gecen bırı dıyordu burada yanan arabalar karbırotorlu eskı arabalar bugun ıstanbulda pejo 206 yandı bu nasıl yandı??
Araç yandı, patlama yok zaten. Araba enjeksiyonlu mu bilmiyorum açıkçası, Pejo heralde karbüratörlü araç yapmıyordur bu devirde

Burada kaç defa söyledim, arabalar da insan yapımı lpg kiti de insan yapımı. Hatalar olması normal, bugün fabrikanın teslim ettiği 0 km her araba sorunsuz diye bir kaide var mı? YOK.
Neden herkes 6 yıllık garantim bozulur mu endişesi taşıyor, 0 km araç almışsın ne sorunundan bahsediyorsun diye soran var mı? YOK. Niye sorulmuyor, araba fabrikada üretilirken problem çıkamaz mı ya da seri üretim bir parça 1 milyon defa üretiliyorsa, 1milyonda 1 de olsa hatalı-arızalı üretim olamaz mı, olabilir.
Bunların konumuzla ne alakası var diyecek olursanız, evet bugün İstanbul'da bir araç yandı, dikkat edin patlamadı, bunun çeşitli sebepleri olabilir.
1- şoför maalesef bayan, aracın bakımlarını aksatmış olabilir.
2- araçta kronik bir arıza olabilir ( pejo = kronik arızalı fransız aracı )
3- lpg kiti kalitesiz olabilir, güvenlik standartlarını-sertifikalarını karşılamayan malzemeler kullanılmış olabilir
4- lpg kiti montajı hatalı yapılmış olabilir.
5- aracın benzin sisteminde oluşan bir hata sebebiyle olmuş olabilir.
6- araç hararet yapmış olabilir, ve bayan şoförümüz buna aldırış etmeden aracı sürmeye devam etmiş olabilir.
Araçta yangın çıkmasına sebep olabilecek pek çok faktör var, bunu hemen LPG'ye bağlamak çok saçma, neden televizyona yanan bir Mercedes C 180, BMW 5.30 ya da Chrysler 300 C çıkmıyor, geçen gün kuş serisi arabalar daha çok yanıyor/patlıyor demiştim, hala bu lafımın arkasındayım. Çünkü bu araçların pek çoğu dönüşümlerini 96-97'li yıllarda yaptılar, ve bakımlarını aksatıyorlarsa bu lpg parçalarının da bir ömrü vardır, bu tarz yanma olayları gayet normal.
2008 verilerine göre Ankara'daki benzinli araçların %45'i LPG'li, haberlere çıkan yanan patlayan araç oranı nedir buna bakmak lazım.
Yine Ankara'dan örnek verecek olursak, Ankara'daki 1700 küsür belediye otobüsünün 1100 tanesi CNG'li yani sıkıştırılmış doğalgazlı, ve bu araçlar gün içerisinde neredeyse 18 saat çalışıyorlar, patlayan-yanan otobüs var mı, yok.