Gönderen Konu: herkes okusun arıza lambası hakkında  (Okunma sayısı 28272 defa)

kingpeace

herkes okusun arıza lambası hakkında
« : Nisan 12, 2010, 04:52:27 ÖS »
arkadaşlar lpg taktırıpta arıza lambasının yanmaması büyük nimet :D
lakin yinede arada sırada yananlar ve sürekli yananlar ve gazına göre yanan sönen var
bu arıza lambasının yanık durması psikolojik rahatsızlıklar duymamıza akşam eve suratsız gidip hatuna çatmamıza çoluğumuza çocuğumuza
güler yüz gösteremememize sebeb oluyor ( yada olmuyor :P)
arasıra yanıpta sönmeyen arıza lambaları için sanayiye giden arkadaşlar
arıza lambası yandığı zaman tanıdığınızda yoksa sanayiye gitmeden önce akü kablolarını aküden söküp yeniden takın çoğu araçta söndüğünü göreceksiniz
bir nevi reset D:
kolay gele

egc

Ynt: herkes okusun arıza lambası hakkında
« Yanıtla #1 : Nisan 12, 2010, 06:20:33 ÖS »
iyi hos solemişsinde kabloları sökmene gerek yokki bunun icin :) sigortayı cıkarip geri takman yeterli olacaktır

outcry666

« Yanıtla #2 : Nisan 13, 2010, 12:48:45 ÖÖ »
akü kablolarını çıkarıp takmak beyini resetlemiyor bildiğim kadarıyla

fzthgosm

« Yanıtla #3 : Nisan 13, 2010, 10:05:59 ÖÖ »
akü kablolarını söküp takınca cd çalar ne olacak.tekrar şifre istemez mi? sık tekrarlı yanıp sönmesinde arabanın bilgisayara baglanıp arızanın tespit edilmesi daha iyi.ama çok nadir ayda yılda bir yanmasında sigortayı çıkarıp takmak daha kolay ve zahmetsiz bir iş.mesela ben aygazdan aldıgımda arıza lambası yanıyor ama başka bir lpg markası aldıgımda veya 20-30 km benzinde kullanınca geri sönüyor.o durumlarda sigortayıda deneyebilirim eger sönmezse.

ilkeronat

« Yanıtla #4 : Nisan 13, 2010, 10:43:49 ÖÖ »

hibo

« Yanıtla #5 : Nisan 13, 2010, 11:55:18 ÖÖ »
dostlar ,sigorta kutusunu açıp göstergede yanan işaretin aynısına denk gelen 15A lık sigortadan bahsediyoruz değilmi? epeydir aracımda yanmıyor çok şükür arıza lambası,ancak önceden yandığında,bu sigortadan reset olayı bende işe yaramamıştı birkaç sefer yapmama rağmen,2008 civic hb 1.8 için kriter farklımı acaba?onun yerine 10-15 km benzinde gidince sönüyordu direk:))saygılar...

BerkeLpg

« Yanıtla #6 : Nisan 27, 2010, 03:03:54 ÖS »
Arıza lambanız tamamen taktirdiğinz yerle alakalı bi sorun. ayarlariniz doğru şekilde yapılmamasindan dolayi arıza lambanızın yanmasina sebeb oluyor.

BerkeLpg

« Yanıtla #7 : Nisan 27, 2010, 03:40:59 ÖS »
Eğer Bir Zavoli kullanıcsı iseniz. Bizimle iletişime Geçip Arıza lambanızı söndürürüz. hiç bir şekilde tekrardan yanmıyacağini garanti ediyoruz.
Her gün ortalama 3-4 Araç Honda Araçlara lpg montojı yapıyoruz. Özellikle Honda Araçlar konusunda her türlü garantiyi veriyoruz . Çünkü bizde yillardir bir honda kullanıcısıyız.

osmozdm

« Yanıtla #8 : Nisan 04, 2011, 10:33:16 ÖÖ »
gecen gün 2005 civic vtec ls aracımın yag ve yag filitresini degiştirttim ve yaklasık 100 km sonra arıza lambası yandı ustamı aradım lpg den dolayı yanar dedi ve kutup basının eksi tarafını sök 20 sn bekle geri tak söner dedi yaptım oldu ama 100 km sonra yine yandı..
acaba gercekten lpg den dolayımı yoksa yag ve yag filitresinden dolayımı cözemedim cuma günü bilgisayara baglıyacagiz..
calısmasında bir problem yok ve mobil 10-40 yag koyuldu zaten o yag kullanılmıs öncedende...
fikri olan varsa cevap yazarsa sevinirim..

ahmet290

« Yanıtla #9 : Nisan 05, 2011, 12:32:43 ÖÖ »
niyeti devreledim yaza taktırıcam bende bakalım umarım sorun çıkmaz lamba falan yanmaz inşallah..
zırt pırt yanarda sönmezse benzin döker yakarım arabayı  >%6rol

okanemmi

« Yanıtla #10 : Nisan 05, 2011, 01:02:17 ÖÖ »
ben 2000 model crv kullanıyorum lpg taktıracam  böyle  sorunları bende yaşar mıyım
 hangi  marka uyumlu  teşekkürler

chevasil

« Yanıtla #11 : Nisan 05, 2011, 05:42:41 ÖS »
cok şükür yeni zavolli taktırdım 2 aydır arıza ışıgım bır kere bıle yanmadı nazar degmesin :)

serkan ss

« Yanıtla #12 : Nisan 05, 2011, 10:25:21 ÖS »
sorunu düzeltmeden istediğin kadar kabloları sök tak sigortayı sök tak 5 km gitmeden yine yanar

ilkeronat

« Yanıtla #13 : Nisan 06, 2011, 06:36:24 ÖÖ »
sorunu düzeltmeden istediğin kadar kabloları sök tak sigortayı sök tak 5 km gitmeden yine yanar
bu dedigin dogru degil. bazen kotu gazdan kaynakli yaniyor ve bu islemi yaptiktan sonra (o gazi bitirince) yanmiyor. ayrica sorun baska bir yerde ise anlayabilirsin cunku ariza isigi yanmaya devam edecektir oysa lpg konumundayken hemen yanmaz. uzun yoldaysan bu islemle aracinda ciddi bir problemin varligindan habersiz olarak gitmezsin.

mehmetcan494

« Yanıtla #14 : Nisan 07, 2011, 10:36:24 ÖS »
gazdan bir kere bile yanmadı fakat filtre takarken 1 kere yandı soketi takmadığım için sonra kendiliğinden söndü

okanemmi

« Yanıtla #15 : Ağustos 02, 2011, 10:58:11 ÖS »
bende 2000 model crv var  zavolli marka lpg

taktıralı 2 ay oldu  arıza lambası taktıktan hemen sonra yandı usta 500 600 km yap ondan sonra emisyon ayarı yaparız söner bir daha yanmaz dedi

1000 km sonra gittim bilgisayara bağladı ayar yaptı şimdi arıza lambası yanmıyor

usta arıza lambasını yanmasını şu şekilde anlattı:

araç benzinde çalışırken eksoz emisyon değerleri lpg ile çalışırken olan değerler birbirinden farklı imiş yani  benzinde normal karışımla çalışan motor gazda fakir karışımla çalıştığı için emisyon hatasından dolayı arıza lambasını yakıyormuş.

herkese iyi sürüşler.....

gokata

« Yanıtla #16 : Ağustos 03, 2011, 10:01:06 ÖS »
Forumda sık sık görüyorum falan marka arıza lambası yakar, filan marka yakmaz diye. bunların hepsini hayretle okuyorum. arkadaşlar arıza lambası yanması işçilik ve ustanın bilgisayarda yaptığı ayarla ilgilidir. bilmem zavoli yakar lovatoda kesin yanmaz böyle bir şey yok. yakıt değerlerini araca göre fazla verirseniz LFT eksiye  gider lamba yanar, eksik yakıt değerleri ise LFT yi artı yönde uzatır  fakir karışım diye yine arıza lambası yakar. Aracın markası ve takılan kiştin markası ne olursa olsun iyi bir işçilik ve iyi bir yakıt ayarı (LFT dikkate alınarak) yapılırsa arıza lambası yanmaz. kaç tane usta LFT yi dikkate alarak ayar yapıyor ki. benim 2004 civic LS aracım da tartarini takılı. hangi yakıt değerlerinde fakir yada zengin karışım ukatılımını veriyor biliyorum ve LFT yi dikkate alarak ayarı kendim yapıyorum. bir şey de dikkatimi çekti bazı arkadaşlar falan gazda lamba yandı filan gazda söndü gibi mesajlar yazıyor. ben piyasada bulunan ve aklınıza gelen ve gelmeyen her çeşit marka gazı kullandım. hiç birinde anormallik görmedim hepsi hemen hemen aynı performansı veriyor. yeter ki numaratöründe hile olmasın.
Şunu unutmayın. yaptığınız ayara motor ecusunun uyum sağlaması  3 günü buluyor. eğer LFT yi tam sıfır olacak şekilde ayarlamışsanız (çok zor) kli yaklaşık olur sabahları  artı yönde 4-5 değerine çıkar. gün içinde sıcak havada tekrar sıfıra hatta - eksiye gidebilir. özellikle gün içinde hava sıcakken klima açıldığında hava emiş sisteminde geçen hava 55-65 derecelere kadar çıkabiliyor ve LFT eksi 10 a kadar düşebilir (Scangauge 2 ile sürekli takip ediyorum)
tüm yukarıdaki yazdıklarımı dikkate alırsanız bazı şeyler biraz daha netleşebilir. herkese kolay gelsin.

sanli90

« Yanıtla #17 : Ağustos 22, 2011, 03:13:54 ÖS »
Bugün taktırdım brc marka kit ustaya dedim motor arıza lambası yakmama garantisi veriyormusun dedi belli olmaz o senin arabanın parçalarıyla alakalı dedi oksijen sensörü ile alakalı vs. dedi neyse dedim bıraktım arabamı takmıştır herhalde 1 saat sonra gidip alıcam bakalım bende de bu ışık yanacak ve canımı sıkcak eminin hayırlısı olsun artık iyi bi ayar yapan usta bulup götürürüz artık hayırlısı...

razor

« Yanıtla #18 : Ağustos 22, 2011, 03:36:34 ÖS »
arkadaşlar genelde 2001-2003 arası yanma olayı daha az 2004-2006 arası fazladır belkide yakmayan yoktur kesin konuşmak istemiyorum bununda nedeni 2001-2003 arasında narowband (dar demek) kullanılmıştır. bu sensör beli voltaj arasında çalışır yani sensör aracın ya fakir ya zengin olduğuna bakar. ama 2004-2006 arasında wideband (geniş demek )vardır. bunun çalışması daha hasas olduğu için her şeyi görür ve yakar söndüğü nadir dir.

tiengmeng

« Yanıtla #19 : Ağustos 29, 2011, 01:08:08 ÖÖ »
arkadaşlar bende yeni honda civic kulllanıcısıyım2006 es vtec .aracı alddığım kişi hiç lpg taktırmamış.ben aldığım gibi taktırıyım dedim o lanet arıza lmabası yandı.meğersem bu tür araçlarda oluyormuş.ama bi zararıda ykmuş.zararı yokta çok can sıkıcı.taktırdığım yere 2 defa gittim 2.cide söndürdüler bidahada yanmadı.taktıdrığım marka GASITALY.gerçekten parasını hakediyor.tavsiye derim bu markayı.

selim1974

« Yanıtla #20 : Ağustos 30, 2011, 04:44:09 ÖS »
bende prins var, benim usta bizde ışık yanmaz demişti, hava filitresi yüzünden yanmıştı, yakıtı artırdı lamba söndü, şimdi filitreyi çıkardım, yakıt öyle kaldı, ışık hala yanmıyor ...

carousal

« Yanıtla #21 : Ağustos 30, 2011, 06:06:47 ÖS »
?
Sonuç
?