Gönderen Konu: YENİ JETTA YI İNCELEDİM  (Okunma sayısı 63907 defa)

ercan_wrc

Ynt: YENİ JETTA YI İNCELEDİM
« Yanıtla #150 : Temmuz 08, 2011, 04:50:06 ÖS »
bence ikiside bomboş hocam mazda 3'e bakın (impressive) araba neymiş görsün vw  de honda da...maalesefki ülkemizdeki araçların çoğu bomboş olarak dünya paraya satılıyor zaten bu nedenle honda civic değil Jazz Fun alacağım bende 2 ay sonra kısmetse
not: kendi aracımda corolla ama toyotada bomboş malesef onuda almam  3-5 donanım eklemiş 55binliraya satıyor yuhhh sadece mazda önermemdeki tek neden konfor sağlamlık donanım kasa tipi özellik 36mt ile C sınıfındaki en iyi fren mesafesi, kör nokta uyarı sistemi ısıtmalı koltuk sunroof 4wd abs esp vs vs gibi güzel donanımlarıda artısı ne demişler yiğidi öldür hakkını yeme
« Son Düzenleme: Temmuz 08, 2011, 04:55:03 ÖS Gönderen: ercan_wrc »

MerT01__civic

« Yanıtla #151 : Temmuz 09, 2011, 01:28:19 ÖS »
vw yüzünden bütün piyasa allak bullak oldu. saçmalık resmen. bulunmaz hint kumaşı mübarek arabaları millet 6 ay sonrası için sıraya giriyor vw üretimi kısıyor sonrada bulunmaz vw kumaşına zamda zam zamda zam millette zamlanmadan alıyım diye sıralara girip 6 ay sonra alacağı arabaya kapora veriyor. bilmiyorlar ki aradaki zammıda vw alıyor sözlemesinde var :)
ee tabi vw fiyatı o kadar arttırırsa diğerleride mecburen fiyata zam yapıyor.
jettaymış.... tamam tasarım güzel ona lafım yok yakıttada iyi..ama öyle aynı segmentteki aracına diğerlerinden 10 binlira fazla istemek tam bir saçmalık. helede bomboş aracına.
bomboş polo bile 40binlira ya full donanımlı bir polo almak istesen 55bine çıkıyor bu ne ya sanki bana D sınıfı araç satıyor onu alacağıma şahsen gider mazda 3 impressive alırım 45 bine vw poloyla donanım olarakda segment olarakta sağlamlık olarakda tip olarakta kasa olarakta bin basar. jettayı alanlar dikkat etsin altını vurmayın plastik aksam komple aşağı iniyor kasislere dikkat :)

bomboş donanımlı bir vw full donanımlı bır honda kadar donanıma sahip ;D gerçekler bunlar ;D

yok be abi o kadar da değil :)

alican_07

« Yanıtla #152 : Temmuz 09, 2011, 06:41:48 ÖS »
accord'u passat gibi motorlarla rezil etme isteğiniz nedir anlayamadım gitti.  kaliteymis konformus yol tutusuymus ''' ya sorarım passatcılara 1.4 motorlu passat hangi hızla gidiyo da yol tutusuna ihtiyacı var????????? 1.2tsi'ı motor diye satıyolar bide aliniyo....
accord dediğin 2.4tür.  manueldir. bu accorddan iyi passat da yoktur. madem o segmentte araba alıyosun kücük araba yetmiyo benzini de ona göre yakıcak.

senin görüsün passata bineyim ama fiorino kadar yaksın o kadar gitsin önemli değil sagımdan solumdan vızır vızır araba gecsin diyebiliyosan al 1.2 passatı ; accorddan iyi san bu arabayı.
dur cangüder den önce sana bi cevap vereyim sonra onada bi mesaj yazıcam sen ne sanıyorsun 1.4 tsi motoru bilmiyorum ama senin 2.0 accordundan daha hızlı daha ivmeli ve daha az yakan bi motor bunu ilk önce kafana bi sok ayrıca bi arabayı rezil etmek istiyorsan daha açık bi şekilde az satmasını istiyorsan türkiye gibi bi ülkede yani benzinin 4.20 tl olduğu bi yerde hala daha 2000 li yılların teknolojisi ile üretilmiş 2.0 atmosferik motoru koyarsın sonrada aha böyle 1.4 turbo motor tarafından ezilirsin aaz satarsın olur biter yani rezil olanlarlar size göre tbmm tüm meclis passat kullanıyor üstelik tsi nedeni ise passatın aynı segmentteki araçlardan üstün ve güvenli oluşu.

alican_07

« Yanıtla #153 : Temmuz 09, 2011, 06:54:31 ÖS »
2000den düsük accord yapılırsa yüzüne bakan olur mu sizce

simdi kim bakiyoki dostum kim aliyoki,                         
allahım kriz geçiriciğim :D
hayirdir baytar,ne bukadar mutlu eden seni,
canım hondacı kardeşim yani anla yaaa

manyak bi laf bu
 '' simdi kim bakiyoki dostum kim aliyoki ''

şaka bir tarafa honda accord da motorda bir iyileşme yapılsa manyak olur , manyak satılır , eskiden ( Fanatik bir Alfa Romeo ' cu ve FIAT  ' çı olarak ) accord gerçekten bir efsaniydi ancak nedense yüzüne bile bakan yok , oysa geniş bir motor yelpazesiyle d segmentinde ilk 5 te yer alabilir ...

passattaki gibi accorda takacaksın 1.4 motor :) rezil edeceksin değilmi. hatta olmadı jettadaki gibi 1.2 motorda konabilir. olmadı 3 silindir 1.2 tdi koyarız nasıl olsa millet az vergi versin az yaksın diye alır kullanır. sonra accordun karizma yerlerde. benim arkadaşta passat 1.4 tsi 122 hp highline var adam 1.4 demeye utanıyor. bence D segmenti araçlar en azından 2.0 motor olmalı. C segmenti 1.4 1.6 makul. Accordta mesela 2.0 elektrikli motor olabilir. Az yakar iyi kaçar.
:D hahaha cangüder gene yaptın yapacağını arkadaşlar cangüdere fazla yüklenmeyin uzun zamandır siteden tanıyorum kendisini dünyada honda ve merso hariç iyi araç olmadığı gibi bi düşüncesi var kendisinin yani benim izlenimim böyle neyse ben sadece bişey söyleyip konuyu kapatıcağım kendi adıma sokaktan geçen 100 kişiye sorun passat mı accord mu diye 90 ı passat diyecektir onuda bırakın bunca insan ya gerizekalı yada honda düşmanı ki passat a accorddan daha çok para verip alıyorlar sizce bunun sebebi ne?? yeterince imalı olmuştur umarım cangüder ;D

1-uzun süredir beni tanımıyorsun arkadaşım :) beni nerden tanıdığını sanıyorsun ?

2-passat niye çok satıyor ? çünkü motor seçeneği fazla insanların passat almaya gücü yetiyor ki alıyor. ayrıca vw türkiyeye daha fazla araç gönderiyor motor seçeneklerini fazla sunuyor. 1.2 aracın normalde daha ucuz olması gerekirken doğuşun uygulamaları sonucunda eski fiyatlarından kat kat fazla.milleti enayi yerine koyuyorlar.

3-mercedes evet dünyanın en iyi markası bir itirazınmı var ? hondada amerikanın en iyi en güvenilir ikinci eli sağlam markası buna itirazın varmı ? Sana soruyorum vw hangi ülkenin veya dünyanın en iyi markası olabilmiş ? Ben genel olarak markaların tüm modellerine baktığımda mercedes ve honda her zaman binek araçlarda öndedir. Bmw toyota nissan gibi markalarada ayrıca saygı duyduğum sevdiğim otomobiller üretiyor. Ben senin gibi dar görüşlü bir insan değilim. Her markanın benim gözümdeki prestiji neyse onu söylerim. VW üretimi audiler seatlar skodalar var. Bu markalar içinde vw'nin ürettiği en iyi araba skoda superb diyebilirim. Çünkü fiyatı diğerleri gibi şişirilmemiş makul düzeyde ve kalitesi iyi. passata 65 bin lira bayılacağıma gider 49 bin liraya bir üst segment olan superb alırım.

4- sana cevap yazmayacaktım ama bir gün buluşmaya gelirsen oturup konuşuruz otomobiller hakkında bilgini paylaşırsın. benim hayatımın 50%si otomobillerle geçer. türkiyede ferrari porsche lamborghini gibi çok pahalı markalar dışında tüm araçlara kullanmışlığım binmişliğim vardır. bana zevk veren araç iyi araçtır gerisi teferruattır. Ayrıca yoldan çevirip sorduğun 90 passat sahibinden 80 tanesi aracının kaç beygir olduğunu aracın deposunun kaç litre yakıt aldığını bile bilmiyordur. Bilinçsiz kullanıcılara ben otomobil sahibi demem.
1- seni uzun süredir siteden tanıyorum yüzyüze görüştük demedim senin bu fanatikliğin yüzünden daha önce bol bol atışmıştık sende biliyorsun beni de işte amaç beni bozmak ya ondan tanımamazlık ayağı falan filan neyse konu bu değil.
2-sen ne dersen de bu adamlar araç sahibi ve o arabaya şahin parası vermiyorlar ciddi rakamlar yatırıyorlar emin ol ki almadan ciğerine kadar araştırıyorlar.
3-birçok araca binen tek kişi sen değilsin o yüzden her araç hakkında ahkam kesme emin ol senin kadar araç bilgim var hemde sadece teorik değil hem pratikte hem teorikte boş laf yapmıyoruz
4-mersoya ben kötü araç demedim artık beni bozmak için ne kadar hırs yaptıysankafanda bi şeyler üretip ona inanmışsın galiba son olarak amerikada honda öyle amerikada falan en güvenilir marka değil bi yerinden uydurma o marka toyota çok new york,new jersey,michigan da bi süre bulundum ordan biliyorum acaba sen ne kadar abd de yaşadında böyle konuşuyorsun? daha uzatmıycam lafı hadi sana iyi hazımlar ;)

canguder

« Yanıtla #154 : Temmuz 09, 2011, 08:52:03 ÖS »
2000den düsük accord yapılırsa yüzüne bakan olur mu sizce

simdi kim bakiyoki dostum kim aliyoki,                         
allahım kriz geçiriciğim :D
hayirdir baytar,ne bukadar mutlu eden seni,
canım hondacı kardeşim yani anla yaaa

manyak bi laf bu
 '' simdi kim bakiyoki dostum kim aliyoki ''

şaka bir tarafa honda accord da motorda bir iyileşme yapılsa manyak olur , manyak satılır , eskiden ( Fanatik bir Alfa Romeo ' cu ve FIAT  ' çı olarak ) accord gerçekten bir efsaniydi ancak nedense yüzüne bile bakan yok , oysa geniş bir motor yelpazesiyle d segmentinde ilk 5 te yer alabilir ...

passattaki gibi accorda takacaksın 1.4 motor :) rezil edeceksin değilmi. hatta olmadı jettadaki gibi 1.2 motorda konabilir. olmadı 3 silindir 1.2 tdi koyarız nasıl olsa millet az vergi versin az yaksın diye alır kullanır. sonra accordun karizma yerlerde. benim arkadaşta passat 1.4 tsi 122 hp highline var adam 1.4 demeye utanıyor. bence D segmenti araçlar en azından 2.0 motor olmalı. C segmenti 1.4 1.6 makul. Accordta mesela 2.0 elektrikli motor olabilir. Az yakar iyi kaçar.
:D hahaha cangüder gene yaptın yapacağını arkadaşlar cangüdere fazla yüklenmeyin uzun zamandır siteden tanıyorum kendisini dünyada honda ve merso hariç iyi araç olmadığı gibi bi düşüncesi var kendisinin yani benim izlenimim böyle neyse ben sadece bişey söyleyip konuyu kapatıcağım kendi adıma sokaktan geçen 100 kişiye sorun passat mı accord mu diye 90 ı passat diyecektir onuda bırakın bunca insan ya gerizekalı yada honda düşmanı ki passat a accorddan daha çok para verip alıyorlar sizce bunun sebebi ne?? yeterince imalı olmuştur umarım cangüder ;D

1-uzun süredir beni tanımıyorsun arkadaşım :) beni nerden tanıdığını sanıyorsun ?

2-passat niye çok satıyor ? çünkü motor seçeneği fazla insanların passat almaya gücü yetiyor ki alıyor. ayrıca vw türkiyeye daha fazla araç gönderiyor motor seçeneklerini fazla sunuyor. 1.2 aracın normalde daha ucuz olması gerekirken doğuşun uygulamaları sonucunda eski fiyatlarından kat kat fazla.milleti enayi yerine koyuyorlar.

3-mercedes evet dünyanın en iyi markası bir itirazınmı var ? hondada amerikanın en iyi en güvenilir ikinci eli sağlam markası buna itirazın varmı ? Sana soruyorum vw hangi ülkenin veya dünyanın en iyi markası olabilmiş ? Ben genel olarak markaların tüm modellerine baktığımda mercedes ve honda her zaman binek araçlarda öndedir. Bmw toyota nissan gibi markalarada ayrıca saygı duyduğum sevdiğim otomobiller üretiyor. Ben senin gibi dar görüşlü bir insan değilim. Her markanın benim gözümdeki prestiji neyse onu söylerim. VW üretimi audiler seatlar skodalar var. Bu markalar içinde vw'nin ürettiği en iyi araba skoda superb diyebilirim. Çünkü fiyatı diğerleri gibi şişirilmemiş makul düzeyde ve kalitesi iyi. passata 65 bin lira bayılacağıma gider 49 bin liraya bir üst segment olan superb alırım.

4- sana cevap yazmayacaktım ama bir gün buluşmaya gelirsen oturup konuşuruz otomobiller hakkında bilgini paylaşırsın. benim hayatımın 50%si otomobillerle geçer. türkiyede ferrari porsche lamborghini gibi çok pahalı markalar dışında tüm araçlara kullanmışlığım binmişliğim vardır. bana zevk veren araç iyi araçtır gerisi teferruattır. Ayrıca yoldan çevirip sorduğun 90 passat sahibinden 80 tanesi aracının kaç beygir olduğunu aracın deposunun kaç litre yakıt aldığını bile bilmiyordur. Bilinçsiz kullanıcılara ben otomobil sahibi demem.
1- seni uzun süredir siteden tanıyorum yüzyüze görüştük demedim senin bu fanatikliğin yüzünden daha önce bol bol atışmıştık sende biliyorsun beni de işte amaç beni bozmak ya ondan tanımamazlık ayağı falan filan neyse konu bu değil.
2-sen ne dersen de bu adamlar araç sahibi ve o arabaya şahin parası vermiyorlar ciddi rakamlar yatırıyorlar emin ol ki almadan ciğerine kadar araştırıyorlar.
3-birçok araca binen tek kişi sen değilsin o yüzden her araç hakkında ahkam kesme emin ol senin kadar araç bilgim var hemde sadece teorik değil hem pratikte hem teorikte boş laf yapmıyoruz
4-mersoya ben kötü araç demedim artık beni bozmak için ne kadar hırs yaptıysankafanda bi şeyler üretip ona inanmışsın galiba son olarak amerikada honda öyle amerikada falan en güvenilir marka değil bi yerinden uydurma o marka toyota çok new york,new jersey,michigan da bi süre bulundum ordan biliyorum acaba sen ne kadar abd de yaşadında böyle konuşuyorsun? daha uzatmıycam lafı hadi sana iyi hazımlar ;)

ağustos ayında amerikaya tekrar gidiyorum 2017 ye kadar vizem var o konuda rahat ol :) . istediğin parçalar varsa getirebilirim. slk panjur ve far alacağım gittiğimde. türkiyede bulunmayan yığınla aksesuar var. amerikada en güvenilir marka hondadır yaşayan herkes öyle söylüyor. toyota kötü demedim ayrıca. oda iyi ama 2.elde honda kadar değerli değil. gittiğimde forumdan sana yazarım :)

canguder

« Yanıtla #155 : Temmuz 09, 2011, 08:52:39 ÖS »
bu arada sana tekrar cevap yazmayacağım çünkü işin tartışma çıkarmak.

ctr07

« Yanıtla #156 : Temmuz 09, 2011, 10:00:35 ÖS »
her iki aracında hedef kitlesi farklıdır.
honda gençler performans bekleyen kitleye
vw biraz daha orta yaş gruba hitap eder
bakıyorum da tartışmamız anlamsız araba alırken bazı markalar hariç (hyundai kia chery ssang yong vb)çoğu markanın önündeki ambleminden çok modeline  fiyat performans ilişkisine bakarım.
örn; golf almam cıvıc hatc. alırım accord almam passat alırım jazz almam polo alırım tiguan almam crv alırım.her markanın öncelik verdiği bir sınıf vardır.ve o sınıfta iyi olmaya çalışır.şimdi kalkıpta vw nin atmosferik motor yapıp litre başına 120 hp almaya çalışacağını sanmıyorum honda nın da konfor konusun da vw geçmeye çalışacağını sanmıyorum...

rebeloghy

• Ziyaretçi
« Yanıtla #157 : Temmuz 10, 2011, 08:11:06 ÖS »
sen bi üslubuna ceki düzen ver.

2.4 accord arabadır diyorum  sen kalkmıs 2.0 icin cevap yazıyosun. OKUMA YAZMAN VAR MI ???????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????ne diyeyim ki sana. eviniz ferrari garajıydı unutmusum pardon. tsi'ın da ne kadar *ikko bi motor oldugunu kullanmıs olarak biliyorum kurban olsun japonun atmosferiğine   .                                                             

accord55

« Yanıtla #158 : Temmuz 11, 2011, 01:09:18 ÖS »
alican07 arkadaşımın bilgisinden şüphem yok ancak 2.4 accord bir başka, 1,5 sene kullandım, daha yeni c200 komprresor aldım, 2 haftadır kullanıyorum, 1500 km yol yaptım, inanın 2.4 accord kadar seri değil, 2.0 da olsa accord 1.4 tsi passat dan üstündür bence, passat 122 hp iken accord 156 hp, passatın torku biraz fazla ama accordu gücü bariz fazla,

accord kullanımış biri olarak; lastik ve yol sesi dışında aracın bir kusura yok diye düşünüyorum, mersedes daha oturaklı, tok bir araç ama 2.4 accord kadar çevik değil...

rebeloghy

• Ziyaretçi
« Yanıtla #159 : Temmuz 11, 2011, 11:22:35 ÖS »
ve alican sunu anlamalısın ben volkswagen hondadan kötüdür demiyorum. Marka kıyaslamak kadar garip sacma bisey yoktur niye vw hondayı dover falan diyelim cocukmuyuz. 

Vwden de cıkan cok güzel basarılı araclar var mesela yıllar once babamın hurdacıya satılmasına engel olup yolda görüp aldıgı 82 model bi golfü vardı ugrastı etti yürüttü ama öyle güzel yürüyen , o yasta calısan bastın mı sol seritten cıkmayan , inanılmaz derecede harika bi yol tutusuna sahip olan ve de ilginctir ki günümüz dizellerini ezip gecicek cimrilikte yakıt tuketımı vardı. tipi falan olsa saheser dencek arabaydı model yılına göre.

veya simdi babamın ortagının oglu abim gibidir gecen sene almanyadan siparisle Vw Scirocco getirtildi. 2.0 tsi lardan. Tek kelime edilmicek güzellikte yürüyen , ici de son derece kaliteli bi arac.

Ben Markacı Değilim.  Hangi araba daha iyiyse benim kriterlerime göre , benim araba zevkime , araba anlayısıma göre ben onu savunurum.  Ne sciroccosu icin Vw Hondadan iyi derim. Ne type r ı icin Honda Vwden iyi derim. İyiye iyi derim.

Ama butun bu objektiflik cercevesinde kabul etmen gereken (etmesen de gercek bu) Honda motorları teknik veri, motor hacmi , beygir gücü Gözetmeksizin Vw motolarından daha kolay devirlenebilen daha Cabuk motorlardır.

1.4 tsi passat 2.0 accorda rakip değildir. O segmentin aracı benzin yakmak zorundadır. Fındık motorlu Saray Olmaz.

Kaldı ki bana cevap verirken oku önce beni de tanı o zaman. Otomatik arabaya araba demeyen bi insanım ben. Yeni kasa accord 2.0 Sanki düz vitesi var da onu örnek vericem niye ona getiriyosun konuyu. Ben bas bas bagırıyorum 2.4 2.4 diye.

Diceksin smdi passat 0 dengi accordlar 2.0 motorlu diye ama öyle değil işte.

2.4 accord 7 yasında bile olsa passata rakip değil Feyz alması gereken yol gosterici olur.
daha da bisey demem artık hadi iyi forumlar

jaggalagalaga

« Yanıtla #160 : Temmuz 12, 2011, 02:54:25 ÖS »
piyasayı artıran abartan uçuran bi araç varsa o da 1.6 ies dir gerçekten istediği kadar honda olsun o araç 20 lirayı haketmez ne yalıtımı konforu varda bana ? en azından ne donanımı var bomboş ya tek 1 airbag olmayan 1.6 ies 18 den aşşağı değil piyasayı siz uçurdunuz zamanında 15 e aldınız şimdi sanki size satan enayiymiş gibi 5 lira ekliyorsnuz üstüne 1.4 is lerin durumu zaten ayrı 2 sene önce 10 13 arasındayken şimdi 15 den aşşağı yok ben o paraya tabi binmem 15 lira para vercem 90 hp 1.4 arabaya bincem binme zaten diyenlerin sesi geldi evet binmiyorum zaten hayırlı forumlar....