Gönderen Konu: lpg taktırdım rahatladım yaa:)  (Okunma sayısı 57441 defa)

wordsman

Ynt: lpg taktırdım rahatladım yaa:)
« Yanıtla #25 : Eylül 28, 2010, 12:11:04 ÖS »
Bugün itibarıyle bende LPG montajını yaptırdım. Umarım iyi olur işin ekonomisi bir yana sorunsuz kullanabilmek amaç.. Bu aracı en fazla 3 yıl kullanabilirim düşüncesiyle   " ATİKER  " markasında karar verdim  safefast diye bir sistem sanırım bu sürümde önceden karşılaşılan sorunlar çözülmüş son haliyle  BRC  yazılımından farkı kalmamış ustanın söylediği bu.... zaman zaman tecrübe ettiklerimizi yazarız henüz fikir belirtmek için benim açımdan çok erken.. Duruma göre yaşadıklarımızı tecrübelerimizi yazarsak bundan sonra  LPG montajı yaptıran arkadaşlara yol gösterir sanırım.

Arkadaşım,
hayırlı olsun, bende "Atiker safefast" taktırdım ve şu an memnunum, umarım sende sorunsuz bir şekilde kullanırsın.

outcry666

« Yanıtla #26 : Eylül 28, 2010, 01:01:57 ÖS »
hayırlı olsun dostum aramıza hoşgeldin :) lpg nin keyfini sür

Hamdi TOPAL

« Yanıtla #27 : Eylül 28, 2010, 06:59:44 ÖS »
 <783^2   LPG tankını aracın arka sağ tarafına küçük  bölmeye yerleştirdiler. ( Çamurluk çıkıntısı ile sinyal gurubunun olduğu bölüm ) oraya yerleştirmelerindeki gerekçe bagaj hacminin azalmaması içinmiş. 32'lik tabir edilen tank'tan yerleştirildi. Honda serisi araçlara genelde bu kapasitede tankı monte ediyoruz bagaj hacminin düşmemesi için diyorlar. Daha büyük tank istenirse o zaman koltuğun arka tarafına monte etme zorunluluğu olur bu da bagaj hacmini düşürür dediler. Küçük oldu der gibi oldum ama artık eskisi gibi değil her yerde LPG dolum imkanı var sorun olmaz diyorlar.. Dolum ağzını ise sol alt tarafa tampon içine yaptılar valla benzinlikte gaz dolumu yapan bize iyi sinirlenecek tabancayı takabilmek için bayağı eğilmek gerekiyor gibi :-k

fzthgosm

« Yanıtla #28 : Eylül 28, 2010, 07:27:23 ÖS »
öncelikle hayırlı olsun.kazasız belasız güzel günlerde kullan inşallah.takılabilecek en iyi tankı takmışlar ve doğru açıklama yapmışlar.lpg dolum ağzı olarak ta yine hemen hemen her arabaya monte ettikleri yere montaj yapmışlar.çok aşağıda olması senin için önemli değil pompacının işi zorlaşır

Hamdi TOPAL

« Yanıtla #29 : Eylül 29, 2010, 02:08:02 ÖS »
 >=ok  kardeşim teşekkür ediyorum. iyi dileklerin için. İnşallah herkes kazasız sıkıntısız günlerde kullanır.  :d

asvtec

« Yanıtla #30 : Eylül 30, 2010, 06:42:09 ÖS »
Lpg sıstemınız hayırlı olsun.Uzgunum ama Ustanız yalan soylemıs.Atıker safe fast ıle BRC plug and drıve arasında daglar var.Ikı yazılımın aynı oldugunu soylemek cahıllık degıl acıkca tıcarı kazanc ıcın soylenen bır yalan.

egc

« Yanıtla #31 : Ekim 02, 2010, 10:57:24 ÖÖ »
" bazı arkadaşlar gurur meselesi yapıyor "

Kesinlikle çok doğru bi tespit. Katılıyorum. Bazı arkadaşlar 100.000 km'den sonra motoru aç bak falan diyenler var, 100.000 km'den sonra çok affedersiniz yemişim motorunu, bugün en baba motoru 2500-3000 liraya yaptırırsınız tahminimce, km 10 kuruş karınız olsa 100 bin km de 10 bin lira kar demek, 3000 liraya motor yaptırsanız 7 bin lira yine kardasınız.
bu kadar düz hesapla ancak bu kadar karlı gösterilebilir.LPG montajına verilen 2000+özellikle arac ısınana kadar yakılan benzin cabası.Yılda 10 bin yapan adam taktırmasın hocam bu lpg'yi sonra lpg yi nereye saklasak da dısardan gözükmesin derdi baslıyo.
Madem lpg taktırMAmak gurur yapmak oluyoda takanlar neden lpg depo kapagını saklama telaşı icerisinde onu anlamak güç.
Herkesin tercihine saygı duyarım zaman zaman bende mi lpg taktırsam diye düşünmüşümdür ama yılda 10 bin km yol yapan biri olarak lpg yılda bin lira kar getircek bana ve 3-4 yıl sonra verdıgım parayı geri almış olucam bu zaman zarfında da lpg li günler.

Herkes ihtiyacına göre düşünüp tasınıp taktırmalı,taktırdıktan sonra da acaba mı diye düşünüp kendisini avutmamalı

Karahan

• Fatih_K
« Yanıtla #32 : Ekim 02, 2010, 11:51:51 ÖÖ »
Kullananlar memnun, kullanmadan nereden biliyorsun? Kiminki düz hesap oluyor aceba?
Herkes ihtiyacına göre düşünüp taktırıyor, paraya acımayanlar benzinde kullanıyor, parası olmayıp tüp taktırmayanlar kapıda süs olarak tutuyor, lpg depo kapağını gizleyenler de lpg taktıranı kınayanlardan çekindiklerinden gizliyorlar.
Bazıları "lpg taktıracaktın da niye Honda aldın, Şahin'e bin" diyecek kadar ileri götürüyor küstahlığı!
Lpg montajına 2000 lira veren kaç kişi var? Herkes Tartarini taktırmıyor, 1000 liraya da var şimdi yeni bir markanın 600 liraya da sistemi var.
"Bazı arkadaşlar" dedim sen niye gocunuyorsun? Niçin bu kadar rahatsız oluyorsun? İster benzinde kullan, ister jet motoru taktır!

egc

« Yanıtla #33 : Ekim 02, 2010, 12:18:49 ÖS »
Kullananlar memnun, kullanmadan nereden biliyorsun? Kiminki düz hesap oluyor aceba?
Herkes ihtiyacına göre düşünüp taktırıyor, paraya acımayanlar benzinde kullanıyor, parası olmayıp tüp taktırmayanlar kapıda süs olarak tutuyor, lpg depo kapağını gizleyenler de lpg taktıranı kınayanlardan çekindiklerinden gizliyorlar.
Bazıları "lpg taktıracaktın da niye Honda aldın, Şahin'e bin" diyecek kadar ileri götürüyor küstahlığı!
Lpg montajına 2000 lira veren kaç kişi var? Herkes Tartarini taktırmıyor, 1000 liraya da var şimdi yeni bir markanın 600 liraya da sistemi var.
"Bazı arkadaşlar" dedim sen niye gocunuyorsun? Niçin bu kadar rahatsız oluyorsun? İster benzinde kullan, ister jet motoru taktır!
yazdıklarımı sakin sakin bi daha oku

pcvirus

« Yanıtla #34 : Ekim 02, 2010, 12:27:15 ÖS »
açıkçası lpg den nefret eden biriyim fakat herşey kişiye bağlı eğer hondanın çok üstün motora sahip özel bi modeline binmiyorsanız hani demem şuki performas için hondaya biniyorsanız taktırmamayı tercih ederim ama sağlamlığı ve kullanışlı bi araç olarak biniyorsanız tabiki lpg şart lpg de yakıt tuketimi ne kadar çok olursa olsunn fiyatı ucuz aynı paraya daha çok yakıt alıyorsunuz binici için bu devirde lpg şart
ama şuda bi gerçekki hondada ben çok rastladım lpg den dolayı çıkan sıkıntılara

wordsman

« Yanıtla #35 : Ekim 02, 2010, 01:06:01 ÖS »
Sayın egc.
herkes aracını orjinal yakıtında kullanmak ister, ama malum yakıt fiyatları ortada, senede 1000 TL. tasarruf sizin için önemli olmayabilir ama ben önemsiyorum, ayrıca burda lpg taktırıp memnumum diyenlerin çoğunun bunu samimiyetle söylediğine inanıyorum, çünkü bende taktırdım ve şu anda aracıma özgürce binmenin tadını çıkarıyorum, şu kadar senede amörti eder vb. gibide hesap yapmıyorum artık, çünkü her seferinde benzin pompasının önünde kabus görmektense birkere ödedim kurtuldum. Ha ilerde LPG kaynaklı sorunlar oluşabilir ona da katlanacaz artık, hamama giren terler misali,

Son olarak burda kimse kendini avutmaya çalışmıyor, bundan emin olabilirsiniz, ama siz bence kendinize LPG taktırmamak için bahane üretiyor olabilirsiniz, çünkü aynı psikolojiyi bende yaşamıştım, LPG taktırmanın bana maddi bi fayda sağlamayacağına kendinmi bi takım hesaplar yaparaktan inandırmaya çalışıyordum, fakat sonuçta ne taraftan bakarsanız bakın LPG ekonomi sağlıyor buna kanaat getirdim ve LPG taktrıdım.

Örneğin geçtiğimiz bayramda LPG yokken depoyu fulledim ve köye gidip geldim, döndüğümde tekrar fullemiştim 90 TL'lik benzin almıştı gidilen yol toplam 343 km idi. Üstelik arbayı hiç zorlamadan, 90-100 ü geçmeden ve klima hiç açılmadan.

LPG taktırdıktan sonra tekrar köye gidip geldim, LPG deposunu 57 TL ye fulledim, köye gidip geldimde LPG deposunu kontrol ettim ve çeyrek deponun biraz üstünde gaz vardı, toplam 320 km yol yapmıştım ve tahminime 80-100 km daha giderdi. Ayrıca  yeri geldi 140-150 bastık ve klima çoğu zaman açıktı. Bu benim için özgürlüktür, istediğim zaman klimamı açıyorum istediğim zaman basıyorum, istediğim zaman arabama biniyorum,

Bugün Ankara'daki benzinli araçların %45'i LPG'liymiş. (Makina Müh.Odası 2009 kayıtlarına göre) Sizce bu kadar insan yanlış hesap mı yapıyor? Bu arabalar bizimle mezara girmeyecek herhalde, sonuçta ne kadar ekonomik olursa o kadar kardır.

Saygılar,

egc

« Yanıtla #36 : Ekim 02, 2010, 01:16:06 ÖS »
yukardaki yazımın net anlasılmadıgını dusunuyorum kısace demek istedigim yılda 10 bin yapan taktırmasın,taktırcaksa da iyi dusunsun kaldıkı herkese saygı duyarım zaman zaman ben de lpg taktırmayı dusunup yılda 10 bin yaptıgım icin sonrasında gereksiz gorüp vazgecmem şeklinde idi.

Takılıdıgım nokta ise gurur yapma muhabbetiydi ben lpg siz kullanan biri olarak hic bizaman gurur meselesi olarak gormedimlpg taktırmayı kaldıkı 20 bin yapsam yılda gider yarın taktırırım teleflexi,Ama nedense lpgli kullanan innsanların bircogu bildiginiz üzere belki sizlerde buna dahilsiniz onu saklama telasında.Halbuki ne gerek var madem bu kadar kafanız rahat neden boyle bi işleme yaptırılır seklindeydi.

Hamdi TOPAL

« Yanıtla #37 : Ekim 02, 2010, 04:08:04 ÖS »
Bu LPG taktırma noktasında mevcut tartışmayı anlamsız buluyorum. Ben LPG montajı yaptırdım kesinliklede gizleme gereği duymadım. Araç benim değil mi kardeşim kimden ne gizleyeceğim kim ne karışırki aracımı nasıl kullanacağıma o sadece beni ilgilendirir. İster LPG taktırır kullanırım istese benzinle bunu kimseye sorma mecburiyetimde yok değil mi.?  >%Sakin Memleketi idare edenler banamı soruyor benzine zam yapalım mı ?.. diye..veya değişik anlatmak gerekirse LPG olayını kötüleyen arkadaşlara soruyorlarmı ki benzine zam yapalım mı diye .. Ben de çok tereddüt ettim forumda herkes bilir sanırım .. Baktım olmayacak gittim montajı yaptırdım hesabı ekonomik durumu yerinde olan arkadaşım kafasında soru işareti oluyorsa taktırmaz olur biter.!   >=ok
Basit konular için birbirinizi üzmeyin diyorum abiniz olarak.. >=ok >'1sr

mehmet1971

« Yanıtla #38 : Ekim 02, 2010, 04:29:40 ÖS »
Hayırlı olsun iyi bir karar.

cıvıcem

« Yanıtla #39 : Ekim 02, 2010, 08:02:44 ÖS »
 lpg konularında benzer tartışmalar hep oluyor....   

yılda 5.000 km kullanan ister lpg takar... yılda 50.000 km kullananda isterse hala benzinle gezer...

tamamen tercih ve bütçe meselesidir... herkese saygı duyuyorum kendi adıma...

asvtec

« Yanıtla #40 : Ekim 03, 2010, 01:37:01 ÖS »
+1

Karahan

• Fatih_K
« Yanıtla #41 : Ekim 04, 2010, 04:12:02 ÖÖ »
yukardaki yazımın net anlasılmadıgını dusunuyorum kısace demek istedigim yılda 10 bin yapan taktırmasın,taktırcaksa da iyi dusunsun kaldıkı herkese saygı duyarım zaman zaman ben de lpg taktırmayı dusunup yılda 10 bin yaptıgım icin sonrasında gereksiz gorüp vazgecmem şeklinde idi.

Takılıdıgım nokta ise gurur yapma muhabbetiydi ben lpg siz kullanan biri olarak hic bizaman gurur meselesi olarak gormedimlpg taktırmayı kaldıkı 20 bin yapsam yılda gider yarın taktırırım teleflexi,Ama nedense lpgli kullanan innsanların bircogu bildiginiz üzere belki sizlerde buna dahilsiniz onu saklama telasında.Halbuki ne gerek var madem bu kadar kafanız rahat neden boyle bi işleme yaptırılır seklindeydi.

Kardeşim hâlâ aynı şeyleri tekrarlıyorsun. Gurur yapmıyorsan gocunmayacaksın. Bir de tekrar ediyorum, saklayanlar tüp takılmasını kınayanlardan, Honda'yı Ferrari sananlardan saklıyordur. Veya forumlarda lpg taktırılmasını tasvip etmediğini söyleyip gizli gizli lpg kullanan biridir.

@ pcvirus
Sistemde arıza olmadıkça pek hissedilir bir performans farkı olmuyor.

Karahan

• Fatih_K
« Yanıtla #42 : Ekim 04, 2010, 04:19:31 ÖÖ »
Bu LPG taktırma noktasında mevcut tartışmayı anlamsız buluyorum. Ben LPG montajı yaptırdım kesinliklede gizleme gereği duymadım. Araç benim değil mi kardeşim kimden ne gizleyeceğim kim ne karışırki aracımı nasıl kullanacağıma o sadece beni ilgilendirir. İster LPG taktırır kullanırım istese benzinle bunu kimseye sorma mecburiyetimde yok değil mi.?  >%Sakin Memleketi idare edenler banamı soruyor benzine zam yapalım mı ?.. diye..veya değişik anlatmak gerekirse LPG olayını kötüleyen arkadaşlara soruyorlarmı ki benzine zam yapalım mı diye .. Ben de çok tereddüt ettim forumda herkes bilir sanırım .. Baktım olmayacak gittim montajı yaptırdım hesabı ekonomik durumu yerinde olan arkadaşım kafasında soru işareti oluyorsa taktırmaz olur biter.!   >=ok
Basit konular için birbirinizi üzmeyin diyorum abiniz olarak.. >=ok >'1sr
Abiciğim haklısın ama adam başlığı okumayıp tesadüfen mi geliyor bu sayfaya? Nerede böyle lpg'den memnuniyetin ifade edildiği bir konu var, orada lpg taktıranın yok gaz alırken Küçük Emrah gibi boynunu büktüğünü, yok depo kapağını gizlediğini iddia eden, insanları küçümseyen birileri mutlaka var. Dün şiddetle karşı çıkan bakıyorsunuz bugün lpg taktırmış memnuniyetini ifade ediyor. Ön yargılarımızla bir yere varamayız, öğrenelim artık bunu.

ozN

« Yanıtla #43 : Ekim 04, 2010, 11:48:27 ÖÖ »
valla arkadaşlar bilmem sizin mesleğiniz yada aylık net geliriniz nedir ama suan ki sartlarda türkiyede lpg kullanmamak icin mantıklı düşünemior olmak lazm. Ha eğer benim icin para mühim deil ayda 500 - 1000 farketmez ne olursa benzine para ayırırım banada dokunmaz diosanız zaten honda jeep tavsiye ederim alın benzinde binin.

Karahan

• Fatih_K
« Yanıtla #44 : Ekim 04, 2010, 11:50:04 ÖÖ »
+++
O kadar!

Hamdi TOPAL

« Yanıtla #45 : Ekim 04, 2010, 04:44:20 ÖS »
iyi araca binmeyi herkes ister her insanın güzel olan herşey hakkıdır.  >=ok  Türkiye şartlarında ayağı yorgana göre uzatmak mutlaka gereklidir. Dünya'nın en pahalı akaryakıtını kullandığımızı unutmayalım ( Buna bazıları enayi vergisi .. hükümetlerin bütçe yamalarına bez olmakta diyor.) Dolayısıyla araca binerken ekonomisinide hesaba katmak zorundasınız. Bu yüzden araştırdığım kadarıyla ekonomik olması, çevreyi daha az kirletmesi gibi nedenlerle bence tercih edilebilir. Böyle bir tercih yapanında saklayacağı bir şey olmaması gerektiği gibi birilerininde çıkıp ya honda'ya LPG olurmu gibi akıl vermeside hoş değil. Unutmayalım herkes kolay para kazanamıyor, herkes babadan hazır bulamamış olabilir..

Karahan

• Fatih_K
« Yanıtla #46 : Ekim 05, 2010, 03:50:34 ÖÖ »
Ağzına sağlık, klavyen dert görmesin ;D

taşkın

« Yanıtla #47 : Ekim 10, 2010, 04:06:17 ÖS »
arkadaşlar merhaba aranıza yeni katıldım denizliliyim, 15 günlük honda civic 1,6 elegans otamatik fitesli 2008 model araç sahibiyim.aracıma lpg taktırmak istiyorum ama netaktıracama bilmiyorum 1,6 elegans otamatik şanzımanlı araç sahipleri içersinde lpg taktıran varsa bana fiyatı şehir içi şehirdışı yakıtı nekadar olduğunu memnunmu değilmi ,denizlili hemşerimin yazısını okudum.ama onun manuel fites bizimkinden az yakar biliyorum benım araç hakkında bilgi verirmisiniz.

asvtec

« Yanıtla #48 : Ekim 10, 2010, 04:34:07 ÖS »
Denızlı koseoglu dogru adres.Tavsıye ederım

Hamdi TOPAL

« Yanıtla #49 : Ekim 22, 2010, 06:53:16 ÖS »
Gönderen: asvtec

Denızlı koseoglu dogru adres.Tavsıye ederım

Arkadaşımızın söylediklerine ve yönlendirmelerine kesinlikle güvenebilirsiniz. Kendisi bu konuda oldukça bilgilidir.
 >=ok   >=ok   >=ok