Gönderen Konu: lpg taktırdım rahatladım yaa:)  (Okunma sayısı 57440 defa)

carousal

Ynt: lpg taktırdım rahatladım yaa:)
« Yanıtla #150 : Kasım 23, 2010, 05:33:27 ÖS »
İşte ortada böyle memnuniyet örnekleri olunca, aracındaki problemlerden yakınanların kendi montajlarında bir problem olduğunu ortaya çıkartmıyor mu?

Aynı arabayla diğer araçları tokatlayan da var, kalkarken stop ediyor diyen de var. Bu hatalı montaj değilse nedir?

Bende de sıralı sistem var, maşallah şu sitede şikayet edilen hiçbir durum ile karşılaşmadım.

Pek çok kişi de LPG'den memnun, Mercedes C180'e bizzat takılırken gördüm, adam 2009-2010 model Mercedes'e LPG taktırıp biniyor, neden bu kişiler problemle karşılaşmıyor, neden yolda kalmış Mercedes görmüyoruz, neden patlayan-çatlayan arabalar hep kuş serisi de Mercedes değil? Bunlar hep soru.

Ayrıca LPG güvenliği ile ilgili pek çok veri var internette kimse araştırma zahmetine girmiyor, Youtube'da LPG'li araçlar ile ilgili çarpışma testlerine bir bakın.
« Son Düzenleme: Kasım 23, 2010, 05:36:29 ÖS Gönderen: carousal »

integtant_83

« Yanıtla #151 : Kasım 23, 2010, 09:09:38 ÖS »
nokta konulmuş "benzin fiyatları düşük olsa kimse lpg taktırmaz, amaç ekonomi." daha söze gerek var mı?

pcvirus

« Yanıtla #152 : Kasım 23, 2010, 10:09:14 ÖS »
araba gitmiyorsa ekonomik olsun die ayarı kısmışlardır
bendede 1.5 el vardı gaz ayarını avans ayarını kendim yapardım
arabanın gidişini görmenizi isterdim

wordsman

« Yanıtla #153 : Kasım 23, 2010, 10:44:31 ÖS »
nokta konulmuş "benzin fiyatları düşük olsa kimse lpg taktırmaz, amaç ekonomi." daha söze gerek var mı?

+1000 Bence daha söze gerek yok...

Karahan

• Fatih_K
« Yanıtla #154 : Kasım 24, 2010, 07:53:25 ÖÖ »
Bazılarının art niyetli olduğunu düşünüyorum. Adam daha yeni taktırmış, hemen kararını vermiş. Dur be kardeşim, bismillah de. Takılalı bir hafta olmuş, bir depoyu bitirmiş olabilir misin? Zaten ilk depoda çıkan sonuç tatmin edici olmayabilir. İkinci, üçüncü depoda düzene girer. Çekişinden memnun değilsen avans ayarı düzgün yapılmamış olabilir, bir daha gösterirsin, düzeltirler.

Adem YILMAZ

« Yanıtla #155 : Kasım 27, 2010, 01:52:48 ÖS »
forumda her arkadaşımız bir konuya deginmiş, yorumlarınız için teşekkürler. bu yorumları yaparken aranızda telefonlaşıp anlaşmadıgınızda tahmin ediyorum. benim anlatmaya çalıştıgım yaşadıgım sıkıntılar sonucunda yorum yapmak ve bunları sizlerle paylaşmak, bazı arkadaşlar üst model arabalara bile takılıyor şikayet eden yok diyor, peki sorarım size adam neden takıyor lpg'yi ,benzin fiyatının yüksek olması aracının motorunun büyük oluşu tabiki, aslında son nokta çoktan konuldu ama bizler bir şeyi kabüllenemiyoruz. lpg sistemini, benzin fiyatı ile aynı olsa taktıracak arkadaşlar var mı? veya fabrika çıkışlı lpg'li araç alacak arkadaş var mı? Sizler farklı açıdan bir düşünün. şunu çok net biliyorum ki lpg'li araçlı arkadaşlar kesin ve kesin burada tam olarak yaşadıklarını paylaşmıyor ama sebebide gayet belli lpg fiyatını benzinden düşük oluşu ve bu bir çok şeyin üstünü örtmesi..

Yorumlarınız için tek tek teşekkür ederim.. Şuna inanın sizlerden aldıgım olumlu yorumlardan yola çıkarak arkadaşıma mahcup oldum..Bendede hata var aracın modelini sizlerle paylaşmayışımdır.

Lpg sisteminden memnun olan arkadaşlara mutluluklar dilerim...

Karahan

• Fatih_K
« Yanıtla #156 : Kasım 27, 2010, 02:12:09 ÖS »
forumda her arkadaşımız bir konuya deginmiş, yorumlarınız için teşekkürler. bu yorumları yaparken aranızda telefonlaşıp anlaşmadıgınızda tahmin ediyorum. benim anlatmaya çalıştıgım yaşadıgım sıkıntılar sonucunda yorum yapmak ve bunları sizlerle paylaşmak, bazı arkadaşlar üst model arabalara bile takılıyor şikayet eden yok diyor, peki sorarım size adam neden takıyor lpg'yi ,benzin fiyatının yüksek olması aracının motorunun büyük oluşu tabiki, aslında son nokta çoktan konuldu ama bizler bir şeyi kabüllenemiyoruz. lpg sistemini, benzin fiyatı ile aynı olsa taktıracak arkadaşlar var mı? veya fabrika çıkışlı lpg'li araç alacak arkadaş var mı? Sizler farklı açıdan bir düşünün. şunu çok net biliyorum ki lpg'li araçlı arkadaşlar kesin ve kesin burada tam olarak yaşadıklarını paylaşmıyor ama sebebide gayet belli lpg fiyatını benzinden düşük oluşu ve bu bir çok şeyin üstünü örtmesi..

Yorumlarınız için tek tek teşekkür ederim.. Şuna inanın sizlerden aldıgım olumlu yorumlardan yola çıkarak arkadaşıma mahcup oldum..Bendede hata var aracın modelini sizlerle paylaşmayışımdır.

Lpg sisteminden memnun olan arkadaşlara mutluluklar dilerim...
Kardeşim amacın ne senin yahu? Arabanın modelini de söyledin işte, ben de cevabını verdim, aynısından kullanıyorum, memnunum. Ya arkadaşının arabada problem var, ya lpg tesisatı ehil kişiler tarafından yapılmadı, ya da avans ayarı düzgün yapılmadı. Lpg kullananların sayısı hâlâ inatla lpg taktırmayıp benzin kullananların sayısından fazla iken, lpg senin sandığın gibi belalı olsa, duymak istediğin şikayetlerin sesi daha gür çıkmaz mıydı? Bu fiyatlarla benzin kullanmak isteyenlere biz defalarca mutluluklar diledik. Ne diye bu sayfalarda dolaşıp yalan yanlış bilgilerle milletin beynini bulandırmaya çalışıyorsun? Satılan her litre benzinden avantan mı var yahu?

Adem YILMAZ

« Yanıtla #157 : Kasım 27, 2010, 02:26:23 ÖS »
Benim degil ama senin konuyla ilgili laf söyletmeme gibi bir davranışını var,anlıyorum. Yorum nedir? ben yorumumu ve yaşadıklarımı paylaşıyorum ya sen/siz ?

Gerçi boş konuşup tartışıyoruz, daha öncedende dediğim gibi herkez nasıl mutlu ise öyle mutlu kalsın.

Karahan

• Fatih_K
« Yanıtla #158 : Kasım 27, 2010, 02:32:07 ÖS »
Benim degil ama senin konuyla ilgili laf söyletmeme gibi bir davranışını var,anlıyorum. Yorum nedir? ben yorumumu ve yaşadıklarımı paylaşıyorum ya sen/siz ?

Gerçi boş konuşup tartışıyoruz, daha öncedende dediğim gibi herkez nasıl mutlu ise öyle mutlu kalsın.
Daha önceden de dediğin şey dilinde kalmasın, uygula öyleyse!
Evet, laf söyletmiyorum. Daha önceki mesajlarımda bunun sebebini defalarca açıkladım.
Yaşadığını paylaşmadan önce bir değerlendir. Bunun neresinde hata var aceba diye kendi kendine bir sor önce.
Senin benzinine karışan yok, güle güle kullan. Ben şehir içinde 18-20 kuruş/km yakarken sen de 30-35 kuruş/km yak.
Bugün gelen son benzin zammı da hayırlı uğurlu olsun.

Adem YILMAZ

« Yanıtla #159 : Kasım 27, 2010, 02:43:43 ÖS »

Daha önceden de dediğin şey dilinde kalmasın, uygula öyleyse!
Evet, laf söyletmiyorum. Daha önceki mesajlarımda bunun sebebini defalarca açıkladım.
Yaşadığını paylaşmadan önce bir değerlendir. Bunun neresinde hata var aceba diye kendi kendine bir sor önce.
Senin benzinine karışan yok, güle güle kullan. Ben şehir içinde 18-20 kuruş/km yakarken sen de 30-35 kuruş/km yak.
Bugün gelen son benzin zammı da hayırlı uğurlu olsun.

Peki bana akıl ver madem arkadaşımın aracı ile aynı aracı kullanıyorsun ben lpg ' de neden 250-300 kuruş gibi bir rakam ödüyoruz.

araçtaki lpg kiti atiker, yerini söylemek istemiyorum ama son birkaç  ayda en çok lpg montajı yaptıgını söyleyen ünlü bir yer, ustaları ve cihazları orjinal ve kaliteliye benziyor du..

Öyle bir şey söyleki aracı rampada kaldırırken 1500 devirde (benzinde ) kalkar iken 2000 devirde (lpg 'de ) neden zor kaldırıyoruz. Ama sakın şöförlük deme inan epeydir araç kullanan kişileriz. Bana kitin kalitesiz diyebilirsin, ustan kötü diyebilirsin, lpg aldıgın yer (aygaz ) kötü diyebilirsin.Benim asıl derdim kalkışlardaki aracın fazla gaz istemesi, bunun hesabı inan benzinliye denk geliyor..

Karahan

• Fatih_K
« Yanıtla #160 : Kasım 27, 2010, 02:55:30 ÖS »
Ben tamirci değilim, olsaydım "aracı görmem lazım" derdim. Buradan ne diyebilirim ki? Yakıt hava karışımı doğru değerlerde değildir, çok yakar.
Daha önce de söylediğim gibi, ilk takıldığında değerler fazla çıkabilir. Yine de ustalara gösterirsiniz, çözülür. Lpg dönüşümünü yapan yere bir daha gösterin.

carousal

« Yanıtla #161 : Kasım 27, 2010, 03:46:22 ÖS »
Benzine 8 kuruş zam gelmiş arkadaşlar, LPG'ye geçtiğimiz haftalarda yaklaşık 12 kuruş zam gelmişti, makas biraz kapandı, LPG ile ekonomiye devam :D Benzine 8-10 kuruş daha zam gelirse ekonomimiz daha da artacak. Tabi bu arada LPG'ye zam gelmemesi lazım, yoksa golü yeriz.

carousal

« Yanıtla #162 : Kasım 27, 2010, 03:50:02 ÖS »
Alıntı
lpg sistemini, benzin fiyatı ile aynı olsa taktıracak arkadaşlar var mı?
Sayın Adem Yılmaz, zaten bu noktaya varıldı, tabi ki benzin fiyatları makul seviyelerde olsa yani km maliyeti 17-18 kuruş olsa kimse ne dizel kullanır ne de LPG. Bunu zaten biz LPG kullanıcıları kabul ediyoruz, ancak benzin fiyatları 3.80 liraya ulaşmışken de benzin ile araç kullanılmaz kolay kolay, bütçe işi.

Benzinin litre fiyatı 2 lira olsa, bu forumda kimse LPG kullanmaz. Ama benzin litre fiyatı 4 liraya doğru koşuyor. Hal böyle olunca da LPG'ye talep oluyor, bunu da doğal karşılamak gerekmez mi? Ben aracımın orijinalliğini korumak zorunda değilim ki, benim için araç kullanılacak bir nesnedir, otoparkta durup da seyretmek için almıyorum ben bu aracı.

carousal

« Yanıtla #163 : Kasım 27, 2010, 03:56:40 ÖS »
Alıntı
şunu çok net biliyorum ki lpg'li araçlı arkadaşlar kesin ve kesin burada tam olarak yaşadıklarını paylaşmıyor ama sebebide gayet belli lpg fiyatını benzinden düşük oluşu ve bu bir çok şeyin üstünü örtmesi..

Arkadaşım çok ciddi söylüyorum, bende Teleflex kit var dediğin problemleri hiç yaşamadım, hatta LPG'yi taktırdığım günden bu yana daha servisine uğramadım, hani bazı LPG montajcıları bir depo kullan gel yeni kalibrasyon yaparız diyorlar ya öyle birşey dahi yaşamadım.

LPG'yi taktırdım, gittim deponun %80'ini doldurdum ilk depoda 1.87 TL/LT fiyatındaki lpg ile kilometre maliyetim 16-17 kuruş oldu. Sabahları çalıştırma zorluğu bana hiç yaşatmadı, Ankara'da çetin kış koşulları başladı, sabahları arabanın camları buz tutuyor, yüksek devirlerde hiç benzine atmadı, yokuşlarda bir problem yaşamadım. Yani benzinli araba nasıl ise aynı o şekilde devam ediyorum ve bu dediklerimde en ufak bir abartı yok. Belki aracın performansı düşmüş olabilir, orasını bilmiyorum, ben zaten 90-100'den fazla sürat yapmam, ekonomi için LPG taktırdım, ve şu ana kadar da arabadan son derece memnunum.

Honda'nın orjinal stepnesi de ince, bu yüzden bagajda çok az yer kaplıyor, zaten aracım HB, bagaj konusunda çok bir şikayetim yok, aracı HB alma sebebim de şehir içi kullanımı. Yoksa sedan da alabilirdim.

Ayrıca bu forumda kimse birbirine dayatma yapmıyor ki, ekonomi meselesi, paran vardır 2000 motor benzinliye binersin ona kimse birşey diyemez zaten. Burada sadece LPG'yi her fırsatta kötüleyenlere ya da ne bileyim benzinlikte lpg alan araca bakıp gülümseyenlere karşı yazılıyor. Yoksa isteyen benzinli biner isteyen lpg'li kimsenin kimseye birşey demeye hakkı yok.
« Son Düzenleme: Kasım 27, 2010, 04:00:19 ÖS Gönderen: carousal »

amadeus

« Yanıtla #164 : Kasım 27, 2010, 06:44:01 ÖS »
merhaba arkadaşım bende de 99 hb 1.4 var,lpg taktırdım 21.6 kr yakıyor km de,fakat kalibrasyona götürdüm akabinde motor ikaz lambası yandı ,baktırdım söndürdüler,tekrar yanmaya başladı,lpg de zavolli,sende aynı sorunlar yaşadınmı?1000 km oldu takalı daha,yada başka arkadaşlar varmı aynı sorunu yaşayıpta çözenler,iyi akşamlar.

Karahan

• Fatih_K
« Yanıtla #165 : Kasım 29, 2010, 08:20:02 ÖÖ »
Adem kardeş, arkadaşın gaz ayarı yaptırmaya giderken yanına iki adet kalın bulaşık teli alsın. Eğer gaz ayarı yapmayı beceremezlerse önce bir tanesini hava filtresi borusunun içine sokuşturuversin. Bu yeterli olmazsa diğerini de kullansın. Bizim arabaların hava emiş yolu geniş olduğundan mıdır nedir, sanayide böyle bir yol kullanıyorlar. Bu yöntemi orijinal hava filtresi donanımı için tavsiye ediyorum. Spor hava filtre teçhizatı için uygulama değişebilir.