Gönderen Konu: enjektör sıkıntısı dediler!  (Okunma sayısı 4856 defa)

asosundan

enjektör sıkıntısı dediler!
« : Ağustos 05, 2011, 07:37:32 ÖÖ »
selamlar aracımı yeni aldım 1.4 is 98 model sedan otomatik aracımda brc nin yan sanyisiyimiş bravo sıralı sitem var . araç gazdayken rolantisi düşüyordu. tireme yapıyordu brc servisine götürdüm. bağlantıların yanlış olduğunu ve uzun zamandır aracın lpg ile çalışmadığını bundan dolayı  enjektörlerin tıkalı olduğunu söylediler zamanla inşallah açılır dediler. yapılan ayar sonrası aracım bir nebze olsun daha iyi çalışmaya başladı. rolanti yine düşük devirde benzinde böyle bi sıkıntım yok saat gibi maşallah. size sorum zamanla enjektörler açılmazsa enjektörleri değiştirmeden yapılacak başka bir yöntem varmı 4 enjektöre 600 tl gibi bir fiyat çıkarttılar çünkü bilgilerinizi paylaşırsanız sevinirim herkese iyi forumlar

23korg23

Ynt: enjektör sıkıntısı dediler!
« Yanıtla #1 : Ağustos 07, 2011, 10:16:43 ÖS »
enjektörlerinizin tipi nedir? valtek ise temizlenir matrix ise yine temizlenir ancak daha yeni ise bilemiyorum zaten temizlenebilecek bişey olsaydı usta söylerdi

serkan ss

« Yanıtla #2 : Ağustos 07, 2011, 10:49:58 ÖS »
bu siteden lpg ile ilgili çok şey öğrendim ince detaylarına kadar marka kalitelerine kadar şu anki bilgilerim olsa lpg li araç asla almazdım inanın mide bulandırıcı araçtan soğutucu benzinle araç kullananları anlıyamıyordum ucuz bi yakıtla gezmek varken benzinde ısrarlı olmalarını kafaları rahatmış meher araçtan hakkıyla keyiflerini sürüyolarmış  lpg li (kanserli) araçlarda manifoldun delinmesiyle motora kaçan çapaklar sibopların aşırı ısınması performans kaybı, arıza lambası yakması, yanlış montaj kalibrasyon ayarı vs vs vs bi dünya sorun vebu siteden ayptığım olduğum analizlere göre tek bi marka var teleflex illaki lpgli araç alırsam bi daha yada taktırırsam kesinlikle bu marka olucak şu an benim aracımda kanserli bi ara brc taktıracaktım o da diğer adi kitlerin az buçuk kaliteli olsada sistem aynı gibi teleflex hem montajı hem aracın orijinal halini en az şekilde bozması vede yapılan işlemlerin görünmemesi manifoldun delinmemesi gibi bir çok artıları var burdan bütün tecrübelerini paylaşan bizleri aydınlatan arkadaşlara teşekkür ederim iyi forumlar.

asosundan

« Yanıtla #3 : Ağustos 09, 2011, 08:20:26 ÖÖ »
bu siteden lpg ile ilgili çok şey öğrendim ince detaylarına kadar marka kalitelerine kadar şu anki bilgilerim olsa lpg li araç asla almazdım inanın mide bulandırıcı araçtan soğutucu benzinle araç kullananları anlıyamıyordum ucuz bi yakıtla gezmek varken benzinde ısrarlı olmalarını kafaları rahatmış meher araçtan hakkıyla keyiflerini sürüyolarmış  lpg li (kanserli) araçlarda manifoldun delinmesiyle motora kaçan çapaklar sibopların aşırı ısınması performans kaybı, arıza lambası yakması, yanlış montaj kalibrasyon ayarı vs vs vs bi dünya sorun vebu siteden ayptığım olduğum analizlere göre tek bi marka var teleflex illaki lpgli araç alırsam bi daha yada taktırırsam kesinlikle bu marka olucak şu an benim aracımda kanserli bi ara brc taktıracaktım o da diğer adi kitlerin az buçuk kaliteli olsada sistem aynı gibi teleflex hem montajı hem aracın orijinal halini en az şekilde bozması vede yapılan işlemlerin görünmemesi manifoldun delinmemesi gibi bir çok artıları var burdan bütün tecrübelerini paylaşan bizleri aydınlatan arkadaşlara teşekkür ederim iyi forumlar.
enjektörlerinizin tipi nedir? valtek ise temizlenir matrix ise yine temizlenir ancak daha yeni ise bilemiyorum zaten temizlenebilecek bişey olsaydı usta söylerdi

valla kardeşim konuya nasıl bi bakışın var anlamadım benim sorunumla yazdıklarının pek te bi bağlantısı yok sen içinden geleni yazmışsın

serkan ss

« Yanıtla #4 : Ağustos 09, 2011, 01:31:57 ÖS »
sorunun cevabıda var aslında sonuçta sıkıntılı bi konu açmışsın sana lazım olanı içinden cımbızla çek cevabıda sorunun kökten halolmasıda hepsi var konuya bakış açımda yada üşünmeden lpg ile ilgili konulardan 40 50 sayfa okucaksın benim gibi maksat sayfa kirliliği olmasın

asosundan

« Yanıtla #5 : Ağustos 09, 2011, 04:25:52 ÖS »
sorunun cevabıda var aslında sonuçta sıkıntılı bi konu açmışsın sana lazım olanı içinden cımbızla çek cevabıda sorunun kökten halolmasıda hepsi var konuya bakış açımda yada üşünmeden lpg ile ilgili konulardan 40 50 sayfa okucaksın benim gibi maksat sayfa kirliliği olmasın

cımbızla uğraşacak vaktim yok net cevaplar benim için her zaman daha iyidir.  sen genede kafana göre takıl arkadaşım verdiğin bilgiler için sağol

gecetilkisi

« Yanıtla #6 : Ağustos 09, 2011, 08:29:09 ÖS »
Hemen sogmussun lpg den dogru montaj ve kalibrasyonla sefasını surersın bendekı aracta üç senelık atiker var  masallah tık yok. Montajda ara sucu lpg de degıl bence.

23korg23

« Yanıtla #7 : Ağustos 09, 2011, 11:24:38 ÖS »
benim anladığım kadarıyla ( sistemde sorun yoksa) iş kalibrasyonda değil ayarda bitiyor ayar dediğim elle yapılan ayar yada yolda yapılan ayar.. regülatörünüz sağlammı? ayrıca enjektör dediğiniz neymiş öyle 600 lira olurmu komple sistemi söktürüp atiker taktırın 990 liraya daha iyi demek istediğim valtek tipi yerli enjektörler var 150 lira 4 tanesi eger sisteminiz destekliyorsa ondan taktırın..
bu arada serkan arkadaım manifold delinmeden takılan sistem henüz yok maalesef telefextede deliniyor ama manifold sökülerek takılıyor.. manifold delinmeden takılan sitem prinste var cıkacak birde brc de çıkacakmış diye duydum yani lpg de benzin enjektörü kullanılacak... aracımda tartarini var ayarını falan kendim yapıyorum ALLAHa şükür sorunsuzca biniyorum tak-unut.

asosundan

« Yanıtla #8 : Ağustos 10, 2011, 04:07:27 ÖS »
kardeşim çok sağol yaa verdiğin bilgiler için teşekkür ederi çok sağol bakalım olmazsa hafta sonu tekrar bi uğrarım ustaya lpgden soğumadım da bundan önceki civic imde böyle  bi sorun yoktu bunda olunca inceden canım sıkldı hepsi o