LPG SİSTEMİNİN BAKIMINI YAPTIRDIKDAN SONRA YAKIT TÜKETİM DEĞERİ ARTAR MI ?Arkadaşlar... LPG li aracınız karbüratörlü ise maalesef durum sıkıntılı biraz...
LPG tüketim değeri . . . her bakımda, gaz sistemindeki en ufak bir değişiklikte, filtrelerin değişiminde ve tabii ki karbüratörün ve hava filteresininb her kurcalandığnda değişiklik gösterir... Nedendir bilimez ama bu karbüratörlü sistemelrin aslında LPG ye uyumlulk gibi bir durumları yok... direkt uyduruluyor ama sistem maalesef tam cevap vermiyor çünkü arada yazılım vs yok...
Sıralı LPG ise durum böyle değil... ayarları kurcalanmadıkça araç aynı şartlarda aynı tüketim değerini verir... En azından vermesi gerekir... yani filtreyi değiştirnce, ya da ne bileyim LPG filtresini değiştirince yakıt tüketim değeri farklılaşmaz...
Ama LPG ustanız ya da motor ustanız merakından sisin bilginiz dışında kalibrasyonu ya da ne bileyim regülatör basınç ayarını vs parmakladı ise benim yukarıda yazdıklarım havada kalır...
Siz de 10.000 km sonra gideceğiniz ustayı arada bir kaç kez daha ziyaret etmiş olursunuz.... arada belki para alır belki almaz ama dükkanı boş kalmaz....