Gönderen Konu: Gözünüz Aydın :::((((  (Okunma sayısı 4644 defa)

ceash

Gözünüz Aydın :::((((
« : Mart 08, 2012, 05:30:13 ÖS »
arkadaşlar lpg zammının arkasından gece 24:00'den geçerli olmak üzere benzine de 9 - 10 Kuruşluk zam geldi pardon zam değil GÜNCELLEME............... >%Sakin >%Sakin >%Sakin >%Sakin >%Sakin >%Sakin

carousal

Ynt: Gözünüz Aydın :::((((
« Yanıtla #1 : Mart 08, 2012, 07:01:05 ÖS »
Petrolün varil fiyatı yarı yarıya düşüyor, benzin fiyatlarında en ufak bir indirim olmuyor.

Petrolün varil fiyatı 3-5 dolar artınca, ertesi hafta bütün petrol ürünlerine 10-15 kuruş zam geliyor. Nasıl iş anlamak mümkün değil.

2013 yılında benzin yuvarlak hesap 5 lira olacak.

Geçen gün 4.43'ten 150 liralık benzin aldım (LPG'li araca değil), 33 litre benzin aldı.

Benzinli araç kullananlara kolay gelsin. Gerçi benzinle arabaya binen kalmadı, ufak bir azınlık var. Onlar da hafta sonu binicisi. Bu zamlar onları etkilemez. Az ve öz biniyorlar ne de olsa :D

Ama maalesef benzinli aracı tercihen kullananlar ve LPG'li aracın az da olsa benzine ihtiyaç duyması sebebiyle büyük bir kitle maalesef bu zamlardan etkileniyor.

Birkaç gün sonra da sıra motorine gelir diye tahmin ediyorum.

Şu doğalgaz bir çıksa, hemen çevirteceğim aracı doğalgaza, sistemim elverişli. Artık doğalgazı bekliyoruz.
Ankara'da doğalgaz satan sanırım 1 tane istasyon var, aşağıda resimleri var. Merak edenler mutlaka baksınlar. Doğalgazın dolumu motor bölümünden yapılıyormuş. İşin tuhafı Ankara'da baya doğalgazlı taksi var.
http://www.erpetas.com/egaz.php
« Son Düzenleme: Mart 08, 2012, 07:02:34 ÖS Gönderen: carousal »

MUSTAFABEY

« Yanıtla #2 : Mart 08, 2012, 07:05:19 ÖS »
1997 euro cıvıc 1.6 ils gaz yemiyor sıfır motor yaptırdım ne sorun olabilir acaba başına gelen varmı daha önce böyle bi olay acaba

piscocuk

« Yanıtla #3 : Mart 09, 2012, 08:25:05 ÖÖ »
şart oldu artık LPG...yarından sonra kısmen kurtuluyoruz benzinden

ed35

« Yanıtla #4 : Mart 09, 2012, 08:32:50 ÖÖ »
Petrolün varil fiyatı yarı yarıya düşüyor, benzin fiyatlarında en ufak bir indirim olmuyor.

Petrolün varil fiyatı 3-5 dolar artınca, ertesi hafta bütün petrol ürünlerine 10-15 kuruş zam geliyor. Nasıl iş anlamak mümkün değil.

2013 yılında benzin yuvarlak hesap 5 lira olacak.

Geçen gün 4.43'ten 150 liralık benzin aldım (LPG'li araca değil), 33 litre benzin aldı.

Benzinli araç kullananlara kolay gelsin. Gerçi benzinle arabaya binen kalmadı, ufak bir azınlık var. Onlar da hafta sonu binicisi. Bu zamlar onları etkilemez. Az ve öz biniyorlar ne de olsa :D

Ama maalesef benzinli aracı tercihen kullananlar ve LPG'li aracın az da olsa benzine ihtiyaç duyması sebebiyle büyük bir kitle maalesef bu zamlardan etkileniyor.

Birkaç gün sonra da sıra motorine gelir diye tahmin ediyorum.

Şu doğalgaz bir çıksa, hemen çevirteceğim aracı doğalgaza, sistemim elverişli. Artık doğalgazı bekliyoruz.
Ankara'da doğalgaz satan sanırım 1 tane istasyon var, aşağıda resimleri var. Merak edenler mutlaka baksınlar. Doğalgazın dolumu motor bölümünden yapılıyormuş. İşin tuhafı Ankara'da baya doğalgazlı taksi var.
http://www.erpetas.com/egaz.php
Hocam o iş zor yoksa Cng kullanan baya bir ülke mevcut ancak bu fosil yakıtlardan edilen kar marjı çok fazla olduğu için daha az maliyeti olan halkın cebine yaracak olan bir şeyi bizim ülkemize sokmazlar emin ol ;)

mtl34

« Yanıtla #5 : Mart 09, 2012, 08:43:03 ÖÖ »
doğalgaz sıstemı geldıgınde onunda fıyatını benzıne yaklastırırlar  >=ok

Grafink

« Yanıtla #6 : Mart 09, 2012, 09:02:47 ÖÖ »
breziya modeli gelsin, Biodizel istasyonları bekliyoruz. bizim arabalar ufak bir elektronik ayarlama ile direk kullanabiliyorlar bu yakıtı. Breziya Honda sitesinde bizim arabaların biodizel versiyonlarını görebilirsiniz. bu fiyat ve çevre meselesi Fosil yakıtla çözülecek noktayı çoktan aşmıştır...

Biodizel gelsin, hem çiftçi kalkınsın, hem biz.

nisay

« Yanıtla #7 : Mart 09, 2012, 10:24:41 ÖÖ »
breziya modeli gelsin, Biodizel istasyonları bekliyoruz. bizim arabalar ufak bir elektronik ayarlama ile direk kullanabiliyorlar bu yakıtı. Breziya Honda sitesinde bizim arabaların biodizel versiyonlarını görebilirsiniz. bu fiyat ve çevre meselesi Fosil yakıtla çözülecek noktayı çoktan aşmıştır...

Biodizel gelsin, hem çiftçi kalkınsın, hem biz.

Biodizel dünyada gıda fiyatlarını yükselteceğinden çokta sıcak bakılmıyor.

equ13

« Yanıtla #8 : Mart 09, 2012, 10:35:22 ÖÖ »
yaw acayip sinirlendim.ikide bir zam yapıp duruyorlar.ne iştir anlamadım.kimse de dur demiyor bu işe.lpg taktıracam inadına.elektrikli araba çıksın ilk ben alacam.gerçi ona da zam yaparlar.

vale

« Yanıtla #9 : Mart 09, 2012, 01:23:27 ÖS »
bence zamların dolar petrol fiyatları ile alakası yok. kocası olen kadınlara 250 tl aylık verılecek (kesınlıkle gereklıdır) seklınde bır haber vardı dun. sosyal guvenlık sıstemıne  1 lıra dahı odeme yapmadan ınsanlara para vermenın yolu zamdır. bence vatandas olarak bız devletten sunu talep etmelıyız. oransal zam degil maktu benzın vergısı alınsın. cunku zam oranında vergımız de artmakta ornek le acacak olursam. 4.5 lıralık benzının 3 lırası vergı. dıyelımkı dolar petrol %10 zamlandı. ılk sıstemde vergı 3.3 benzın 4.95 tl oluyor. oysa kı olması gereken vergının 3 lırada sabıt tutulup benzın fıytaının 4.5 - 3  x  %10 = 0.15 zam yani benzının 4.65 olması gereklıdır. kısacası devlet vatandasından zamma da vergı alarak 2 defa zam yapmaktadır. gunumuzde uygulanan modelde emınım malıye yonetımı petrol bıraz daha zamlansada vergı gelırımız artsa dıe beklıyordur. zaten mevcut sıstemde dolar petrol ıkılısınde dusme oldugunda bıze yansıması olmuyor. cunku malıye vergı kaybını goze alamıyor.
benım onerım 2. modelın uygulanması maktu vergının de asgarı ücret ile memur masslarına yapılan 6 aylık zamlardan dusuk olanının uygulanması yontemı ıle belırlenmesıdır. ıste o zaman vatandas olarak ben benzın zammı yapıldıgında bunun zorunluluk olduguna ınanırım. aksı halde yapılan oransal her zammın kotu ekonomı yonetım nedenı ıle vergı toplama aracı olarak gorurum. 

becoca

• __ByR@Mm__
« Yanıtla #10 : Mart 09, 2012, 05:10:46 ÖS »
Türkiyede Değil dogaz gaz. Bilgidin oksiyenle(Aldığımız havayla )Giden araba üretilse.

Devlet Gittiğin km başına vergi koyar.

Bizde ucuz falan gezemeyiz.

İmkanım olsa yurt dışına giderim.

Uzun lafın kısası. Kimse ucuza gezmenin hesabını yapmasın.Gezmek isteyende bisiklet alıp yardırsın.

Motoru olan hiçbirşeyle ucuz gezilemez.
bence zamların dolar petrol fiyatları ile alakası yok. kocası olen kadınlara 250 tl aylık verılecek (kesınlıkle gereklıdır) seklınde bır haber vardı dun. sosyal guvenlık sıstemıne  1 lıra dahı odeme yapmadan ınsanlara para vermenın yolu zamdır. bence vatandas olarak bız devletten sunu talep etmelıyız. oransal zam degil maktu benzın vergısı alınsın. cunku zam oranında vergımız de artmakta ornek le acacak olursam. 4.5 lıralık benzının 3 lırası vergı. dıyelımkı dolar petrol %10 zamlandı. ılk sıstemde vergı 3.3 benzın 4.95 tl oluyor. oysa kı olması gereken vergının 3 lırada sabıt tutulup benzın fıytaının 4.5 - 3  x  %10 = 0.15 zam yani benzının 4.65 olması gereklıdır. kısacası devlet vatandasından zamma da vergı alarak 2 defa zam yapmaktadır. gunumuzde uygulanan modelde emınım malıye yonetımı petrol bıraz daha zamlansada vergı gelırımız artsa dıe beklıyordur. zaten mevcut sıstemde dolar petrol ıkılısınde dusme oldugunda bıze yansıması olmuyor. cunku malıye vergı kaybını goze alamıyor.
benım onerım 2. modelın uygulanması maktu vergının de asgarı ücret ile memur masslarına yapılan 6 aylık zamlardan dusuk olanının uygulanması yontemı ıle belırlenmesıdır. ıste o zaman vatandas olarak ben benzın zammı yapıldıgında bunun zorunluluk olduguna ınanırım. aksı halde yapılan oransal her zammın kotu ekonomı yonetım nedenı ıle vergı toplama aracı olarak gorurum. 

Elektrikli araba çıktı

Aylık 250 TLKirası var :) Dizel bir araçla 1 000 Km yol demek :)

gecetilkisi

« Yanıtla #11 : Mart 09, 2012, 06:55:24 ÖS »
yazıklar olsun tüüüüüüüüüüüüüüüüü

becoca

• __ByR@Mm__
« Yanıtla #12 : Mart 09, 2012, 07:05:14 ÖS »

yaw acayip sinirlendim.ikide bir zam yapıp duruyorlar.ne iştir anlamadım.kimse de dur demiyor bu işe.lpg taktıracam inadına.elektrikli araba çıksın ilk ben alacam.gerçi ona da zam yaparlar.

Elektrikli araba çıktı

Aylık 250 TLKirası var Smiley Dizel bir araçla 1 000 Km yol demek

@Vale.Senin yazını yanlışlıkla alıntı yapmışım. Kusura bakma/Alıntıyı düzeltiyorum/
« Son Düzenleme: Mart 09, 2012, 07:09:16 ÖS Gönderen: becoca »

equ13

« Yanıtla #13 : Mart 12, 2012, 02:57:39 ÖS »
bak elektrikli araca bile alacaklar :(