Gönderen Konu: lpg taktırdım rahatladım yaa:)  (Okunma sayısı 57465 defa)

pcvirus

Ynt: lpg taktırdım rahatladım yaa:)
« Yanıtla #75 : Kasım 02, 2010, 06:31:05 ÖS »
lpg mi ?
imdaaaaat
kurtarın beniiiii
canlı bombaaaaaaa
help help help
:D:D:D:D:D

integtant_83

« Yanıtla #76 : Kasım 02, 2010, 08:37:31 ÖS »
Lpg avantajı sadece birim fiyatının düşük olmasından kaynaklı. Bu arada bugün lpg fiyatı bulunduğum ilde 2.14 olmuş. Bu artış süreklilik kazanır da birim fiyat avantajı azalırmı bilemem...

hard_die

« Yanıtla #77 : Kasım 02, 2010, 08:45:53 ÖS »
İngiltere'de kraliyet araçları lpg'li. Çevreci olduğu için İngiltere kraliçesi dahi lpg kullanıyor. Güvenli olmasa o canı tatlı mağrur asilzadeler kullanır mı hiç?
bunu bende duymuştum ve ilk duyduğumda çok garip gelmişti.

wordsman

« Yanıtla #78 : Kasım 02, 2010, 08:46:34 ÖS »
Lpg'de yaşanabilecek en olumsuz konulardan biride, sanırım işini bilmeyen ustalar yüzünden (usta kelimesininde bi anlamı var ama bu grup aslında bu gruba girmeyen kendini usta sanan ustacıklar, başka sıfat bulamadım.) LPG'ci tamirciye, elektrikçiye yollar, tamirci LPG' ci ye yollar, sorunu bulamadıklarında hepsi birbirine atar topu.
Bide arabanın lastiği patlasa LPG den diyecek bazıları.

hard_die

« Yanıtla #79 : Kasım 02, 2010, 08:50:34 ÖS »
Çok doğru özellikle birde yeni arabalarda garanti dışı kalma durumu varki sormayın gitsin. Ben arabayı alalı 1 ay oldu mesela 2500 km. yi gördü araba sırf garanti yüzüden lpg taktıramıyorum...

Karahan

• Fatih_K
« Yanıtla #80 : Kasım 03, 2010, 07:51:36 ÖÖ »
Dacia lpg'li üretiyor artık. Lpg tankı da benzin deposu gibi altta olduğu için bagajı daraltmıyor. Lpg kapağı ile benzin kapağı yan yana.

poseidon999

« Yanıtla #81 : Kasım 03, 2010, 08:22:41 ÖÖ »
Çok doğru özellikle birde yeni arabalarda garanti dışı kalma durumu varki sormayın gitsin. Ben arabayı alalı 1 ay oldu mesela 2500 km. yi gördü araba sırf garanti yüzüden lpg taktıramıyorum...

Çünkü iki piyasa da birbirini etkiliyor.
Otomobil piyasası akaryakıtı koruyacak,
benzinli ve dizel araçlar üretecek ki petrole yön verenler ayakta kalsın.
Buna karşın petrol gücünü elinde bulunduranlar otomobil piyasasına
desetek veriyor. Danışıklı dövüş yani...
Yoksa sanma ki araca zarar verdiği için garantisi bitiyor.
Öyle olsa arkadaşların dedikleri gibi kraliyet araçlarına lpg takılmaz,
Dacia, Chavrolet gibi markalar lpg li araç üretmezdi. Hatta bırakın üretmeyi tehlikeli olsa
güvenlik testlerini geçemezdi.
« Son Düzenleme: Kasım 03, 2010, 08:23:40 ÖÖ Gönderen: poseidon999 »

carousal

« Yanıtla #82 : Kasım 03, 2010, 06:43:34 ÖS »
Bir de bu işin medya ayağı var, basın yoluyla sürekli insanların kafalarına LPG zararlıdır, tehlikelidir imajını yaydılar, artık millet araçta LPG var deyince korkar hale geldi. Halbuki Ankara'da EGO otobüslerinin çok çok büyük bir kısmı CNG ile yani sıkıştırılmış doğal gaz ile çalışıyor, halkımız maalesef gerçeklerden bihaber. Üstelik doğalgazın tank basıncı LPG'den de yüksek. Demekki uygun basınca dayanıklı tank üretince bu tür yakıtların hiçbir zararı yok ki kamuya ait bir kurum EGO(Ankara Büyükşehir Belediyesi) bu araçları toplu taşımada kullanabiliyor.

nick falan yok

« Yanıtla #83 : Kasım 03, 2010, 07:00:16 ÖS »
kazada yanan araclara ne dıyeceksınız hep ıyılerı bahsetmıs herkes ya kazalarda yanan ınsanlara ne dıyeceksnız  her sey kısmet demeyınde .

carousal

« Yanıtla #84 : Kasım 03, 2010, 07:22:28 ÖS »
Arkadaşım önceki mesajları hiç okumamışsın ki sen, LPG'de önemli olan montaj, senin haberlerde gördüğün yanan araçlar hatalı montaj yapan merdiven altı diye tabir edebileceğimiz yerlerde yapılan montajların sonucu. Eline tornavida alan herkes ben ustayım diye geziyor, burada ısrarla söylenen nokta şu, LPG dönüşümlerini yetkili servislerde yaparsanız büyük bir problemle karşılaşma şansınızı çok büyük ölçüde azaltırsınız.

Özellikle yanan - patlayan araçlar Tofaş'ın kuş serisi karbüratörlü arabalarıdır. Bu araçlara 95-96'lı yıllarda yapılan fason montajlar neticesinde bu yanma olayları meydana geldi, sıralı sistemde patlama riski yok denecek kadar az, Avrupa'daki kuruluşlardan alınan onlarca güvenlik sertifikası mevcut, artık LPG montajı yapılırken güvenlikten ziyade performans konuşulur hale geldi, güvenlik konusu atlatılalı yıllar oldu.... 2011 yılına giriyoruz, teknoloji her geçen gün gelişiyor, LPG teknolojisi de gelişiyor.

Önümüzdeki aylarda piyasaya Vialle markası altında yeni bir teknoloji daha girecek, bu sistemde depoda sıvı halde bulunan LPG gazı enjektörlere doğrudan sıvı şekilde gönderiliyor, yani LPG'yi regülatörde gaz fazına çevirme işi de son buluyor yavaş yavaş, ancak şu an teknolojisi yeni olduğu için fiyatlar 2-3 bin euro civarlarında olacak diye tahmin ediliyor.
« Son Düzenleme: Kasım 03, 2010, 07:28:19 ÖS Gönderen: carousal »

nick falan yok

« Yanıtla #85 : Kasım 04, 2010, 12:39:20 ÖÖ »
HİC Mİ  İNJEKSİYONLU ARABA  YANMADIMI DEMEK ISTIYOSUN  HEPSI DOGAN KARTAL DEMEK ISTIYOSUN

poseidon999

« Yanıtla #86 : Kasım 04, 2010, 05:59:55 ÖÖ »
HİC Mİ  İNJEKSİYONLU ARABA  YANMADIMI DEMEK ISTIYOSUN  HEPSI DOGAN KARTAL DEMEK ISTIYOSUN

Lpg li yandı da benzinli yanmadı mı?
tehlike açısından benzin ile lpgnin birbirinden farkı yok
Olsa otomotiv markaları fabrika çıkışı lpgli araba üretmezdi.

Karahan

• Fatih_K
« Yanıtla #87 : Kasım 04, 2010, 07:45:11 ÖÖ »
Benzin sıvı olduğu için daha yanıcıdır, daha tehlikelidir. Benzinli de yanıyor ama lpg'li haber oluyor. Belki benzinlinin yanması haber değeri taşımıyordur :))
« Son Düzenleme: Kasım 04, 2010, 07:46:22 ÖÖ Gönderen: fkarahan40 »

wordsman

« Yanıtla #88 : Kasım 04, 2010, 09:48:27 ÖÖ »
Arabanın lastiği patlasa LPG'den diyecekleeeerr.  >=ok >=ok >=ok

poseidon999

« Yanıtla #89 : Kasım 04, 2010, 10:08:22 ÖÖ »

Şu lpg'yi kötüleyenler bir ay lpgli bir araç kullansalar bir daha benzinli araba kullanamayacaklar ya...

Karahan

• Fatih_K
« Yanıtla #90 : Kasım 04, 2010, 12:17:32 ÖS »

Şu lpg'yi kötüleyenler bir ay lpgli bir araç kullansalar bir daha benzinli araba kullanamayacaklar ya...

Önce karşı çıkanlar günün birinde taktırınca, "Keşke önce taktırsaydım" diyorlar.

mhtango

« Yanıtla #91 : Kasım 04, 2010, 03:37:38 ÖS »
Arkadaşlar 2008 o.v. lpg li honda aldım.Üzerinde lovato kit var.LPG yi 4 senedir aynı shell den alırım ve daha önce kalbiratörli 98 corolla var idi.En fazla şehir içinde 210 kuruş, şehir dışı 150 kuruş yakmakta idi. Honda ile 3 kere depoyu fulleyerek (aynı istasyon hatta aynı pompadan) değerlerini ölçtüm.
1. de İstanbulda trafikte boğazda dolaştım.150 km de lpg bitti.Fulleyince ortalama 396 kuruş çıktı.
2. sinde yarı otobandan istanbula işime gidiş geliş km de240 kuruş çıktı.
3. sünde yarı otobandan istanbula işime biraz daha trafik fazla gidiş geliş km de 297 kuruş çıktı.
Araçtan anında soğudum ve uyuz oldum.Gerçekçi bilgilere ihtiyacım var gerçekten bu arabalar bu kadar fazla yakıyormu, uyuz etti beni benzinle gitsem bu kadar yakar ancak.Sıfır dizel araç alacaktım gittim honda aldım hatamı yaptım.Bu konuda bilgisi olan varmıdır.Not:Araçta hiçbir arıza ışığı yanmamakta, çekişinde sorun yok.

Adem YILMAZ

« Yanıtla #92 : Kasım 04, 2010, 03:41:18 ÖS »
 <783^2    :vaww

Karahan

• Fatih_K
« Yanıtla #93 : Kasım 04, 2010, 03:59:34 ÖS »
Arkadaşlar 2008 o.v. lpg li honda aldım.Üzerinde lovato kit var.LPG yi 4 senedir aynı shell den alırım ve daha önce kalbiratörli 98 corolla var idi.En fazla şehir içinde 210 kuruş, şehir dışı 150 kuruş yakmakta idi. Honda ile 3 kere depoyu fulleyerek (aynı istasyon hatta aynı pompadan) değerlerini ölçtüm.
1. de İstanbulda trafikte boğazda dolaştım.150 km de lpg bitti.Fulleyince ortalama 396 kuruş çıktı.
2. sinde yarı otobandan istanbula işime gidiş geliş km de240 kuruş çıktı.
3. sünde yarı otobandan istanbula işime biraz daha trafik fazla gidiş geliş km de 297 kuruş çıktı.
Araçtan anında soğudum ve uyuz oldum.Gerçekçi bilgilere ihtiyacım var gerçekten bu arabalar bu kadar fazla yakıyormu, uyuz etti beni benzinle gitsem bu kadar yakar ancak.Sıfır dizel araç alacaktım gittim honda aldım hatamı yaptım.Bu konuda bilgisi olan varmıdır.Not:Araçta hiçbir arıza ışığı yanmamakta, çekişinde sorun yok.
Gaz ayarı bozuktur, kontrol ettirin.

mehmet1971

« Yanıtla #94 : Kasım 04, 2010, 05:54:23 ÖS »
Hayırlı olsun iyi bir seçim yapmışsınız. Bende 2010 aracıma 6 ay kadar önce zavolli taktırdım. Allah a şükür en ufak bir sıkıntı yaşamadım.

integtant_83

« Yanıtla #95 : Kasım 04, 2010, 06:36:36 ÖS »
Burada lpg konusunda lehte veya aleyhte fanatizm çok anlamsız.  Fiyat avantajı olmasa kimse arabasını durduk yere deldirtmez. Lpgciler bunu referans alıp taktırıyor, değilse meraklı değil kimse o tankı taşımaya. Herkes kullanım koşullarına göre kararını verir

carousal

« Yanıtla #96 : Kasım 04, 2010, 06:59:26 ÖS »
Alıntı

Montaj yetkili serviste yapılmışsa patlama şansı benzinle hemen hemen aynıdır. Bu arada LPG'li araç patlamaz, motor kısmı alev alır, depo büyük kazalarda bile zarar görmeden çıkıyor. Aracın içerisindeki en güvenli şey lpg tankı.

Bu arada integtant83 doğru söylemiş, çoğu kişi LPG'yi ekonomik olduğu için tercih ediyor, yoksa benzin alırsın V8 motorlu araçla tepe tepe gezersin, ancak ülkemizde benzin fiyatları 4 lirayı zorlarken bu iş pek kolay değil.

Arabaya tepe tepe binebilmek için LPG şart! Zaten aracında LPG olmayanlar da (ekonomi düşünenler için) Hondalarını kapının önünde yatırıyorlar, aman orijinalliği bozulmasın diye. :D:D:D

wordsman

« Yanıtla #97 : Kasım 04, 2010, 08:04:11 ÖS »
Burada lpg konusunda lehte veya aleyhte fanatizm çok anlamsız.  Fiyat avantajı olmasa kimse arabasını durduk yere deldirtmez. Lpgciler bunu referans alıp taktırıyor, değilse meraklı değil kimse o tankı taşımaya. Herkes kullanım koşullarına göre kararını verir

+1

hibo

« Yanıtla #98 : Kasım 04, 2010, 08:52:01 ÖS »
....Gerçekçi bilgilere ihtiyacım var gerçekten bu arabalar bu kadar fazla yakıyormu, uyuz etti beni benzinle gitsem bu kadar yakar ancak...

öncelikle aracınız hayırlı olsun...tamam,yeni civiclerin ş.içi benzini fazla tükettiği söyleniyor,ama aracınız lpg li iken,km başına neredeyse benzin li gibi yakması,zaten kanımca lpg sisteminizde bi sorun olduğunu gösteriyor...forumda,bende dahil birçok kullanıcının lpg tüketim verileri ortada,aratırsanız fazlasıyla bulacaksınız...bu verilerle hondanın lpg ile gayet uyumlu ve ekonomik bir araç olduğu zaten ortaya çıkıyor...
    velhasıl,empati yapmam gerekirse,ben sizin gibi o.v 2008 lpg li civic alsam,ve km de minimum 240 krş yaksa,ki genelde bunun üzerinde anladığım kadarıyla değerleriniz,düz mantık direk anlardım lpg sistemimde  bi ayarsızlık olduğunu...yani hemen araca öfkelenip uyuz olma yoluna gitmemek lazım...araçlarımız gerçekten güzel araçlar...basit birkaç ayarla ideal yakıt değerlerine düşeceğinizi düşünüyor ve umuyorum...saygılar...
« Son Düzenleme: Kasım 04, 2010, 08:54:15 ÖS Gönderen: hibo »

mhtango

« Yanıtla #99 : Kasım 04, 2010, 09:18:33 ÖS »
Arkadaşlar içimi biraz rahatlattınız.Cumartesi lovato yetkili servisine gidecem ve umarım kaçak, ayarsızlık vb. bir sorun vardır.Ayrıca LPG tankı altındanda istetme yerine (simit depo)su birikintisi oluyor.Onuda farkettim 1 haftadır.Kit takımına baktım işcilik olarak güzel yapmışlar fakat alt baca deliğinden saç ile depo arasından aldığını düşünüyorum.Depoyuda söktürüp sızdırmazlık yaptıracam ayrıca ayarlarını yaptırttıracam.Umarım yakıt harcamada düzelecek.