Sayın egc.
herkes aracını orjinal yakıtında kullanmak ister, ama malum yakıt fiyatları ortada, senede 1000 TL. tasarruf sizin için önemli olmayabilir ama ben önemsiyorum, ayrıca burda lpg taktırıp memnumum diyenlerin çoğunun bunu samimiyetle söylediğine inanıyorum, çünkü bende taktırdım ve şu anda aracıma özgürce binmenin tadını çıkarıyorum, şu kadar senede amörti eder vb. gibide hesap yapmıyorum artık, çünkü her seferinde benzin pompasının önünde kabus görmektense birkere ödedim kurtuldum. Ha ilerde LPG kaynaklı sorunlar oluşabilir ona da katlanacaz artık, hamama giren terler misali,
Son olarak burda kimse kendini avutmaya çalışmıyor, bundan emin olabilirsiniz, ama siz bence kendinize LPG taktırmamak için bahane üretiyor olabilirsiniz, çünkü aynı psikolojiyi bende yaşamıştım, LPG taktırmanın bana maddi bi fayda sağlamayacağına kendinmi bi takım hesaplar yaparaktan inandırmaya çalışıyordum, fakat sonuçta ne taraftan bakarsanız bakın LPG ekonomi sağlıyor buna kanaat getirdim ve LPG taktrıdım.
Örneğin geçtiğimiz bayramda LPG yokken depoyu fulledim ve köye gidip geldim, döndüğümde tekrar fullemiştim 90 TL'lik benzin almıştı gidilen yol toplam 343 km idi. Üstelik arbayı hiç zorlamadan, 90-100 ü geçmeden ve klima hiç açılmadan.
LPG taktırdıktan sonra tekrar köye gidip geldim, LPG deposunu 57 TL ye fulledim, köye gidip geldimde LPG deposunu kontrol ettim ve çeyrek deponun biraz üstünde gaz vardı, toplam 320 km yol yapmıştım ve tahminime 80-100 km daha giderdi. Ayrıca yeri geldi 140-150 bastık ve klima çoğu zaman açıktı. Bu benim için özgürlüktür, istediğim zaman klimamı açıyorum istediğim zaman basıyorum, istediğim zaman arabama biniyorum,
Bugün Ankara'daki benzinli araçların %45'i LPG'liymiş. (Makina Müh.Odası 2009 kayıtlarına göre) Sizce bu kadar insan yanlış hesap mı yapıyor? Bu arabalar bizimle mezara girmeyecek herhalde, sonuçta ne kadar ekonomik olursa o kadar kardır.
Saygılar,