İnsanlarda Lpg ye karşı bir önyargı var.
Lpg tehlikeli. Evet tehlikeli. Çünkü ilk lpg çıktığından yurdum sanayicisi Çamasır makinası borusu kullanarak lpg taktı.Bu arabalar yandı patladı vs vs.
Sağolsun medyamızda dünden hazır. Lpg li araçlar patlıyor. Şehirde dolaşan hazır bomba şeklinde haberler yaptılar. Kimse kitler nasıl montaj edilmiş bakmadı.
Benzinli araç ne kadar tehlike ise Lpg li araçta o kadar tehlikeli.
Birde anlamıyorum. Memleketimde 0 araç sahibi 100 kişiye sorsam 3-5 sene sonra aracı değiştirir.Çünkü masafları başlayacaktır.O zaman niye lpg zarar verir mi diye düşünüyoruz ?
Bazıları diyor rodaj da lpg zararlı. Benim arabam Fabrikadan lpg li çıktı 27 000 Km Oldu daha birşey yok.
Günümüz litre fiyatından.Araç Lpg de 10 lt yakıyor(Kendi ölçümüm) Benzinde 10 Lt Yaksın.(Fabrika 7,6 yakar diyor.)
Benzin 4,57 TL x 2700 LT 12,399 TL
Lpg 2,51TL x 2700 LT 6777 TL
27 000 Km günümüz litre fiyatından hesap bu.
Aradaki fark 5622 TL.En baba Kit 3500 TL ( Motor yaptıran arkadaşlar Motor yapmak kaç Tl acaba

)
Çekişte Ben benzinede alıyorum Hiçbirşey fark etmiyor. Ralli yapmadığımıza göre ? Hissedilmeyecek kadar az olan performans farkı sorun yaratmaz.
Taktırmayan herkez geç kalmış demektir. Daha fazla geç kalmayın.(Yıllık 10 000 Ve altı yapanlar Aynı aracı 50 000 km altında kullanacaksa taktırmasınlar.Çünkü kit parası vs derken çok kar edemezler.)
Bu arada maddi durumum çok iyi olsa (Spor araç hariç) Yinede lpg kullanırım.Sonuçta para kazanmak için birçok şeyden taviz veriyoruz.
27 000 Km dir Lpg kullanıyorum.Şiddetle tavsiye ediyorum....