Gönderen Konu: Atiker Enjektör Sorunu  (Okunma sayısı 3201 defa)

atakan_kar

Atiker Enjektör Sorunu
« : Kasım 24, 2014, 02:30:55 ÖS »
Merhaba arkadaşlar. Geçenlerde arabam da bir arıza meydana geldi. Sıralı sistem atiker lpg takılı CİVİC aracım var. Kendim çözemeyince ustaya götürdüm lpg ile ilgili

dediler. Ordan da lpg ustasına götürdüm.  Aracımda ki tekleme ve düzensiz çalışmanın sebebinin Atiker enjektörün 3. gözünün bozulduğunu söyledi. Değişmesi gerekli

olduğunu söyledi. Ben bozuk olanı değiş dedim adam o şekil olmaz randıman alamazsın dedi. Benden pazarlık dahil 220 tl ye kadar düştü. Yanımda o kadar para olmayınca

yarın gelirim deyip salladım :) . Akşam evde internetten enjektör fiyatlarını araştırıyordum. www.sivasotogaz.com diye bir internet sitesine rastladım. 4 lü sıfır

atiker enjektör kargo + kdv dahil 125 tl ye 3 gün sorunsuz teslim aldım. üstüne bir de Bir büyük Bir de küçük atiker filitre gönderdiler. Neyse Az biraz anlarım bir de

komşum var sağolsun beraber uğraştık taktık enjektörü. bana 125 tl ye mal oldu gayet de memnunum. Üstelik filitre değişim bedeli de ödemedim. Geçen sene bir de ona 40

tl vermiştim. Eğer eliniz anahtar tutuyorsa boşuna o kadar para vermenize gerek yok. Neyse arkadaşlar hayırlı günler. Google a sivas otogaz yazınca geliyor.

oktayoo

• Oktay
Ynt: Atiker Enjektör Sorunu
« Yanıtla #1 : Kasım 24, 2014, 02:41:45 ÖS »
geçmiş olsun,en iyisini yapmışsınız.

mali

« Yanıtla #2 : Kasım 24, 2014, 02:53:56 ÖS »
geçmiş olsun
İşte sanayi mantığı kucaklarına düşmeye gör :(

akmancan

« Yanıtla #3 : Kasım 27, 2014, 09:12:55 ÖS »
benim de enjektör sorunum var. Değiştirmeyi düşünüyorum ancak değişim sonrası bi ayar gerekiyor mu bunu merak ediyorum? Var mı bu konuda bilgisi olan ?

aslan7333

« Yanıtla #4 : Kasım 27, 2014, 10:13:45 ÖS »
Enjektörleri birebir aynısı ile yenilerseniz sonrasında ayar gerekmeyecektir.yeni enjektörlerin özellikle meme çapları aynı olmazsa ayar gerekir.

By_emre

« Yanıtla #5 : Kasım 28, 2014, 12:41:41 ÖÖ »
benim de enjektör sorunum var. Değiştirmeyi düşünüyorum ancak değişim sonrası bi ayar gerekiyor mu bunu merak ediyorum? Var mı bu konuda bilgisi olan ?

Enjektörünüz elinize geçtiğinde , diğer enjektörün ucundaki kısmı söküp diğer enjektöre takarsanız bir sorun olmaz. Aracınız civic ise 1.4'de 1.6'da olsa 2.0 meme kullanılmalıdır. 1.8 olup 2.0'a genişletilmişte olabilir bu yüzden önceki memelerini yenisine takmanız daha iyi olur

23korg23

Ynt:
« Yanıtla #6 : Aralık 06, 2014, 09:19:44 ÖS »
1.6 civic de 2.0 mm kucuk gelir. Ya regulator basincini 1.15 civari yapip 2.0 nozulla kullanacaksiniz yada. 1 bar basincta en az 2.3 mm nozul olmali... bu arada enjektor 50-60 liraya bile var. Sonucta atikerin enjektoru basit valtek tipi enjektor yine de arkadaslara fikir verme acisindan paylastiginiz konu faydali omustur.