Gönderen Konu: lpg li araçta arıza lambası  (Okunma sayısı 66853 defa)

mali

Ynt: lpg li araçta arıza lambası
« Yanıtla #25 : Kasım 01, 2009, 05:33:20 ÖS »
opetten almaya devam et

cenkci

« Yanıtla #26 : Kasım 01, 2009, 06:07:06 ÖS »
ilkeronat kardeşim bu sigortayı araç çalışır pozisyonda ikenmi söküp takıyoruz yoksa stop pozisyonda ikenmi???yani biyeri yakmayalım yanlışlıkla ondan soruyorumda bendede araç arıza lambası bir yanıyor bir sönüyor kafasına göre takılıyor bende kafama takmaz oldum ama bazen çok uzun zaman yanıyor kafamı bozuyor o zaman bu senin tekniği uygularım...sağolasın

cancin

« Yanıtla #27 : Kasım 01, 2009, 11:08:41 ÖS »
ilkeronat kardeşim bu sigortayı araç çalışır pozisyonda ikenmi söküp takıyoruz yoksa stop pozisyonda ikenmi???yani biyeri yakmayalım yanlışlıkla ondan soruyorumda bendede araç arıza lambası bir yanıyor bir sönüyor kafasına göre takılıyor bende kafama takmaz oldum ama bazen çok uzun zaman yanıyor kafamı bozuyor o zaman bu senin tekniği uygularım...sağolasın

Stop pozisyonunda söküyoruz , biraz 10-15 sn bekleyip takıyoruz. Sonra kontağı açıp bakıyoruz, arıza lambası sönmüş..

ilkeronat

« Yanıtla #28 : Kasım 02, 2009, 06:24:15 ÖÖ »

Stop pozisyonunda söküyoruz , biraz 10-15 sn bekleyip takıyoruz. Sonra kontağı açıp bakıyoruz, arıza lambası sönmüş..
aynen :) hatta anahtar utunde bile olmasa olur.

fzthgosm

« Yanıtla #29 : Kasım 02, 2009, 12:26:22 ÖS »
slm arkadaşlar...ben karabükten halil....forumda ve honda ailesinde yeniyim...yaklaşık 2 haftalık civic hb(2008-17bin km) kullanıcısıyım...bir haftadırda aracımda lpg takılı...henüz,iki-üç depo sonrası gereken ilk ayarı bile yaptırcak kadar vakit olmadı,bu arada beklediğim bi olay olarak motor arıza lambası yandı...yorumlarınızdan anladığım kadarıyla bu uyarıyı pek kafama takmıyorum zira ilk ayarlar sonrası çok muhtemel düzelecek bir durum bu..ancak bir problem daha  var...araç lpg de olmasına rağmen benzin göstergesi sürekli düşüyo,hatta ışıkı yandı,hemen benzin aldım ama 100 tl lik  benzine depo fullendi,yani depoda zaten  benzin varmış...yol bilgisayarında ise gazda gitmeme rağmen benzinliğe uğramam için gerekli mesafe sürekli hesaplanyor ve tabiki benzin yakıyormuşumcasına azalıyor...lpg ustam şamandıradaki(bazı fransız arablarında olduğu gibi) sensörle ilgili olduğunu söyledi...dediğine göre,benzin alındığı andaki değeri bilip ona göre hesaplanıyormuş kalan mesafe,yani benzin değil lpg tükettiğim halde,tekerlerin dönmesine göre düşüyormuş benzin göstergesi...böyle bi problemle karşılaşan varmı sizdede?yani sabit kalması gereken benzin ibresi,depoda benzin olduğu ve harcanmadığı halde sizdede mi aşağı düşüyo km ler geçtikçe?ilgilenen arkadaşlara şimdiden çok teşekkür ederim...soruma cevap alabilrsem çok mutlu olacağım çünkü pek hoş olmadı bu benzin ibresinin gerçek değeri göstermemesi...bundan sonra daha birçok konuda tekrar görüşmek üzere  saygılar...

benim arabadada benzin ibresi ilk başlarda azalıyor gibiydi ama sonra tekrar yerine geliyordu.yol bilgisayarı kaç km gidecegini göstermedi için bizim civiclerde ortalama deger lpg için çalışıyor bir sıkıntı yok.motor arıza lambası ayar yaptırırsan söner geri.

cem duman

• Ziyaretçi
« Yanıtla #30 : Kasım 02, 2009, 03:52:47 ÖS »
slm arkadasım ,lpg,li aracalarda arıza lambası genellikle oksijen sensorunden dalayı yanar birde subap ayarları sıkıysa ondan yapar baskabiseyden olmaz her 20.000 km de bir subap ayarı yaptırman gerekıyor arıza lambanı manuel okumayı biliyormusun ? okuyabilirsen 41 kod veriyor ise oksijen sensorudur onada yapılacak bisey yok sensoru degistirsen bile kısa bir sure sonra yenıden yanacaktır......

hibo

« Yanıtla #31 : Kasım 02, 2009, 05:28:59 ÖS »
evet arkadaşlar,az evvel,lpg montajı sonrası ilk ayarı yaptırdım...bilgisayara bağlandı ve dediğiniz gibi oksijen sensörü hatasını verdi,ama basit bir işlemle silindi,akabinde gaz parametrelerine ince bir ayar çekildi,şimdilik söndü bakalım motor arıza lambası hayırlısıyla:)birde şu benzin ibresi olayındada şöyle bir gelişme oldu,benzin ve lpg deki çekiş farkını kontrol etmek için 500 mt kadar arabayı benzine alıp pedalı kökledim,sonra lpg ye geçmiştim...yaklaşık 2-3 km sonra benzin ibresi depodaki doğru değeri verdi:)benzin seviyesi değişince yeniden ölçtü gibi düşündüm ama bunun yanında benzine almadığım halde ilerleyen günlerdede yine bazı aralıklarla ibre normal değeri gösterir oldu...yani benzin ibresi aşağı düşerken,bi sonraki baktığımda normal değerlere döndü ama neye göre bilemiyorum....cevaplarınız için tekrar teşekkür ederim...saygılar...

mali

« Yanıtla #32 : Kasım 03, 2009, 01:55:47 ÖÖ »
hayırlı olsun arkadaşım
benzin ibresi gerçekten ilginç

mehsun

• MEHSUN
« Yanıtla #33 : Haziran 23, 2010, 10:49:18 ÖÖ »
bendede 2003 vtec var brc lpg kiti taktırdım 100 km sonra arıza ışığını yaktı sonra brc kitini takan servis resetledi ışık söndü.daha sonra hep lpg yi opet istasyonlarından  aldım hiç yakmadı. 

alibaba75

« Yanıtla #34 : Haziran 24, 2010, 11:00:54 ÖS »
mrb arkadaşlar ben de 2004 civic var bundan önceki focus aracıma taktırdıgım lpg markasından buna da taktırdım onda bir sorun yaşamamıştım buna da aynından taktırdım ekogas tek problem arıza lambası.  Geçenlerde kendi kendine söndü lamba acaba beyin lpg yi tanımaya mı başladı böyle olması normal mi sizce birde aygaz katkılı lpg yi çogu kimse önermiyo tıkama yapıyo diye zaten aygazdan ne zaman alsam daha fazla yakıyo rastlantı mı acaba bilen var mı

asvtec

« Yanıtla #35 : Haziran 25, 2010, 08:51:13 ÖÖ »
Sorun aygazda değil taktırdığın sistemde...

mrb arkadaşlar ben de 2004 civic var bundan önceki focus aracıma taktırdıgım lpg markasından buna da taktırdım onda bir sorun yaşamamıştım buna da aynından taktırdım ekogas tek problem arıza lambası.  Geçenlerde kendi kendine söndü lamba acaba beyin lpg yi tanımaya mı başladı böyle olması normal mi sizce birde aygaz katkılı lpg yi çogu kimse önermiyo tıkama yapıyo diye zaten aygazdan ne zaman alsam daha fazla yakıyo rastlantı mı acaba bilen var mı

fzthgosm

« Yanıtla #36 : Haziran 28, 2010, 09:07:11 ÖÖ »

ben ne zaman aygazdan lpg alsam arıza lambası yanıyor.içindekini bitirip benzinle 20-30 km yaptıktan sonra sönüyor.aygaz olan yerden asla lpg almıyorum allaha şükürler olsun daha lamba yanmadı.katkılı aygazdan uzak dur kardeş.aynen yakıt konusundada sana katılıyorum ne zaman aygaz alsam daha az götürüyor

asvtec

« Yanıtla #37 : Haziran 28, 2010, 07:03:38 ÖS »
Sorun alınan gazın markasından olsa binlerce araç arıza lambasından dolayı servise giderdi.a marka gaz ile fazla b marka gaz ile daha az gidilebilir ama bu fark 40 lt gaz da en fazla 20 km fark ettirir ama arıza lambası muhakak yanacaktır teorisi asılsızdır .Muhakkak lpg kalibrasyonunuzda hata vardır ,Ustanız ayarlayamıyorsa bir ara bana getırın karışım ayarını yapayım karışım arızasından bir daha arıza lambanız yanmaz :)

ilkeronat

« Yanıtla #38 : Haziran 29, 2010, 06:19:33 ÖÖ »
Sorun alınan gazın markasından olsa binlerce araç arıza lambasından dolayı servise giderdi.a marka gaz ile fazla b marka gaz ile daha az gidilebilir ama bu fark 40 lt gaz da en fazla 20 km fark ettirir ama arıza lambası muhakak yanacaktır teorisi asılsızdır .Muhakkak lpg kalibrasyonunuzda hata vardır ,Ustanız ayarlayamıyorsa bir ara bana getırın karışım ayarını yapayım karışım arızasından bir daha arıza lambanız yanmaz :)
katkili otogaz ile goruslerinizi de yazarsaniz sevinirim. ben katkili otogazin filtredeki halini defalarca gordum ve bircok forum sitesinde (farkli marka araclarin) okudum. bircok kullanici durumdan rahatsiz ve aygaz kullanmayi birakti. ben de uzun zamandir shell otogaz kullanmaya gayret ediyorum aygaz kullanmiyorum. cevremde de bu sekilde davranan bircok arkadasim mevcut. sizin gibi lpg sistemleri ile cok hasir nesir olan birisinin (benim dusuncem) yorumu bizler icin referans olacaktir, tesekkurler.

fzthgosm

« Yanıtla #39 : Haziran 29, 2010, 09:07:07 ÖÖ »

zaten öyle uçuk bir fark yok götürmüş oldukları toplam kilometrede.ancak işin garibi 2 tl ye satılan aygaz alıp 330 gitmek var 1730 dan(ucuz satılan yerlerde yoksa 1850 civarı oluyor) alıp aynı km yi yada 340-350 km gitmek biraz garip.bu arada kalibrasyondan olsa neden aygazdan başka gazda yanmıyorda sadece aygaz(maxi yi denemedim) alınca yanıyor.bu arada daha 1 ay önce kalibrasyon yaptırmak istedim başka bir serviste usta cihazı bagladı hocam ayarlar süper problemin yoksa hiç oynamayalım dedi bende tamam kalsın dedim.

34GB4525

« Yanıtla #40 : Haziran 29, 2010, 09:11:10 ÖÖ »
Balatalarım bitmiş ondan yanıyomuş puahahaha :D 18 bin oldu takalı atk hiç bi sıkıntı yok biraz silkeleme yapıyor ama kafaya takıcak kadar değil arada oda...

asvtec

« Yanıtla #41 : Haziran 29, 2010, 09:22:32 ÖÖ »
Merhabalar ;

Katkılı otogaz piyasaya çıkmadan önce Opet İstasyonlarının dışında ikmal yapmazdım.Sürekli olmasa da genelde Aygaz'ı tercih ederdim.Sizin de belirttiğiniz gibi katkılı gaz kullanan araçların flitrelerinde yeşile yakın yağlı bir madde flitreleri kirlettiğini defalarca gördüm.Hatta bazı araçların flitrelerinin giriş ve çıkışların da gres yağına benzer sabunumsu bir maddenin flitreyi tıkadığına da şahit oldum.Durumu Aygaz'a ilettim ,numune istediler ve ODTÜ'de labarotuvarda test ettiklerine dair raporu da tarafıma gönderdiler ;sonuç katkılı gaz da olumsuz bir maddeye rastlanmadı!!!

Aygaz bu konu ile ilgili açıklamalarda bulundu fakat hiç biri bana mantıklı gelmedi.Fakat burda çok önemli bir konu var.Aygaz biraz da lpg ustaları tarafından günah keçisi yapıldı.Örneğin sıralı sistem takılı bir aracın enjektöründe bir sorun var.Servise gidiyorsunuz ,Usta hemen aygaz mı kullanıyorsun? Abi katkılı gaz enjektörü bozuyor!!! veya araç rolantide stop ediyor ,Usta hemen katkılı gaz mı kullanıyorsunuz? Araç çok yakıyor ,Usta hemen katkılı gaz mı kullanıyorsunuz? Arıza lambası yanıyor ,Usta hemen katkılı gaz mı kullanıyorsunuz? ...

Üründeki eksiklik ya da arıza son dönemde Aygaz ın üzerine atıldı,lpg servisi kendi hatasına ya da ürünün eksikliğine bakmaz oldu.2 yıl önce katkılı gaz var mıydı? Bir çok marka lpg sistemi sabah lpg ye geçerken stop ediyor ,rolantide araçlar tekliyor ,çok yakıyor ve buna benzer birçok sorun ile karşılaşılıyordu ama ozaman katkılı gaz piyasada yoktu!

Anlatmak istediğim Türk milleti olarak reklam bizi çok etkiliyor ,Siyah ford focus Aygaz ın arabasını çizginin dışına çıkardığında hepimiz hayret etmiştik bu hayret Aygaz'ın satışlarını inanılmaz ölçüde artırdı ve sonrası malum... Atiker Kurtlar Vadisi ile inanılmaz bir giriş yaptı ve sonrası malum... Şuan kendi fikrim Aygaz katkılı gaz dan vazgeçti ve piyasaya artık bu gazı sürmüyor ama bir anda da bunu açıklayamayacağı için resmen katkılı gazdan vazgeçtiğini açıklayamıyor!

Önceleri Aygaz dışında gaz kullanmazken Şuan için Türkiye çapında faliyet gösteren ; görüntüsü ,hizmet kalitesi ve fiyat olarak  bana güven veren istasyonlardan ikmal yapmaktayım(bu istasyonlara Aygaz da dahil)

Düşüncelerim bunlardır ,herkese iyi forumlar dilerim...

katkili otogaz ile goruslerinizi de yazarsaniz sevinirim. ben katkili otogazin filtredeki halini defalarca gordum ve bircok forum sitesinde (farkli marka araclarin) okudum. bircok kullanici durumdan rahatsiz ve aygaz kullanmayi birakti. ben de uzun zamandir shell otogaz kullanmaya gayret ediyorum aygaz kullanmiyorum. cevremde de bu sekilde davranan bircok arkadasim mevcut. sizin gibi lpg sistemleri ile cok hasir nesir olan birisinin (benim dusuncem) yorumu bizler icin referans olacaktir, tesekkurler.

asvtec

« Yanıtla #42 : Haziran 29, 2010, 09:25:33 ÖÖ »
Ustanız işi bilmiyor!!! Hiç bir aracın lpg kalibrasyonu rolantide anlaşılmaz.Rolantide sadece 4 mili saniyeye kadar olan enjeksiyon süresini görebilir + rolantide tam yükte en fazla 500 mbar map ı görebilir ; oysa araçlar hareket halindeyken 13 milisaniyenın 1000 mbar map ın üzerine çıkarlar .Yani rolantide lpg kalibrasyonun %20 yapılır kalan %80 hareket halindeyken anlaşılır.Bilgilerinize...

zaten öyle uçuk bir fark yok götürmüş oldukları toplam kilometrede.ancak işin garibi 2 tl ye satılan aygaz alıp 330 gitmek var 1730 dan(ucuz satılan yerlerde yoksa 1850 civarı oluyor) alıp aynı km yi yada 340-350 km gitmek biraz garip.bu arada kalibrasyondan olsa neden aygazdan başka gazda yanmıyorda sadece aygaz(maxi yi denemedim) alınca yanıyor.bu arada daha 1 ay önce kalibrasyon yaptırmak istedim başka bir serviste usta cihazı bagladı hocam ayarlar süper problemin yoksa hiç oynamayalım dedi bende tamam kalsın dedim.

fsunnetci

• http://www.TeamHondaintegra.com
« Yanıtla #43 : Haziran 29, 2010, 09:28:41 ÖÖ »
Ustanız işi bilmiyor!!! Hiç bir aracın lpg kalibrasyonu rolantide anlaşılmaz.Rolantide sadece 4 mili saniyeye kadar olan enjeksiyon süresini görebilir + rolantide tam yükte en fazla 500 mbar map ı görebilir ; oysa araçlar hareket halindeyken 13 milisaniyenın 1000 mbar map ın üzerine çıkarlar .Yani rolantide lpg kalibrasyonun %20 yapılır kalan %80 hareket halindeyken anlaşılır.Bilgilerinize...

>=ok :con

outcry666

« Yanıtla #44 : Haziran 30, 2010, 06:37:25 ÖS »
ayni aractan bende de var taktirmis oldugun lpg markasindan dolayi yaniyor. BRC var bende yanmiyor. sadece Shell ve Aygaz kullaniyorum ipragaz gibi farkli marka kullandigimda bende de yandi iki defa. oksijen sensoru ile ilgili bir problem.

hemşo aygaz kullanıp da yakmaman garibime gitti.lpg filtreni merak ediyorum açıkçası.ben kimseye aygaz ı önermiyorum.aşırı derecede yağlı
« Son Düzenleme: Haziran 30, 2010, 06:38:11 ÖS Gönderen: outcry666 »

shevchenko

« Yanıtla #45 : Temmuz 27, 2010, 08:47:36 ÖS »
Merhabalar
Sorunumu doğru yere yazıyormuyum bilmiyorum..yanlışsa kusura bakmayın.2007 dream civic sahibiyim .sorunuma gelince,1.5 ay kadar önce tartarini lpg taktırdım.3 depo petrol ofisi gaz kullandım,daha sonra tavsiye üzerine 1 depo aygaz aldım 100 km gittikten sonra arıza lambası yandı,benzine aldım 50 km sonra,aracın kontağını kapatıp açtıktan sonra lamba söndü.Daha sonra tekrar lpg ile gittikten sonra lamba yandı.Zaten 1000 km bakımı gelmişti servise giderken tekrar söndü,serviste ayar yapıldı fakat lamba yanmaya devam ediyor.Konu ile ilgili tecrübelerinizi paylaşırsanız sevinirim.Teşekkürler.

asvtec

« Yanıtla #46 : Temmuz 28, 2010, 05:59:29 ÖÖ »
Arıza kodu nedır?

ahmet290

« Yanıtla #47 : Temmuz 30, 2010, 02:03:52 ÖS »
bende 2002 civic aldım  atiker taktırmayı düşünüyorum ama gittiğim bayiye bu arıza lambasından bahsettim eger yanarsa  söndürebilir misiniz diye garanti veremedi..

son cıkan sistemlerinde lamba yanması nadir olduğunu söylediler sadece..(osmaniyeliyim)

terranova

« Yanıtla #48 : Temmuz 30, 2010, 02:08:49 ÖS »
Arkadaşlar 97 euro civic var.sıralı olmayan sistem taktırdım.viskars marka nisan ayında.arıza lambası veya başka hiç bir sorunla karşılaşmadım allaha şükür.memlekete gittim geldim uzunyolda 145 krş şehiriçinde 200 krş yakıyor.aracım 1.6 .

fatih007

« Yanıtla #49 : Ağustos 13, 2010, 12:05:17 ÖS »
Genelde enjektörlerden kaynaklanıyor.dende enjektörleri  değiştirip iyi bir ayar yaptırdım sorunum çözüldü.