Gönderen Konu: lpg taktırdım rahatladım yaa:)  (Okunma sayısı 57464 defa)

corbacı1

Ynt: lpg taktırdım rahatladım yaa:)
« Yanıtla #125 : Kasım 12, 2010, 09:04:38 ÖS »
yaw arkadaşlar lpg li 1.4 motor reno 12 aldım.köye gidip gelmeye köyün yolları biraz bozuk da. 28.5 lt gaz alıyo depo ve 56 tl tutuyo. ve 272 km de bitiyo daha fazla gitmedi hiç. çoğunluk uzun yol şehir içi çok çok az. e sonuçta benim 1.6 2004 vectra 100 km de 5 lt benzin yakıyo 300 km de 15 lt eder ve 56.25 tl tutyo. e bu nasıl tasarruf yani. hiç boşuna arabanızı deldirip üzmeyin hesap ortada . lpg karlı değil. lpg ci arkadaşlar kusura bakmasın. ben iki arabamı da karşılaşıtırdım hesap bu.

poseidon999

« Yanıtla #126 : Kasım 12, 2010, 09:10:32 ÖS »
yaw arkadaşlar lpg li 1.4 motor reno 12 aldım.köye gidip gelmeye köyün yolları biraz bozuk da. 28.5 lt gaz alıyo depo ve 56 tl tutuyo. ve 272 km de bitiyo daha fazla gitmedi hiç. çoğunluk uzun yol şehir içi çok çok az. e sonuçta benim 1.6 2004 vectra 100 km de 5 lt benzin yakıyo 300 km de 15 lt eder ve 56.25 tl tutyo. e bu nasıl tasarruf yani. hiç boşuna arabanızı deldirip üzmeyin hesap ortada . lpg karlı değil. lpg ci arkadaşlar kusura bakmasın. ben iki arabamı da karşılaşıtırdım hesap bu.

Ben lpg'den önce şehir içinde 30 kuruş lpg den sonra 20 kuruş yakıyorum.
Uzun yolda bu rakam tam yarı sı oluyor. Sence tasarruf değil mi...

Bu arada 120 nin altına düşmüyorum uzun yolda.

hibo

« Yanıtla #127 : Kasım 12, 2010, 09:48:16 ÖS »

dostum senin reno 12 nin lpg sisteminde  bi ayarsızlık var,(bi daha düşündüm de,vectranda da tam tersi bi ayarsızlık olabilir,zira ş dışı 100km de 5 lt yakıyorsa ve yol da iniş fazla değilse mükemmel bu değerler)bence fazla yakıyor,o şartlarda tabiki tasarruflu olmaz...senin değerlerinin aynısını  ben full ş.içi ile yakalıyorum,28 lt lpg ile 275-280 km gidiyorum genelde...tıkır tıkır işleyen lpg sistemi ile yaptığın anlatılmaz yaşanır:))
« Son Düzenleme: Kasım 12, 2010, 09:52:03 ÖS Gönderen: hibo »

carousal

« Yanıtla #128 : Kasım 12, 2010, 09:53:30 ÖS »
Toros'un motor teknolojisi ile günümüz araçları nasıl karşılaştırılabiliyor ki?

Yalnız dikkat ediyorum da herkes kendini lpg'nin tasarruf sağlamadığına ikna etmeye çalışıyor, malum gaza da zam geliyor, sakın lpg taktırmayın arkadaşlar, biz paşa paşa bineriz, bari gaz tüketicisi artmasın daha fazla :D anlayan anladı...

hibo

« Yanıtla #129 : Kasım 12, 2010, 10:07:53 ÖS »

Yalnız dikkat ediyorum da herkes kendini lpg'nin tasarruf sağlamadığına ikna etmeye çalışıyor, malum gaza da zam geliyor, sakın lpg taktırmayın arkadaşlar, biz paşa paşa bineriz, bari gaz tüketicisi artmasın daha fazla :D anlayan anladı...
=d&gt;..katılıyorum <nohapy

integtant_83

« Yanıtla #130 : Kasım 12, 2010, 10:45:50 ÖS »

Lpg cilerde ettikleri karı sürekli yazarak onay alıp keyiflenme yoluna gidiyorlar. Mutluluğu lpgden edilen kar oranında bulmak ayrıca güzel. Bu memlekette kar etmekten fazla söz etmeyin, zarar edersiniz

carousal

« Yanıtla #131 : Kasım 12, 2010, 10:48:43 ÖS »
Alıntı
kar etmekten fazla söz etmeyin, zarar edersiniz

Aynen öyle, artık televizyonda lpg dönüşüm reklamı görmekten korkar oldum, lpg biraz fazla popüler oldu şu 1-2 senedir!

LPG çok tehlikeli, sakın kullanmayın! Aman haa!!!

Karahan

• Fatih_K
« Yanıtla #132 : Kasım 13, 2010, 08:02:06 ÖÖ »

Babamın toros vardı, o da çok yakıyordu. Şahin ondan da beter. O eski arabalar çok yakar hacı.
Lpg kullanan onca insan hesap yapmayı bilmiyor değil.

nick falan yok

« Yanıtla #133 : Kasım 13, 2010, 11:10:07 ÖS »
ya bugunde aracda yanmıslar  nasıl oluyo anlamadım bu yananlar eskı lpgler mı

corbacı1

« Yanıtla #134 : Kasım 15, 2010, 11:50:21 ÖS »
valla hacılar hocalar iyi dinleyin pardon iyi okuyun: 1 lt lpg ile kralı 13 km gider. benim reno 10-11 km gidiyo.  dostum alper var burda ona sorun 2003 civic arabası en fazla 13 km gidebildim diyor. ve sıralı sistem .e renoya eski motor diyenler buyursun 2003 honda da mı eski. anca 13 gidebilmiş. uzun yol. 2005 clio var bir diğer dostumda. ve konyaya gidip gelirken benzinle gidiyom diyo arabası lpg li olmasına rağmen. benzin daha çok yol aldırıyo diyo. lpg taktıranlar taktırdıklarına pişman olma gerçeğiyle yüzyüze kalmaktan korktukları için bu yazılarıma tepki moduna geçiyorlar. (bunları yazıyorum diye üye olduğum bi otomobil sitesinden uzaklaştırmışlar.demokrasi iyi bişey ama kullanmaya kalkarsan böyle oluyo. egosunu tatmin etmiş yönetici. sanki umrumdaydı .uzaklaştırmışmış peh. kesin lpg işi yapıyodur.her neyse.) bu arada km de 20 krş yok efendim 10 krş yakıyom hesabını geçin yalan o hesap . gerçek hesap 1 lt ile kaç km gidebildiğinle  ortaya çıkar. evet bana cevap yazacaklar ölçsünler 1 lt ile kaç km gittiğini yazsınlar buraya. ben yazdım. bi daha yazayım vectra ile 1 lt benzin uzun yolda 20 km yol yaptım. hem yol bilgisayarı hem depo ile ölçtüm. reno 1lt ile 11 km uzun yol.hız 90 tabi. arkaşın hondası 1lt ile 13 km uzun yol. herkese iyi bayramlar.

pcvirus

« Yanıtla #135 : Kasım 16, 2010, 12:18:49 ÖÖ »
benzin tabiki lpg ye gore daha az yakıyor
ama lpg litre fiyatı ucuz oldugu için tercih ediliyor
bu sistemden fiyatlar yarı yarıya olmasına rağmen lpg de ancak %40 %30 kar edilebilir
lpg fiyatıda git gide yukseliyor
takılan lpg kiti 1000 liradan başlıyor sanırım
kar edebilmek için önce 1000 tl yi amorti etmek gerek
daha sonrası kara geçer
uzun süreli kullanacaklar için kesinlikle karlı
tabii takılan lpg kitinin hiç arıza vermeden başınızı ağrıtmadan
çalıştıgını varsayar isek

nick falan yok

« Yanıtla #136 : Kasım 16, 2010, 12:28:03 ÖÖ »
ya benım derdım bıryere tostlama veya kazada bunlar yanıyomu yanmıyomu  yanmıyosa yananlar nasıl yanıyo merak edıyorum

poseidon999

« Yanıtla #137 : Kasım 16, 2010, 12:29:47 ÖÖ »
ya bugunde aracda yanmıslar  nasıl oluyo anlamadım bu yananlar eskı lpgler mı

Kesin lpgdendir kesiiiiiiinnnnn :)

Bu arada benzin yanmıyor ya onu da itfaiyeler yangın söndürmek için kullanacakmış. :)

pcvirus

« Yanıtla #138 : Kasım 16, 2010, 12:30:08 ÖÖ »
yanmıyor kardeşim
karburatorlude bile okuma kablosu var bujiden elektrik kesilince
gaz kapanıyor
yanan arabanı ya hortumu çıkmıştır
yada bi sızıntısı vardır
buda lpg lik bir durum deil
benzindede aynı şey başına geleebilir

poseidon999

« Yanıtla #139 : Kasım 16, 2010, 12:31:40 ÖÖ »
yanmıyor kardeşim
karburatorlude bile okuma kablosu var bujiden elektrik kesilince
gaz kapanıyor
yanan arabanı ya hortumu çıkmıştır
yada bi sızıntısı vardır
buda lpg lik bir durum deil
benzindede aynı şey başına geleebilir

Olur mu öyle şey.
Yanında sigara içilse çakmak çakılsa hemen yanıyor bu lpg.

Neyse herkesin bayramı mubarek olsun.
İyi geceler. Lpg ile kalın :P

pcvirus

« Yanıtla #140 : Kasım 16, 2010, 12:52:23 ÖÖ »
ama benim lpg yok :D:D:D:D
taktırmam da
çünkü kite verecek param bile yok hihihiihihih

Karahan

• Fatih_K
« Yanıtla #141 : Kasım 22, 2010, 09:25:24 ÖÖ »
İlker sen de Küçük Emrah'a bağladın, param yok da param yok  >ag derken sanki benzine para vermiyorsun.
« Son Düzenleme: Kasım 22, 2010, 09:26:15 ÖÖ Gönderen: fkarahan40 »

pcvirus

« Yanıtla #142 : Kasım 22, 2010, 01:49:24 ÖS »
hahahaha
oyle ama
:D

Adem YILMAZ

« Yanıtla #143 : Kasım 23, 2010, 04:25:50 ÖS »
Arkadaşlar çok araştırdım, çok yorumlarınızı okudum düşündüm ve arkadaşımın 1994 cıvıc el  aracına lpg taktırdık, Şimdi bizim yorumumuzu dinleyim BERBAT, neden mi:
* araçla rampada kalkış yaparken daha fazla gaza basmak gerekiyor (lpg sarfiyatını artması demek )
* trafikte, düz yolda kalkış yaparken benzinli iken debriyajdan yavaşça ayagı çekerek aracın gaza basmadan kalkış yapmasını özledik.( lpg'de stop ediyor )
* sabahları çalıştırırken mutlaka ama mutlaka benzinle motor ısınasaya kadar çalışması gerekiyor.( 100 tl lpg + 20 tl benzin almak gerekiyor )
* bagajda istepneyi koydunmu eşya koyacak yer kalmadı.( istepnesiz yola cıkmak zorunda kalıyorsunuz )
* araçta montajı için delikler açılıyor ve bunlar hep suyla temasın oldugu yerler ( 2 yıl sonra buraların hali ne olur? )

Bundan önceki sayfalara bakarsanız benim lpg taktırmadan önceki sorularımı ve yorumları görebilirsiniz. Şunu söyleyeyim aracını seven , araç kullanmaktan zevk alan arkadaşlara kesinlikle tavsiye etmem . <nohapyBENİMDE YORUMUM BUDUR. Ayrıca aklınızda geçiyordur merdiven altında bir ustaya yaptırmıştır diye , yetkili servisinde orjinal parçalar kullanılarak yapıdıgını söyleyeyim.

Karahan

• Fatih_K
« Yanıtla #144 : Kasım 23, 2010, 04:47:14 ÖS »
* araçla rampada kalkış yaparken daha fazla gaza basmak gerekiyor (lpg sarfiyatını artması demek )
* trafikte, düz yolda kalkış yaparken benzinli iken debriyajdan yavaşça ayagı çekerek aracın gaza basmadan kalkış yapmasını özledik.( lpg'de stop ediyor )
>%6rol  >%6rol  >%6rol
Adem kardeşim, lpg tasarruf yapmak isteyenler içindir, fantezi yapmak isteyenlere göre değil. Ayrıca, benzine geçmek elinizde, parmağınızın ucunda. Özlediyseniz arada bir benzine geçip bunları yapabilirsiniz.
Stepneyi çıkarıp onun yerine simit tank taktırmanızı kim tavsiye ettiyse derdinizi ona anlatın. Bunların olacağını kabul ederek taktırmış olmalısınız, sonradan dövünmek akıl kârı değil. Aldığınız 20 TL'lik benzin bir ay gider.
Ayrıca, civic el karbüratörlüdür. Benzin almanıza gerek yok.

carousal

« Yanıtla #145 : Kasım 23, 2010, 04:58:02 ÖS »
Karbüratörlü araçların Aygaz'ın yağ ilaveli LPG'sini tüketmesi de problemleri azaltabilir.

Bu arada montajı yetkili serviste de yaptırsanız hatalı montaja denk gelme ihtimaliniz yüksek, mesela Atiker, hemen hemen her yerde yetkili servisi var, ancak bir yetkili servisi hatalı montaj yapabiliyor, bu hata başka bir yetkili serviste ortaya çıkabiliyor.

Dediğiniz problemlerin olma sebebi tamamen montaj hatası olabilir, ancak aracınız karbüratörlü. Ben sıralı sistem kullanıyorum, bu dediğiniz problemler bende yok.

Takdırdığınız kitin markası ne acaba?

Vtec-2'lerde fabrika çıkışından ince stepne mevcut, bagajda çok az yer kaplıyor, şehir içinde taşınmasa bile olur.

Alıntı
sabahları çalıştırırken mutlaka ama mutlaka benzinle motor ısınasaya kadar çalışması gerekiyor.
Sıralı sistemler zaten motor suyu sıcaklığı belirli bir değerin üzerine çıktı mı LPG'ye geçiyor, bunda şaşıracak ne var?

İyi ustaya denk gelmek lazım, LPG maalesef çok da garanti bir çözüm değil, işte kimileri sorunla boğuşuyor sürekli kalibrasyona gidiyor, doğal olarak da LPG'den soğuyorlar ki bu gibi bir durumda kişinin LPG'li araçtan soğuması gayet normal.
Ben de aracımda bu gibi olumsuzluklarla karşılaşsam ben de soğurum açıkçası.

Sonuçta benzin sistemi daha iyi, ancak fiyatlar da ortada. İnsanlar mecburiyetten lpg kullanıyorlar, yoksa bugün LPG ile benzinin fiyatı aynı olsa kim LPG kullanmaya devam eder ki?

wordsman

« Yanıtla #146 : Kasım 23, 2010, 05:03:21 ÖS »
Sonuçta benzin sistemi daha iyi, ancak fiyatlar da ortada. İnsanlar mecburiyetten lpg kullanıyorlar, yoksa bugün LPG ile benzinin fiyatı aynı olsa kim LPG kullanmaya devam eder ki?

kesinlikle katılıyorum, bu sistemi ekonomik olduğu için kullanıyoruz, yoksa eminimki kim benzin dururken kimse lpg kullanmaya meraklı değildir, fakat sağladığı ekonomik götürdüklerine değermi bu soruyu soracaksınız kendinize, üstelik düzgün bi montajla bişey götürdüğüde yok, sonuç ben kendi aracımda şu an için çok memnunum,
lpg taktıralı yaklaşık 2000 km yol yaptım otoyolda en son 170 gördüm daha bassam giderdi benzinden bi fark hissetmiyorum. gayet iyi.

poseidon999

« Yanıtla #147 : Kasım 23, 2010, 05:05:11 ÖS »
Arkadaşım kesinlikle memnun kalmak zorunda değilsin.
LPG tabi ki senin beklentilerini karşılamak zorunda da değil.

ama 100 Lpg taktıran kullanıcıdan 2-3 memnuniyetsizlik bence çok büyük başarıdır.

Taktırmayıp da memnun olmayanları hala anlayabilmiş değilim.
Onlar ayrı bir konu.

- Bu arada karbüratörlü araçlarda lpg
enjeksiyonlular kadar verimli olmayabilir.
Bilmem bunu sana söyleyen oldu mu?

Karahan

• Fatih_K
« Yanıtla #148 : Kasım 23, 2010, 05:27:04 ÖS »
Karbüratörlü araçların Aygaz'ın yağ ilaveli LPG'sini tüketmesi de problemleri azaltabilir.
Katkılı otogazı ustalar tavsiye etmiyor. Lpg filtresini yağlayıp tıkıyormuş.

Karahan

• Fatih_K
« Yanıtla #149 : Kasım 23, 2010, 05:31:20 ÖS »
- Bu arada karbüratörlü araçlarda lpg
enjeksiyonlular kadar verimli olmayabilir.
Bilmem bunu sana söyleyen oldu mu?

Yok be kardeşim, aynı araçtan bende de var, canavar. Bayram dönüşü kaç araca toz yutturdum. Kimisi inatlaştı, bastım tokadı.