Gönderen Konu: LPG ANKET  (Okunma sayısı 12539 defa)

ahmet290

Ynt: LPG ANKET
« Yanıtla #25 : Mayıs 31, 2011, 08:55:57 ÖS »
koku olayı oluyor bence de
yani aracın içinde pek farkedilmiyor fakat motor sıcakken kaputu açın çok rahat duyuluyor o koku
belkide bnmki yeni daha plastik aksamların falan kokusuyla olabilir dedim ama ilk zamanlar sona anladım ki genelinde var lpgli araçların..

arıza lambası yanması dışında memnunum diyebilirim şimdilik..
« Son Düzenleme: Mayıs 31, 2011, 08:56:43 ÖS Gönderen: ahmet290 »

hsncck26

« Yanıtla #26 : Mayıs 31, 2011, 09:09:25 ÖS »
Memnun değilim seçeneğini işaretleyenlerden birini tahmin edebiliyorum, başlığın açılmasına vesile olan sevgili  arkadaşımızdır büyük ihtimal. :D

Buradaki memnuniyet ifade eden o kadar kullanıcın da karşısında acaba, LPG'nin en iyisi de böyle diyebilecek misiniz acaba, bu nasıl bir iddiadır, bir motor öğretmeni nasıl bu kadar iddialı olabilir, ben inanmakta güçlük çekiyorum.

Alıntı
simit tanklarda sıralı sistem olmuyo bildiğim kadarıyla.
LPG ile ilgili kimden bu ifadeleri duydunuz bilmiyorum, ancak bu ifadelerin pek çoğu külliyen yanlış.
LPG'nin depolandığı tank ile sistemin uzaktan yakından bir alakası yoktur. Deponuz simit de olsa, silindir de olsa, küp de olsa, sıralı sistem LPG montajı yapılır.

Alıntı
Kokmayan LPG görmedim.
Ankara'daysanız gelin sizi gezdireyim, açık çek veriyorum. Koku var mı yok mu görürsünüz.

Maalesef LPG denilince insanların aklına TOFAŞ'taki LPG kokusu geliyor, böyle birşey kalmadı artık arkadaşlar, egzozdan dahi gaz ile alakalı bir koku gelmiyor, aracın içerisinde de en ufak gaz kokusu yok. Bu tür yorumları 1995'li yıllarda yapsalar normal derdim de, yıl olmuş 2011.

Kullanıcıların memnuniyeti ortada, sorunsuz montaja sahip tüm üyeler LPG'den gayet memnun. Birileri ısrarla LPG'ye çamur atsa da bu ülkede benzin fiyatları bu seviyede gezerken LPG kullanılmaya devam edilicektir. Tabi ki aracın orjinali daha iyidir, ancak şartlar LPG'yi gerektiriyor.

çok yüksek ihtimalle o kişidir ama kimsenin günahını almayalım, ben de ne evet nede hayır dedim çnkü daha lpg taktırmadım hala daha araştıroyrum :) buraya hayır diyenler neden hayır dediğini yazsa çok güzel olur..

wordsman

« Yanıtla #27 : Mayıs 31, 2011, 09:17:37 ÖS »
Her ne kadar, bazı ukala servislerde ya da iş merkezlerinde "LPG'li ARAÇLAR GİREMEZ" yazısı koyup ikinci sınıf vatandaş muamelesi görmek hoşuma gitmesede devir ekonomi devri, çok memnunum inşallah böyle devam eder.

poseidon999

« Yanıtla #28 : Mayıs 31, 2011, 10:21:09 ÖS »
Ben bütün lpg dönüşümünde kararsız olan arkadaşlara aynı şeyi söylüyorum.
Lpg taktırdıktan sonra benzinle yaptığınız her km için neden lpg taktırmadım diye kendinize küfür edeceksiniz.

hsncck26

« Yanıtla #29 : Mayıs 31, 2011, 10:50:04 ÖS »
Lpg taktırdıktan sonra benzinle yaptığınız her km için neden lpg taktırmadım diye kendinize küfür edeceksiniz.
inş :)

eurest

« Yanıtla #30 : Haziran 01, 2011, 12:13:57 ÖS »
Arabamın içi kokmuyo yanlış anlaşılma olmasın.. Araba çalışırken kaputu açtığımda gelen koku ve egzsotan gelen koku ; Şeklinde bahsettim.

Yoksa aracın içi tabiki kokmuyo.
İbre konusu ise 4000 den yukarı gaz basmıyorum arabayı zorlamak istemiyorum :)
ama dediğim gibi aynı yolda benzinde daha güzel kaçıyo.
LPG sistemi Atiker ve arabayı satın aldığım kişiye gösterge ışığının neden çalışmadığını sorduğumda bana

- "Bu sıralı sistem değil ondan göstermez, sıralılarda odacıklar olur bunda oda yok" dedi..

Yani yakıt seçim anahtarında ki 4 adet yeşil ışıklar yanmıyo dolayısıyla deponun doluluğunu göremiyorum.

Biraz acemiyim...

tracker.1983

« Yanıtla #31 : Haziran 01, 2011, 12:37:28 ÖS »

jee

« Yanıtla #32 : Haziran 01, 2011, 01:19:57 ÖS »

Sonuna kadar katılıyorum.

LPG sistemi Atiker ve arabayı satın aldığım kişiye gösterge ışığının neden çalışmadığını sorduğumda bana

- "Bu sıralı sistem değil ondan göstermez, sıralılarda odacıklar olur bunda oda yok" dedi..

İlginç

eurest

« Yanıtla #33 : Haziran 01, 2011, 01:23:10 ÖS »
İlginç olmayan bi açıklama yapar mısın jee. Konunun aslı nedir?
Yani arıza felan mı var, ne yapmalıyım?

jee

« Yanıtla #34 : Haziran 01, 2011, 01:45:22 ÖS »
Lpg göstergesinin yani o ışıkların sağlıklı çalışmamasının bildiğim tek sebebi lpg tankındaki şamandıranın doğru çalışmamasıdır. Diğer bir sebepte göstergede bir problem olabilir. Yani her iki şarttada kafaya takılacak birşey yok. Şu an kulladığım civictede aynı sorun var. ( kit atiker ) Depomun 1/3 ü dolu olmasına rağmen kırmızı ışık yanıyor. Ama gösterge harici bir sıkıntı yok. Ama yinede bir bilene göstermekte fayda var. Odacık nedir yani onu anlamadım :)

eurest

« Yanıtla #35 : Haziran 01, 2011, 02:04:28 ÖS »
Bende de Atiker var. Depo full iken bile gösterge ışıkları çalışmıyo. Yaptığım KM den hesap yapıyorum.

poseidon999

« Yanıtla #36 : Haziran 01, 2011, 02:34:05 ÖS »
İlginç olmayan bi açıklama yapar mısın jee. Konunun aslı nedir?
Yani arıza felan mı var, ne yapmalıyım?

Lpg göstergelerin veya şamandıran bozuk.
En yakın Atiker servisine başvurmanı tavsiye ederim.

23korg23

« Yanıtla #37 : Haziran 01, 2011, 03:42:00 ÖS »
Arabamın içi kokmuyo yanlış anlaşılma olmasın.. Araba çalışırken kaputu açtığımda gelen koku ve egzsotan gelen koku ; Şeklinde bahsettim.

Yoksa aracın içi tabiki kokmuyo.
İbre konusu ise 4000 den yukarı gaz basmıyorum arabayı zorlamak istemiyorum :)
ama dediğim gibi aynı yolda benzinde daha güzel kaçıyo.

Yani yakıt seçim anahtarında ki 4 adet yeşil ışıklar yanmıyo dolayısıyla deponun doluluğunu göremiyorum.

Biraz acemiyim...

arkadasım öncelikle şunu söyliyim.. belliki aracınız fakir karışımda çalışıyor dolayısı ile 4000 den yukarı çıkmamanız çok iyi çünki çıkarsan ve bu süre biraz uzarsa conta yakabilirsin. arıza ile ilgili en sağlıklı olanı sağlam bir anahtar bulup denemek çünki eğer şamandıradan ise sağlam anhatar sağlam göstercektir yok eger şamandıra normal ise sağlam anahtarı taktığında zaten gereken ışıklar yanacaktır.

eurest

« Yanıtla #38 : Haziran 01, 2011, 04:12:19 ÖS »
İlk etapta aklıma benimde anahtar geldi, dediğim gibi satın aldığım kişiye dedim bana dediği aynen bu.
Bu akşam iş çıkışı Atiker servise göstermeyi düşünüyorum.

İlginize Teşekkür Ederim