Gönderen Konu: LPG de yakıt tüketimi  (Okunma sayısı 620006 defa)

byhakaco

• Ziyaretçi
Ynt: LPG de yakıt tüketimi
« Yanıtla #400 : Temmuz 20, 2010, 03:53:42 ÖÖ »
istanbul şehir içi

15 lt lpg ile 150 km. baskı balata değişti yakıt sarfiyatı kendine geldi, gerçi yazılanlara göre yine fazla yakıyor 100km/8lt yi geçmemesi lazım ama 10lt nin altına düşmedi hiç, 4 yıldır kullanıyorum.

fzthgosm

« Yanıtla #401 : Temmuz 20, 2010, 04:50:32 ÖÖ »
son ölçüm 28 litre lpg ile hemen hemen büyük çogunluğu ş.içi ve klimalı alınan toplam yol 270 km.

capon

« Yanıtla #402 : Temmuz 20, 2010, 12:54:44 ÖS »
İstanbul-Erzincan
Gidiş: amasya tokat sivas üzeri(Boluda samsun sapağına kadar yüksek devir 140-150 Kmh,sonrası ortalama 100 kmh sollamalarda 130-140 kmh.
Dönüş: sivas yozgat ankara ( Ankaradan Otobana girene kadar 140-150 kmh zaman zaman 180-190 ve 160-170 kmh geneli 140 kmh.Otobana girdikten sonra 170 kmh altına düşmedim.Klimayı zaman zaman açtım çok fazla kullanmadım.Araçta 5 yetişkin bir çocuk vardı.Klima performansı etkiledği için moralimi bozdu çok kullanmadım.
Toplam km:2100
Toplam Lpg (TL): 336 TL
Tüketim: KM başına 16 Kr

lionmen06

« Yanıtla #403 : Temmuz 22, 2010, 09:25:26 ÖÖ »
şimdi tam ölçümü yaptım depodaki gaz bitti 485 km yaptım 150 si şehirler arası 72 tl ye depom doldu
99 model 14 is var bende yakıtından sonra iyiki 14 almışım dedim benzinli almıştım 1 ay öncede tüp taktırdım atiker marka ankara sistem otogazda simit tüp 58 tl ye otoaygazda doldurdum ama içinde ne kadar vardı bilmiyorum 420 km oldu 150 si şehirler arası ne kadar yakmıştır ortalama ?

fzthgosm

« Yanıtla #404 : Temmuz 22, 2010, 06:04:46 ÖS »
istanbul şehir içi

15 lt lpg ile 150 km. baskı balata değişti yakıt sarfiyatı kendine geldi, gerçi yazılanlara göre yine fazla yakıyor 100km/8lt yi geçmemesi lazım ama 10lt nin altına düşmedi hiç, 4 yıldır kullanıyorum.

dostum istanbul ş.içinde lpg ile 8 litre yaktırmak imkansız sen hiç kafanı yorma bence.8 litre yaktı diyenler seyrek e5 trafigini veya tem de geçirdikleri seri kullanımıda ş.içi diye sayıyorlardır.ümraniyeden çamlıca üzerinden üsküdara bir geçsinler 8 litre yaksınlar bakalaım

oyunageldim

« Yanıtla #405 : Ekim 11, 2010, 09:04:00 ÖS »
arkadaşlar merhaba. 2005 model civic vtec ls 1.6 arabama zavoli sıralı sistem taktırdım. 1000 km yol yapın sonra tekrar ayar yaparız dediler. ben çok yaktığını düşünerek 800 km de arabayı götürdüm. km de 0.275 krş yakıyordu.

yeni ayar yapıldı. depoyu fulledim 36.5 lt gaz aldı. (opet gaz izmirde 1.99) 72,60 TL doldu. İzmir'de şehiriçinde 315 km yol yaptım (şehiriçi deyince yanlış anlasılmasın. işe giderken 4-5 tane ışık var her birisinde 1-2 dakikadan fazla beklemem sabah ve akşam erken saatlerde işe gidip geldiğim için trafiğe hiç takılmam)

arkadaşlar, km de 0,230 krş yakmış görünüyorum. otomatik araba için bu değerler normal mi? yoksa tekrar bir zavoli servisine uğramalı mıyım?

Gs_KuRTuLuS

« Yanıtla #406 : Ekim 11, 2010, 09:19:41 ÖS »
arkadaşlar merhaba. 2005 model civic vtec ls 1.6 arabama zavoli sıralı sistem taktırdım. 1000 km yol yapın sonra tekrar ayar yaparız dediler. ben çok yaktığını düşünerek 800 km de arabayı götürdüm. km de 0.275 krş yakıyordu.

yeni ayar yapıldı. depoyu fulledim 36.5 lt gaz aldı. (opet gaz izmirde 1.99) 72,60 TL doldu. İzmir'de şehiriçinde 315 km yol yaptım (şehiriçi deyince yanlış anlasılmasın. işe giderken 4-5 tane ışık var her birisinde 1-2 dakikadan fazla beklemem sabah ve akşam erken saatlerde işe gidip geldiğim için trafiğe hiç takılmam)

arkadaşlar, km de 0,230 krş yakmış görünüyorum. otomatik araba için bu değerler normal mi? yoksa tekrar bir zavoli servisine uğramalı mıyım?

Dostum litresi 2 liradan 230 kuruş yakman çokda sorun teşkil eden bir durum değil bence. Benimkisi düz vites ve 200 kuruş yakıyorum. Lpd daha yeni birkaç depo sonra düşer diye düşünüyorum senin için, birde tek bir yere takılı kalma lpg de. Yani bir kaç istasyonu / markayı  dene. Benim vardığım kanı bu işde marka değil bayinin kelek yaptığı olabiliyor.
Ben burda  2 istasyon arası bir depoda 30 km oynadığı gördüm. O sebeble sadece opetde takılı kalma derim.
« Son Düzenleme: Ekim 11, 2010, 09:20:34 ÖS Gönderen: Gs_KuRTuLuS »

tmrak

« Yanıtla #407 : Ekim 15, 2010, 08:10:40 ÖS »
2006 civic 1.6 es otm. brc takili uzerinde ve cok yakiyor her hafta brc servise gidiyorum her seferinde aracin gazi kisik cikiyor ve 50-60 km sonra motor isigi yaniyor  makinada fakir yakit diye mesaj veriyor  en son gittigim de ise baska bir usta benzinle cok yakiyorsa lpg de cok yakar dedi bujileri degistir dedi, bende buji,yag,filtreler ve honda serviste bilgisayara baglattim ariza vermedi. En son gaz bombostu ve 25 liralik gaz aldim yapabildigim km 63 idi olcu degil ama full depo ilede 283 yapmistim. vereceginiz cevaplar yonlendirmek acisindan faydali olacaktir.tesekkurler

poseidon999

« Yanıtla #408 : Ekim 15, 2010, 11:30:17 ÖS »
2006 civic 1.6 es otm. brc takili uzerinde ve cok yakiyor her hafta brc servise gidiyorum her seferinde aracin gazi kisik cikiyor ve 50-60 km sonra motor isigi yaniyor  makinada fakir yakit diye mesaj veriyor  en son gittigim de ise baska bir usta benzinle cok yakiyorsa lpg de cok yakar dedi bujileri degistir dedi, bende buji,yag,filtreler ve honda serviste bilgisayara baglattim ariza vermedi. En son gaz bombostu ve 25 liralik gaz aldim yapabildigim km 63 idi olcu degil ama full depo ilede 283 yapmistim. vereceginiz cevaplar yonlendirmek acisindan faydali olacaktir.tesekkurler

Arkadaşım bir çok sebebi olabilir ama sen subap ayarına da bir baktır.
ama full depo 450 km gidebilen bir lpgli aracın 280 km gitmesi ciddi bir problem.
« Son Düzenleme: Ekim 15, 2010, 11:32:27 ÖS Gönderen: poseidon999 »

gokhan_syn

« Yanıtla #409 : Ekim 16, 2010, 01:25:30 ÖÖ »
99 1.4 is sedan var atıker lpg sehir içi 200 280 arası sehir dışı 160  kr yakıyor bu sehir içi 160 190kr yakanlar nasıl yakıyorsunuz arkadaşlar  :)

gokhan_syn

« Yanıtla #410 : Ekim 16, 2010, 01:32:31 ÖÖ »
 as vtec :) bu 200 krusun altında yakanların gazı felan mı kısıktır ne dersiniz

tmrak

« Yanıtla #411 : Ekim 16, 2010, 01:13:41 ÖS »

ama full depo 450 km gidebilen bir lpgli aracın 280 km gitmesi ciddi bir problem.

servıse gıttım hıc bır problem goremedıler bılgısayara bagladılar ordada bır arıza kodu vermedı acaba brc sıstemınde yada beynınde bır problem olabılırmı acaba yagını degıstırdım bujılerı degıstırdım subaplarda da bır problem yoktu ne yapcam bılmıyorum ya sımdı denıyorum gaz deposu bıtıktı 35 tl gaz aldım o oldu son ısık yanıp sonmeye basladı.

ekol25

« Yanıtla #412 : Ekim 16, 2010, 07:16:09 ÖS »
kardeş bendede 2005 ls otm var ş.içi 280 km gidiyorum ş.dışı 300 küsür depomda 33-34 lt alıyor

poseidon999

« Yanıtla #413 : Ekim 16, 2010, 11:04:24 ÖS »
kardeş bendede 2005 ls otm var ş.içi 280 km gidiyorum ş.dışı 300 küsür depomda 33-34 lt alıyor

Bu bu durumda şehir içinde 24 kuruş yakıyorsun demektir.
bana biraz yüksek gibi geldi deponuz 67-70 tl ye dolsa 280 km de gitse km de 23-24 kuruş demek ve bu değer
1.6 motorlu bir lpgli araç için biraz yüksek.

bende manuel 99 ies var 1,6. ve şehir içinde çok da sakin kullanmamakla birlikte
maximum 21 kuruş yakıyorum.
Uzunda bu rakam 15 kuruşa düşüyor.

Geçen yaz istanbuldan boduma 120 tl ye gittim. Yaklaşık 800 km. 4 kişi ve valizlerle.
ayrıca izmir-aydın otobanında 140'ın altına düşmedim.
Bence lpg servisine gidip tekrar setup yaptır.
« Son Düzenleme: Ekim 16, 2010, 11:05:32 ÖS Gönderen: poseidon999 »

oyunageldim

« Yanıtla #414 : Ekim 17, 2010, 02:44:25 ÖS »

""Bu bu durumda şehir içinde 24 kuruş yakıyorsun demektir.
bana biraz yüksek gibi geldi deponuz 67-70 tl ye dolsa 280 km de gitse km de 23-24 kuruş demek ve bu değer
1.6 motorlu bir lpgli araç için biraz yüksek.""

manuel araba ile otomatik arasında biraz fark oluyor. zaten benzinlide de öyle. bende 0.200 krş yaksın istiyorum ama otomatik kullanan arkadaşlar 0.230krş ile 0,280 krş arasından yaktığını söylüyorlar.

ekol25

« Yanıtla #415 : Ekim 17, 2010, 06:58:55 ÖS »
vallahi kaç kez gittim ustaalr otm yakar diyor birkaçkez kıstılar sanırım arıza ışığı yandı tekrar geçende yaptık yine aynı
1 lt ile 7 km ş.içi normal diyor usta burda başka brc servisi yok varsa aynı arabadan başka ilde olan arkadaş ve az yakan geleyim orda yaptırayım

tmrak

« Yanıtla #416 : Ekim 18, 2010, 08:31:04 ÖÖ »

servıse gıttım hıc bır problem goremedıler bılgısayara bagladılar ordada bır arıza kodu vermedı acaba brc sıstemınde yada beynınde bır problem olabılırmı acaba yagını degıstırdım bujılerı degıstırdım subaplarda da bır problem yoktu ne yapcam bılmıyorum ya sımdı denıyorum gaz deposu bıtıktı 35 tl gaz aldım o oldu son ısık yanıp sonmeye basladı.

beni huylandiran arkadaslar her brc servise gittigimde gaz kisik cikiyor birde fakir yakit karisimi cikiyor bagladiklari makinada simit 45 lik 42lt aldi 82 tl 283 km yol yapti ne klima acik nede yuk var birde fazla trafikte yoktu. brc yi ben taktirmadim 2 el takili idi 1 sene garantisi var acaba kitindemi birsey var merkez servis kagithane degilde baska brc servise gitsemmi acaba diye dusunuyorum cunku her brc servise  gittigimde yok  buji degistir,yok yag degistir, simdide araba benzinde cok yakiyorsa lpg de cok yakar ddeyip benzinle olc diyorlar yakitini
« Son Düzenleme: Ekim 18, 2010, 08:31:53 ÖÖ Gönderen: tmrak »

poseidon999

« Yanıtla #417 : Ekim 18, 2010, 08:46:42 ÖÖ »
Bence sen benzinde ne kadar yaktığını bir ölç.
eğer fazla yakmıyorsa en azından bu cevaba karşılık normal
yaktığını söyleyebilirsin.

Araçtan olmadığını anladıklarında ürünü komple değişim talebine kadar git.
Çünkü lpg nin amacı benzinden daha az yakmak.
Benzin ile aynı parayı verirsen ne anlamı kalır.

tmrak

« Yanıtla #418 : Ekim 21, 2010, 11:36:22 ÖÖ »

beni huylandiran arkadaslar her brc servise gittigimde gaz kisik cikiyor birde fakir yakit karisimi cikiyor bagladiklari makinada simit 45 lik 42lt aldi 82 tl 283 km yol yapti ne klima acik nede yuk var birde fazla trafikte yoktu. brc yi ben taktirmadim 2 el takili idi 1 sene garantisi var acaba kitindemi birsey var merkez servis kagithane degilde baska brc servise gitsemmi acaba diye dusunuyorum cunku her brc servise  gittigimde yok  buji degistir,yok yag degistir, simdide araba benzinde cok yakiyorsa lpg de cok yakar ddeyip benzinle olc diyorlar yakitini

BRC nin merkezini aradim ve halen sorunun devam etigini soyledim simdi ise 45 tl gaz aldim 90 km yol yaptim en fazla 30 km daha yapabilirim. haftaya 2a muhendisleri araci inceleyeceklerini soyledirler insallah cozulur diye dusunuyorum bu sorun cunku araci alali 1,5 ay oldu korkudan hala keyfini cikaramadim aracin.

hellfire39

« Yanıtla #419 : Ekim 21, 2010, 01:03:37 ÖS »
LPG' li bir araç için:
km' de lpg' den 165kr + benzinden gelen 25kr da eklenince 200kr/km normal midir sizce? ayar gerektirir mi?

nisay

« Yanıtla #420 : Ekim 21, 2010, 01:11:20 ÖS »
LPG' li bir araç için:
km' de lpg' den 165kr + benzinden gelen 25kr da eklenince 200kr/km normal midir sizce? ayar gerektirir mi?

Lpg konusunda çok yeniyim ama 165 kr iyi bir değer bence. Basmadadan sürerseniz daha da düşer.

carousal

« Yanıtla #421 : Ekim 21, 2010, 03:56:03 ÖS »
77 TL'lik gaz ile ( gazı 1.87 TL/LT fiyattan Aygaz'dan aldım ) şehir içi 470 kilometre yaptım. Araç otomatik vitesli. Hesaplarıma göre 163 kuruşa tekabül ediyor. Acaba normal midir bu yakıt?

Not: LPG kitim Teleflex, ilk hesabı yaptım. Bu sebeple soruyorum.

Bugün gaz tamamen bitti, lpg sistemi sesli uyarı vermeye başladı, sesli uyarı vermeye başladığı andaki kilometreye göre hesabı yaptım. Muhtemelen deponun içerisinde az da olsa gaz vardır, ancak sanırım belirli seviyenin altına düştüğü için araç giderken kendiliğinden benzine geçti.

Sesli uyarıdan sonra yaklaşık 8-10 km benzinle gitmek mecburiyetinde kaldım, Shell gaz aldım, hala tam olarak hangi marka otogaz kullanacağıma karar verebilmiş değilim.
« Son Düzenleme: Ekim 21, 2010, 03:59:51 ÖS Gönderen: carousal »

hellfire39

« Yanıtla #422 : Ekim 22, 2010, 10:39:44 ÖÖ »
LPG' li bir araç için:

Lpg konusunda çok yeniyim ama 165 kr iyi bir değer bence. Basmadadan sürerseniz daha da düşer.

haklısın. devirli kullanıyorum, basıyorum. ama adamın altında Honda da olunca basmadan durmak büyük irade istiyor :)

tmrak

« Yanıtla #423 : Ekim 22, 2010, 12:51:01 ÖS »
arkadaslar brc merkez serviste yapilan incelemede montaj hatasi olarak 4 enjoktorun 2 tanesi kisa 2 tanesi ise uzun olarak yapilmis simdi 4 enjoktorude ayni boya esitlediler birde program tutmuyormus onu halletiler yakit problemi bunda dediler insallah enjektorlerdendir

BRC nin merkezini aradim ve halen sorunun devam etigini soyledim simdi ise 45 tl gaz aldim 90 km yol yaptim en fazla 30 km daha yapabilirim. haftaya 2a muhendisleri araci inceleyeceklerini soyledirler insallah cozulur diye dusunuyorum bu sorun cunku araci alali 1,5 ay oldu korkudan hala keyfini cikaramadim aracin.

tmrak

« Yanıtla #424 : Ekim 25, 2010, 10:13:07 ÖÖ »
arkadaslar buyuk bir sorunum var bilen yada yasayan varsa akil versin. arac 2006 civic vtec 1.6 es otm.yakalasik bir aydir cok yakiyo diye brc servise gidip duruyorum.arac km`de yaklasik 300-316 arasi yakiyor her hafta gidip ayar yapip gonderiyorlar neyse gecen cuma (22.10.2010) gittigimde enjektor hortumlarinin 2sinin uzun 2sinin kisa oldugunu buldular montaj hatasi diye degistirdiler yine fulledim 118 km 37.31 tl 18,750 lt gaz almisim aracin bakimlarini zamanindan once yaptim bilgisayara soktuk honda serviste hic bir ariza cikmadi  simdide servise gelin yol ayari yapalim diyorlar  buda olmazsa ne yapicam arkadaslar cevaplarinizi bekliyorum.