Merhabalar ;
Katkılı otogaz piyasaya çıkmadan önce Opet İstasyonlarının dışında ikmal yapmazdım.Sürekli olmasa da genelde Aygaz'ı tercih ederdim.Sizin de belirttiğiniz gibi katkılı gaz kullanan araçların flitrelerinde yeşile yakın yağlı bir madde flitreleri kirlettiğini defalarca gördüm.Hatta bazı araçların flitrelerinin giriş ve çıkışların da gres yağına benzer sabunumsu bir maddenin flitreyi tıkadığına da şahit oldum.Durumu Aygaz'a ilettim ,numune istediler ve ODTÜ'de labarotuvarda test ettiklerine dair raporu da tarafıma gönderdiler ;sonuç katkılı gaz da olumsuz bir maddeye rastlanmadı!!!
Aygaz bu konu ile ilgili açıklamalarda bulundu fakat hiç biri bana mantıklı gelmedi.Fakat burda çok önemli bir konu var.Aygaz biraz da lpg ustaları tarafından günah keçisi yapıldı.Örneğin sıralı sistem takılı bir aracın enjektöründe bir sorun var.Servise gidiyorsunuz ,Usta hemen aygaz mı kullanıyorsun? Abi katkılı gaz enjektörü bozuyor!!! veya araç rolantide stop ediyor ,Usta hemen katkılı gaz mı kullanıyorsunuz? Araç çok yakıyor ,Usta hemen katkılı gaz mı kullanıyorsunuz? Arıza lambası yanıyor ,Usta hemen katkılı gaz mı kullanıyorsunuz? ...
Üründeki eksiklik ya da arıza son dönemde Aygaz ın üzerine atıldı,lpg servisi kendi hatasına ya da ürünün eksikliğine bakmaz oldu.2 yıl önce katkılı gaz var mıydı? Bir çok marka lpg sistemi sabah lpg ye geçerken stop ediyor ,rolantide araçlar tekliyor ,çok yakıyor ve buna benzer birçok sorun ile karşılaşılıyordu ama ozaman katkılı gaz piyasada yoktu!
Anlatmak istediğim Türk milleti olarak reklam bizi çok etkiliyor ,Siyah ford focus Aygaz ın arabasını çizginin dışına çıkardığında hepimiz hayret etmiştik bu hayret Aygaz'ın satışlarını inanılmaz ölçüde artırdı ve sonrası malum... Atiker Kurtlar Vadisi ile inanılmaz bir giriş yaptı ve sonrası malum... Şuan kendi fikrim Aygaz katkılı gaz dan vazgeçti ve piyasaya artık bu gazı sürmüyor ama bir anda da bunu açıklayamayacağı için resmen katkılı gazdan vazgeçtiğini açıklayamıyor!
Önceleri Aygaz dışında gaz kullanmazken Şuan için Türkiye çapında faliyet gösteren ; görüntüsü ,hizmet kalitesi ve fiyat olarak bana güven veren istasyonlardan ikmal yapmaktayım(bu istasyonlara Aygaz da dahil)
Düşüncelerim bunlardır ,herkese iyi forumlar dilerim...
Sorun alınan gazın markasından olsa binlerce araç arıza lambasından dolayı servise giderdi.a marka gaz ile fazla b marka gaz ile daha az gidilebilir ama bu fark 40 lt gaz da en fazla 20 km fark ettirir ama arıza lambası muhakak yanacaktır teorisi asılsızdır .Muhakkak lpg kalibrasyonunuzda hata vardır ,Ustanız ayarlayamıyorsa bir ara bana getırın karışım ayarını yapayım karışım arızasından bir daha arıza lambanız yanmaz 
katkili otogaz ile goruslerinizi de yazarsaniz sevinirim. ben katkili otogazin filtredeki halini defalarca gordum ve bircok forum sitesinde (farkli marka araclarin) okudum. bircok kullanici durumdan rahatsiz ve aygaz kullanmayi birakti. ben de uzun zamandir shell otogaz kullanmaya gayret ediyorum aygaz kullanmiyorum. cevremde de bu sekilde davranan bircok arkadasim mevcut. sizin gibi lpg sistemleri ile cok hasir nesir olan birisinin (benim dusuncem) yorumu bizler icin referans olacaktir, tesekkurler.