Gönderen Konu: lpg taktırdım rahatladım yaa:)  (Okunma sayısı 57439 defa)

Doganumut

Ynt: lpg taktırdım rahatladım yaa:)
« Yanıtla #50 : Kasım 01, 2010, 09:55:01 ÖÖ »
hayırlı olsun kazasız belasız kullanman dileğiyle

havuckral

« Yanıtla #51 : Kasım 01, 2010, 02:06:06 ÖS »
Bende de BRC var, BRC pipo yöntemi olmaz derse inanma o servise taktırtma. Senin araç Civicmiş. Bütçen müsaitse Teleflex veya Prins ide bir araştır derim.

arkadaşlar merhaba aranıza yeni katıldım denizliliyim, 15 günlük honda civic 1,6 elegans otamatik fitesli 2008 model araç sahibiyim.aracıma lpg taktırmak istiyorum ama netaktıracama bilmiyorum 1,6 elegans otamatik şanzımanlı araç sahipleri içersinde lpg taktıran varsa bana fiyatı şehir içi şehirdışı yakıtı nekadar olduğunu memnunmu değilmi ,denizlili hemşerimin yazısını okudum.ama onun manuel fites bizimkinden az yakar biliyorum benım araç hakkında bilgi verirmisiniz.

poseidon999

« Yanıtla #52 : Kasım 01, 2010, 02:37:09 ÖS »
Bende de BRC var, BRC pipo yöntemi olmaz derse inanma o servise taktırtma. Senin araç Civicmiş. Bütçen müsaitse Teleflex veya Prins ide bir araştır derim.

arkadaşlar merhaba aranıza yeni katıldım denizliliyim, 15 günlük honda civic 1,6 elegans otamatik fitesli 2008 model araç sahibiyim.aracıma lpg taktırmak istiyorum ama netaktıracama bilmiyorum 1,6 elegans otamatik şanzımanlı araç sahipleri içersinde lpg taktıran varsa bana fiyatı şehir içi şehirdışı yakıtı nekadar olduğunu memnunmu değilmi ,denizlili hemşerimin yazısını okudum.ama onun manuel fites bizimkinden az yakar biliyorum benım araç hakkında bilgi verirmisiniz.

96-01 arası civic'lerin enjektör yuvaları pipo yöntemi için uygun ölçüde olmadığından dolayı pipo takılmıyor arkadaşım.
Ama yeni kasalara uygulanabiliyor.

havuckral

« Yanıtla #53 : Kasım 01, 2010, 03:00:51 ÖS »
Bende hemşerimin aracı 2008 model diye yazdım. Genel olarak yazmadım.

96-01 arası civic'lerin enjektör yuvaları pipo yöntemi için uygun ölçüde olmadığından dolayı pipo takılmıyor arkadaşım.
Ama yeni kasalara uygulanabiliyor.

poseidon999

« Yanıtla #54 : Kasım 01, 2010, 03:50:40 ÖS »
Ok sorun yok o zaman. Yanlış anlamışım.

983983

« Yanıtla #55 : Kasım 01, 2010, 07:07:56 ÖS »
bende 3 gün önce 2011 model ov civic araçıma brc my 10 taktırmış bulunuyorum bakalım ne olacakk araç daha 2000km de bence iyi yaptım umarım sorun çıkarmaz...

Karahan

• Fatih_K
« Yanıtla #56 : Kasım 02, 2010, 07:58:37 ÖÖ »
Yapmayın arkadaşlar, Honda'ya lpg taktırıp da niye yazık ediyorsunuz? Honda'ya lpg taktırılır mı hiç? dermişim, ha ha haaa...

Adem YILMAZ

« Yanıtla #57 : Kasım 02, 2010, 08:55:36 ÖÖ »
Arkadaşalar bir şey soracam lpg ile aracınız km'de kaç kuruş yakıyor,şehir içi - şehirler arası ? <783^2

Karahan

• Fatih_K
« Yanıtla #58 : Kasım 02, 2010, 09:29:50 ÖÖ »
Şehir içi km'de 17-18 kuruş / 100 km'de 8.5-9 litre civarı - civic el (karbüratörlü, 1.5).
Şehirler arası için ölçüm yapmıyorum.

Adem YILMAZ

« Yanıtla #59 : Kasım 02, 2010, 09:34:33 ÖÖ »
rakamlar çok iyi , ancak 3 hafta önce Antalya'ya gittim, toplam 1900 km yaptım, aldıgım yakıt (benzin) 400 tl = 0.210 kuruş gibi bir rakam cıktı ve ben gerçekten çok memnunum. lpg olsa 0,110 kuruşa düşerdi diyen arkadaşlarım çok fazla. Dogrumudur?

pcvirus

« Yanıtla #60 : Kasım 02, 2010, 09:38:01 ÖÖ »
malesef lpg de fiyatları yarı yarıya olabilir benzinle fakat benzinde araç 100 km ye 6 litre yakıyorsa
lpg de 100 km ye 8 litre gibi bi yakıt yakar yani lpg taktıgınızda %30 kar edersiniz
lpg takmaya değermi aracı çok sık uzun yolda kullanıyormusunuz
taktırdıgınız lpg kitini amorti edecekmi yaktıgınız yakıt
bunları düşünün ondan sonra karar verin bence

Karahan

• Fatih_K
« Yanıtla #61 : Kasım 02, 2010, 09:55:11 ÖÖ »
İlker kardeş, hiç öyle % 30 falan değil, sonuç ortada.
Şehir içinde ben lpg'de 17-18 kuruş yakıyorum. Benzin kullansam 35 kuruşun altına düşmez, haksız mıyım?
Neredeyse % 50. O % 30 diyenler en az % 30 diyorlar.
Sen şehir içinde km'de kaç kuruş yakıyorsun? Önceki araban ne kadar yakıyordu?

Adem YILMAZ

« Yanıtla #62 : Kasım 02, 2010, 10:15:02 ÖÖ »
aracım 5 senedir bende aldıgım yakıtın tüm fişlerini her sene biriktiriyorum (küllükte) yıl sonu hesap yapıyorum yılda aldıgım yakıt ortalama 1.800 tl sizce lpg taktırmama deger mi ? %70 şehir içi % 30 şehirler arası kullanıyorum..

Karahan

• Fatih_K
« Yanıtla #63 : Kasım 02, 2010, 10:22:09 ÖÖ »
Yukarıda benzin ve lpg sarfiyat değerlerini verdim. Sizce değmez mi? Yıllık yaptığınız km'nin önemi yok. Kimisi 6 ayda çıkarır lpg dönüşüm bedelini, kimisi 2 yılda çıkarır. O sistemi 10 yıl kullanacaksınız, bir an evvel taktırırsanız daha fazla zarar etmezsiniz. En kötü ihtimalle, aylık yapacağınız tasarrufla sistemin taksidini çıkarırsınız zaten. Pahalı bir sisteme gerek yok. 1000-1300 liralık bir sistem yeter. Yerli olanları gönül rahatlığıyla tercih edebilirsiniz.

pcvirus

« Yanıtla #64 : Kasım 02, 2010, 02:18:01 ÖS »
fatih abi lpg de kesinlikle benzine gore çok yakar araba
yani benziinde az yakan bi arabaya ben tavsiye etmem
yani lpg sorunsuz bir yakıt olsa eyvallah
ama lpg takılı araçların ben daha doğru dürüst rolantide çalıştıgını gorrmedim
ama yinede benzinde çok pahalı
kullanıcı kendine göre bi hesap yaparak karar vermeli
ihtiyaca göre yani
ihtiyac var ise takılır tabi ama düşünüp tartmak gerek

poseidon999

« Yanıtla #65 : Kasım 02, 2010, 03:45:08 ÖS »
Konuyu çok deşmek gerekmez. Bugün senede 5,000 km yapsanız bile
normal şartlarda km de 30 kuruş yakan bir araç lpg ile % 50 karda oluyor.
Elbette dandik marka ve işçiliklerde sorunlar çıkıyor ama bu 10 kişide belki 1-2. Allah yapımı insanda bile bu kadar sorun varken bırakın kul yapımı lpg de olsun.

Lpg'den şikayet edenler buyursun benim 11 yaşındaki aracımın rolantisine performansına baksın buna karşı harcadığı yakıtı ölçsünler.

Sonra 1 depo benzine verdikleri 160-170 TL için şöyle bir iç geçirsinler.

Arabanın fiyatı ne ki lpg nin motora verdiği zarardan korkalım. Ayda 200 tl lik benzin harcasanız 5 senede 12,000 TL ediyor. Bu da 96-01 civic parası.

Zaten lpg 4-5 senede arabanın yarı fiyatını bile amorti ediyor. Varın gerisini siz düşünün.

Hadi hayırlı işler bol güneşler.

« Son Düzenleme: Kasım 02, 2010, 03:47:22 ÖS Gönderen: poseidon999 »

carousal

« Yanıtla #66 : Kasım 02, 2010, 03:52:43 ÖS »
Arkadaşlar millet 2010 model Mercedes C sınıfına, BMW 5 sınıfına taktırıyor, siz HALA acaba taktırsam mı diye düşünüyorsunuz, ben size şunu söyleyim, kaliteli bir kit ve iyi işçilik olmak şartıyla, düşündüğünüz fazladan her gün için zarardasınız. Ben de aracıma LPG'yi yeni takdırdım, keşke daha önce taktırsaymışım dedim. 60-70 liraya depo doluyor ve 400-450 kilometre gidiyorum.

Özellikle Ankara için söylüyorum artık benzinli araba sayısı gittikçe azalıyor, araçlar ya LPG'li ya da Dizel. Benzinli araca binen kişiler arabayı yalnızca hafta sonu kullanan kesim. Eğer aracınıza her gün biniyorsanız ayda 800-1000 km yapıyorsanız LPG şart! Tabi bu bütçe işi aylık geliriniz 8-10 bin liraysa paşa paşa benzinde binersiniz o ayrı.

Ya da aman aracımın orijinalliği bozulmasın diye aracınıza bebeğiniz gibi bakıyorsanız da tavsiye etmem. Bu araçlar bizim binmemiz için yapılıyor, taktır LPG'yi tepe tepe bin, zamanı gelince sat arkadaşım, bu arabalar bizimle birlikte yaşlanmayacaklar ki.

300-400 bin km LPG ile dolaşan taksiler var, LPG'nin motoru yediği de yok, bunların hepsi yalan. Motora zarar veren durumlar yalnızca kötü montaj ve kalitesiz kitlerin sonucudur. İyi bir montaj sonucu, aracın bakımlarını da aksatmazsanız, LPG ile problem yaşama şansınız çok çok az.

Bende Teleflex var son derece memnunum, ne aracın sabah çalışma zorluğu var (Ankara'da sabahları camlar donmaya başladı özellikle belirteyim!), ne yüksek devirlerde benzine geçiyor, ne vuruntu var ne de başka birşey. Gaza geçtiğini bile hissetmiyorsunuz sistemin.

Ciddi anlamda LPG taktırmayı düşünen arkadaşlar, güvendiğiniz, işliğinin iyi olduğunu referansları ile kontrol ettiğiniz YETKİLİ bir montaj servisi bulduysanız, daha fazla düşünerek zaman kaybetmeyin! Montajın yetkili servislerde yapılması çok önemli, merdiven altı diye tabir edilen kullanılan ürünlerin kalitesinin bile belirsiz olduğu yerlerde usta olmayan kişilerin yaptığı montajda sorun çıkması gayet normal bana kalırsa, ve bugün ortalıkta konuşulan hataların sebebinin asıl etkeni de bu maalesef.

Not: Ben lpg ticareti ile uğraşmıyorum, bireysel bir kullanıcıyım.
« Son Düzenleme: Kasım 02, 2010, 03:55:27 ÖS Gönderen: carousal »

Adem YILMAZ

« Yanıtla #67 : Kasım 02, 2010, 04:00:48 ÖS »
ihtiyaca göre yani

Ben arkadaşımın söylediğine katılıyorum.
Kesinlikle tercih meselesi.
Günümüzde lpg ile otoparka alınmayan dışarıda yeni yıkadıgım aracımın yağmura fırtınaya maruz kalanmasını, yazın ğüneşin rengin altında dururken boyanın rengindeki solmaya sebep olmasını düşünmek, hatta en korktuğum Allah göstermesin ama kaza anında lpg tüpünün patlaması veya 2 sene sonra lpg hortumlarının deforme olması sonucu kaçak  yaparak aracımın durdugu yerde yanmasınıda düşünmekte gerekir.

Karahan

• Fatih_K
« Yanıtla #68 : Kasım 02, 2010, 04:08:04 ÖS »
poseidon999 ve carousal, hay ağzınıza sağlık. Arabanın her yerinden gelen arızalara kulak tıkanıyor da kırk yılda bir lpg arızasına kulak kabartılıyor. Rölantisi de iyi geri kalanı da. Hesap ortada diyoruz. Bunun üstüne kılla, tüyle uğraşmanın anlamı yok. Lpg kullananı hakir görüp arabasına lpg taktırmayıp da yakacağı benzini kırk defa hesap edip arabasını yerinden oynatmaya korkanları, motora her türlü eziyeti reva görüp de lpg motoru öldürüyor diyenleri tanıyorum.
Bir de benzinden gaza geçinceye kadar kaç km yol gidiyormuşsunuz da, benzine yine para harcıyormuşsunuz. Yeni sistemler çalıştıktan sonra hemen gaza geçiyor. Kardeşiminki öyle mesela. Benimki zaten sıralı değil, karbüratörlü.

Karahan

• Fatih_K
« Yanıtla #69 : Kasım 02, 2010, 04:13:15 ÖS »
ihtiyaca göre yani

Ben arkadaşımın söylediğine katılıyorum.
Kesinlikle tercih meselesi.
Günümüzde lpg ile otoparka alınmayan dışarıda yeni yıkadıgım aracımın yağmura fırtınaya maruz kalanmasını, yazın ğüneşin rengin altında dururken boyanın rengindeki solmaya sebep olmasını düşünmek, hatta en korktuğum Allah göstermesin ama kaza anında lpg tüpünün patlaması veya 2 sene sonra lpg hortumlarının deforme olması sonucu kaçak  yaparak aracımın durdugu yerde yanmasınıda düşünmekte gerekir.
Bunu defalarca paylaştık arkadaşım. Lpg tankının patladığı görülmüş şey değil. Bomba ile parça parça olmuş bir aracın en büyük parçası lpg tankı. Benzin deposu lpg tankı kadar sağlam değil. Benzin sıvı olduğu için daha kolay alev alır. Benzinli araçların yanma riski daha fazla.

carousal

« Yanıtla #70 : Kasım 02, 2010, 04:23:56 ÖS »
Ben aracı rölantide çalıştırdıktan hemen sonra hareket etmeme rağmen, kış koşullarında 800 küsür metre sonra benzine geçiyorum, gittiğim mesafe yaklaşık 25 kilometre olduğu için 800 metre benzinde gitmek bana koymuyor açıkçası.

fkarahan40, aynen öyle arkadaşım. Maalesef milletimiz üzerinde içmeyin öldürür diyen sigara paketlerini deste deste alır, ancak her türlü güvenlik sertifikasını taşıyan LPG'yi 40 defa düşünür.

2. el Honda'mı aldım, doğru gidip lpg'yi taktırdım temiz temiz, yaklaşık 2 gün sürdü montaj ve kalibrasyon vs. Taktırdığım günden beri 1 kez bile servise tekrar gitmek icap etmedi, çok şükür. Temiz temiz gidiyoruz, motora zararı varsa da arabaları sanki 500 bin kilometre kullanıyoruz, varsın 300 binde bitsin motor.

Ben vaktinde aracımın yağını, filtresini, suyunu değiştiririm, bujileri kontrol ederim, güvendiğim bir istasyondan da lpg'mi alır yoluma bakarım.

%40-%50 tasarruf var işin ucunda, aylık 10 bin lira para kazanıyorsanız paşa paşa binersiniz benzinli araca ona lafımız asla yok. Ya da bir yere giderken acaba ne kadar yakar diye düşünür aracınızı kullanamaz hale gelirsiniz. Kapımın önünde Honda var, ama binemiyorum. Kimin işine yarar ki böyle Honda. Olsun, aracımın orijinalliğini bozmuyorum diyenler yalnızca kendilerini avutuyorlar.

Hadi LPG'li araçlar güvensiz diye taktırmayanları da anlarım, korkusu vardır (ayarlı basın sağolsun), taktırmazsın. Ama şuna da dikkatinizi çekerim bugün Ankara'daki belediye otobüslerinin çok büyük bir kısmı CNG'li yani sıkıştırılmış doğalgaz ile çalışıyor ki LPG'den basıncı kat kat yüksek bir yakıt. Şehrin 4 bir yanında yaklaşık 1100 küsür doğalgazlı otobüs var. Eğer bu LPG/CNG güvensiz olsa kamu hizmetine sunulur muydu?

Herkesin kendi tercihine kalmış, isteyen lpgli gider, isteyen benzinle gider, isteyen de parasını verir dizel motorlu bir araç alır. Herkesin kendi bütçesine kalmış bir iş. Aylık 8-10 bin gelirim olsa, ayda yapacağım 500 lira ya da yeri gelir 1000 lira olur yakıt masrafını gözüm görmez zaten.

Artık arabanın kontağını çevirince acaba ne kadar yakar diye düşünmüyorum, benzindeyken ayda 700 kilometre yapıyordum, LPG'ye geçince 1200-1300 km lere çıktı aylık kullanım. Ben amorti hesabını 10 bin kilometreye göre yapmıştım, bu gidişle 1 yılda  sanırım 13-15 bin aralığına çıkacağız.

Karahan

• Fatih_K
« Yanıtla #71 : Kasım 02, 2010, 04:29:52 ÖS »

Adem YILMAZ

« Yanıtla #72 : Kasım 02, 2010, 04:34:01 ÖS »
haklısınız galiba bu yazılanları saklayıp olaki bir durum oldugunda alehinize kullanmak için, >%6rol

Karahan

• Fatih_K
« Yanıtla #73 : Kasım 02, 2010, 04:43:33 ÖS »
Ben kefilim gardaşım, her türlü. Ama muayenesini zamanında yaptıracaksınız :)

Karahan

• Fatih_K
« Yanıtla #74 : Kasım 02, 2010, 04:45:56 ÖS »
İngiltere'de kraliyet araçları lpg'li. Çevreci olduğu için İngiltere kraliçesi dahi lpg kullanıyor. Güvenli olmasa o canı tatlı mağrur asilzadeler kullanır mı hiç?