca biner binmez inanılmaz bir kalitesilik. Araçta kötü bir plastik aksam kullanılmış.Özellikle kapı yüzlerinde.Torpido gözü kaplamasız. Önceki kasada kadifemsi bir malzeme ile kaplıydı. Koltuk kumaşları yarım deri olduğu halde çok kalitesiz bir hava veriyor. Aracın içinde kendi aracımla kıyaslayınca kendimi clio da oturuyormuş gibi hissettim. O derece sıkıcı ve dar bir görüntüsü var. Bagajı açtık bagaj hacmi çok geniş. İki kişi içine yat. Bagaj kapağının arkasında eski keçe tarzı malzeme yerine sadece plastik ullanılmış.Pistonlar yer değiştirmiş çok garip bir görüntüsü var. Motor kaputunda pistonlar tamamen kaldırılmış Bizim araçlardaki gibi demir çubukla tutturuluyor. Ve araçla hareket ettik yol mıcır asfalt dışarıda ki motor sesi içeride yok denecek kadar az. Ama bizim araçlar kadar olmasada yol sesini alıyor. ( Benim aracım izalosyonlu olduğu için yol sesi aynı idi.)
       Özetleyecek olursak jetta higline donanımı 61500 Tl ise benim civic 70000 tl eder. Dış -iç görüntü farketmez. Jetta sevdam bu şekilde açılmamak üzere son buldu. İsterse km ye 2 lt yaksın.

yalçınn

Ynt: YENİ JETTA YI İNCELEDİM
« Yanıtla #1 : Ocak 24, 2011, 05:31:24 ÖS »
bukadar kötü olması ilginç ama çok güzel özetlemişsiniz...
paylaşım için sağolun...

battalgazi

« Yanıtla #2 : Ocak 24, 2011, 06:01:29 ÖS »
söz konusu vw olunca millet gözü kapalı alıyor,buradaki bayiye aracı görmeden 45 kişi kapora yatırıp sipariş vermiş mart ayına kadar jetta kalmamış,vw ne kadar malzemeden çalarsa çalsın bizim vatandaş gene gider alır

ersinguzen

« Yanıtla #3 : Ocak 24, 2011, 06:38:43 ÖS »
söz konusu vw olunca millet gözü kapalı alıyor,buradaki bayiye aracı görmeden 45 kişi kapora yatırıp sipariş vermiş mart ayına kadar jetta kalmamış,vw ne kadar malzemeden çalarsa çalsın bizim vatandaş gene gider alır

Sözüm meclisten dışarı klasik türk insanı 1 kişi diyosa dogrudur ama o kişinin kim oldugunun hiç önemi yoktur :)
« Son Düzenleme: Ocak 24, 2011, 06:39:31 ÖS Gönderen: ersinguzen »

civic72

« Yanıtla #4 : Ocak 24, 2011, 07:02:28 ÖS »
Arabayı uzaktan görme şansım oldu dış görüntü bana yine eski kasa jetta gibi tipsiz geldi. Doğuş oto çok iyi pazarlıyor arabayı ve insana güven veriyor yoksa jetta asla satmaz.

hard_die

« Yanıtla #5 : Ocak 24, 2011, 07:19:17 ÖS »
Bende arabanın dış görüntüsünü hiç sevmedim çok detaylı inceleme şansım olmadı ama o kadar para vermeye değmez diye düşünüyorum.

avans

« Yanıtla #6 : Ocak 24, 2011, 09:34:08 ÖS »
Evet arkadaşlar çok merak ettiğim yeni jetta yı bugün inceleme fırsatı buldum. Araç bir abimizin siyah renk, higline donanım 1.6 TDİ  paketli. İlk bakışta uzaktan arka görüntüsü gözüme hoş geldi. Anahtarı aldım araca biner binmez inanılmaz bir kalitesilik. Araçta kötü bir plastik aksam kullanılmış.Özellikle kapı yüzlerinde.Torpido gözü kaplamasız. Önceki kasada kadifemsi bir malzeme ile kaplıydı. Koltuk kumaşları yarım deri olduğu halde çok kalitesiz bir hava veriyor. Aracın içinde kendi aracımla kıyaslayınca kendimi clio da oturuyormuş gibi hissettim. O derece sıkıcı ve dar bir görüntüsü var. Bagajı açtık bagaj hacmi çok geniş. İki kişi içine yat. Bagaj kapağının arkasında eski keçe tarzı malzeme yerine sadece plastik ullanılmış.Pistonlar yer değiştirmiş çok garip bir görüntüsü var. Motor kaputunda pistonlar tamamen kaldırılmış Bizim araçlardaki gibi demir çubukla tutturuluyor. Ve araçla hareket ettik yol mıcır asfalt dışarıda ki motor sesi içeride yok denecek kadar az. Ama bizim araçlar kadar olmasada yol sesini alıyor. ( Benim aracım izalosyonlu olduğu için yol sesi aynı idi.)
       Özetleyecek olursak jetta higline donanımı 61500 Tl ise benim civic 70000 tl eder. Dış -iç görüntü farketmez. Jetta sevdam bu şekilde açılmamak üzere son buldu. İsterse km ye 2 lt yaksın.
61500 fıatı demı dostum dogru yazdın..abı nedır buyaaaa..bu kredılı fıatımı acaba cunkı 1,6 dızel yakın tanıdım passat aldı 64000tlye..bıde duz fıtes..adama sordum abı okadar para verdın barı otomatık alsaydın..bana ne dese beyenırsın..kardesım 3tl fark ıstıyolaryaaa dıyo.adam denızlerı gecmıs deelerde bogulanlardan..garıp..neyse arkadaslar ama bu jetta honda kıyaslaması cok oldu bılıyosunuz tartısıldı konular kıtlendı..hatta tartısanlar ortak bıyerde bulusup gel bızım buralara dıye sanal ortamda cenk,e tutusanlar bıle oldu:))))..dıkkat edelım derım...

mehmet1971

« Yanıtla #7 : Ocak 24, 2011, 10:44:02 ÖS »
Evet Higline donanımlı olanı. Passat sanırım comfortline olanı 63500 tl olmuş.

emre16

« Yanıtla #8 : Ocak 24, 2011, 10:55:02 ÖS »
vw malzeme kalitesiyle ve doluluğuyla ünlü onuda kaybederse nabar acaba??

mehmet1971

« Yanıtla #9 : Ocak 24, 2011, 11:02:38 ÖS »
Benim gözümde vw bilmem ama jetta bitti. Daha önceden iki tane jetta aldım. Şimdikine göre baya arabaydı.

jaggalagalaga

« Yanıtla #10 : Ocak 24, 2011, 11:33:55 ÖS »
iç malzemenin kalitesizliği konusunda size katılıyorum vw 2005 den sonra iç malzemesini .değişik dandik duran sert bi plastikten yapmaya başladı hani belki daha dayanıklıdır ancak çok kötü bi izlenim bırakıyor

carousal

« Yanıtla #11 : Ocak 24, 2011, 11:50:08 ÖS »
dün hürriyet'te okumuştum, yeni jetta için daha gelmeden bir gemi dolusu jetta satıldı diyordu, insanımız arabayı görmeden nasıl alıyor ilginç. VW öyle bir kimlik oluşturmuş ki ne yapsa satıyor adamlar.

Bende yeni civic yok, ama bir arkadaşıma araba bakmak için DOD'da 2. el bir civic'e oturdum, hakkaten başka araba. Dışarıdan el freni tuhaf gibi duruyordu, sürücü mahaline geçince el freninin çok ergonomik tasarlandığını anladım.

Ancak arka diz mesafesi benim HB civic'de daha fazla, o konuda yeni kasa Civic'e fark atar eski kasa hb civic. Zaten sınıfının en geniş diz mesafesi varmış araçta.

Yeni Civic karşısında, Opel'e de Passat'a da, PUG 407'ye de ihtimal vermiyorum, benim fikrim bu. Civic hakkaten başka.
« Son Düzenleme: Ocak 24, 2011, 11:52:42 ÖS Gönderen: carousal »

accord55

« Yanıtla #12 : Ocak 25, 2011, 01:09:04 ÖS »
ben yeni jetta nın tdi versiyonu beğendim, yalnız en az 15 bin tl vermem lazım arabamın üzerine...

Volkswagen
Jetta 1.6 TDI Highline
Honda
Accord 2.4 Executive
Genel BakışModel Jetta 1.6 TDI Midline DSG Accord 2.4 Executive -
Kasa Tipi Sedan
4 Kapı Sedan
4 Kapı -
Yakıt Tüketimi
(Şehiriçi / Şehirdışı) 5,7 lt / 4,3 lt 12,7 lt / 6,9 lt -
Motor Gücü
(hp) 105 hp 190 hp -
Şanzıman S-tronic 6 Vites
Önden Çekiş Manuel 6 Vites
Önden Çekiş -
0-100 Hızlanma
(KM) 12 sn 7,9 sn -

general
Teknik ÖzelliklerAraç Tipi Binek Araç
D Segmenti Binek Araç
D Segmenti -
Üretim Yılı
(İlk / Son) 2010 / 2012 2003 / 2006 -
Koltuk Sayısı 5 Koltuk 5 Koltuk -

technical
MotorMotor Hacmi 1598 cc 2354 cc -
Motor Gücü
(kw) 77 kw 139 kw -
Maksimum Güç - 6800 -
Maksimum Tork - 4500 -
Yakıt Türü Dizel Benzinli -
Katalizör Katalizörlü Katalizörlü -
Net Ağırlık 1461 kg 1400 kg -
Taşıma Kapasitesi 509 kg 520 kg -
Silindir Sayısı 4 4 -

engine
ÖlçülerUzunluk 4554 mm 4665 mm -
Genişlik 1781 mm 1760 mm -
Yükseklik 1459 mm 1445 mm -
Bagaj Kapasitesi 527 lt 459 lt -

dimension
Yakıt KapasitesiYakıt Tankı Hacmi 55 lt 65 lt -
Oktan - 95 -

fuelCapacity
TekerleklerTekerlek Ölçüleri 225/45 R 17 205/55 R 16 -

tyre
Yakıt TüketimiOrtalama Yakıt Tüketim 4,8 lt 9 lt -
90 km ile yakit tuketimi - - -
120 km ile yakit tuketimi - - -

fuelConsumption
PerformansAzami Sürat 187 km/h 227 km/h -
Aracın Torku 250 223 -
Sudan Geçiş Yüksekliği - - -
Aracın Yerden Yüksekliği - -

DRGN

« Yanıtla #13 : Mayıs 22, 2011, 12:15:41 ÖS »
Nisan ayında Yeni Jetta almak için 1000TL kapora verdim. Araç, Haziran ayının ortasında teslim edilecekti. Sonra bir Civic gördüm. İkinci el 2011 model. Ve hemen Jetta'dan kaporamı geri aldım. Şimdi keyifle kullanıyorum. Eksi tarafları yok mu? Tabii ki var. Civic'te yakıt tüketimi daha fazla, tork daha düşük, far sensörü yok, yağmur sensörü yok ama bunlar beni Civic almaktan alıkoyamadı. Şimdi de gayet mutluyum kararımdan dolayı.

alican_07

« Yanıtla #14 : Mayıs 22, 2011, 02:29:14 ÖS »
daha önce çok vw kullandım yeni jettayı yakından inceleme fırsatım olmadı ama param olsa gözüm kapalı alırım fiyatı biraz uçmuş ama genede alırım.

HondaCivic10

« Yanıtla #15 : Mayıs 22, 2011, 03:23:11 ÖS »
Bende sevmedim yeni jettaları bugün az daha otobanda L 200 ile altıma giriyordu bitanesi heralde aracta cok kör nokta var.

poseidon999

« Yanıtla #16 : Mayıs 22, 2011, 03:29:26 ÖS »
daha önce çok vw kullandım yeni jettayı yakından inceleme fırsatım olmadı ama param olsa gözüm kapalı alırım fiyatı biraz uçmuş ama genede alırım.

Marka fanatikliği diyorsun yani...

alican_07

« Yanıtla #17 : Mayıs 23, 2011, 08:21:24 ÖS »

Marka fanatikliği diyorsun yani...

yok marka fanatikliği değil sadece bildiğim konfora güvenmek diyelim ben araçta performanstan çok konfor arıyorum performans için hazırlamakta olduuğum bi vti var zaten.

jaggalagalaga

« Yanıtla #18 : Mayıs 23, 2011, 10:46:25 ÖS »
bok atmayın kardeş kör nokta çok herhalde flan diye :) zaten şöför hatası fln dıe bısı yok ztn :)

HondaCivic10

« Yanıtla #19 : Mayıs 24, 2011, 05:59:07 ÖS »
bok atmayın kardeş kör nokta çok herhalde flan diye :) zaten şöför hatası fln dıe bısı yok ztn :)

İlk olarak kullandıgımız kelimlere dikkat edelim.Kör nokta var yok degil söyledigimin arkasındayım.Söför hatası konusunda ise bir söför aynı zamanda baba ailesi aracta oldugu halde bile bile diger seritte süratle seyretmekte olan aracın önüne atlıyorsa haklısındır diyorum...

logıcthıs

« Yanıtla #20 : Mayıs 24, 2011, 07:33:43 ÖS »
bizim eniştede 2006 da passat almıştı 82 bin tl ye geçen ay 47 bine zor sattı şimdide c5 alıcam diyo hondaya ikna edemedim adamı yaw...

Brawe

« Yanıtla #21 : Mayıs 25, 2011, 04:13:56 ÖS »
evet aracı bende inceledim
dışı fena değil bagajı çok büyük
fakat wv acaip satıyor çok iyi pazarlıyor
2 yıl garanti var üstelik
ama motor çeşidi ve donanom açısından zengin

honda'da bu olay yok 6 yıl garantili ama pazarlayamıyor

avans

« Yanıtla #22 : Mayıs 25, 2011, 06:38:37 ÖS »
Araba fazla satildindan,ek vergi getirilecekmis,devlet bu kadar cok satiyo,6,ay sonraya gun veriyolar suan,adamlar isi biliyo,

orchun

« Yanıtla #23 : Mayıs 25, 2011, 07:24:05 ÖS »
arkadaslar araclar cok satılmıyor , araclar ithal oldugundan az araba geliyor .. 2011 ocaktan itibaren civic in jetta veya golften

daha fazla sattıgını iddaa edebilirim ... hondalarda japonyadan ithal olsaydı emin olun 6 ay sonrasına sıra bile alamazdınız

onuriskenderun

« Yanıtla #24 : Mayıs 25, 2011, 09:31:35 ÖS »
arkadaş çok yerinde tespitler yapmış. kesinlikle katılıyorum. ben de 1.2 tsi denedim. şahsen binmek için o kadar para etmez diyorum. amaaaa, işte vw farkı burada başlıyor, adamlar makyaj yapmıyor ve fiyat indirmiyor bu da 2. elinin yüksek olması demek. satmak için araba alıyorsanız alınabilir zarar ettirmez, binmek için ben almazdım. son olarak golf, kalitesiyle 2 jettayı bagajına sığdırır. isteyenler golf denesin derim. jettanın kasası audi, içi fos olmuş. satış stratejisi.
« Son Düzenleme: Mayıs 25, 2011, 09:32:48 ÖS Gönderen: onuriskenderun »