Gönderen Konu: LPG TÜKETİMİ Hakkında  (Okunma sayısı 235248 defa)

Salih6993

Ynt: LPG TÜKETİMİ Hakkında
« Yanıtla #175 : Nisan 04, 2011, 01:59:16 ÖS »
Benim araç 100 tl gaz ile (benzinde hiç yürümem araba ısınıp gaza geçene kadar bekler öyle yürürüm ) şehir içinde full sabah işe gidiş akşam eve dönüş trafiğinde iş yerimden ew 10 km ve 45 dk'da gidiyorum trafiği hesaplayın artık 390 km gidiyorum daha 400 demedi hiç

efsane_001

« Yanıtla #176 : Nisan 04, 2011, 03:29:00 ÖS »
paylaşım ve bilgilendirme için sağol

TK217

« Yanıtla #177 : Nisan 04, 2011, 07:28:21 ÖS »
2011 OTOMATIK VITES ELEGANCE..LPG VERILERIM.
56 LT-517KM
30 LT-285KM
30 LT-290KM
32 LT-317KM
26 LT-255KM
ILK 5 DEPO SONUCLARI BOYLE BU KMLERIN YAKLASIK 100 KM SINI YOGUN TRAFIKTE DUR KALK COK OLARAK KULLANIYORUMM GERI KALANI SEHIRLERARASI SAYILIR..
ORTALAMA KARMA 100 KM DE 10 LT CIVARI YAKIYOR...
OTOMATIK VITESI OLAN ARKADASLAR DEGERLENDIRIRSE SEWINIRIMM.

melih2323

« Yanıtla #178 : Nisan 04, 2011, 07:39:38 ÖS »
2010 düz vites premium
 48 litre ile 542 km genelde şehir dışı. Lpg nin litresi 1.99 milangaz km de 177 gibi bi rakam yakıyo

kayaci26

« Yanıtla #179 : Nisan 05, 2011, 09:02:10 ÖS »
2010 düz vites premium
 48 litre ile 542 km genelde şehir dışı. Lpg nin litresi 1.99 milangaz km de 177 gibi bi rakam yakıyo

90 - 120 km/s hız aralığı sanırım çok agresif bir kullanım olmamalı...

Gayet güzel ve dengeli bir tüketim değeri....

Keyfini sürün . . .

kayaci26

« Yanıtla #180 : Nisan 05, 2011, 09:08:17 ÖS »
56 LT-517KM
30 LT-285KM
30 LT-290KM
32 LT-317KM
26 LT-255KM
ILK 5 DEPO SONUCLARI BOYLE BU KMLERIN YAKLASIK 100 KM SINI YOGUN TRAFIKTE DUR KALK COK OLARAK KULLANIYORUMM GERI KALANI SEHIRLERARASI SAYILIR..

bütün km leri litreye böldüğümüzde : 164 litre ile 1.664 km yol yapmışsınız... Bu da belirttiğiniz gibi 100km/10lt LPG tüketim ortalmasına denk geliyor...
Netice itibarı ile 3 - 5 km de yapılan bir ölçüm değil... Bu 1664 km de dur kalk da var - şehir içi de var - şehir dışı da var - red line da var var oğlu var... yani her türlü karma ortalama 100km/10 litre ise gayet denk bir tüketim değeri...

Not aracın benzin tüketimini kontrol etmeyi ihmal etmeyin... Bir akadaşın aracı LPG yi beklenenden az tüketiyordu ama benzini çok harcıyordu... Aracınız olması gerekenin  üzerinde benzin harcamıyorsa sakın ama sakın kimseye elletmeyin...

Keyfini sürün...

hibo

« Yanıtla #181 : Nisan 05, 2011, 09:47:33 ÖS »
56 LT-517KM
30 LT-285KM
30 LT-290KM
32 LT-317KM
26 LT-255KM

bütün km leri litreye böldüğümüzde : 164 litre ile 1.664 km yol yapmışsınız... Bu da belirttiğiniz gibi 100km/10lt LPG tüketim ortalmasına denk geliyor...
Netice itibarı ile 3 - 5 km de yapılan bir ölçüm değil... Bu 1664 km de dur kalk da var - şehir içi de var - şehir dışı da var - red line da var var oğlu var... yani her türlü karma ortalama 100km/10 litre ise gayet denk bir tüketim değeri...

Not aracın benzin tüketimini kontrol etmeyi ihmal etmeyin... Bir akadaşın aracı LPG yi beklenenden az tüketiyordu ama benzini çok harcıyordu... Aracınız olması gerekenin  üzerinde benzin harcamıyorsa sakın ama sakın kimseye elletmeyin...

Keyfini sürün...

peki bir küçük soru da ben sorayım,harcanması normal olan benzin değeri ortalama ne kadardır,yahut lpg ile birlikte ne kadar benzin tüketimi fazla olur,ne kadarı normaldir?

kayaci26

« Yanıtla #182 : Nisan 06, 2011, 09:30:27 ÖÖ »

peki bir küçük soru da ben sorayım,harcanması normal olan benzin değeri ortalama ne kadardır,yahut lpg ile birlikte ne kadar benzin tüketimi fazla olur,ne kadarı normaldir?

Hibo arkadaşım... Bu konunun 2.sayfasında NE KADAR BENZİN ? cümlesi ile başlayan yorumlarda bilgimiz ve deneyimimiz ölçüsünde açıklamalarda bulunmaya çalıştım...

http://www.teamhondaturkey.com/forum/lpg_sistemleri/lpg_tuketimi_hakkinda-t46681.20.html

Umarım senin ve konuyu merak eden bir çok arkadaşın bilgisi de bu yöndedir . . .

hibo

« Yanıtla #183 : Nisan 06, 2011, 11:38:55 ÖÖ »

Hibo arkadaşım... Bu konunun 2.sayfasında NE KADAR BENZİN ? cümlesi ile başlayan yorumlarda bilgimiz ve deneyimimiz ölçüsünde açıklamalarda bulunmaya çalıştım...

http://www.teamhondaturkey.com/forum/lpg_sistemleri/lpg_tuketimi_hakkinda-t46681.20.html

Umarım senin ve konuyu merak eden bir çok arkadaşın bilgisi de bu yöndedir . . .

sağolasın,teşekkür ederim,ancak tam anlatamadım demek istediğimi sanırım,o konuyu okumuştum zaten,benim dediğim,mesela sizin araç 0.02 tl,kışın 0.03 tl ortalama benzin tüketimi demişsisinz ya,yada 1000 km de 20 tl gibi kaba hesap,bu değer normal bi değermidir diye sormak istedim,bunun azı çoğu hangisi daha doğru?yani benim aracımda ben yaklaşık 2 ayda bir 50 tl benzin alıyorum,yani ortalama 2000kmde 50 tl gibi bişe oluyo kış aylarında,bu normalmi demek istedim,ortalama herkeste (hemen hemen aynı şartlarda) böylemi?saygılar...:))

TK217

« Yanıtla #184 : Nisan 06, 2011, 07:57:53 ÖS »
kayacı 26 cevabın ıcın cok tesekkur ederımm...depomu da lpg yı takdırdıktan bır gun sonra fulledımm..suan daha yenı 1/2 olmak uzere ama yaklasık 100 km sadece benzınle gıttımm..ne kadar saglıklı oldu bılmıyorum ama...soucta bır depo ıle 4000 4500 olur sanırımm..ama ne kadar saglıklı olur bılemem tabıı bu olcumu..
malum depoyu yarıdan fazlaya ındırmemeye calısıyorumm benzın otomatıgı arızası olma rıskınden dolayıı..
cokfazla da onemlı degıl zaten benzın tuketımı..benzınımı bırıken shell kart ve kredı kartındakı puanlardan alıyoruzz..tekrardan cok tesekkur edrımm sızlere de ıyı surusler..

kayaci26

« Yanıtla #185 : Nisan 22, 2011, 03:50:56 ÖS »
LPG SİSTEMİNİN BAKIMINI YAPTIRDIKDAN SONRA YAKIT TÜKETİM DEĞERİ ARTAR MI ?

Arkadaşlar... LPG li aracınız karbüratörlü ise maalesef durum sıkıntılı biraz...

LPG tüketim değeri . . . her bakımda, gaz sistemindeki en ufak bir değişiklikte, filtrelerin değişiminde ve tabii ki karbüratörün ve hava filteresininb her kurcalandığnda değişiklik gösterir... Nedendir bilimez ama bu karbüratörlü sistemelrin aslında LPG ye uyumlulk gibi bir durumları yok... direkt uyduruluyor ama sistem maalesef tam cevap vermiyor çünkü arada yazılım vs yok...

Sıralı LPG ise durum böyle değil... ayarları kurcalanmadıkça araç aynı şartlarda aynı tüketim değerini verir... En azından vermesi gerekir... yani filtreyi değiştirnce, ya da ne bileyim LPG filtresini değiştirince yakıt tüketim değeri farklılaşmaz...

Ama LPG ustanız ya da motor ustanız merakından sisin bilginiz dışında kalibrasyonu ya da ne bileyim regülatör basınç ayarını vs parmakladı ise benim yukarıda yazdıklarım havada kalır...

Siz de 10.000 km sonra gideceğiniz ustayı arada bir kaç kez daha ziyaret etmiş olursunuz.... arada belki para alır belki almaz ama dükkanı boş kalmaz.... :)

piscocuk

« Yanıtla #186 : Nisan 22, 2011, 04:00:36 ÖS »
LPG SİSTEMİNİN BAKIMINI YAPTIRDIKDAN SONRA YAKIT TÜKETİM DEĞERİ ARTAR MI ?

Arkadaşlar... LPG li aracınız karbüratörlü ise maalesef durum sıkıntılı biraz...

LPG tüketim değeri . . . her bakımda, gaz sistemindeki en ufak bir değişiklikte, filtrelerin değişiminde ve tabii ki karbüratörün ve hava filteresininb her kurcalandığnda değişiklik gösterir... Nedendir bilimez ama bu karbüratörlü sistemelrin aslında LPG ye uyumlulk gibi bir durumları yok... direkt uyduruluyor ama sistem maalesef tam cevap vermiyor çünkü arada yazılım vs yok...

Sıralı LPG ise durum böyle değil... ayarları kurcalanmadıkça araç aynı şartlarda aynı tüketim değerini verir... En azından vermesi gerekir... yani filtreyi değiştirnce, ya da ne bileyim LPG filtresini değiştirince yakıt tüketim değeri farklılaşmaz...

Ama LPG ustanız ya da motor ustanız merakından sisin bilginiz dışında kalibrasyonu ya da ne bileyim regülatör basınç ayarını vs parmakladı ise benim yukarıda yazdıklarım havada kalır...

Siz de 10.000 km sonra gideceğiniz ustayı arada bir kaç kez daha ziyaret etmiş olursunuz.... arada belki para alır belki almaz ama dükkanı boş kalmaz.... :)

peki bu bahsettiğiniz olay benim başıma geldi...0,220 yakan araç şimdi 0,280 altına düşmüyor.bir depoda yaklaşık 15TL zararım oluyor bu durumda..bakım yapıldı ve bu değerler çıktı ortaya..sonra yine gittim.yine bilgisayara bağlandı.ama yine birşey değişmedi.şimdi yine gidicem.yokmu bunun bir çözümü bi çaresi.yada benim ustaya söylemem gereken birşy...hayır parasında değilim ama her gittiğimde borcumuz ne ustam diyorum utanmadan para istiyor.ben sıfır bişey için gitmiyorum oraya..ustanın yapmış olduğu bir yanlışlık yada hata için oradayım ama nerde esnaflık

obeyka

« Yanıtla #187 : Nisan 23, 2011, 11:39:33 ÖS »
Selam Kayaci26 Bey,
Bu konuda sizi baya bir tecrübeli gördüm , verdiğiniz cevaplar çok isabetli...Beni de bir konuda aydınlatmanızı isterim ...
Aracım 2005 Vtec ES 116.000 Kmde.Bu güne kadar hiç Lpg takılmadı.Fakat şu son zamanlarda benzin fiyatlarındaki artış sebebi ile Lpg taktırmayı ister istemez düşünür oldum.Aracımı alalı 1 yıl oldu ve bu 1 yıl içerisinde 13.000 Km yol yapmışım.Benzin tüketimime gelince sürekli farklılıklar gösteriyor.Kimi zaman 25 Krş kimi zaman da 30 Krş ları görüyorum.Fakat bunlar tam olarak kesin rakamlar değil.Aracıma 50 TL lik benzin alıyorum beni bazen 150 Km götürüyor bazen 190 Km götürüyor.Bu gibi rakamlar sebebi ile LPG taktırmayı düşünüyorum şu son birkaç gündür.Bana tavsiyeleriniz ne olur , yakıt sarfiyatım ne derecede düşer , 1 yıl içerisindeki kullanım mesafesine bakarak değer mi?LPG için hangi markayı önerirsiniz ? Tanıdık bildik İstanbul Anadolu yakası Tuzla civarı ustalar var mı ?Gibi sorularıma yanıt arıyorum açıkçası.Güzel açıklamalarınız gibi bana da biraz tavsiyede bulunursanız sevinirim.Şimdiden teşekkür ederim. İyi forumlar tüm arkadaşlara...

23korg23

« Yanıtla #188 : Nisan 24, 2011, 01:32:13 ÖS »
piscocuk öncelikle servisinizi değiştirin bu 1.. 2. si ise daha öncede önermiştim eger bu işlerden birazcı kanlıyorsanız alın bir kablo kalibrasyonu kendiniz yapın 3. ve son olarak eger ustanız eski kalibrasyonunuzu bilgisayara kaydetmişse gidip tekrar onu yükletin ama ülkemizde bu kadar mantıklı ve düzenli çalışan lpg servisi henüz yok o nedenle son önerim işe yaramayacaktır.. olay şudur kalibrasyon yapılırken eger rolantide yapılıyorsa her seferinde farklı sonuclar verebilir o nedenle kalibrasyon yapılmadan ya eskisi kaydedilmeliydi ya da eski kalibrasyonda ayarlar iyice kontrol edilip ona yakın değerler yakalnamalıydı ama olmamış.. bu arada bu varsayımların tümü sadece kalibrasyondan dolayı fazla yaktığınızı farzederk yapılmıştır başka bir sorunda olabilir yani eskiden arac fakirdir şimdi normaldir o da olabilir eskisine göçre aracın çekişi nasıl?

piscocuk

« Yanıtla #189 : Nisan 25, 2011, 08:06:28 ÖÖ »
piscocuk öncelikle servisinizi değiştirin bu 1.. 2. si ise daha öncede önermiştim eger bu işlerden birazcı kanlıyorsanız alın bir kablo kalibrasyonu kendiniz yapın 3. ve son olarak eger ustanız eski kalibrasyonunuzu bilgisayara kaydetmişse gidip tekrar onu yükletin ama ülkemizde bu kadar mantıklı ve düzenli çalışan lpg servisi henüz yok o nedenle son önerim işe yaramayacaktır.. olay şudur kalibrasyon yapılırken eger rolantide yapılıyorsa her seferinde farklı sonuclar verebilir o nedenle kalibrasyon yapılmadan ya eskisi kaydedilmeliydi ya da eski kalibrasyonda ayarlar iyice kontrol edilip ona yakın değerler yakalnamalıydı ama olmamış.. bu arada bu varsayımların tümü sadece kalibrasyondan dolayı fazla yaktığınızı farzederk yapılmıştır başka bir sorunda olabilir yani eskiden arac fakirdir şimdi normaldir o da olabilir eskisine göçre aracın çekişi nasıl?

selamlar..cumartesi günü yine gittim.adam hala abuk sabuk şeyler idda ediyor neredeyse birbirimize girecektik.
diyorum ki bu araç bakımdan önce 0,220 yakıyordu.şimdi 0,280 altına düşmüyor.ve ilk gaza geçişte araç salanıyor bazen stop ediyor.bana dediki benzindeed yaptı şimdi.yahu sen sallanan arabayı benzine alınca küt diye durmaz zaten benzin hortumlardan geçip motora gelene kadar bir zaman geçer.haftasonu birkaç lpg servisine gittim.ama yok kimsede bedini programı yok.eğer programı bulsam dediğin gibi kendim bile yaparım ama yok ne yazıkkii.

adam diyorki benzin değerleri neyse aynı değerler gaza geçiyor ben ekstra birşeye müdahale edemem diyor.bunlar eski sistem değil öyle ayarını kısim bişeyler yapim..uzun lafın kısası yapacak birşey yok artık.çünkü başka bedini servisi yok istanbulda.adamlar zaten kapatmışlar 1 sene önce..

kolok

« Yanıtla #190 : Nisan 25, 2011, 03:21:59 ÖS »
kardeş aynı sorun bendede vardı ama halledemediler benimde rölantide durmuyordu arabam lpg de araştırdım ve buldum msci yaz arama motoruna onlarla irtibata geç gittigidiyor ve sahibinden com da ara bedini lpg ayarkablosu yazıp herşeyini gönderiyorlar sana cd ara kablosu , ayrıca proğramı geliştirmek istersen florya otogaz yaz orda bütün markalaraın ayar tablosu var indir pc ye onlardanda faydalanabilirsin yada ara florya otogazı onlar gönderiyor yok diye bişey yok o ustanın işgüzarlığı olsa gerek saygılar 

piscocuk

« Yanıtla #191 : Nisan 25, 2011, 04:24:58 ÖS »
kardeş aynı sorun bendede vardı ama halledemediler benimde rölantide durmuyordu arabam lpg de araştırdım ve buldum msci yaz arama motoruna onlarla irtibata geç gittigidiyor ve sahibinden com da ara bedini lpg ayarkablosu yazıp herşeyini gönderiyorlar sana cd ara kablosu , ayrıca proğramı geliştirmek istersen florya otogaz yaz orda bütün markalaraın ayar tablosu var indir pc ye onlardanda faydalanabilirsin yada ara florya otogazı onlar gönderiyor yok diye bişey yok o ustanın işgüzarlığı olsa gerek saygılar 

yardımın için teşekkürler :D söylediklerini tek tek yaptım.en son foloryayı aradım.ustanın hatası ayar yapamamış dedi.onlardada bedini yokmuş.ayar kablosuda yok programda..dediğin gibi nettede bulamadım..beyin ve ön kısmı değiştirim dedim oda 800 TL dedi.gerek yok sanırım şu durumda :S

23korg23

« Yanıtla #192 : Nisan 25, 2011, 05:46:50 ÖS »
piscocuk siz hangi servise gidiyosunuz bilmiyorum ama sizin için biraz arastırdım asağıdaki linke bi göz atın numaralarıda var adamların

http://www.sahibinden.com/ilan/hizmet-bakim-onarim-tamir-arac-servis-bakim-ve-onarim-bedini-sirali-sistem-1/detay

piscocuk

« Yanıtla #193 : Nisan 26, 2011, 04:17:46 ÖS »
piscocuk siz hangi servise gidiyosunuz bilmiyorum ama sizin için biraz arastýrdým asaðýdaki linke bi göz atýn numaralarýda var adamlarýn

http://www.sahibinden.com/ilan/hizmet-bakim-onarim-tamir-arac-servis-bakim-ve-onarim-bedini-sirali-sistem-1/detay
Yardimin icin cok tesekkurederim amamaalesef ve hatta ne yazik ki bu servise gidiyorum.baska servisi yok koskoca istanbulda veya google amcada:)

23korg23

« Yanıtla #194 : Nisan 26, 2011, 05:17:40 ÖS »
yukarıda bi arkadas bahsetmiş mscsi diye arattırın sahibinden.com dan bu tip kabloları satan kişiye bi sorun belki yapar sizin için bi kablo.. o arkadasın ismi serdar bu işlerde uzman ve de yardımsever güzel bir insan hatta isterseniz beni söyleyin eger yapacağı bişey varsa yapar emin olun belki tek kablo yapmak biraz maliyetli olabilir onu bilemem.. hatta google da arattırın mscsi diye kendi siteside var...

piscocuk

« Yanıtla #195 : Nisan 26, 2011, 07:02:51 ÖS »
Tesekkurler ilgilenicem yarin sabahh

kavuncu

« Yanıtla #196 : Nisan 27, 2011, 03:53:01 ÖS »
   slm arkadaşlar ve kayacı26... ben şırnak ilinde polis memuru görev yapıyorum.mart ayının başında 2011 model 1.6 125beygir manuel vites eleganc Honda CIVIC aldım. 3000 km iken benzin yakıtları şehirler arası km de 30 kuruş; şehiriçi 50 kuruş yakmakta idi. 3000 km olduğunda landirenzo marka lpg taktırdım ki yakıtı düşsün diye! ama bi baktımki şehirler arası 18.5 kuruş şehiriçi 40.2 kuruş yakmaya başladı. bu durumdan son derece rahatsızım, bana bi yardımcı olun arakadaşlar ya :(

sorunun çözümü için bazı bilgiler; aracım şu an 4150 km de. aracımı yeni aldığım için motor iyi açılması için 3000devirde vites yükseltmeme gerektiğini söylediler ve 3000 devirde vites yükseltiyorum.yaşadığımız zevksiz ve köhne şehir olan şırnak rampa bir şehir olup her yerinde yokuş mevcut.iş yerimle evim arası 1-2 km arası olup sabah akşam kullanıyorum.

SİZE SORUM; BU ŞARTLARDA OLAN Bİ ARACIM 38 LT (80TL) EPOSU FULLENDİĞİNDE ŞEHİR İÇİNDE 200-220 KM GİTMESİ NORMALMİ ALLAH AŞKINA ARKADAŞLAR....kayaci26 Bİ YARDIM...

gokhandan

« Yanıtla #197 : Nisan 27, 2011, 11:47:36 ÖS »
şehirler arası değer gayet normal hatta çok iyi denilebilir. yalnız şehiriçi değerler çok yüksek bunun nedeni nedir bilemiyorum. landirenzo marka kiti kullanmadım kullanan arkadaşım da yoktu.

atomhamdi

« Yanıtla #198 : Nisan 28, 2011, 03:26:41 ÖS »
bence sehir içi kullanım tarzından kaynaklanıyor motorunuzun rodajı suan tamamlanmıstır, artık normal kullanmaya baslayın vitesi mümkün oldugunca büyük viteslerde kullanın çok çabuk 1,2,3. viteslere çıkın tabi gaza fazla yüklenmeden. Örnek verecek olursak yolun durumuna göre düz yol için 2000 rpm lerde vites değiştirin benim aracım otomatik düz yolda 1500 rpm de vites değiştiriyor ve istanbul trafiğinde 100km 10lt ile 12 lt arasında yakıyor.Üstelik şehir dışı yakıt miktarınız çok ii bu durumda çok yakmanızın sebebi bence kesinlikle kullanım şekli daha yumusak sakin kullanımı deneyin.
« Son Düzenleme: Nisan 28, 2011, 03:28:20 ÖS Gönderen: atomhamdi »

ugurozer

« Yanıtla #199 : Mayıs 10, 2011, 05:34:22 ÖS »
son tuketim değerlerimi yazıyorum, 0,156 tl 0,157 tl 0,163 tl lpg yi 2,12 den alıyorum bu dolumlar kısa olcumler değildir 350-380 km yol yapıldıktan sonra dolumlar yapılmıştır. araç vtec2 sistem prins