Ben değiştirmedim ozi aracım 45 bin km.de şuan ve çok iyi durumda şanzuman.
Arkadaşımda aynısından var 62 bin km.de değiştirdi, 70-80 bin rahat giderdi ama kampanya vardı %20 indirimli onu kaçırmadı bulmuşken Volanı da değiştirdi toplam 1800 TL gibi bir rakam hatırlıyorum kampanyalı.
Aracında 1-2. viteslerde ve Geri vitese geçişte çok sarsıntı silkeleme mi oluyor, rahatsız mı ediyor ki değişiyorsun? Yoksa servisin Fraksiyon sayısına takılma bence...
30 bin çok kötü kullanım sebebiyle olabilir eğer yokuşta frene basmaz hafif gaza basarak aracı sabit tutmaya çalışırsan ancak öyle bitirirsin balatayı. Normalde 80-100 bin gidenler var.
Vites değişirken ayağını gazdan çekmene bence hiç gerek yok, Otomatik araç konfor için alınır bununla mı uğraşacaksın, üstelik yola dikkatini veremezsin daha kötü sonuçlar doğurabilir.
Yokuş çok dikse el freni çek ama pek dik değilse fren-gaz yeterli.
Milletçe en büyük eksiğimiz Kullanma Kılavuz'larını okumamak. Sana tavsiyem özellikle i-Shift Şanzuman başlıklı kısmı oku ezberle dikkat etmen gereken her şey orada yazıyor. (Vites değişirken gazdan ayağını çek yazmıyor.)
Milletimiz aracı bilinçsiz kullanıp suçu şanzumana atıyor. Yokuşta aracı gaza basarak sabit tutarsan tabi dağılır şanzuman ondan sonra çıkar i-Shift kötü diye "Şehir Efsanesi" üretirsin.
Araç süper kardeşim, çamur atanlar kıskanıyor hepsi aynı tip araca binerken sen niye aldın bunu diye

Az yakıt çok iş, konfor, performans, geniş iç hacim bagaj, yol tutuş, iç dış dizayn vs.vs.
Arka cam sileceği olsa iyiymiş derim başka kusuru yok bence...