Karbüratörlü araçların Aygaz'ın yağ ilaveli LPG'sini tüketmesi de problemleri azaltabilir.
Bu arada montajı yetkili serviste de yaptırsanız hatalı montaja denk gelme ihtimaliniz yüksek, mesela Atiker, hemen hemen her yerde yetkili servisi var, ancak bir yetkili servisi hatalı montaj yapabiliyor, bu hata başka bir yetkili serviste ortaya çıkabiliyor.
Dediğiniz problemlerin olma sebebi tamamen montaj hatası olabilir, ancak aracınız karbüratörlü. Ben sıralı sistem kullanıyorum, bu dediğiniz problemler bende yok.
Takdırdığınız kitin markası ne acaba?
Vtec-2'lerde fabrika çıkışından ince stepne mevcut, bagajda çok az yer kaplıyor, şehir içinde taşınmasa bile olur.
sabahları çalıştırırken mutlaka ama mutlaka benzinle motor ısınasaya kadar çalışması gerekiyor.
Sıralı sistemler zaten motor suyu sıcaklığı belirli bir değerin üzerine çıktı mı LPG'ye geçiyor, bunda şaşıracak ne var?
İyi ustaya denk gelmek lazım, LPG maalesef çok da garanti bir çözüm değil, işte kimileri sorunla boğuşuyor sürekli kalibrasyona gidiyor, doğal olarak da LPG'den soğuyorlar ki bu gibi bir durumda kişinin LPG'li araçtan soğuması gayet normal.
Ben de aracımda bu gibi olumsuzluklarla karşılaşsam ben de soğurum açıkçası.
Sonuçta benzin sistemi daha iyi, ancak fiyatlar da ortada. İnsanlar mecburiyetten lpg kullanıyorlar, yoksa bugün LPG ile benzinin fiyatı aynı olsa kim LPG kullanmaya devam eder ki?