selam arkadaslar... öncelikle aranıza yeni katıldım ve bende artık hondacıyım..
yaptıgım ilk iş 2005 vtec ls aracımın tüm bakımlarını yaptırmak oldu daha sonra yakıt tüketimini test etmek oldu tabiki ve lpg yi fulledikten sonra 160 km uzun yol yaptım (90 - 100 km arası) tekrar lpg depomu fulledim(2009 tlden lt fiyatı) ve 23700 tl lik yakıt aldı 23700/160=148.125 tl cıktı...
sizce normalmi bu yakıt? ve motor ikaz lambası yandı servise götürdüm pc ye bagladılar yakıt cinsiyle alakalı birseyler söylediler ve lpg ye bagladılar konuyu yani söndürsekde tekrar yanacakmıs
normalmi bu yasadıklarım sizce...
saygılar...
öncelikle aramıza hoş geldiniz ve aracınız hayırlı olsun...
bence yakıt tüketiminiz çok normal km de ortalama 7 litre civarında yakmış ki 8 litre bile normaldir bence...
arıza ışığına gelince bence onların dediği kadar basit bişey olsa yakıt değiştirince sönmesi lazım bence onlar geçiştirmiş... siz yine de işi iyi bilen birine ya da en azından başka bir servise gitseniz iyi olur...
iyi sürüşler...
bana önerebileceginiz ankara içi bir servi varmı acaba... ilginiz için tesekkürler...
selam arkadaslar... öncelikle aranıza yeni katıldım ve bende artık hondacıyım..
yaptıgım ilk iş 2005 vtec ls aracımın tüm bakımlarını yaptırmak oldu daha sonra yakıt tüketimini test etmek oldu tabiki ve lpg yi fulledikten sonra 160 km uzun yol yaptım (90 - 100 km arası) tekrar lpg depomu fulledim(2009 tlden lt fiyatı) ve 23700 tl lik yakıt aldı 23700/160=148.125 tl cıktı...
sizce normalmi bu yakıt? ve motor ikaz lambası yandı servise götürdüm pc ye bagladılar yakıt cinsiyle alakalı birseyler söylediler ve lpg ye bagladılar konuyu yani söndürsekde tekrar yanacakmıs
normalmi bu yasadıklarım sizce...
saygılar...
mrb hocam. ankarada kaliteli bir servis yada işinin ehli bir ustaya denk gelirseniz banada haber verirsiniz artık. ikaz ışığına gelince bir arkadaş yakıtı değiştirince sönmesi lazım falan demiş. ben 50 km benzinle gittim o ışık yine sönmedi. kaç defa arabayı stop edip çalıştrdım ( deneme amaçlı hepsi ) ama bir faydası yok. cihaza bağladık. yakıt karışımından çıktı tahmin ettiğim gibi. hondann sensörler çok hassas. en ufak anormalliği bildiriyor. ikide bir ışık yanınca servise gidip para vermek istemiyosanız motor kısmındaki sigorta kutusundan uygun olan sigortayı çıkarıp takın ışık sönecektr. tabi bu işlem nekadar doğru sorgulamakta lazım. sonuçta motor belki başka arıza verdiği zamanda bunu yakıttan sanıp söndürmek daha büyük işlerde açabilir başımıza. ii forumlar
slm ...
nihayet işin aslını gercekten bilen bi ustayla bugun tanıstık ve bilgisayara bagladık fakir karısım hatası cıktı..
nedir ustam bu diye sordum... sizinde dediğiniz gibi hondanın sensörleri cok hassas lpg kullanımından dolayı bu ısıgın yandıgını ve sönmesinin biraz mümkün ama birazda mümkün olmadıgını yani lpg kullandıgın sürece sürekli yanacagını söyledi..
yaklasık 100 km de bir bu sensörler topladıgı degerleri yorumlayıp fakir- normal yada zengin diye bi bilgiyi beyne yollarmıs ve normal cıkarsa bi sıkıntı olmaz ama diğer seceneklerde motor ısıgını yakar dedi..
gazın ayarını acarız araban yine aynı gider ma daha fazla yakıta para verirsin ve bu seferde zengin karısımdan lamba yine yanar dedi..
peki ustam ben aracım gercekten arızalıysa nerden anliyacam dedim..
oda...
bu ısık sinyal seklinde yanıp sönerse anlaki lpg den degil baska bi arızadan dolayı yanıyordur ve bunu sende hissedersin zaten dedi ve banada cok mantıklı geldi..
benim kendi düşüncem su an lpg ile km de 150 kurus yakıyorum varsın olsun yansın ısık.. ha bu usta beypazarında özcan usta lavato lpg sistemleri yetkili bayi...