Gönderen Konu: LPG TÜKETİMİ Hakkında  (Okunma sayısı 235231 defa)

teachers71

Ynt: LPG TÜKETİMİ Hakkında
« Yanıtla #400 : Ocak 07, 2013, 11:31:08 ÖÖ »
bursada 10 kuruşluk bi indirim olmuş. devamı gelir inş..
« Son Düzenleme: Ocak 07, 2013, 11:32:35 ÖÖ Gönderen: teachers71 »

g.tuzlu

« Yanıtla #401 : Ocak 07, 2013, 07:43:38 ÖS »
Arkadaşlar ilk tüketim oranımı yazıyorum. Karma diyebileceğim (aslında hep şehir içi ancak köprü vs trafiğinin olmadığı dönemler daha fazla) bir yakıt tüketimiyle 90 TL'lik yakıtla 373 kilometre gidebildim. Sanırım hiç fena bir rakam değil. 24 kr/km olarak görülüyor. Daha düşeceğini düşünüyorum.

Honda Jazz 2011 Otomatik şanzuman

g.tuzlu

« Yanıtla #402 : Ocak 12, 2013, 01:45:38 ÖS »
Arkadaşlar ikinci tüketim miktarımı da paylaşıyorum.

88 TL'lik Otogaz ile 363 KM (102 km'si çok yoğun İstanbul trafiğinde, diğer kısmı şehirler arası yolda) yapabildim. Ortalamam 25kr/km gibi oluyor. Bir öncekine oranla biraz daha fazla gözüküyor...

ultrakif

« Yanıtla #403 : Ocak 13, 2013, 09:27:54 ÖS »
şehir içi 100 km de 28 tl lik yakıt  yaktı 1.4 is atiker

barbit

« Yanıtla #404 : Ocak 14, 2013, 10:19:23 ÖÖ »
50tl ye 150 km bi sübap ayarı yaptırdım tüketim yükseldi eskiden daha iiydi.

06FAT68

« Yanıtla #405 : Ocak 14, 2013, 11:46:48 ÖS »
50tl ye 150 km bi sübap ayarı yaptırdım tüketim yükseldi eskiden daha iiydi.
subab ayarını yetkili serviste mi yaptırdınız ayrıca subab ayarından sonra lpg kalibrasyonu yaptırmanızı tavsiye ederim çok faydası var

barbit

« Yanıtla #406 : Ocak 15, 2013, 07:19:38 ÖÖ »
evet önemli olan işleri mutlaka servise yaptırırım, kalibrasyon yaptırmadım.

prevailingboy

« Yanıtla #407 : Ocak 15, 2013, 12:17:11 ÖS »
kalibrasyon mutlaka yaptırıp değişen yakıt haritasını lpg beynine tanıtmanız lazım.ben sübap ayarı yapıp lpg ciye gittim,gelmesen %30 açıktı lpg fazla yakardı dedi,benim anladıım sübap ayarı performans için kalibrasyon ise performan-yakıt tüketimi dengesini sağlamak için,ben ayar yaptırdıktan sonra aracım 100 km de 8 litre ve daha da altında yakmaya başladı..

münzevi

• Co-Admin
« Yanıtla #408 : Ocak 15, 2013, 03:34:39 ÖS »
1.5 el ot. ile yakıt tüketimi kış şartlarına rağmen çok iyi, 100 km'de 8.5 lt'lik tüketim söz konusu, bu da 2.78 lpg fiyatı ile km'de 23 kuruş civarı ediyor, bu havada bu fiyatlarla çok iyi diyorum.

biosorb

« Yanıtla #409 : Ocak 15, 2013, 06:29:34 ÖS »
Brc yeni takıldı 2. depo ilk depo 36 lt çoğunluk şehir dışı 400 km yaptım.. şu an 2. depo 42 lt 320 km deyim depoda yaklaşık yüzde 35 i duruyor ama buda yüzde 90 şehir dışı ve 90km sabit hızla yapıldı. lpg ilk takıldığında benzin deposuda neredeyse bomboştu 50 liralık benzin almıştım 6 dişti şu an 5 dişte oldukça iyi bence

tekirdağ

« Yanıtla #410 : Ocak 17, 2013, 10:44:47 ÖÖ »
ne ayar yapsak fayda yok şu an karmada 13 lt yakıyor.....çok çok fazla....bence.. 2008 den beri iki tane elegance otomatik aldım bir dahakapımıma sokmam...

esat06

• esat
    • hondateam
« Yanıtla #411 : Ocak 22, 2013, 12:40:48 ÖÖ »
arkadaşlar size çok ilginç bir şey den bahsetmek istiyorum arabam 1.6 ies otomatik 98 model arbayı alalı 3 hafta oldu.arabamda sürekli su eksiltme olayı oluyordu bu şekilde 1 hafta bindim hergün yarım litre kadar radyatöre su ekliyordum.bu şekilde 2 günde bir ankara polatlı arası gelip gediyordum .ve her defasında giderkende gelirkende depoyu dolduruyordum kaç lira yakacak diye her defasında 13 liralık gaz alıyordu depo .lpg fiyatı 2.40 yani uzun yol 185 krş yakıyordu.daha sonra öğrendikki su eksiltme olayı conta yanmasındanmış.contayı değiştirdik subap ayarı yaptırdık lpg ayarı yaptırdık.kalbrasyon yaptırdık şu anda uzun yolda 215 krş yakıyor contayı değiştirmesek dahamı iyiydiki:) bu nasıl oluyor anlamadım conta yanıkken performansımda daha iyiydi yakıtımda.acaba tekrar ayarmı yaptırsam değerleri biraz düşürsek iyi olurmu.

g.tuzlu

« Yanıtla #412 : Mart 01, 2013, 01:44:08 ÖS »
Arkadaşlar, 2011 Honda Jazz'ım var. 5 depo lpg kullandım,bu kullanım süresinde 43 TL'lik benzin yaktığımı fark ettim. LPG dönümşüm merkezine sorduğumda kışın bunun normal olduğunu ancak yazın azalacağını söyledi. Bilgisi olan arkadaşlar doğruluğu konusunda yardımcı olabilirler mi ?

ozN

« Yanıtla #413 : Mart 01, 2013, 05:27:55 ÖS »
doru sölemiş depo basına 8 lira eder kısa mesafe kullanıyorsan özellikle cok normal

savas

« Yanıtla #414 : Mart 01, 2013, 05:57:11 ÖS »
Arkadaşlar, 2011 Honda Jazz'ım var. 5 depo lpg kullandım,bu kullanım süresinde 43 TL'lik benzin yaktığımı fark ettim. LPG dönümşüm merkezine sorduğumda kışın bunun normal olduğunu ancak yazın azalacağını söyledi. Bilgisi olan arkadaşlar doğruluğu konusunda yardımcı olabilirler mi ?

Araç kullanım şekline bağlı olarak normal sayabiliriz. 5 depoyu kullandığınız süre zarfı ne kadar. Mesela her gün sabah akşam ev-iş arası kullanıyorsanız. Ve bu 5 depo tüketimi 2 ay ise gayet normal. Sıralı sistem araçlarda önce benzin ile çalışıp motoru ısıtır sonra gaza geçer. Soğuk havalarda motor ısınması zorlaştığı için benzindeki artış normaldir.

Taksicilik yapan bi akrabam benzin tüketimini azaltmak için kullandığı era yı çalıştıktan 5 sn sonra gaza geçicek şekilde program attırmış. Günde 25-30 defa kontak açıp kapadığım oluyor benzin dayanmıyor demişti. Bu şekilde benzin tüketimini azaltmış ama tam yağlama yapamadığı için motoru daha kısa sürede öldürüyor.

g.tuzlu

« Yanıtla #415 : Mart 27, 2013, 08:04:11 ÖÖ »
ozN VE savas arkadaşlar verdiğiniz bilgiler için teşekkür ediyorum.

GokhanTfln

« Yanıtla #416 : Nisan 05, 2013, 05:47:08 ÖS »
Arkadaslar ben araci aldigimdan beri (2 ay) 12lt ortalamadan assagi dusmemis biri olarak son 2 haftadir denedigim ve baya faydasini gozlemledigim bir surus seklinden bahsetmek istiyorum size. Bu anlatacagim tamamen kendi deneyimimdir.

Aracimiz ani kalkislarda cok yakiyor bu kesin. Hatta soguk kalkista sayaci sIfirlayin 25 30 lt gorursunuz. Ben araci calistirip 2 dk kadar bekliyorum. Beklerken sayac yakit tuketimini yukseltiyor ozellikle ilk sifirlamadan bir sure sonrasina kadar. Fakat araci isindiktan sonra (en az 2. Dis gosterge yandiktan sonra) gazi yavas yavas vererek kaldirdigim zaman yakit tuketiminin oncekine oranla dusuk degerler gosterdigini gordum.

Aracim 50km suratten sonra da yakit degerleri dusuyor. Fakat ust suratlere cikmak icin gaza yuklenirsek yine hesap artiyor ama hizlanmalarimizi yavas yavas yaparsak giderek tekrardan dusmeye basliyor.

Rampalarda da ben aracimin suratini korudugu devire ayarliyorum gazi. Misal 80 km hizda rampaya girdiniz arac giderek hiz kaybediyor, gaza biraz basip hizin tekrar arttigini gorunce kademeli olarak gaz kesiyorum ve suratin sabitlendigi noktada sabitliyorum gazi. Eskiden 9lt ile ciktigim Marmaris Mugla arasindaki rampayi simdi 7.7lt gibi bir yakitla ciktigimi gordum. Deger hala sehirler arasi yol icin fazla gelse de yolu gorenler bana hak verecektir.

Sehir icinde surekli durup kalkmaktansa aracimi mumkun oldugunca yavaslatip durmam gereken sartlarda mecbur kalmadikca durdurmuyorum. Cunku hepinizin bildigi gibi ilk hareket icin cok daha fazla yakit yakiyoruz.

Sozun ozu bu bahsettiklerim butun sehirlerde uygulanmasi imkansiz. Fakat imkani olan arkadaslar kisa sure de olsa denemelerini tavsiye ederim. 15 nisanda depoyu tekrardan dolduracagim o zaman size net yakit verilerimi de paylasirim. Su an tam 205 km oldu hala 37 lt gazin yaridan biraz fazlasi depo gostergesinde var gozukuyor. 95 km sehirler arasi (Marmaris Mugla) gerisi tamamen Marmarisin curcunali sehir ici trafigi.

mfatihtuba

• FATİH
« Yanıtla #417 : Nisan 11, 2013, 12:00:37 ÖÖ »
Aracım 2004 civic es. İlk sahibiyim ve ilk defa yaklaşık 15 gün önce Ankara Şaşmaz'da Lovato yetkili bayisinde OBD II sistemi taktırdım. Simit tank. 47 lt'lik olduğu ancak güvenlik gereği %80'e kadar dolum yapılabildiği belirtildi. Bu da yaklaşık 47*%80= 37,5 lt gaz alabildiğini gösteriyor.
Şu zamana kadar ki yakıt tüketimim aşağıdadır.

1. Depoyu ilk taktırdığımda ayarları yaptırmak için aldığım lpg:
Tutar TL: 20 TL
Lt fiyatı: 2.29 TL
Lt: 8.73Lt.

Gazı aldıktan sonra Şaşmaz'dan Ostim'e sızdırmazlık raporu almak için gittim. Oradan tekrar Şaşmaz'a bir kaporta işi ile ilgili olarak görüşmek üzere döndüm. Sonra da Şaşmaz'dan Dikmen'deki evime geldim. Yani yaklaşık 30. km şehir içi ve seri bir kullanımım oldu işleri yetiştirebilmek için.

2. Aynı gün eve dönerken Konya Yolu Balgat Köprüsü civarındaki Shell istasyonundan lpg'yi doldurttum.
Tutar TL:83.30TL
Lt fiyatı: 2.46TL
Lt: 33.86Lt

Bu dolumdan sonra km'yi sıfırladım ve şehir içi 340 km yol gittim. 2 defa Şaşmaz'a gittim geldim, 2 defa Gölbaşı'na. Kalanı işe gidip gelirken kullandığım güzergâh olan Konya yolundan Dikmen ve Bahçelievler arası mesafe. 340 km'yi yaptığımda lpg göstergesinin kırmızı ışığı yandı. Tekrar  Konya Yolu Balgat Köprüsü civarındaki Shell istasyonundan ve aynı pompadan lpg'yi doldurttum.

3. Doluma ilişkin veriler şöyle:
Tutar TL:67.00TL
Lt fiyatı: 2.36TL
Lt: 28.39Lt

Değerli arkadaşlar bu verilere göre ve kaba bir hesapla 67.00TL/340km= 0, 1970TL/km'lik bir tüketim değeri elde ettim. Yani yuvarlak hesap km'de 20kr.

Bu ölçümleri yaparken arabayı her zaman kullandığım gibi sakin kullandım.
3.000 deviri geçmemeye çalıştım. Ancak 3-4 defa 6.000 devire kadar çıktım. Örneğin, Gölbaşı'ndan Dikmen'e çıkarken her iki seferde de yokuş performansını gözlemlemek için yüksek sürat ve devirle kullandım. 140-150 km hızla. Bu gözlemlerin dışında her zaman ki gibi sakin kullanım.
Sabah ve akşam işe gidiş ve gelişlerde aracın gaza geçmesini bekledikten sonra hareket ettim. Yaklaşık 3 dk.'da gaza geçiyor bu havalarda.

Montaj yaptırdığım usta genç olmasına rağmen iyi bir ustaydı. Çok memnun kaldım. Montaja başlamadan evvel -söylemesi ayıptır ama bilgi olması ve kaliteli bir işçilik elde edilmesi açısından söylüyorum-  30TL bir el emeği parası verdim ustaya. Baya bir sohbet ettik o arada başında bekledim çünkü. Lpg enjektör bağlantılarını yaparken kabloların montajında lehim kullandı. Lehimi kablolara iyice yedirdi. Ustanın dediğine göre bu kullanımı çok etkiliyormuş. Birçok montajcının bu işlemi erindiği için yapmadığını, bunun da insanları lpg'den soğutacak kadar sorunlara yol açtığını, teklemeler yaşandığını falan söyledi. Honda civiclerin lpg ile çok verimli çalıştığından, lovatonun en sessiz kit olduğundan, çok memnun kalacağımdan bahsetti. Zaten ustanın montaja girişini görmeliydiniz. Adam gözüm kapalı takarım bu araçlara falan dedi. Montajdan sonra klasik olarak bilgisayardan ayarları yaptı ve gönderdi. OBD II'lerde motor arıza ışığının yanmadığını söyledi ve çok şükür şu ana kadar herhangi bir sorun yok. Işık falan yanmadı.

Ustanın tavsiyeleri şöyleydi:
1. Çeyrek depo benzin deponda mutlaka olsun dedi. Benzinsiz lpg kullanımı benzin pompasının yanmasına sebep oluyormuş.
2. Shell veya Türk Petrol'den lpg almamı, özellikle Opet'ten kaçınmamı söyledi. Katkılı lpg kullanma dedi. Lovatoyla en sorunsuz olanın Shell olduğunu söyledi.

Benzinle kullanımda, şehir içi, km'de 40kr. tüketim değerlerini gördükten sonra, lpg'de bu tüketimi yakalamak çok sevindirici.

ozN

« Yanıtla #418 : Nisan 11, 2013, 07:39:44 ÖS »
tmm kardes araban az yakmıs her konuya kopyalama :D

mfatihtuba

• FATİH
« Yanıtla #419 : Nisan 12, 2013, 04:30:28 ÖÖ »
OZN kardeş, her konuya kopyalamadım dikkatli incele. 3 konuya kopyaladım ve bu konular lpg tüketimi ile ilgili konular. Sana lazım olmayabilir ancak ben ayrıntılı bilgi isteyenlerin rahatça görmeleri için gereken yerlere koydum. Tek başlık olmadığı için böyle bir yol izledim. Aracı zaten bilen biliyor. Bu araca sahip kişiler bu değerleri elde edebiliyor.

ozN

« Yanıtla #420 : Nisan 12, 2013, 07:21:54 ÖÖ »
aynı araç bendede var ama bi konuya yazman yeterli yanlış anlama kötü niyet için sölemedim

mfatihtuba

• FATİH
« Yanıtla #421 : Nisan 12, 2013, 12:09:58 ÖS »
Yok yanlış anlamadım zaten. Sağolasın.

agundur

« Yanıtla #422 : Mayıs 26, 2013, 02:01:29 ÖS »
Herkese merhaba,
bende 2009 model tam otomatik civic hb var. Lpg taktırdım daha 3 gün oldu. Lpgye geçişler güzel benzin gaz araç çalışması güzel memnunum ama sorunum şu, lpg simit tank takıldı fakat stepnenin yeri tam kapanmadı ve tank sanki yamuk duruyor. 45lik tank takıldı, acaba tank büyük mü geldi bide üzerindeki kapakta tam kapanmıyor boşluk oldu 5-6 cm kötü durdu yani. ustaya sorduğumda arka kısım dar şase var orada kesmedik orayı istersen keser oturturuz dedi ama anlamadım.konuyla ilgili çözüm varsa bekliyorum arkadaşlar. Yada gidip daha küçük tank taktırıcam sorun çözülürmü? olmazsa da söktürücem lpg'yi bagajın o hali moralimi bozdu açıkcası. simit tüp taktıran bu sorunu yaşayan oldumu? şimdiden teşekkürler <783^2

kayaci26

« Yanıtla #423 : Ekim 20, 2013, 09:36:56 ÖÖ »
Seviyorum uleeeennnn bu A/T ies i ötesi yok işte...

uzunca zamandır hesap kitap yapmadım... o yüzden de buralara bir şeyler yazmadım...

son depoda bir hesap yapalım dedik...

100 km 11 litre yani.... 30 kuruş yakıt tüketimine devam...

litresini nereden kaça aldığımın önemi yok...
« Son Düzenleme: Ekim 20, 2013, 09:37:41 ÖÖ Gönderen: kayaci26 »

kayaci26

« Yanıtla #424 : Temmuz 30, 2015, 11:58:47 ÖÖ »
Cümleten merhabalar....

Uzun uzun yazdık çizdik... ama yazacak fazla bir şey olmayınca buralardan uzakmışız gibi anlaşılmasın...

ies e geçen yaz hararet yaptırdık biraz bindik falan ama en son motoru kucağımıza aldık....

250.000 km de idi... her şeyini a dan z ye toplattım.... LPG beyni enjektörleri de sıfırladım....

2000 km rodajdan sonra sübap ayarını yaptırdık.... başladık gezelemeye ve bu güne kadar görmediğim ve bilmediğim yakıt değerlerine kavuştum Allah a şükür.

yani 100 - 120 km aralığında 3 kişi ile gidilen yolda 100 km /8 litre verisi elde ettik.

şehir içi ise 600 km ortalaması 11 litreye denk geldi.