Gönderen Konu: lpg taktırdım rahatladım yaa:)  (Okunma sayısı 57466 defa)

hibo

Ynt: lpg taktırdım rahatladım yaa:)
« Yanıtla #100 : Kasım 04, 2010, 09:23:37 ÖS »
Arkadaşlar içimi biraz rahatlattınız.Cumartesi lovato yetkili servisine gidecem ve umarım kaçak, ayarsızlık vb. bir sorun vardır.Ayrıca LPG tankı altındanda istetme yerine (simit depo)su birikintisi oluyor.Onuda farkettim 1 haftadır.Kit takımına baktım işcilik olarak güzel yapmışlar fakat alt baca deliğinden saç ile depo arasından aldığını düşünüyorum.Depoyuda söktürüp sızdırmazlık yaptıracam ayrıca ayarlarını yaptırttıracam.Umarım yakıt harcamada düzelecek.
>=ok >=ok >=ok

nick falan yok

« Yanıtla #101 : Kasım 04, 2010, 11:07:46 ÖS »
bu gazında ne cok problemı war  ayardı kacakdı

Karahan

• Fatih_K
« Yanıtla #102 : Kasım 05, 2010, 07:57:11 ÖÖ »
Gazın çok problemi olduğundan değil de bazılarının dikkatini fazla çekiyor bunlar nedense.

nick falan yok

« Yanıtla #103 : Kasım 05, 2010, 08:41:34 ÖS »
benmı yazıyorum  sayfada  yok ayarı kactı  yok kokusu gelıyo  yok gazda cok yaktı   bunlar gazcıların sorunu:))aldınız gazı gazlarsınız

carousal

« Yanıtla #104 : Kasım 05, 2010, 08:51:14 ÖS »
Alıntı
benmı yazıyorum  sayfada  yok ayarı kactı  yok kokusu gelıyo  yok gazda cok yaktı   bunlar gazcıların sorunu:))aldınız gazı gazlarsınız
Valla bende Teleflex var, nazar değmesin canavar gibi çalışıyor çok şükür. Öyle dandik kit işine girenlerin canı sonradan çok yanıyor, bir de montaj kalitesizse her hafta sonu sanayide LPG'yi takan ustanın kalibrasyonuna gidip duruyorlar, sabahları araba çalışmadı diyorlar, arabaya azıcık yüklendim gazdan benzine geçti diyorlar.

Ancak bendeki Teleflex'te bu tarz hiçbir problem yok, bu sebeple sizin bunlar gazcıların sorunu dediğiniz şeylerin içerisine ben ve aracım girmiyoruz.

İsteyen parasını verir benzine biner, isteyen parasını verir kaliteli kiti usta kişilerer taktırır, isteyen az para verir şanslıdır güzel işçiliğe denk gelir, isteyen parayı herşeyden kısar ucuza ve kalitesiz işçiliğe kayar ve hergün problemle uğraşır. Bunlar biraz tercih biraz da şans meselesi.

fk001938

« Yanıtla #105 : Kasım 06, 2010, 11:17:55 ÖÖ »
arkadaşlar yazdıklarınızı okudum gayet mantıklı akla yatar şeyler..eyvallah..pardon bu arada bende 2010 elegance var...servisimde deilerki motor garantisi (6 yıl veya 150.000km) devre dışı kalır dediler..veya başka bir arıza çıksa hemen lpg ye suç atarlar mı acaba...kendileri lpg takılmalarını istemiyorlar...bütün bunları gözümü ve kulağımı kapattığımı düşündüğümde lpg markası olarak en iyi neyi tavsiye edersiniz ..honda ile uyumlu sayılabilcek kışın çalışması dert olmayacak marka olarak ne tavsiye edersiniz.şimdiden vereceğiniz destek için teşekkürler.

pcvirus

« Yanıtla #106 : Kasım 06, 2010, 11:28:16 ÖÖ »
valla bence servis lastik bile patlasa lpg den der

fabregas04

« Yanıtla #107 : Kasım 06, 2010, 01:48:24 ÖS »
bi ben rahatlayamadım ya 2010 civice lpg takdırsm mı diye soruyorum insanlar her kafadan bir ses çıkıyo

bu işlerde kendi düşündüğünü  yapacaksın yoksa çok ikilemde kalıyo insan

Karahan

• Fatih_K
« Yanıtla #108 : Kasım 06, 2010, 03:23:47 ÖS »
valla bence servis lastik bile patlasa lpg den der

Aynen öyle.

Karahan

• Fatih_K
« Yanıtla #109 : Kasım 06, 2010, 03:27:29 ÖS »
benmı yazıyorum  sayfada  yok ayarı kactı  yok kokusu gelıyo  yok gazda cok yaktı   bunlar gazcıların sorunu:))aldınız gazı gazlarsınız
Gazcıların sorunu ise bırak gazcılar uğraşsın. Sen kafanı yorma. Sistem tam oturuncaya kadar böyle sorunlar olabilir. Biz kabul ettik kullanıyoruz. Aklına yatmıyorsa kullanmazsın olur biter.

rotasızKAPTAN

« Yanıtla #110 : Kasım 06, 2010, 10:37:26 ÖS »
valla dediğim gibi taktırcak arkadaşlara dıyorum yada taktırmayı düşünenlere düşüncek hiçbişi yok.ben taktırdım rahatladım valla:)bugun gaz bıttı tam 80 tl ıle 250km şehirdışı+310km de şehiriçi toplamda 560km gitti.gerisini siz hesap edin.2007 manuel
« Son Düzenleme: Kasım 06, 2010, 10:38:38 ÖS Gönderen: rotasızKAPTAN »

carousal

« Yanıtla #111 : Kasım 06, 2010, 10:55:53 ÖS »

Alıntı
valla dediğim gibi taktırcak arkadaşlara dıyorum yada taktırmayı düşünenlere düşüncek hiçbişi yok.ben taktırdım rahatladım valla:)bugun gaz bıttı tam 80 tl ıle 250km şehirdışı+310km de şehiriçi toplamda 560km gitti.gerisini siz hesap edin.2007 manuel

Çok iyi yakıt değeri yakalamışsınız, acaba hangi marka gaz ile (aygaz, milangaz,shell ) bu değerleri gördünüz?

Hesap ortada, kaliteli montaj ile kimsenin sorun yaşadığı yok, LPG sorunlu bir yakıt değildir, sorunlu olan eline her tornavida kapanın LPG montajına kalkışması.
« Son Düzenleme: Kasım 06, 2010, 10:59:07 ÖS Gönderen: carousal »

rotasızKAPTAN

« Yanıtla #112 : Kasım 06, 2010, 10:58:51 ÖS »
shellautogas lt 2,05 den aldım.izmirde.arac 2007 manuel elegance.zavolli pipo yöntemli sistem var dostum

nick falan yok

« Yanıtla #113 : Kasım 08, 2010, 12:32:16 ÖÖ »
gecen bırı dıyordu burada yanan arabalar karbırotorlu eskı arabalar bugun ıstanbulda pejo 206 yandı bu nasıl yandı??

Karahan

• Fatih_K
« Yanıtla #114 : Kasım 08, 2010, 08:47:18 ÖÖ »
Nasıl yandığı belli değilse de lpg'ye bağlayıverin gitsin, daha pratik nasıl olsa.

aargh

« Yanıtla #115 : Kasım 08, 2010, 09:43:27 ÖÖ »
Arkadaşlar ben 2 gün önce 2000 model otomatik 1.4is sedan aldım. Kilometre 180.000 de ve üzerinde LPG kiti var. Haftasonu arabayı denemek için sağı solu gezdim, kilometre yapmaya çalıştım. Herhangi bir sorun yok gibi görünüyor.

Asıl konuya gelecek olursam, daha önce 2. el bir Getz kullanıyordum ve üzerinde onunda LPG kiti vardı. Yakıt masrafının az olması nedeniyle bolca km yapmıştım. Tabiri caizse her yere, bakkala bile araba ile gidiyorduk nerdeyse. Sürekli yakıt hesaplaması yapma kabusundan kurtarıyor insanı şu Liquefied Petroleum Gas olayı. :)

nick falan yok

« Yanıtla #116 : Kasım 08, 2010, 01:32:35 ÖS »
nasıl yancan haberledekı pejo lpg den  motor tarafından tıtusuyo nasıl tuutusur injeksıyonlu araba :)) lpg derya

Karahan

• Fatih_K
« Yanıtla #117 : Kasım 08, 2010, 03:07:46 ÖS »
nasıl yancan haberledekı pejo lpg den  motor tarafından tıtusuyo nasıl tuutusur injeksıyonlu araba :)) lpg derya
Kardeşim yanan benzinli veya dizel otomobiller neresinden tutuşuyor, kıçından mı? Enjeksiyonla ne alâkası var? Yanan otobüs de gördük, kamyon da. Onlar da mı lpg'li? İçine sinmiyorsa kullanmazsın, olur biter. 10-15 yıldır lpg kullanan onca insan tanıyorum da arabası yanan bir kişi yok bildiğim. Allah korusun, lpg'li, lpg'siz, dizel, her arabanın başına gelebilir ama, ağzımızı hayra açalım lütfen.

nisay

« Yanıtla #118 : Kasım 08, 2010, 03:24:05 ÖS »
Lpg tasarruf sağlıyor çok doğru, fakat bu seferde çok biniyorsun :)

Karahan

• Fatih_K
« Yanıtla #119 : Kasım 08, 2010, 03:27:06 ÖS »
Az binip çok yakacağına çok binerek çok yakmak daha cazip değil mi? ;)

poseidon999

« Yanıtla #120 : Kasım 08, 2010, 03:48:37 ÖS »
Az binip çok yakacağına çok binerek çok yakmak daha cazip değil mi? ;)

Ya arkadaşım boşver boşuna nefes tüketme.
Bak konuyu açan arkadaş başlığı ne kadar güzel açmış.
Lpg taktıranların hatta senelerce kullananların durumunu biliyoruz.

Taktırmayanlar nerden bilecek nasıl bir yakıttır bu......????
Onun için sen 70-80 tlye fullemeye devam et.
Bırak millet hala 400 km ye 170 tl versin.

Karahan

• Fatih_K
« Yanıtla #121 : Kasım 08, 2010, 07:36:12 ÖS »
Haklısın kardeş. Anlayana sivrisinek saz, anlamayana davul zurna az.
İstanbul'da araba yanmışmış. Pastanede de tüp patladı, orası da yandı.
Mutfakta da benzin kullansınlar. Hatta ceplerindeki çakmak da gazlı ise tehlikeli.

Bu arada, ben 50 liraya dolduruyorum depoyu :))

carousal

« Yanıtla #122 : Kasım 08, 2010, 09:53:39 ÖS »
Alıntı
gecen bırı dıyordu burada yanan arabalar karbırotorlu eskı arabalar bugun ıstanbulda pejo 206 yandı bu nasıl yandı??

Araç yandı, patlama yok zaten. Araba enjeksiyonlu mu bilmiyorum açıkçası, Pejo heralde karbüratörlü araç yapmıyordur bu devirde :D

Burada kaç defa söyledim, arabalar da insan yapımı lpg kiti de insan yapımı. Hatalar olması normal, bugün fabrikanın teslim ettiği 0 km her araba sorunsuz diye bir kaide var mı? YOK.

Neden herkes 6 yıllık garantim bozulur mu endişesi taşıyor, 0 km araç almışsın ne sorunundan bahsediyorsun diye soran var mı? YOK. Niye sorulmuyor, araba fabrikada üretilirken problem çıkamaz mı ya da seri üretim bir parça 1 milyon defa üretiliyorsa, 1milyonda 1 de olsa hatalı-arızalı üretim olamaz mı, olabilir.

Bunların konumuzla ne alakası var diyecek olursanız, evet bugün İstanbul'da bir araç yandı, dikkat edin patlamadı, bunun çeşitli sebepleri olabilir.

1- şoför maalesef bayan, aracın bakımlarını aksatmış olabilir.
2- araçta kronik bir arıza olabilir ( pejo = kronik arızalı fransız aracı )
3- lpg kiti kalitesiz olabilir, güvenlik standartlarını-sertifikalarını karşılamayan malzemeler kullanılmış olabilir
4- lpg kiti montajı hatalı yapılmış olabilir.
5- aracın benzin sisteminde oluşan bir hata sebebiyle olmuş olabilir.
6- araç hararet yapmış olabilir, ve bayan şoförümüz buna aldırış etmeden aracı sürmeye devam etmiş olabilir.

Araçta yangın çıkmasına sebep olabilecek pek çok faktör var, bunu hemen LPG'ye bağlamak çok saçma, neden televizyona yanan bir Mercedes C 180, BMW 5.30 ya da Chrysler 300 C çıkmıyor, geçen gün kuş serisi arabalar daha çok yanıyor/patlıyor demiştim, hala bu lafımın arkasındayım. Çünkü bu araçların pek çoğu dönüşümlerini 96-97'li yıllarda yaptılar, ve bakımlarını aksatıyorlarsa bu lpg parçalarının da bir ömrü vardır, bu tarz yanma olayları gayet normal.

2008 verilerine göre Ankara'daki benzinli araçların %45'i LPG'li, haberlere çıkan yanan patlayan araç oranı nedir buna bakmak lazım.

Yine Ankara'dan örnek verecek olursak, Ankara'daki 1700 küsür belediye otobüsünün 1100 tanesi CNG'li yani sıkıştırılmış doğalgazlı, ve bu araçlar gün içerisinde neredeyse 18 saat çalışıyorlar, patlayan-yanan otobüs var mı, yok.

poseidon999

« Yanıtla #123 : Kasım 08, 2010, 11:03:31 ÖS »
Bu arada, ben 50 liraya dolduruyorum depoyu :))

Seninki ufakmış demek ki.  :)
Benim depo 43 litrelik simit ve 41-42 litre kadar alıyor.
En son dün aldım 42 litre aldı ve 88 tl verdim.
130 km yaptım ve daha 1. ışık söndü.
Her ışık 100-120 km gidiyor. Karma kullanımda 4'ü sönene kadar 450 km yi buluyorum.
 Allah bereket versin daha ne olsun.

carousal

« Yanıtla #124 : Kasım 09, 2010, 04:10:56 ÖS »
Deponun alması gereken maksimum gaz miktarı, depo hacminin %80'idir.

Yani 43 lt'lik bir depo, 34.4 litre yani yuvarlak hesap 35 litreden fazla gaz almamalıdır.

43 litrelik depoya 42 litre gaz doldurmak çok tehlikeli. Normalde tank %80'i dolunca gaz akışını keser, ancak muhtemelen siz her lpg alışınızda pompacıya depoyu full doldur dediğiniz için tankınızın gaz kesicisi bozulmuş. Bu sebeple de tabiri caizse tank teptikçe alıyor.

Güvenli sınır depo hacminin %80'idir. Bu orandan fazla gaz alırsanız riske girersiniz.