Gönderen Konu: Atiker taktırıyorum. Umarım pişman olmam...  (Okunma sayısı 17430 defa)

nisay

Ynt: Atiker taktırıyorum. Umarım pişman olmam...
« Yanıtla #25 : Ekim 18, 2010, 10:11:03 ÖS »
İlk izlenimlerin nasıl?

Yakıt sarfiyatı konusunda ilk ölçümümde oldukça tatminkar geldi,mutlu oldum. Hesaplamalarıma göre tüm masrafları 10-12000 km sonra kendini amorti edecek.

Çekiş daha öncede söylediğim gibi en fazla yüzde 3-5 düşmüştür tahminim. Çokta önemli değil benim için. Benzine göre alt devirlerde daha geç toparlandığını hissettim. Birde çok hafifte olsa direksiyonda titreme hissediyorum.  Bunlar problem teşkil edecek boyutta değiller.

Birde arıza lambası olayı var. Şuan yanmıyor. Taktırırkende arıza lambasının yanmamasına garanti veremiyoruz dediler.İkidir podan gaz alıyorum. Bakalım zaman ne gösterecek. 
« Son Düzenleme: Ekim 18, 2010, 10:13:01 ÖS Gönderen: nisay »

cancin

« Yanıtla #26 : Ekim 19, 2010, 10:28:54 ÖS »
Katkılı gazlardan uzak dur. Po, milangaz , shellgas ile en uzun menzillerimi yakaladım .

silver35

« Yanıtla #27 : Ekim 20, 2010, 07:40:49 ÖS »
hocam atiker alacağına zavoli veya brc taktır pişman olma

wordsman

« Yanıtla #28 : Ekim 20, 2010, 08:16:19 ÖS »

Arkadaşım, konuyu açan arkadaş lpg kitini taktırmış, hatta ilk izlenimlerini bile yazmış, herhalde direk başlığa bakıp cevap yazıyorsunuz.

Bir de forumdaki atiker markasına olan önyarıgıyı anlamıyorum, yanlış anlaşılmasın diğer markalar kötü demiyorum ya da atiker iyi de demiyorum, fakat gerçekten çok fazla önyargı var. LPG taktırdınmı ekonomisinin tadını çıkarıyorsan risklerinide göze almak gerekiyor, çok övdüğünüz markalarda şikayet yokmu sanki, burda ihtiyacı karşılaması esas olandır, çok fazla km yapıyorsunuzdur örneğin senede 25-30 bin km pahalı marka taktırırsınız (belki daha iyidir hesabı) senede 10 bin km yapıyorsunuzdur atiker taktırırsınız ikiside işinizi görür üstelik artık bütün markalar bildiğim kadarıyla 100 bin km garanti veriyor, üstelik yerli sermaye, para ülkemizde kalıyor, daha da gelişmesi için neden katkıda bulunmayalım, ha şimdi madem yerli sermayeyi düşünüyorsun niye yabancı arabaya biniyorsun demeyin, sorarım size binebileceğimiz %100 yerli bir araba markası var mı? Olsa idi eminim birçok kişi tercih ederdi. Atiker bugün yabancı markalarla rekabet edebilen tek yerli markadır.
Bugün çoğunun beğenmediği, dudak bükerek baktığı iran bile uzaya kendi uydusunu gönderdi, nüklüer çalışmalar yapıyor, kendi otomobilini kendi silahını üretiyor, biz ise hala kendi malımızı kötülüyoruz.

Yazdıklarım yanlış anlaşılmasın atikeri övmüyorum, onlarında hataları varsa (vardır herhalde birçok insan önyargılı olduğuna göre ellbette kötü tecrübeler yaşanmıştır muhtemelen) pazarda söz sahibi olmak için bu hatalarını biran önce giderip düzeltmeleri gerekmektedir.

nisay

« Yanıtla #29 : Ekim 21, 2010, 01:07:30 ÖS »

Arkadaşım, konuyu açan arkadaş lpg kitini taktırmış, hatta ilk izlenimlerini bile yazmış, herhalde direk başlığa bakıp cevap yazıyorsunuz.

Bir de forumdaki atiker markasına olan önyarıgıyı anlamıyorum, yanlış anlaşılmasın diğer markalar kötü demiyorum ya da atiker iyi de demiyorum, fakat gerçekten çok fazla önyargı var. LPG taktırdınmı ekonomisinin tadını çıkarıyorsan risklerinide göze almak gerekiyor, çok övdüğünüz markalarda şikayet yokmu sanki, burda ihtiyacı karşılaması esas olandır, çok fazla km yapıyorsunuzdur örneğin senede 25-30 bin km pahalı marka taktırırsınız (belki daha iyidir hesabı) senede 10 bin km yapıyorsunuzdur atiker taktırırsınız ikiside işinizi görür üstelik artık bütün markalar bildiğim kadarıyla 100 bin km garanti veriyor, üstelik yerli sermaye, para ülkemizde kalıyor, daha da gelişmesi için neden katkıda bulunmayalım, ha şimdi madem yerli sermayeyi düşünüyorsun niye yabancı arabaya biniyorsun demeyin, sorarım size binebileceğimiz %100 yerli bir araba markası var mı? Olsa idi eminim birçok kişi tercih ederdi. Atiker bugün yabancı markalarla rekabet edebilen tek yerli markadır.
Bugün çoğunun beğenmediği, dudak bükerek baktığı iran bile uzaya kendi uydusunu gönderdi, nüklüer çalışmalar yapıyor, kendi otomobilini kendi silahını üretiyor, biz ise hala kendi malımızı kötülüyoruz.

Yazdıklarım yanlış anlaşılmasın atikeri övmüyorum, onlarında hataları varsa (vardır herhalde birçok insan önyargılı olduğuna göre ellbette kötü tecrübeler yaşanmıştır muhtemelen) pazarda söz sahibi olmak için bu hatalarını biran önce giderip düzeltmeleri gerekmektedir.

+1

Ghostman

« Yanıtla #30 : Ekim 21, 2010, 04:05:42 ÖS »
Bir sene önce 2001 1.6 ies aldım aldığım gün atiker taktırdım. Kendi deneyimlerime göre şunları söyleyebilirim.(Önem sırasına göre)
-Aracın daha önceden arızası var ise (sizin farketmediğiniz LPG de bu hissedilir hale gelir ve sorun yaşarsınız.)
-Kesinlikle montaj esnasındaki işçilik,
-Taktırdığınız LPG firmasının servis ağı, müşteri ilişkileri, Satış sonrası destek.
-Kalibrasyon.
Şu firma bu firma demeyecem. Her aracın LPG ye verdiği tepki farklıdır.
Atiker KM de şukadar yakıyor, BRC bukadar yakıyor olayınada girmicem. Çünkü bu ölçüm hep yanlış yapılıyor Kr hesabından karşılaştırma yapılıyor. Aslında bu iş Ben benzinde şukadar LT yakıyordum. LPG taktırdım şukadar LT yakmaya başladım. olması lazım.
Neden:Çünkü benzinde fazla yakan araç gazdada fazla yakacaktır. Motorunda-Şanzumanda ya vb. yerinde ufak bi sorun yada başka bir şey varsa bu LPG yede yansıyacaktır. Hemde benzinden daha çok.
üç aşa beş yukarı tüm LPG dönüşüm yapan yerler (LPG-BENZİN fiyatına göre) %35 ila %45 arasında bir tasarruf sağlandığı ve %5-%7 oraınındada performans farkı olabileceği konusunda hem fikirdir. buda şu demektir 100 km 10 LT yakan araç LPG de 11-12 LT (hava koşullarıda girer tabi) yakması normal.
Arkadaşım sende atiker taktırmışssın sana sadece hayırlı olsun derim. Umarım en kısa sürede geri dönüşünu alırsın.

silver35

« Yanıtla #31 : Ekim 21, 2010, 05:06:33 ÖS »

+1

arkadasım önyargı degil yasanılan sıkıntılardan kaynaklanan nedenlerden dolyı iyi değill..
hertkesin görüşü farklıdır ama

fzthgosm

« Yanıtla #32 : Ekim 21, 2010, 11:17:29 ÖS »
wordsman  nickli arkadaşım olayın özetini yapmış.sadece alkışlanır.tebrik ediyorum

poyraz_o

« Yanıtla #33 : Ekim 31, 2010, 08:19:12 ÖS »
Tuning işi ile uğraşan bir arkadaşım var. Ona hondaya gaz taktırcam dediğimde bir araştırayım dedin.
Daha sonra görüştürğümüzde LPG de iki çeşit enjektör kullanıldığını birinin musluk gibi düşük devirlerde az ama sürekli açık yüksek devirlerde çok ve sürekli açık kaldığını diğer enjektör çeşidinin ise bildiğimiz enjektör gibi  anlık çalıştığını söyledi.
Hondalarda ise anlık çalışan yani enjektör gibi çalışan enjektörlü sistem takıldığında orjinal gibi sorunsuz kullanıldığı performan düşüklüğü olmadığıydı.
Bu enjektörleri kullanan markalarda; prins, kit mtm, teleflex(gibi bir marka), dördüncüyü hatırlamıyorum.
Kıt MTM kheın marka enjektör kullanıyormuş bu enjektörde hondanın orjinal enjektör markası.
Bu hafta içi fiyat alıp KIT MTM taktırmayı düşünüyorum....

fearlessantalya

« Yanıtla #34 : Ekim 31, 2010, 08:29:09 ÖS »
bundan öncekı aracımda atıker takılıydı ve gaz benzın ne warsa karıstırıp yakma sorunu yasıyodum süreklı ve 3. kere beyin değiştirdiler anca çözebildiler sorunu. bunu yapma sebebıde beyınler onceden dısardan ıthal gelıyormus son yıllarda artık atıker konyada uretmeye baslamıs ve dikiş tutturana kadar baya bi zaman geçmiş bende bu zamanın  içindeki talihsizlerdendim galiba onun için eşime dostuma hiç tavsiye etmöiyorum atikeri...

poseidon999

« Yanıtla #35 : Ekim 31, 2010, 09:21:19 ÖS »
bundan öncekı aracımda atıker takılıydı ve gaz benzın ne warsa karıstırıp yakma sorunu yasıyodum süreklı ve 3. kere beyin değiştirdiler anca çözebildiler sorunu. bunu yapma sebebıde beyınler onceden dısardan ıthal gelıyormus son yıllarda artık atıker konyada uretmeye baslamıs ve dikiş tutturana kadar baya bi zaman geçmiş bende bu zamanın  içindeki talihsizlerdendim galiba onun için eşime dostuma hiç tavsiye etmöiyorum atikeri...

Arkadaşlar atiker'e bir ön yargı yok tabiki ama arkadaşın da anlattığı gibi sorunu olan ciddi sayıda çok kişi ve şikayetçi var.
Biz sadece fearlessantalya nickli arkadaş gibi sorun yaşama ihtimali daha düşük olan markaları öneriyoruz.
Bunun yanında elbette atiker'in sattığı her lpg sistemi sorunlu demiyoruz. Düzgün çalışanlar da olacaktır.

wordsman

« Yanıtla #36 : Aralık 23, 2010, 04:03:06 ÖÖ »
Konuyu açan arkadaşım, son izlenimlerin nelerdir?
memnun musun LPG kitinden?

nisay

« Yanıtla #37 : Aralık 23, 2010, 09:44:01 ÖÖ »

Son derece memnunum. Lpg taktırdığımdan beri 4000 km yol yaptım. Allah'a şükür ufak bir problem haricinde sorun yok. Yakıtından da çok memnunum. Keşke daha evvel taktırsaymışım diyorum.

Sorun da bana göre ufak sayılır. Oda gösterge sorunu. Belli km den sonra kademeli olarak kırmızı ışık yanıyor ama yandıktan sonra kırmızı ışıkta gidilecek mesafenin 3 katını gidiyorum neredeyse.
Her seferinde 34-35 litre gaz alıyorum. Km'yi sıfırlıyorum. Ortalama kaç km yapacağını bildiğim için  sorun olmuyor.

Siz memnunmusunuz ?

wordsman

« Yanıtla #38 : Aralık 23, 2010, 09:56:26 ÖÖ »

Ben de çok memnunum, benim depo silindir depo olduğu için siziki gibi bir problem olmadı, fakat o da problem sayılmaz zaten.

Son derece memnunum. Lpg taktırdığımdan beri 4000 km yol yaptım. Allah'a şükür ufak bir problem haricinde sorun yok. Yakıtından da çok memnunum. Keşke daha evvel taktırsaymışım diyorum.

Sorun da bana göre ufak sayılır. Oda gösterge sorunu. Belli km den sonra kademeli olarak kırmızı ışık yanıyor ama yandıktan sonra kırmızı ışıkta gidilecek mesafenin 3 katını gidiyorum neredeyse.
Her seferinde 34-35 litre gaz alıyorum. Km'yi sıfırlıyorum. Ortalama kaç km yapacağını bildiğim için  sorun olmuyor.

Siz memnunmusunuz ?

wordsman

« Yanıtla #39 : Aralık 23, 2010, 09:57:22 ÖÖ »
Ben de çok memnunum, benim depo silindir depo olduğu için siziki gibi bir problem olmadı, fakat o da problem sayılmaz zaten

nisay

« Yanıtla #40 : Aralık 23, 2010, 10:07:51 ÖÖ »
Ben de çok memnunum, benim depo silindir depo olduğu için siziki gibi bir problem olmadı, fakat o da problem sayılmaz zaten

Kaç litre yakıyor aracınız ?

wordsman

« Yanıtla #41 : Aralık 23, 2010, 12:03:46 ÖS »
Net bir hesabım olmadı ama, depom bazen 31 bazen 32 bazende 33 litre alıyor ful depoyla 420 ile 440 arası yol yapıyorum, tabi bunun içinde tahminimce 30-35 km benzinle gidiyorumdur. sonuç olarak 100 km de en fazla 8-9 litre yakıyorum.

poseidon999

« Yanıtla #42 : Aralık 23, 2010, 12:14:41 ÖS »
Net bir hesabım olmadı ama, depom bazen 31 bazen 32 bazende 33 litre alıyor ful depoyla 420 ile 440 arası yol yapıyorum, tabi bunun içinde tahminimce 30-35 km benzinle gidiyorumdur. sonuç olarak 100 km de en fazla 8-9 litre yakıyorum.

Sanırım bir hesap hatan oldu.
33 litre ile 430 km gidemezsiz.
Belki uzun yolda. O da sabit devir ile.
Çünkü km de 13 kuruşa geliyor.

100 km de 9 litre dersen ok.
Çünkü o zaman km de 19 kuruşa geliyor.
Makul değerdir.

wordsman

« Yanıtla #43 : Aralık 23, 2010, 12:23:26 ÖS »
dediğim gibi net bir hesabım olmadı, 60-65 tl ye doluyor depo, tekrar dolum içim gittiğimde 430 km leri görmüş oluyorum