şehir içi olmasına ve otomatik olmasına bakarsak 11 litre normal bir değer...
ayrıca sayın ykavcioğlu sağlıklı bir ies fabrika verilerine göre bile şehir içi 8.1 litre benzin yakıyor ki bu verileri tutturmak imkansız gibi bişey tuttursak bile buda en az 34 kuruş falan yapar ( bugün benzine 10 kuruş zam geldi) bu gercek ortada iken siz yukarıdaki tugi isimli arkadasa sistemi söktürün diyosunuz, sistemi söktürse ( trafiği olan bölgede kullandığı anlaşılıyor) en az 40 kuruş yakar sağlıklı bir ies ile...
tugi bence sistemi sıralıya cevirmeye değmez 18 kuruş yakıyorum diyen ya sayıları bilmiyor yada hesaplamayı bilmiyor eğer şehir içinde 18 kuruş yaktığını iddia ediyolarsa hele ki istanbuldaysa asla
[/quote]
size aynen katılıyorum arkadaşım. sitede gerçekten ya hesap yapamayan arkadaşlar var; ya şehir içi-şehir dışı olayını karıştırıyorlar. hatta bazı verilen bilgiler şehir dışı dizellerin değerinde neredeyse

kimseye gaz vermeye, sahte hava basıp can sıkmaya gerek yok. çevremde bildiğim hondacı kaç arkadaşım varsa genelde yakın değerlere sahip. bende mesela brc var. aracım 2000 model 1.6ies otomatik. 70 tl gazla şehir içi 250 km gidiyorum. gazada dibine kadar basıyorum. 300 lü rakamlarda yakıyor. sakin kullanırsam 10 belki 15 km daha gider en fazla. her durumda da benzine göre ekonomiktir. gönül rahatlığıyla kullanıp hesaplara takılmayın arkadaşlar. saygılar...