Gelin beraber test edelim normal devirli kullanırsam 22-25krş yakıyorum,ama son ölçümde 19,8 krş gibi bir rakam çıktı... Aracım 2008 Elegance,arabayı kullanmak değil onu anlamak önemli,nasıl kullanırsanız o yakıtı alırsınız heleki bizim şanzımanlarda.
ed35 arkadaşım bu 19,8 kuruşluk tüketim değerini, hangi ilde, hangi merkezde, toplamda kaç km de ve hangi istasyondan litresini kaça aldığın LPG ile gerçekleştirdin bilemiyorum ama Bazılarının 32 - 33 kuruş tüketim değerim var dediği, kullanıcıların genelinin 25 - 28 kuruş tüketim aralığı belirttiği A/T Elegance araçla sen bu tüketim değerini elde edebiliyorsan helal olsun....
Çünkü malum aracın fabrika verisi şehir içi 100km/10 lt benzin... hadi olmaz ya -neredeyse bu veriye göre imkansız- 100km/10lt LPG tüketse 225 kuruşun altı yine ZOR... Araçlarımız LPG yi en az benzine oranla %10 daha fazla yakıyor ve bu da 100 km/11 litre LPG demektir... kiii 250 kuruşa denk gelir....
mesela ben bir zamanlar Eskişehir - Antalya güzergahında her önüme gelen İpragaz da depo mu fulleye fulleye seyahet ediyorum... LPG nin litresi 1,8 TL nin aldında idi... Araçla öyle değerler kaydettim ki inanılır gibi değil.... mesela 100 km de 14 litre tüketim değeri de gördüm...
ammmmaa bir yer var ki bilenler bilir... Isparta dan Antalya ya uzanan güzergahta ki 135 km dir.... sadece 7.0 litre LPG ile kat ettim...
O zamanı bıraaklım günümüz de litresi 2.26 TL desek 0,118 kuruşluk tüketim değeri çıkar...
Hesap doğrumudur
HAYIR... Hesap doğru değildir çünkü toplamda 460 km süren yolculuktaki tüketim ortalaması ile alakası yoktur… Ayrıca yine bilenler çok iyi bilir… Isparta dan Antalya ya istikametine yol sürekli iniştir… Araç 5.Vites te ortalama 1500 – 2000 devirde kendi halinde süzülür gider…
Örnek teşkil eder mi
HAYIR . . . Örnek teşkil etmez çünkü ben Isparta da depomu fullediğimde ortam ısısı 20 derece idi… Antalya da fullediğimde ise 40 derece idi… yani depoda geride kalan LPG nin yoldaki titreşim ve sıcağın etkisiyle genleşmiş olmasını da hesaba kattığımızda hesap baya bir sıkıntılı…
AYRICA ÇOK KISA BİR KM ARALIĞINDA Kİ ÖLÇÜMDÜR GENELE YAYILAMAZ…