Gönderen Konu: LPG Lİ VTİ ????????  (Okunma sayısı 18521 defa)

logıcthıs

Ynt: LPG Lİ VTİ ????????
« Yanıtla #25 : Kasım 22, 2011, 09:21:17 ÖS »
bütçe önemli diyorsan orta halli bir sistem taktır ben ieste tomasetto diye bir italyan markası kullanıyorum eski sahibi taktırmış 7000 deviri çeviriyo bi sıkıntı yok boşuna o kadar para verme  bence teleflex in tek avantajı enjektör sesinin olmaması

sadece enjektör sesi ile kıyaslamak bu konuyu bilmeden yorum yapmak anlamına gelir.

hiçbir kit teleflex ve prins hariç aracınızın orasını burasını delmeden takılamaz. teleflex'in prensibi kullanılan malzemenin kalitesinin yanı sıra

1-ayar gerektirmez zırt pırt ayar yaptırmazsınız
2-regülatörü tamamen diğerlerinden farklıdır ve turbo araçları bile besleyebilir
3-enjektörleri 500.000 km kadar yol yaptırır
4-manifoltunuz felan delinmez silindir kapağı açılarak direkt manifoltun dibine monte ettirilir(patlama oranı çok yüksek ve hızlı olacağından araç güç kaybını en az seviyede yaşar siz hissedemezsiniz)
5-doğrudur enjektör sesi duyma şansınız yoktur
6-regülatör hariç lpg adına ne bir kablo ne de başka bir format motor üzerinde gözükmez
7-lpg tankı diğerlerinden farklıdır daha bir göze hitap eder(içeriğini bilemiyorum)
8-taktırmadan önce diğer markalardan birkaç örnek olsun diye tezgahın üzerine açın(açtırın) yanına da prins veya teleflex açtırın farkını siz bile rahatça anlarsınız

netice olarak biraz fiyatı tuzludur ama lpg için benim vazgeçilmez markamdır.

açıklama yaptığın için teşekkür ederim fakat bu yazdıklarını ben dahil herkez biliyor zaten... ben fazla laf kalabalığı olmadan arkadaşa uygun yollu bir kit taktırmasını önermiştim.Yoksa prins ve teleflex hakkında sizinde yaptığınız gibi google yardımıyla bir kaç bilgi bende ekleyebilirdim.
Yinede teşekkürler >=ok

TURQAZ

« Yanıtla #26 : Kasım 23, 2011, 08:10:04 ÖÖ »
bütçe önemli diyorsan orta halli bir sistem taktır ben ieste tomasetto diye bir italyan markası kullanıyorum eski sahibi taktırmış 7000 deviri çeviriyo bi sıkıntı yok boşuna o kadar para verme  bence teleflex in tek avantajı enjektör sesinin olmaması

sadece enjektör sesi ile kıyaslamak bu konuyu bilmeden yorum yapmak anlamına gelir.

hiçbir kit teleflex ve prins hariç aracınızın orasını burasını delmeden takılamaz. teleflex'in prensibi kullanılan malzemenin kalitesinin yanı sıra

1-ayar gerektirmez zırt pırt ayar yaptırmazsınız
2-regülatörü tamamen diğerlerinden farklıdır ve turbo araçları bile besleyebilir
3-enjektörleri 500.000 km kadar yol yaptırır
4-manifoltunuz felan delinmez silindir kapağı açılarak direkt manifoltun dibine monte ettirilir(patlama oranı çok yüksek ve hızlı olacağından araç güç kaybını en az seviyede yaşar siz hissedemezsiniz)
5-doğrudur enjektör sesi duyma şansınız yoktur
6-regülatör hariç lpg adına ne bir kablo ne de başka bir format motor üzerinde gözükmez
7-lpg tankı diğerlerinden farklıdır daha bir göze hitap eder(içeriğini bilemiyorum)
8-taktırmadan önce diğer markalardan birkaç örnek olsun diye tezgahın üzerine açın(açtırın) yanına da prins veya teleflex açtırın farkını siz bile rahatça anlarsınız

netice olarak biraz fiyatı tuzludur ama lpg için benim vazgeçilmez markamdır.

açıklama yaptığın için teşekkür ederim fakat bu yazdıklarını ben dahil herkez biliyor zaten... ben fazla laf kalabalığı olmadan arkadaşa uygun yollu bir kit taktırmasını önermiştim.Yoksa prins ve teleflex hakkında sizinde yaptığınız gibi google yardımıyla bir kaç bilgi bende ekleyebilirdim.
Yinede teşekkürler >=ok

maksat google yardımıyla bulmak değil,  kullanılmış olanı ve deneyimleri paylaşmaktır forum sitelerinin amacı da budur. yoksa honda team yerine sadece google sayfalarında gezinmek durumu sözkonusudur.

galantus

« Yanıtla #27 : Kasım 24, 2011, 08:02:01 ÖS »
eğer vti niz yoksa hiç almayın derim , eğer varsada lpg takmayın VTI niza, az binin öz binin :)
+1905 benimde düşüncem bu..

gazlamak istediğinde benzine alacaksın bi sıkıntın olmayacak tek tuşa bakar zor bişey değil
arkadaşa aynen katılıyorum katılımda bir tuşa bakar. Performans değilde ekonomi istediğinde de bir tuşa bakar. Bence lpg velinimettir. Açık konuşayım ben bu benzin fiyatlarıyla lpg olmasa hondama doya doya basamazdım. Heleki vtec hiç açamazdım heralde kıyıdan kıyıdan giderdim artık:) Arkadaşlar birde şu var. Şu an piyasada lpg ye en iyi uyum sağlayan araçlardan biridir honda. Yani sıkıntı yaratmaz. iyi bir kit, cok iyi bir usta, bas hondana doya doya:):):)

Muhsin07

« Yanıtla #28 : Kasım 24, 2011, 08:13:06 ÖS »
evet arkadaşlar herkese yorumları ve görüşleri için çok teşşekkür ediyorum çok faydalı oldu karar olarak da şunu verdik vti güzel bi işlemle lpg takılır basmadığında zaten az yakan bi araç vtec açmak gerektiğinde tek tuşla benzine geçilir :D

honda2002

« Yanıtla #29 : Kasım 24, 2011, 09:21:30 ÖS »
evet arkadaşlar herkese yorumları ve görüşleri için çok teşşekkür ediyorum çok faydalı oldu karar olarak da şunu verdik vti güzel bi işlemle lpg takılır basmadığında zaten az yakan bi araç vtec açmak gerektiğinde tek tuşla benzine geçilir :D

En dogru karar olmus bence.
Hayirli ugurlu olsun.
Yuksek devirlerde besleme konusunu teleflex le falan (ya da hangi kit kafana yatiyorsa) gorus derim belki benzine tuslamana da gerek kalmaz ;)

logıcthıs

« Yanıtla #30 : Kasım 24, 2011, 09:47:40 ÖS »
bence vtec açman gerektiğindede o tuşa basma benzinin deponda kalsın

honda2002

« Yanıtla #31 : Kasım 24, 2011, 09:50:32 ÖS »
bence vtec açman gerektiğindede o tuşa basma benzinin deponda kalsın

Daha cok subap ayari yapasin o kadar :))

logıcthıs

« Yanıtla #32 : Kasım 24, 2011, 09:55:52 ÖS »
ben lpg ayarını kendim yapıyorum yüksek devirde zenginleştirme gibi seçenekler mevcut hepsini kendime özel ayarlıyorum yakıtıda 0,25 kuruşu geçmiyo :))

Muhsin07

« Yanıtla #33 : Kasım 24, 2011, 10:06:47 ÖS »
ben lpg ayarını kendim yapıyorum yüksek devirde zenginleştirme gibi seçenekler mevcut hepsini kendime özel ayarlıyorum yakıtıda 0,25 kuruşu geçmiyo :))

senin araç ne kardeşim :)

logıcthıs

« Yanıtla #34 : Kasım 24, 2011, 10:14:42 ÖS »
1.6 ies benimki :)

Muhsin07

« Yanıtla #35 : Kasım 24, 2011, 10:23:20 ÖS »
lpg ayarını nasıl kendin yapıyorsun çok merak ettim bende ne düşündüm biliyormusun dedim bu yazılımları biz internetten uğraşsak indiremezmiyiz ama daha fırsat olmadı :D

logıcthıs

« Yanıtla #36 : Kasım 24, 2011, 10:32:30 ÖS »
lpg ayarını nasıl kendin yapıyorsun çok merak ettim bende ne düşündüm biliyormusun dedim bu yazılımları biz internetten uğraşsak indiremezmiyiz ama daha fırsat olmadı :D

çok basit lpg kitin hangi markaysa programını indiriyosun ve bağlantı kablosunuda bi şekilde temin ettikten sonra birazda bu işlerden anlıyorsan kendin yapabilirsin.

Muhsin07

« Yanıtla #37 : Kasım 24, 2011, 11:14:02 ÖS »
bu konuda pek tecrübeli olduğum söylenemez ama deneme yanılma yoluyla yanıla yanıla öğrenirim :D

BraTo

« Yanıtla #38 : Kasım 25, 2011, 09:06:46 ÖÖ »
bu konuda pek tecrübeli olduğum söylenemez ama deneme yanılma yoluyla yanıla yanıla öğrenirim :D

Yanıla yanıla baya yanlış olabiliyor. Çok fazla da uğraşmamak lazım ama çok da karışık bir olay değil bu. Bende kendim yapmaya başladım.