Gönderen Konu: Lpg de sabit hızda silkeleme  (Okunma sayısı 21701 defa)

ersel_035

Ynt: Lpg de sabit hızda silkeleme
« Yanıtla #25 : Kasım 28, 2014, 09:01:15 ÖS »
Çok yakın bir arkadaşım 0 km brc li otomatik aracında da var bu sorun..ha ben nerden biliyorum, bir önceki 2008 elegance aracımda da vardı ordan .. Çözememiştim sorunu demkki hala aynı

kul

« Yanıtla #26 : Kasım 28, 2014, 09:33:21 ÖS »
ne yapacağız o zaman ersel...yani bu devirde bu gibi sorunları cözemezsek hiç arabaya binmeyelim

bombom41

« Yanıtla #27 : Kasım 30, 2014, 11:09:17 ÖÖ »
benim bildiğim vtec den dolayı bu silkelemeler..hatta honda merkezi de aradım..vtec devreye girdiği anlarda yaptığını belirtti..bunun çözümü yok..benzinde de yapar ama hissetmek çok zordur..lpg de hissedersin ancak.bu şekilde kullanmanda kesinlikle bi sakınca olmadığını honda söyledi..

kul

« Yanıtla #28 : Kasım 30, 2014, 11:48:16 ÖÖ »
bombom kardeşim vtecle alakası yok...lpg de teklemeden ve silkelemeden dolayı aracı lpg de kullanamaz olduk...arıza ışığıda yanıp yanıp sönüyo...neyse biz meselemize gelelim...dün yine gittim aynı ustaya bu sefer bobinlerden dedi...bobinin birine siyah bant yqapıştırdı...kullan dedi...kullandım 1 saat sonra aynı sıkıntılar devam...yarın yine gidicem...yine bana hüsran yine bana hasret var :)

kul

« Yanıtla #29 : Aralık 06, 2014, 03:29:00 ÖS »
ARKADAŞLAR USTALARIN ORTAK NOKTASI BOBİNLER...BOBİNLERDEN BU SIKINTILAR DİYOLAR...BİR BOBİN ORJİNAL 260 TL...4 BOBİN VAR...AMA NOKTA OLARAK BOBİNDENDİR DİYEMİYOLAR...BOBİNLERİ DEĞİŞTİRECEKSİN YİNA ARIZA YAPARSA NE OLACAK O ZAMAN...

kul

« Yanıtla #30 : Aralık 09, 2014, 10:03:57 ÖÖ »
arkadaşlar size son durumdan bahsedeyim...aynı sıkıntıyla birlikte yine sanayiye gittim...1 hafta önce bobin olabilir diyen usta bu seferde lpg sistemini söküp tekrar takalım aracı sabahtan bırak dedi...bende şansımı bi kere daha zorlayayım diyerek methedilen japohcu bir ustaya gittim...gittiğimde araç tekliyodu ALLAHTAN...kaputu açtı bobinleri tek tek kontrol etti ve bir bobinin arızalı olduğunu söyledi...direk bu bobin değişirse sıkıntı kalmaz dedi...bende ustanın dediğine kanaat getirdim...şimdi orjinal bir bobin alıp taktıracağım...son durum böye...gelişmeleri yazmaya devam edeceğim

kul

« Yanıtla #31 : Aralık 12, 2014, 08:09:29 ÖÖ »
ARKADAŞLAR DÜN ALDIĞIM ORJİNAL ÇIKMA BOBİN ARIZALI BOBİNİN YERİNE TAKILDI.BAKALIM KULLANIP GÖRECEĞİZ SIKINTILARIN DEVAM EDİP ETMEYECEĞİNİ...GELİŞMELERDEN BİLGİ VERİLECEK...

teachers71

Ynt:
« Yanıtla #32 : Aralık 12, 2014, 04:49:09 ÖS »
Sonucu merakla bekliyoruz.

kul

« Yanıtla #33 : Aralık 16, 2014, 07:19:36 ÖS »
evet arkadaşlar sorun çözülünce arazi olanlardan değilim...şu ana kadar 11 aralıkta 1 tane arızalı bobinin yerine orjinal çıkma bobin takıldı...şu ana kadar tekleme ve silkeleme sorunu yapmadı...biraz daha km yapayım yine size gelişmelerden bilgi vereceğim...

bombom41

« Yanıtla #34 : Aralık 16, 2014, 10:06:05 ÖS »
ben sıfır 2014 civic eco aldım 4-5 ay once, iş arkadaşım da aldı 2 ay önce...ikimizde de silkeleme yapıyor arada..o zaman bu araçların bobinleri bozuk yani :)) honda genel merkezi aradım..yetkili teknik eleman vtec den dolayı diyor...burda kimi aks diyo kimi bobin diyo :)

kul

« Yanıtla #35 : Aralık 16, 2014, 10:35:06 ÖS »
valla kardeşim benim araç 2004 vteorum ben...6-7 aydır bu sıkıntıyı çekiyorum ben...gitmediğim usta kalmadı...denemediğimiz yol kalmadı...birtek  bobin kalmıştı denemediğimiz...ustaların ortak kanaati ve internetten aynı sorunu yaşayanların kanaatleri bobin arızasından dolayı bu sıkıntının olduğuydu...sonunda bende orjinal çıkmacıdan bobin aldım ve taktım...şimdilik iyi gidiyo...daha yeni takıldı 1 hafta oldu...biraz daha kullanıp görmek lazım...işin özeti budur...sizin meseleye gelince bence 2014 model araçta bobin arıza yapmaz...servise götürün gereğini yapsınlar...

mali

« Yanıtla #36 : Aralık 18, 2014, 10:33:40 ÖÖ »
servise bakıma gittim daha 1 hafta önce
onlarada sordum
56-57 km sabit hızla giderken yapıyor vites düşüp çıkıyor gibi oluyor dedim
banada vtec ten dolayı dedi
lpg ye ince bir ayar yapınca düzelir dedi.
ben bana denilenin yalancısıyım :)
bombom 41 e aynı şeyi demişler ;)

ben sıfır 2014 civic eco aldım 4-5 ay once, iş arkadaşım da aldı 2 ay önce...ikimizde de silkeleme yapıyor arada..o zaman bu araçların bobinleri bozuk yani :)) honda genel merkezi aradım..yetkili teknik eleman vtec den dolayı diyor...burda kimi aks diyo kimi bobin diyo :)

kul

« Yanıtla #37 : Aralık 18, 2014, 04:42:45 ÖS »
geçmiş olsun mali...umarım sıkıntın düzelir...

bombom41

« Yanıtla #38 : Aralık 24, 2014, 06:38:31 ÖS »
arkadaşlar bu son kasalardaki olay vtec den dolayıdır. ne bobin, ne aks,ne lpg nede başka bişeyde sorun yok.aksi bi durum olsa 3-5 bilemedin 10 kişide olurdu bu olay..herkezde var.yok diyenler de lpg ayarı ile geçici olarak düzeldi sanıp da yanılan kişilerdir.

araca motora bi zararı yok oyle olsa lpg takıp da 6 yıl garanti vermezlerdi..

Arada bi silkelenmek güzeldir.Bu aslında bi güvenlik önlemidir...araç arada silkeleyip sürücüyü kendine getirip hoop uyuma yola bakk der..ben rahatsız olmuyorum şahsen :) o kadar da abartılcak bi durum değil çok nadir yapıyor..yada benim araç oyle..

alperd

• alperd
« Yanıtla #39 : Aralık 25, 2014, 09:00:25 ÖÖ »
Benim aracımda ise BRC montajı yapıldıktan sonra (araç daha 41 binde yetkili servis bakımlı idi) 80-90 km civarı düz yolda giderken yoldaki hafif eğimler çıkışlar olur ya oralarda Tekleme yapıyordu sürekli. Hafif gaz verirken/keserken.

Bir ay uğraştım zor düzelttirdim.
Önceleri sadece klasik ayar yaptılar düzelmedi bana da arabadandır Vtec'tir bobindir vs dediler arabayı bildiğim için itimat etmedim, İstanbul Merkez'e şikayet ettim montaj yapan yeri ve beni başka servise yönlendirdiler.
Bu yeni serviste tesisatı komple elden geçirdiler, resmen söküp tekrar montaj yaptılar ve görüldü ki ilk yapılan montaj çok çok kötüydü neresinden tutsan elinde kalıyordu. Özellikle enjektör modeli ve enjektör hortumlarının boyu montajı çok etkiliyor bir de ince ayar vb. çok uğraştım çok.

Sebep farklı farklı olabilir, bobindi ateşleme sistemiydi arabaya girişmeden önce Benzinde deneyin sorun yoksa LPG'dendir. Yani Benzinde yapmayan arıza LPG'de olduğu halde normal diyenlere pek inanmayın bence...
« Son Düzenleme: Aralık 25, 2014, 09:01:24 ÖÖ Gönderen: alperd »

bzaferb

« Yanıtla #40 : Aralık 25, 2014, 04:05:58 ÖS »
6 yil garantisi yalan bikere.bunu gececeksiniz. 2010 model aracima 3 ayonce hondacem yetkili bayiinde , disariya gore 500 lira fazla verip 2250 liraya brc lpg uygulattim. Lpg uygulanirken garantisi devam edecek dediler, fazla para verip taktirdik.bugun motor kulagi sorunu var ve honda cem , honda merkez herkes garanti yok diyor. Yani bizide sizide garanti yalaniyla uyutuyolar...

bombom41

« Yanıtla #41 : Aralık 25, 2014, 05:36:45 ÖS »
6 yil garantisi yalan bikere.bunu gececeksiniz. 2010 model aracima 3 ayonce hondacem yetkili bayiinde , disariya gore 500 lira fazla verip 2250 liraya brc lpg uygulattim. Lpg uygulanirken garantisi devam edecek dediler, fazla para verip taktirdik.bugun motor kulagi sorunu var ve honda cem , honda merkez herkes garanti yok diyor. Yani bizide sizide garanti yalaniyla uyutuyolar...

hocam senin araç 2010 model..senin araca honda garanti veremez..ben lpg uyumlu civic eco dan bahsediyorum..bunlarda 6 yıl garanti var...hatta garanti kataloğu bile var.
« Son Düzenleme: Aralık 25, 2014, 05:38:10 ÖS Gönderen: bombom41 »

EmirN

« Yanıtla #42 : Aralık 25, 2014, 08:11:40 ÖS »
sayın bzaferb motor kulağınızdaki sorun bir dizi küçük çukurdan geçerken metal sesi ve tıkırtı şeklindemi acaba ? Ve garanti konusunda size katılıyorum.

kul

« Yanıtla #43 : Aralık 28, 2014, 07:18:29 ÖS »
YİNE BANA HÜSRAN YİNE BANA HASRET VAR...ARKADAŞLAR YUKARDADA TAKİP EDERSENİZ BOBİN DEĞİŞMİŞTİ BİR TANE...AMA AN İTİBARİYLE SİLKELEME VE TEKLEME DEVAM EDİYO...BIKTIM ARTIK...

bombom41

« Yanıtla #44 : Ocak 02, 2015, 07:13:44 ÖS »
YİNE BANA HÜSRAN YİNE BANA HASRET VAR...ARKADAŞLAR YUKARDADA TAKİP EDERSENİZ BOBİN DEĞİŞMİŞTİ BİR TANE...AMA AN İTİBARİYLE SİLKELEME VE TEKLEME DEVAM EDİYO...BIKTIM ARTIK...

kardeş olay vtec ile alakalı boşuna uğraşıp paranı ustalara kaptırma..yine de sen bilirsin.

Cherkess

« Yanıtla #45 : Ocak 02, 2015, 07:27:14 ÖS »
Buji ve buji kablolarına artı boğaz kelebeğine ve gaz basıncına baktırın. LPG hassastır bu gibi hataları benzin tölare eder ama LPG affetmez.

Kasko yok muska var 😁

tunci

« Yanıtla #46 : Ocak 03, 2015, 11:23:54 ÖS »
Ateşleme sistemi arızası gibi görünüyor. Buji ve kabloları, maf sensörü, egr valfi bunlar da kontrol edilebilir sırayla.

greywolf

« Yanıtla #47 : Ocak 04, 2015, 01:13:49 ÖS »

Üstadım garanti olayını aynen bende yaşadım.

Honda CEM de garantin bozulmayacak dediler bende senin gibi aynı sistemi BRC yerine madem garanti devam edecek deyip 500 TL fazla verip CEM de yaptırdım.

Geçen bakım için gittiğimde garantinin devam edip etmediğini bi sorayım dedim, LPG taktırdığınız için bitti dediler. İlgililerle görüştüm yok bitti dediler. Anlayacağın satana kadar herşey.

***Konuyu da dağıtmış olmayalım sabit 80-100 gibi hızlarda ufak bi silkeleme bendede oluyor. Bu sayfayı okuyana kadar sorun etmemiştim. İnşallah bi çözümü varsa bizde hallettirelim...
« Son Düzenleme: Ocak 04, 2015, 01:15:28 ÖS Gönderen: greywolf »

truva29

« Yanıtla #48 : Şubat 08, 2015, 06:56:54 ÖS »
Yüz km. vb. hızlarda benim aracımda silkeliyor 2008 elegance ov takmıyorum doğrusu birçok kişide aynı problem var.

hondax1980

« Yanıtla #49 : Şubat 11, 2015, 10:30:18 ÖS »
ARKADAŞLAR SİLKELEME TEKLEME VE ARIZA IŞIĞININ YANIP YANIP SÖNMESİ TABİ LPG DE TÜM BUNLAR...AYNI SORUNDAN MUZDARİBİM...1 YILDIR ÇÖZEMEDİM.ARAÇ 2004 VTEC...BU ŞİKAYETLERİ SADECE LPG DE YAPIYO...İZMİRİN BELKİDE SAYILI USTALARINDAN BİRİNE GİTTİM...LPG USTASI...ARAÇTA TEKLEME ARIZALARI VAR DEDİ...ENJEKTÖRDEN YAPIYO DİYİP DEĞİŞTİRDİ...1 AY GEÇMEDEN AYNI SORUNLAR DEVAM ETMEYE BAŞLADI...GEÇEN TEKRAR GİTTİM...YİNE TEKLEME ARIZASI VERMİŞ DEDİLER...BU SEFER TAM ANLAMAMIZ İÇİN ARACI 2 GÜN BIRAK DEDİLER...ANLAMADIM GİTTİ...BIRAKMADIM ARACI...SADECE LPG DE YAPIYO BUNU...BENZİNDE HİÇ BİR SIKINTI YOK...BIKTIM ARTIK YOKMU Bİ ÇÖZÜMÜ?