Gönderen Konu: honda lpg memnuniyeti  (Okunma sayısı 16147 defa)

chemicalist

Ynt: honda lpg memnuniyeti
« Yanıtla #25 : Haziran 29, 2010, 10:21:52 ÖÖ »
Merhaba arkadaşlar;
Bir konuda ciddi anlamda önerilerinize ihtiyacım var.Şuan 2009 premium otomatik honda civic kullanıyorum.25bin km yaptım.Yalnız şuanda ev-işyeri mesafesi ortalama gidiş dönüş 35 km.Yani arabamın ş.içinde ortalama km başına 0,36-0,38 tl yaktığını düşünürsek az olmamakla birlikte konfor ve sürüş keyfinden dolayı pek sarsmıyordu.Fakat şimdi evimi taşımak durumundayım.İş avcılarda evi kağıthaneye taşıma durumum var.Böyle olursa sabahları temden 40 km akşamları e-5 ten 35-38 km yol yapmak zorundayım.Bu durum beni düşündürüyor.BRC ile görüştüm adamlar,otomatikte %35 tasarrufun olur dediler.

Bu da demekki en iyi ihtimalle 0,25 tl ye düşecek.Ama dizel focus falan alırsam 2010 model ortalama 0,18 civarı yakar dediler.Bunu forumlardan da araştırdım.Hani 0,18 olsun olsun 0,20 tl(ki 0,16-0,17 yakar diyenler de çok).

Bu durumda ne yapacağıma karar veremedim.Günde 80 km yolu hondaya lpg taktırarak gitmek de dizel e göre yine masraflı.Siz bu konuda bana ne önerirsiniz.Madiiyat da önemli neticede.Yardımlarınızı bekliyorum.Bu arada aynı kategoride araçlarınız varsa benzinliyken nekadar LPG li olduktan sonra ne kadara düştü(istanbul içini düşünerek) belirtirseniz memnun olurum...

zyber

« Yanıtla #26 : Haziran 29, 2010, 08:36:07 ÖS »
Polo dizel al 4.2 yaktığı söyleniyor sitesinde fiyatı 37000 civarı 34 e falan alınır sanırım.

Merhaba arkadaşlar;
Bir konuda ciddi anlamda önerilerinize ihtiyacım var.Şuan 2009 premium otomatik honda civic kullanıyorum.25bin km yaptım.Yalnız şuanda ev-işyeri mesafesi ortalama gidiş dönüş 35 km.Yani arabamın ş.içinde ortalama km başına 0,36-0,38 tl yaktığını düşünürsek az olmamakla birlikte konfor ve sürüş keyfinden dolayı pek sarsmıyordu.Fakat şimdi evimi taşımak durumundayım.İş avcılarda evi kağıthaneye taşıma durumum var.Böyle olursa sabahları temden 40 km akşamları e-5 ten 35-38 km yol yapmak zorundayım.Bu durum beni düşündürüyor.BRC ile görüştüm adamlar,otomatikte %35 tasarrufun olur dediler.

Bu da demekki en iyi ihtimalle 0,25 tl ye düşecek.Ama dizel focus falan alırsam 2010 model ortalama 0,18 civarı yakar dediler.Bunu forumlardan da araştırdım.Hani 0,18 olsun olsun 0,20 tl(ki 0,16-0,17 yakar diyenler de çok).

Bu durumda ne yapacağıma karar veremedim.Günde 80 km yolu hondaya lpg taktırarak gitmek de dizel e göre yine masraflı.Siz bu konuda bana ne önerirsiniz.Madiiyat da önemli neticede.Yardımlarınızı bekliyorum.Bu arada aynı kategoride araçlarınız varsa benzinliyken nekadar LPG li olduktan sonra ne kadara düştü(istanbul içini düşünerek) belirtirseniz memnun olurum...

alican_07

« Yanıtla #27 : Haziran 29, 2010, 09:07:58 ÖS »
zuhahaha  >%6rol üşenmeden foruma üye olmuş bide topic açmış reklam yapıyorlar ya bildiğin reklam aşkı bu üyelik reklam kokan hareketler bunlar selin hanım :D valla eğer izmirde oturuyor olsam gidip bu açık adresi verilen yeri bulup adamları tebrik ederim yani :D :D >%6rol  >%6rol

alican_07

« Yanıtla #28 : Haziran 29, 2010, 09:10:07 ÖS »
Güleyimmi aglıyayımmı...bunlar bizi kendileri gibi  karı kız budalası olan beyinsiz abaza zannediyorlar herhalde..bu iş reklamı gecemiş forumun seviyesini düşürmeyelim böyle kuş beyinlilerede pirim vermeyelim...
dostum o selin denen üye forumun kalitesi düşürmüş de sende pek yükseltmemişin abaza karı kız budalası gibi terimler ayıp nolursa olsun bu tarz şeyler yanlış en azından bizim forumda.

civic46

« Yanıtla #29 : Haziran 29, 2010, 09:24:53 ÖS »
Selin hanım ben Marmara Üniv.mezunuyum Orada da araştırma görevlisi arkadaşım var ismini ve soyismini verdim bi kaç gündür araştırdı öyle biri olmadığını söyledi acaba Marmara değilde Mahir otogaz üniv. olmasın muhahahahahah :)))

kacaman

« Yanıtla #30 : Haziran 29, 2010, 09:26:39 ÖS »
çok yaman adamsın ali
nereden yakalamışsın olayı.

civic46

« Yanıtla #31 : Haziran 29, 2010, 09:31:20 ÖS »
walla üşenmedim araştırdım :)) bu numaralar başka yerlerde tutuyomu acaba merak ediyorum abi

days55

« Yanıtla #32 : Haziran 29, 2010, 09:42:24 ÖS »
çok tuhaf hareketler bunlar labalaba lab lab lab. yok yerli cihaz mışmış yok içindeki bakır çabuk ısındırıyormuş millette yedi hadibakem...

ysf55

« Yanıtla #33 : Haziran 29, 2010, 09:42:59 ÖS »
belki marmara denizi demek istedi yanlış yazdı olamaz mı :) şaka bir yana inanan olmamıştır herhalde selin (bey) hanıma :)

civic46

« Yanıtla #34 : Haziran 29, 2010, 09:50:17 ÖS »
yaw arkadaşlar biz yerli malı bişey ürettik fiyatı şudur özellikleri budur gelin görün dese yani daha samimi ve dürüst olsa kesinlikle daha etkili olurdu..yalnız bu bakır çubuk işi hakkaten temel fıkraları gibi olmuş :))

chemicalist

« Yanıtla #35 : Haziran 30, 2010, 08:10:04 ÖÖ »
beyler soruma cevap vermenizi rica ediyorum...

fzthgosm

« Yanıtla #36 : Haziran 30, 2010, 09:41:17 ÖÖ »
Merhaba arkadaşlar;

lpg nin dizelle pek farkı yok.dizel belki çok az bir farkla az yakabilir ancak benzin performnsı nerede dizelin performnsı nerede onu düşünmen lazım.yerinde olsam lpg taktırır civic e binerdim.

kacaman

« Yanıtla #37 : Haziran 30, 2010, 12:04:36 ÖS »
beyler soruma cevap vermenizi rica ediyorum...
dostum günlük 80km yol yapacaksın ve aracının ortalama 037tl yaktığını söylemişsin, sana samimiyetimle söylüyorum benim arabada 2010 premuim düz, 0,38den aşağısını hiç görmedim, ,495 yaktığı bile oldu ve klima açmadan, gittim öncedende 2008 civic vardı bende, zavoli marka kıt takıldı, memnun kaldığım için bu arabamada zavoli takıldı. allah ne verdiyse bastır bastır kullandım 0,25 tl civarını zorla gördüm, bunlar ş.içi veriler, dün bir denemek için yavaş sakin kullandım ama yine dayanamadım ve zaman zaman gaza son dip asıldım 0,19 tl yaktı, yani senin anlıcan sakin kullansam aracım ş.içi o kadar dur kalk ve klima açık 0.17 civarını yakacak, senin araba da otm. yaksın yaksın 0,19 yaksın daha fazlasını yaktıramazsın bence, ama tutup dip gaz kullanırsan dizele de yaktırırsın benzinliyede, lpg yede, bence zavoli marka kıtı taktırt kafan rahat etsin, kardeş karar senin.

chemicalist

« Yanıtla #38 : Haziran 30, 2010, 12:44:45 ÖS »
Kacaman Kardeş ilgin için teşekkür ederim.keşke birkaç arkadaş da senin gibi değerlerini yazsaydı da ona göew kıyaslasaydık.Dun arkadasın bırı accord 2.4 de taktırmıs o da senın gıbı konustu.0,40-45 yakıomus.taktırmıs 0,5 yakmıs.bana da dedı senın aracın 0,20 yı gecmez dıye.Sanırım dogur soylemıs.Ben de nedense BRC hep baktım.hatta onların bır makına muhendısı var onu aradım 2 defa adam ısrarla % 30-35 ten fazla tasarrufun olmaz dedı.bu da demek oluyor kı 0,25 e dusecek.Bu nasıl bir mantık anlamadım?yanı hesaplardan bırı yanlıs demekkı.Onun hesabının yanlıs olmasını dılerdım ama sunu da dusunmek lazım.Sartlar nasıl?hangı sartlarda bu sekılde konustu dıyorum?Bır de BRC ıle zavolı o kadar sanmam fark etsın.Bu nedenle kafam karıstı.son soru olarak da BRC zavolı kıyaslaması yapabılır mısınız?

kacaman

« Yanıtla #39 : Haziran 30, 2010, 01:02:51 ÖS »
dostum bu öne çıkan iki markayı defalarca tartıştık bu sitede,
her iki cihaz kaliteli ve her ikisini kulananlar memnun.
bariz farklılıklar konusunda servisteki ustaların önerileri zavoliden yana, honda motor yapısı bakımından özellikle bu son kasaların hassas motorlar olduğunu ve uyum sorunu en az olan markanın zavoli olduğu bu sitede üyelerimizin yazılarında defalarca okuduk, ben çok memnunum, enjektörleri çok ama çoook sessiz, yani arabanın kapunu açıp gece sessizliğinde dinledik fark hissedemedik desem yalan olmaz, hatta dinleyen arkadaşlara etki altında kalmasınlar diye benzin de mi lpg demi çalıştığını söyleden çalıştırdım dinlettim ve test ettirdim inanamadılar lpg olduğunu öğrenince, hatta bu denemeyi yapan 3 arkadaşım civiclerine gidip zavoli taktırdı hemen, birisi de atiker var o da söktürüp zavoli taktırtacak civicine, bizler son kullanıcıyız kardeş önemli olan uyumu, sıhhati ve ömrü, benim önceki aracımı arkadaşıma satmıştım araç 40bin km de lpg li binildi zavoli var hiç sıkıntısı olmadı adam çoook memnun, ben de zavoli takıldı çoook memnunum, sessiz, sorunsuz ve servisleri acayip ilgili, adamlara iznimde brc nin daha iyi olduğunu söyleyen bir arkadaşı ziyarete gidiceğimi ve mukayese yapmasını isteyeceğimi söyledim, 4bin km oldu lpg takılalı, hemen aracımın montajını kontrol ettiler, eksiği varmı diye detaylı bir şekilde incelediler, zaten sorunum yoktu fakat yeniden ayarlarına baktılar, çok ilgilendiler anlıyacağın, yine söylüyorum ben çook memnunum, eminim sende memnun kalırsın.

mustafabircan

« Yanıtla #40 : Haziran 30, 2010, 01:08:19 ÖS »
arkadaşlar yaşım 23 honda s2000 almayı planlıorm daha dogrusu babam alacak Allah izin verirse sizce nasıl bi araba perfonmans bakımından we kimi kullanamazsın diyor ne kadar dogru weya honda s 2000 dogru bi seçim son olarak da yakıt tüketimi nasıl

kacaman

« Yanıtla #41 : Haziran 30, 2010, 01:09:41 ÖS »
arkadaşlar yaşım 23 honda s2000 almayı planlıorm daha dogrusu babam alacak Allah izin verirse sizce nasıl bi araba perfonmans bakımından we kimi kullanamazsın diyor ne kadar dogru weya honda s 2000 dogru bi seçim son olarak da yakıt tüketimi nasıl
mustafa önce kendini tanıtsan seni daha iyi tanısak güzel olmaz mı

outcry666

« Yanıtla #42 : Haziran 30, 2010, 06:28:23 ÖS »
ya bu başlığı yeni gördüm koptum resmen :)
aslında çok güzel laflarım var böyle şeylere karşı ama forum kaldırmaz direk altyapı çöker :D

nadirgoktan

« Yanıtla #43 : Haziran 30, 2010, 07:07:02 ÖS »
Hem adı selin olan  hemde arabanın tüpünün içindeki bakır telin işlevini bilen bi insan fake değilse batsın bu dünya bitsin bu rüya arkadaş.

civic46

« Yanıtla #44 : Haziran 30, 2010, 10:06:50 ÖS »
+1000 :)

ysf55

« Yanıtla #45 : Haziran 30, 2010, 10:23:14 ÖS »
bu reklama karşı tartarini olan tüpümü söktürüyorum destro kullanıcının dostu, türk malı,selin hanımın onayladığı,  lpg kitini taktırmaya karar verdim :D

poseidon999

« Yanıtla #46 : Temmuz 01, 2010, 08:58:24 ÖÖ »
bu reklama karşı tartarini olan tüpümü söktürüyorum destro kullanıcının dostu, türk malı,selin hanımın onayladığı,  lpg kitini taktırmaya karar verdim :D

Selin hanım takırmış rahat etmiş. Siz de taktırın siz de rahat edin :)

asvtec

« Yanıtla #47 : Temmuz 01, 2010, 09:02:53 ÖÖ »
Selo lpg performans ve ekonomının bulustugu adres :) haftasonları bedawaaaa 0 tuketım

ysf55

« Yanıtla #48 : Temmuz 01, 2010, 09:35:45 ÖÖ »
hafta sonu bedavaysa herkes taktırır :)