araç vtec2 . atiker tüp var. ankara çıkışında doldurdum(HABAŞ) bursa ya geldim fullediğimde 22 litre gaz aldı(49.5 tl). yapılan km 380. yolda vakit sorunum yoktu 90 km ile geldim basmadan. 131 kuruş yakıyor km de.şaşırdım çok bukadarmıydı dedim pompacıya salladı aracı .bukadardı ewet:) AMAN NAZAR DEYMESİN:))
bu şekilde yapılan ölçüm asla doğru sonuç vermez kaldıki zaten bahsettiğiniz yakıt değeri zaten aracın fabrika verisi bile değil
Sağlıklı ölçüm için ilk doldurduğunuz yerden hatta aynı pompadan yapmanız gerekir. Lpg pompalarında firmadan firmaya hatta aynı istasyondaki pompadan pompaya bile farklılık gösterir.
+1
arkadaşlar bu saydıklarınızı siz yapıyomusunuzki kalkıp bana söylüyosunuz.e geri dönseydim ankaraya fulletseydim tekrar keşke,gece gece iyi güldüm şu yazılanlara, öyle bi gaz deposumu vardıda ben bilmiyorum. aynı pompadan almak lazımmış. aynı pompadan çıkan gaz bile farklılık gösteriyor. sabahı akşamına tutmaz akşamı haftasına. ölçtüğüm değerde mutlaka sapma payı vardır ama öyle çok uçuk kaçık farklarda değildir bu. daha öncede yazdım yakıt değerlerimi araç 400 450 kg yüklü halde ortalama 130 km hızlarda 8 litreydi. şehir içi 10 litre değerleride gördüm. boş araç 80 90 km hızlarla bırakında olsun bukadar.
tabiki yapıyoruz gerçek ölçüm böyle yapılır cünkü. Ayrıca sana geri dön aynı yerden tekrar doldur diyen olmadı bu şekildeki ölçüm sağlıklı olmaz dedik bunu az cok bu işlerden anlayan herkes bilir. Ayrıca bu şekilde ölçececeğine ilk aldığın yerden sıfırla git gel gidip gelirken aldığın bütün yakıtları lt ve fiyat olarak topla yaptığın km ye böl daha sağlıklı sonuç cıkar ( lt bazında yaparsan dahada sağlıklı cıkar)
yavv akıl var mantık var hondayı gectim şu an piyasada bu lpg fiyatları ile 131 kuruş yakan araba varmı allah aşkına. Sanki biz kullanmıyoruz biz ölçmüyoruz bu vtec2 lerin değerlerini.
ayrıca vtec2 şd fabrika yakıt verisi 5,5 litre benzindir. Biz bunu 6,5 litre lpg dersek 100 kmde 6,5 litre lpg yakar buda 6,5*2.450 dersek kmde 159,25 kuruş yapar. Fabrika verilerinin ne şartlarda hangi ağırlıklarda yapıldığını anlatmama gerek yok heralde
Siz şimdi kalkmış 150 değil 140 değil aracınızın 131 kuruş yaktığını söylüyorsunuz akıl var mantık var bu şekilde ancak boşu boşuna kendinizi kandırırsınız başkada bişey olmaz.
hesap işlerini yaparken fabrika verilerini baz almayınız. bu sizleri kandırmaz mı.
belki ben otobana çıktığım zaman rüzgarı arkama aldım o şekilde seyir ettim.
eğer fabrika verileri doğru olsaydı 2011 civic otomatik ne kadar sürat yapabilirdi. tam hatırlamıyorum ama kitapçıklarda 191 km/h mi yazıyordu ne ancak videolarda 230 u geçeni görüyoruz, hadi o araçların motoruyla oynanmış derseniz ben 4. viteste 205 km/h hıza ulaştım aracımla, bu da demek oluyorki fabrikanın verileri gerçeği yansıtmıyor.
bu arada aynı pompa muhabbeti geçiyor, doğrudur olabilir, mantıklı gelen de budur ancak unuttuğunuz bir durum var sabah erken saatte alırsanız yakıtı daha yoğun bir yakıt almış olursunuz. unutmamalı ki yakıtı aldığınız pompa yakıtın yoğunluğunu değil litresini yani hacmini ölçüyor. bu durumda aynı pompadan almış olduğun gaz da sabah saat 5 de aldığınla öğlen saat 2 de aldığın arasında da fark vardır. sıvıların ve gazların genleşmesini herkes duymuştur lakin gazlarda genleşme miktarı çok daha fazladır.bu yüzden size nacizane tavsiyem gaz alırken sabah erken saatleri seçebilmenizdir.
benim bulunduğum ilçede gazın litresi 2.42 iken yan ilçede 2.20 şehir merkezinde ise 2.09 benim yaptığım kuruş hesabıyla kimin kuruş hesabı tutar ki?!!!!!
kuruş hesaplarını fabrika veilerine dayanarak çürütmeye kalkacaksanız benim sıfır olarak aldığım 5000 km de ki orjinal otomatik aracım 4. viteste iken yaptığı 205 km lik hızla standartların dışında ya da fabrikadan üretim hatalı olarak mı çıkmıştır?