şunu çok net biliyorum ki lpg'li araçlı arkadaşlar kesin ve kesin burada tam olarak yaşadıklarını paylaşmıyor ama sebebide gayet belli lpg fiyatını benzinden düşük oluşu ve bu bir çok şeyin üstünü örtmesi..
Arkadaşım çok ciddi söylüyorum, bende Teleflex kit var dediğin problemleri hiç yaşamadım, hatta LPG'yi taktırdığım günden bu yana daha servisine uğramadım, hani bazı LPG montajcıları bir depo kullan gel yeni kalibrasyon yaparız diyorlar ya öyle birşey dahi yaşamadım.
LPG'yi taktırdım, gittim deponun %80'ini doldurdum ilk depoda 1.87 TL/LT fiyatındaki lpg ile kilometre maliyetim 16-17 kuruş oldu. Sabahları çalıştırma zorluğu bana hiç yaşatmadı, Ankara'da çetin kış koşulları başladı, sabahları arabanın camları buz tutuyor, yüksek devirlerde hiç benzine atmadı, yokuşlarda bir problem yaşamadım. Yani benzinli araba nasıl ise aynı o şekilde devam ediyorum ve bu dediklerimde en ufak bir abartı yok. Belki aracın performansı düşmüş olabilir, orasını bilmiyorum, ben zaten 90-100'den fazla sürat yapmam, ekonomi için LPG taktırdım, ve şu ana kadar da arabadan son derece memnunum.
Honda'nın orjinal stepnesi de ince, bu yüzden bagajda çok az yer kaplıyor, zaten aracım HB, bagaj konusunda çok bir şikayetim yok, aracı HB alma sebebim de şehir içi kullanımı. Yoksa sedan da alabilirdim.
Ayrıca bu forumda kimse birbirine dayatma yapmıyor ki, ekonomi meselesi, paran vardır 2000 motor benzinliye binersin ona kimse birşey diyemez zaten. Burada sadece LPG'yi her fırsatta kötüleyenlere ya da ne bileyim benzinlikte lpg alan araca bakıp gülümseyenlere karşı yazılıyor. Yoksa isteyen benzinli biner isteyen lpg'li kimsenin kimseye birşey demeye hakkı yok.