Gönderen Konu: LPG ve GÜVENLİK  (Okunma sayısı 2168 defa)

wordsman

LPG ve GÜVENLİK
« : Eylül 21, 2010, 12:36:24 ÖS »
Arkadaşlar,
bugün milliyet gazetesinde (internette) LPG araba yandı gibi bir haber okudum ve lpg güvenlik konusu aklıma geldi. Şu an birçok forumda yine tartışmalar almış başını yürümüş. Doğru montaj yapıldığında LPG güvenlidir diyenler var, arabama LPG'yi sokmam yürüyen mayın diyenler var, her görüşten ne ararsan var.
Birde bu konuda internetten araştırayım dedim ama hertarafta sanki kopyala yapıştır yapılmış aynı şeyler yazıyor.
Forumda bu işin üstadı arkadaşlar var, bizi bu güvenlik konusunda aydınlatırlarsa çok sevinirim. (Bu arada bu haberde yangının LPG'Den kaynaklı olup olmadığıda yazmıyor fakat ne hikmetse yangın LPG den kaynaklı gibi hemen haber yapıyorlar.)
Saygılar

« Son Düzenleme: Eylül 21, 2010, 12:40:38 ÖS Gönderen: wordsman »

IGDIR

Ynt: LPG ve GÜVENLİK
« Yanıtla #1 : Eylül 21, 2010, 01:04:06 ÖS »
slm dostum çamur at izi kalsın hesabı eski sistem desen hak vericem ama teknoloji değişti artık fabrikasyon artık lpgeli araçlar üretiliyor hatta dünyada ilk doğal gazlı aracı üreten honda oldu ve yakıttada birinciliği elinde tutuyor linki bulursam paylaşıcam +bana çok mantıksız geliyor sadece lpg değil benzindede araba yanıyor ama lpg olunca nedense biraz abartılıyor benzin deposu plastik ama lpg tankı çelik +60psi bara kadar dayanıklı yani kamyon geçse üzerinden ancak belki patlar +lpg sistemi hepsi otomatik ani gaz kaçağında depo gazı kesiyor nasıl oluyorda lpg patlasın +benzinciler lpg'den fazla kar edemez duruma geldiler tabiki lpg'ye bahane bulucaklar benim 2. arabam ikiside lpgi bundan sonrada lpg'ye devam