Gönderen Konu: LPG de yakıt tüketimi  (Okunma sayısı 619973 defa)

mrcrt

Ynt: LPG de yakıt tüketimi
« Yanıtla #200 : Mart 02, 2010, 09:40:23 ÖS »
cıvıcem,

şimdilik bir sıkıntı yok. ama ikinci kalibrasyondan sonra zaten bende hissettim arabadaki farkı. ilk montajdan sonra arabada bir tuhaflık hissediyordum. silkeleme sorunu vardı. şimdi hissetmiyorum. arıza lambası falan da yanmadı henüz. kalibrasyonu yapanlar bayağı uğraştılar özenli davrandılar bende yanmayacak birdaha diye düşünüyorum ama hayırlısı. montajdan sonraki kalibrasyondan kaynaklandı diye düşünüyorum. ikinci kalibrasyondan sonra bir daha yaşamam herhalde.

cıvıcem

« Yanıtla #201 : Mart 02, 2010, 09:48:34 ÖS »
inşallah yaşamazsın tekrar...bende 2010 premıuma brc taktırmayı düşünğyorum o yüzden sordum...  istanbul trafiğine benzin dayanmıyor,lpg taktırıp pişmanda olmak istemiyorum olası sorunlarla

bteks

« Yanıtla #202 : Mart 02, 2010, 10:01:11 ÖS »
bu kalibrasyon kac binde bir yapiliyor?

escapade

« Yanıtla #203 : Mart 02, 2010, 10:05:10 ÖS »
inşallah yaşamazsın tekrar...bende 2010 premıuma brc taktırmayı düşünğyorum o yüzden sordum...  istanbul trafiğine benzin dayanmıyor,lpg taktırıp pişmanda olmak istemiyorum olası sorunlarla

brc taktırmayı düşünüyorsanız onların distiribütörünün çıkardığı sanırım patenti onlara ait gaz piposu uygulaması var aracınıza uygunluğu varmı arayın sorun.manifoldu delmeden yapılıyor.

escapade

« Yanıtla #204 : Mart 02, 2010, 10:07:02 ÖS »
bu kalibrasyon kac binde bir yapiliyor?
her 10 binde filtreler değiştirilmesi gerek.Değiştirdiğinizde kalibrasyon yaptırın.Ayrıca LPG li araçların her 20 binde sübab ayarı yaptırmasında fayda var.ben yaptırdım emmeler sıkmıştı.

cıvıcem

« Yanıtla #205 : Mart 02, 2010, 10:16:07 ÖS »

brc taktırmayı düşünüyorsanız onların distiribütörünün çıkardığı sanırım patenti onlara ait gaz piposu uygulaması var aracınıza uygunluğu varmı arayın sorun.manifoldu delmeden yapılıyor.

evet biliyorum pipolu montaj cıvıclere çok iyi uyum sağlyormuş,manifold delinmeden uygulanan sistem çok başarılı diyorlar... tek çekincem arıza ışığı yanması,stop etme silkeleme gibi probler yaşarsam yepyeni araçta ne yaparım? 10binkm bakımını bekliyorum ondan sonra lpg artık kaçınılmaz oldu

escapade

« Yanıtla #206 : Mart 02, 2010, 10:22:27 ÖS »

arıza ışığı büyük sıkıntı tabii ama yanmayanlar var.benimki yanmıyor mesela.Brc den memnunmusun dersen çokda değilim.Gerçi bir çok marka italyan ve aynı kategori olduğunu düşünüyorum. LPG de Bence  önemli olan montaj işçiliği.kaliteli marka lpg taktırırsın montajı beş para etmez o zaman asıl sıkıntı.
ama paran varsa prins taktır derim.

« Son Düzenleme: Mart 02, 2010, 10:24:00 ÖS Gönderen: escapade »

cıvıcem

« Yanıtla #207 : Mart 02, 2010, 10:33:22 ÖS »
prins düşünmüyor değilim fakat servis ağı olmaması ve olası sorunlarda muhatap bulamama durumu olabilir diye düşünüyorum... telefleks içinde çok kaliteli diyorlar,valla insanın kafası çok karışıyor,taktırıp taktırmamay karar vermek ayrı dert hangi marka tercih edeceğin ayrı dert...:))

serindurus

« Yanıtla #208 : Mart 03, 2010, 06:37:42 ÖS »
bende atıker takılı cok memnunum diğer aracımda BRC takılı ondanda memnunum..
 ılk calışmada benzınde calışıp tupe gecıyor ıkısıde buraya kadar hersey normal..
brc bıraz daha gec gecıyor tupe ... atıker daha cabuk gecıyor... buda benzın ıbremı etkılıyor...
bence atıker daha cabuk tupe gectıgı ıçın daha ıyı... atıkerde benzın ıbrem kımıldamıyor .. brc de ılk calışmada benzını uzun kullandıgı ıcın ıbrem malesef kımıldıyor :(

integtant_83

« Yanıtla #209 : Mart 03, 2010, 08:24:23 ÖS »
belki de benzin ibresinin kımıldaması cep için değil ama motorun sağlığı için daha iyidir

mrcrt

« Yanıtla #210 : Mart 03, 2010, 08:47:44 ÖS »
ben de brc taktırdım pipo yöntemi kullanıldı civic premium'a. ilk montajdan sonra silkeleme sorunu yaşadım açıkcası ve daha sonra arıza ışığı yandı. kodu zengin karışımmış, bununda sebebi kalibrasyonla alakalıymış. daha sonra uzun detaylı bir kalibrasyon yapıldı. ince ayar çekildi anlayacağınız. o gün den sonra araç lpglimi değilmi anlaşılmıyor. hiçbir sıknıtı yaşamadım. bence de markadan çok montaj önemli. şimdilik bende bir sıkıntı yok, yaşayacağımı da zannetmiyorum. dediğim gibi bir fark hissedemiyorum. brc nin diğer daha kaliteli denilen sistemlere göre avantajı, hem daha ucuz hem de servis sıkıntısı yok. servis bence önemli bir husus.

escapade

« Yanıtla #211 : Mart 03, 2010, 08:53:16 ÖS »
ben de brc taktırdım pipo yöntemi kullanıldı civic premium'a. ilk montajdan sonra silkeleme sorunu yaşadım açıkcası ve daha sonra arıza ışığı yandı. kodu zengin karışımmış, bununda sebebi kalibrasyonla alakalıymış. daha sonra uzun detaylı bir kalibrasyon yapıldı. ince ayar çekildi anlayacağınız. o gün den sonra araç lpglimi değilmi anlaşılmıyor. hiçbir sıknıtı yaşamadım. bence de markadan çok montaj önemli. şimdilik bende bir sıkıntı yok, yaşayacağımı da zannetmiyorum. dediğim gibi bir fark hissedemiyorum. brc nin diğer daha kaliteli denilen sistemlere göre avantajı, hem daha ucuz hem de servis sıkıntısı yok. servis bence önemli bir husus.

ayarı nerde yaptırdınız reklama girerse pm atarmısınız.

outcry666

« Yanıtla #212 : Mart 04, 2010, 12:02:39 ÖÖ »

ayarı nerde yaptırdınız reklama girerse pm atarmısınız.

ince ayar gerçekten çok önemli.iş ustada bitiyor markada değil

freerhyme

« Yanıtla #213 : Mart 04, 2010, 07:50:58 ÖS »
1.6 ies aracımla dün (tartarini sıralı lpg) 364 km yaptım ve bunun 10-15 kmsi şehir içi geri kalanı şehirler arası birde 10 dk kadar rolantide olduğu yerde calıştı yani beklemede kadım ( hava soğuk kalorfier ısıtsın bizi diye stop etmedim) toplam da 364 km yol yaptım ve gidip depoyu fulledim zaten kırmızı ışık coktan yanmıştı 53000 liralik lpg aldı depo aldığım yerde lpgnin fiyatı 2.020 lira idi hesapladığımda km de 145 lira yakmıştı benzincide ki adam dizel 406 da 220 yakıyorum dedi.. ama şunu ekleyeyim aracı cok sakin kullandım 90 km yi gecmemeye calıştım bi kac yerde kısa süreli olarak motoru zorladığım ve 140 falan yaptığım oldu ama genelde düşük hızda bu rakamı yakaldım ve artık sakin kullanmayı düşünüyorum çünki 1 hafta önce 182 lira yakan arac şimdi 145 lira yaktı yol aynı şoför aynı yük aynı ama kullanım farklı

orda bir yanlış yapıyosunuz arkadaşım. çünkü lpg deposu benzin deposu gibi her seferinde aynı miktar yakıtla full olmaz. ben her seferinde lpg tankını boşaltıp öyle yakıt alıyorum ve kimi zaman 45 liraya dolan depo kimi zaman 60 liraya doluyo. buna etken, lpg satan istasyonun pompasının basıncı. bazı pompalar aynı depoya 25 litre bazıları 30 litre gaz basabiliyo sizin anlıyacağınız. bence siz depoyu tamamen doldurun ve yakıtınız bittiğinde aracın kaç kilometre gittiğine bakın bu daha sağlıklı bir ölçüm olacaktır. güvenli ve keyifli sürüşler dilerim.

23korg23

« Yanıtla #214 : Mart 04, 2010, 07:56:49 ÖS »
o zaman şöyle söyliyim 53 liraya 26.23 litre aldım.. 100 km de 7.28 litre ve 1 km de ise 0.0728 litre tükettim..

freerhyme

« Yanıtla #215 : Mart 04, 2010, 08:13:03 ÖS »
o zaman şöyle söyliyim 53 liraya 26.23 litre aldım.. 100 km de 7.28 litre ve 1 km de ise 0.0728 litre tükettim..
ANLADIM KM BAŞINA DÜŞEN MİKTARI AMA SÖYLEMEK İSTEDİĞİM FARKLI BİŞEY. SİZ O İSTASYONA DEĞİL DE BAŞKA BİR İSTASYONA GİTSEYDİNİZ VE ORDAKİ LPG POMPASI DEPOYA 26.23 DEĞİL DE 30 LİTRE LPG BAŞMIŞ OLSAYDI BU KEZ ARACINIZ YAKLAŞIK 165 KR YAKMIŞ OLACAKTI. YANİ BU SİZİ YANILMASIN DİYE BENCE KM ÖLÇTÜKTEN SONRA YAKIT ALMAK YERİNE, YAKITINIZ BİTTİKTEN SONRA KAÇ KİLOMETRE GİTTİĞİNİZİ HESAPLASANIZ DAHA SAĞLIKLI OLUR. TAVSİYEDİR

23korg23

« Yanıtla #216 : Mart 04, 2010, 09:08:10 ÖS »
zaten depoda 4 litre varsa nasıl 30 alsın ki.. o zaman pompadan değil şamandıradan yapar... haa pompacı pompa kestikten sonra el ile bsamaya devam ederse o zaman fazla alır..

freerhyme

« Yanıtla #217 : Mart 04, 2010, 09:30:02 ÖS »
zaten depoda 4 litre varsa nasıl 30 alsın ki.. o zaman pompadan değil şamandıradan yapar... haa pompacı pompa kestikten sonra el ile bsamaya devam ederse o zaman fazla alır..
ışıktan ziyade sesle uyarı verip benzine geçiyo araba. bu lpg nin tamamen bittiği anlamına geliyo. sebep şamandra da olabilir ama şunu söylemeliyim burda milangaz satan biyer var orası 30 lite, bp de yaklaşık 30 litre; po, shell gibi yerler 25 litre civarı lpg basıyo depoya bu pompayla alakalı. ayrıca ben lpg nin tamamen bittiğinden eminim çünkü ışığa göre değil sesli uyarıya göre lpg istasyonuna gidiyorum bu durumda da tankta 4 litre gibi bir gaz kalmış olamaz çünkü araç benzine geçiyo otomatik olarak yani lpg tamamen bitiyo. ayrıca söylediğim miktarlar pompanın kendi bastığı miktarlar. pompacının el ile basmasına pek müsaade etmem. bazen olsa bile en fazla yarım litre

06y2659

« Yanıtla #218 : Mart 04, 2010, 09:36:49 ÖS »
arkadaşlar 200 250 den bahsediyorsunuz şaşırdım 1.4is var bende sıralı sistem seri kullandıgım zaman 1.90 falan oluyor çok çok normal bindigimde 1,5 üzerine çıkmıyor benim araçta mı sorun var cimri biraz ama iyi böle

fzthgosm

« Yanıtla #219 : Mart 04, 2010, 11:42:38 ÖS »
1.6 ies aracımla dün (tartarini sıralı lpg) 364 km yaptım ve bunun 10-15 kmsi şehir içi geri kalanı şehirler arası birde 10 dk kadar rolantide olduğu yerde calıştı yani beklemede kadım ( hava soğuk kalorfier ısıtsın bizi diye stop etmedim) toplam da 364 km yol yaptım ve gidip depoyu fulledim zaten kırmızı ışık coktan yanmıştı 53000 liralik lpg aldı depo aldığım yerde lpgnin fiyatı 2.020 lira idi hesapladığımda km de 145 lira yakmıştı benzincide ki adam dizel 406 da 220 yakıyorum dedi.. ama şunu ekleyeyim aracı cok sakin kullandım 90 km yi gecmemeye calıştım bi kac yerde kısa süreli olarak motoru zorladığım ve 140 falan yaptığım oldu ama genelde düşük hızda bu rakamı yakaldım ve artık sakin kullanmayı düşünüyorum çünki 1 hafta önce 182 lira yakan arac şimdi 145 lira yaktı yol aynı şoför aynı yük aynı ama kullanım farklı

orda bir yanlış yapıyosunuz arkadaşım. çünkü lpg deposu benzin deposu gibi her seferinde aynı miktar yakıtla full olmaz. ben her seferinde lpg tankını boşaltıp öyle yakıt alıyorum ve kimi zaman 45 liraya dolan depo kimi zaman 60 liraya doluyo. buna etken, lpg satan istasyonun pompasının basıncı. bazı pompalar aynı depoya 25 litre bazıları 30 litre gaz basabiliyo sizin anlıyacağınız. bence siz depoyu tamamen doldurun ve yakıtınız bittiğinde aracın kaç kilometre gittiğine bakın bu daha sağlıklı bir ölçüm olacaktır. güvenli ve keyifli sürüşler dilerim.

pompanın basıncı ile alakalı demiş arkadaşım ama bence şamandıra ile alakalı bir durum.benim arabaya 10 ay olmakl üzere taktırdım 20 bin km yol yaptım ve en az 30 hatta 40 farklı istasyondan lpg aldım genelinde depo tam bittikten sonra girerim.aldıgım iler osmaniyeden tutun istanbul,kastamonu,çankırı,ankara,aksaray,izmir,balıkesir... ve bir çok il gezdim.her girdigimde standart 27,5 litre-28 litre arası alıyor daha dogrusu 27,3-27,8 arası alıyor.yani şamandıram iyi galiba.

bteks

« Yanıtla #220 : Mart 05, 2010, 07:23:21 ÖS »
arkadaslar bir sey sorucam ben de de BRC var bitince ses cikarmaya basliyo ama ses baya bi otuyo benzine gecmesini bekliyorum ama sese dayanamiyorum artik ben dugmeye basiyorum benzine manuel geciriyorum

acaba bi sorun mu var yoksa ses kesilene kadar beklemelimiyim , gerci beklemek cok zor ses ayni emniyet kemer sesi gibi hic susmayacak gibi otuyo??????

escapade

« Yanıtla #221 : Mart 05, 2010, 08:12:51 ÖS »
gaz alıncaya kadar ses devam eder.manuel olrak kapatmanız,gaz alıncada manuel olrak açmanız gerek.

freerhyme

« Yanıtla #222 : Mart 06, 2010, 01:33:10 ÖS »
ses duyulunca benzine geçmiş demektir. bundan sonra manuel olarak gazı kapatmak zaten en mantıklısı

yasansu

« Yanıtla #223 : Mart 06, 2010, 04:44:09 ÖS »
o ses benzine geçtiğini size haber vermek için yapılmış.Sİzin kulağınız az duyar yada müzik sesinden duyulmaz diye kapatılasıya kadar öter.Gazı depoya doldurunca tekrar basarsanız lpg geçersiniz.Aksi taktirde benzinle yola devam.Bir kere unutmuşum 20-30 km sonra haberim oldu.

23korg23

« Yanıtla #224 : Mart 06, 2010, 07:53:39 ÖS »
eğer sesi duymuşsanız hemen hemen bitmiş demektir lpg.. ( ben sesten sonra yani benzine gectikten sonra manuel olarak tekrar lpgye geciyorum 2-3 km daha gidiyorum tabi gaza hafif dokunarak kökleyince tekrar benzine geciyo cunki )... ben önceki mesajımda depomda 4 litre gaz olduğunu anlatmak istedim çünki ben bitmesini beklememiştim lpgnin.. kırmızı yanalı 60 km falan olmuştu gittim fulledim.