Gönderen Konu: LPG'de BENZİN göstergesi düşüyor  (Okunma sayısı 94257 defa)

deyvid

Ynt: LPG'de BENZİN göstergesi düşüyor
« Yanıtla #100 : Mart 28, 2014, 02:43:48 ÖS »
merhaba
 lpg kiti takılı araçlar için yol bilgisayarları hakkında bilgisi,önerisi olan varmı
Internetten araştırınca ACAR ve yolbil diye 2 farklı ürün (fiyatları yaklaşık 100 TL) gördüm
 bilgi için teşekkürler

xlx99

• Tolga B.
« Yanıtla #101 : Mart 28, 2014, 03:02:47 ÖS »
Kendi adıma konuşacak olursam, elimden geldiği kadar benzin depo full gezerim. Benzin ibresi düşme sorunu bende de var ancak, arada resetlemeleri ve dolu deponun yarıya kadar düşme olayını göz önüne alırsam 3-4 ayda bir benzin koyarım aracıma....

Bu emülatör ise sadece ibreyi düzeltiyor, başka da bir görevi yok. Ama bu işlem için dashboardda hatrı sayılır parça sökülüp takılyıyor anladığım kadarıyla.

Aracım ECO. Yani bu işi ücretsiz yapabilirim, ancak attığım taş ürküttüğüm kurbağaya değmezmiş gibi geliyor, fazla önemli olmadığını düşündüğüm bir ayrıntı için bir sürü iş...vs

Ha Honda daha derli roplu bişey yapsaydı, ne bileyim Basit bir yol bilgisayarı gibi bişey olsaydı, bu mecrada konuşulmuş olan i-mid den LPG yi izleyebilecek bir yazılım olsaydı, üzerine de bu benzin ibresi düzeltmesi olsaydı evet değerdi. ama şimdi değmeyeceğini düşünüyorum.

Bilmem bana katılan var mı? ama kendi kullanımıma göre ve yukarıda yazdıklarımdan hareket ile ben bu işi yaptırmayı düşünmüyorum.

mrt_0644

« Yanıtla #102 : Mart 28, 2014, 08:45:10 ÖS »
aynen ben sana katılıyorum,bende sürekli benzin full şekilde aracı kullanırım.

teachers71

« Yanıtla #103 : Mart 29, 2014, 02:03:12 ÖS »

Sürekli 60litre yük taşıyorsunuz. Yani yalnız olsnız bile aracınızda 2 kişilik ağırlıkla geziyorsunuz.bununda farkındasınız umarım

xlx99

• Tolga B.
« Yanıtla #104 : Mart 30, 2014, 05:57:40 ÖÖ »
Bu durumun tuketime ve/veya performansa olumsuz etkisi benim icin onemsiz.

iceberg987

« Yanıtla #105 : Mart 31, 2014, 11:52:06 ÖÖ »
Benim aractada prins var aynı sorunu bende yaşadım. Kafandakı soru işaretinin gitmesi için uzun süre kullanıp benzini fulletmen olacaktır ;) Benzini fullettiğinde düşmüyor ama biraz kullanılmışssa düşmeye devam ediyor o da yol bilgisayarı tekerlektn  aldığı için benzin tüketiminin düştüğünü varsayıyor

ilkerkeles

« Yanıtla #106 : Nisan 03, 2014, 04:10:35 ÖS »

2008 Honda cıvıc HB  1,8  aracımda aynı sorun var, 2A brc Yetkili bayiye gittim,malesef bu kasanın montaj şeması bizde yok
dediler,Honda Cem'e gidin onlar yardımcı olur dediler.

Ama malesef Honda Cem yardımcı olamadı onlarda aynı şeyi söylüyorlar,cıvıc HB kasalar için montaj şeması yok
yanlıs bır uygulama yaparsak yazık olur dedıler.

Tekrar 2A brc bayine basvurdum,ruhsat fotokopisini verdim,Honda Türkiye ile görüşüp Cıvıc HB kasalar için
montaj şeması almaya çalışacaklar,bakalaım ne sonuç çıkacak.

ilkerkeles

« Yanıtla #107 : Nisan 04, 2014, 08:47:59 ÖÖ »

Bu sabah aradılar Honda Ciftkurtlar ile gorustum,Cıvıc eco LPG'li araclara takılan yakıt emülatörü
 Cıvıc HB 1.8 araclarada takılıyor bız yapıyoruz dedı.

Benzin ibresi siz kontagı her acıp kapadıgınızda sistem kendini resetliyor benzin ibresi tekrar benzinin
 kaldıgı yeri gösteriyor dedi.

peki dedim geleyim taktıralım 1 hafta sonra gidip deneyecegim,bakalım sonuç ne olacak.

ersindurum

Ynt:
« Yanıtla #108 : Nisan 06, 2014, 08:37:26 ÖS »
Iyi oluyor samsun çim-art taktı

GT-N7100 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

ilkerkeles

« Yanıtla #109 : Nisan 28, 2014, 11:38:50 ÖÖ »
Konunun degerli takipcileri,çok şükür  bu dertten ctesi gunu kurtuldum,2008 model Civic HB 1.8 İ-shift  (BRC LPG) sistemli
Aracıma  ctesi gunu Honda Çifttkurtlar servisinde (BRC Yakıt Seviye Emülatörü'nü) taktırdım.

Kısacası Civic HB 1.8 kasalarada bu Emülatör montajı yapılıyormus,bilgilerinize sunarım.
Emegi gecen ve edindigi bilgileri burada paylaşan herkese tekrar teşekkürler.

Carismatiq

• Mustafa
« Yanıtla #110 : Nisan 28, 2014, 12:09:54 ÖS »
Konunun degerli takipcileri,çok şükür  bu dertten ctesi gunu kurtuldum,2008 model Civic HB 1.8 İ-shift  (BRC LPG) sistemli
Aracıma  ctesi gunu Honda Çifttkurtlar servisinde (BRC Yakıt Seviye Emülatörü'nü) taktırdım.

Kısacası Civic HB 1.8 kasalarada bu Emülatör montajı yapılıyormus,bilgilerinize sunarım.
Emegi gecen ve edindigi bilgileri burada paylaşan herkese tekrar teşekkürler.

Güle güle kazasız belasız günlerde kullanın..

mrt_0644

« Yanıtla #111 : Mayıs 10, 2014, 09:20:48 ÖS »

Sürekli 60litre yük taşıyorsunuz. Yani yalnız olsnız bile aracınızda 2 kişilik ağırlıkla geziyorsunuz.bununda farkındasınız umarım
ben sürekli benzinde,gaz

hocam ne zaman gaz almaya gitsem benzinde alıyorum,ne yapayım sürekli takip edemem

opn21

• OPN21
« Yanıtla #112 : Mayıs 21, 2014, 02:51:40 ÖS »
CRV ' ler için kimse yanaşmıyor emülatör montajına. Çiftkurtlar biz CRv ye de taktık emülatörden diyor. Bende emülatöre 150  TL verene kadar 150 Tl 'lik benzin daha koydum araca yaz sonuna kadar idare eder heralde.

kiziroğlu

« Yanıtla #113 : Mayıs 31, 2014, 12:51:04 ÖS »
Kendi adıma konuşacak olursam, elimden geldiği kadar benzin depo full gezerim. Benzin ibresi düşme sorunu bende de var ancak, arada resetlemeleri ve dolu deponun yarıya kadar düşme olayını göz önüne alırsam 3-4 ayda bir benzin koyarım aracıma....

Bu emülatör ise sadece ibreyi düzeltiyor, başka da bir görevi yok. Ama bu işlem için dashboardda hatrı sayılır parça sökülüp takılyıyor anladığım kadarıyla.

Aracım ECO. Yani bu işi ücretsiz yapabilirim, ancak attığım taş ürküttüğüm kurbağaya değmezmiş gibi geliyor, fazla önemli olmadığını düşündüğüm bir ayrıntı için bir sürü iş...vs

Ha Honda daha derli roplu bişey yapsaydı, ne bileyim Basit bir yol bilgisayarı gibi bişey olsaydı, bu mecrada konuşulmuş olan i-mid den LPG yi izleyebilecek bir yazılım olsaydı, üzerine de bu benzin ibresi düzeltmesi olsaydı evet değerdi. ama şimdi değmeyeceğini düşünüyorum.

Bilmem bana katılan var mı? ama kendi kullanımıma göre ve yukarıda yazdıklarımdan hareket ile ben bu işi yaptırmayı düşünmüyorum.
2013 honda civic aracıma bu gün amilatörü arabam orijinal gazlı olduğu için honda ayışığı ücretsiz taktı kontağı kaapatıp açınca yakıt göstergesi kendini güncelliyor ama para verip taktırmaya değmez bence

mrtaltun

« Yanıtla #114 : Mayıs 31, 2014, 01:02:03 ÖS »
herkese selam, ben belki bilmeyen vardır diye ek bir bilgi vermek istiyorum,
diğer modellerde varmı biliyorum, benim araç fb7 2013
motor 3500 devrin üzerine çıktıında gazla beraber benzin de tüketiyor, 2 hafta önce aracı biraz hızlı kullanarak uzun yol yaptım, biraz açılsın hesabı, lpg bitti, benzin de yarım depoydu neredeyse o da bitti gibi, tekrar kontağı açınca resetler diye pek üzerinde durmadım ama , resetlediğinde çok az yükseldi, ve 32 ltlpg yanında benzin deposunun da %25 ini bitirmişti, servise sordum arıza mı var diye
, ve bu gerçeği öğrendim, 3500 devrin üzerinde kullanırken güç kaybetmesin diye benzinle takviye ediyormuş,

mehmet zengin

« Yanıtla #115 : Mayıs 31, 2014, 01:36:18 ÖS »
herkese selam, ben belki bilmeyen vardır diye ek bir bilgi vermek istiyorum,
diğer modellerde varmı biliyorum, benim araç fb7 2013
motor 3500 devrin üzerine çıktıında gazla beraber benzin de tüketiyor, 2 hafta önce aracı biraz hızlı kullanarak uzun yol yaptım, biraz açılsın hesabı, lpg bitti, benzin de yarım depoydu neredeyse o da bitti gibi, tekrar kontağı açınca resetler diye pek üzerinde durmadım ama , resetlediğinde çok az yükseldi, ve 32 ltlpg yanında benzin deposunun da %25 ini bitirmişti, servise sordum arıza mı var diye
, ve bu gerçeği öğrendim, 3500 devrin üzerinde kullanırken güç kaybetmesin diye benzinle takviye ediyormuş,
Aslında tüketim olarak benzin tüketmiş olacak ama sıvı yakıt ta kullanması bi noktada pistonlar vs için iyi olabilir mi acaba? Birde hangi servis bu bilgiyi verdi acaba?

teachers71

« Yanıtla #116 : Mayıs 31, 2014, 01:57:15 ÖS »
Önceki aracımda atiker takılıydı. Araç 5bin500 devirlerde tamamen benzine geçiyordu. Şahsen araştırmalarım sonucu  bunun aslında ( hem performans hemde üst devirlerdeki aşırı ısıdan dolayı) iyi birşey olduğunu savunmuştum.  Forumdaki bazı yetkili arkadaşlar ise bunun atikerin regülatörünün yetersizliği yüzünden olduğu ve brc de böyle birşey olmadığını iddia ediyorlardı. Şimdi görüyorumki brc de de aynı özellik varmış. Galiba bazı arkadaşlar atikerin hakkını yemişler.
Zaten yapılan testlerde lpg ile benzin tüketimi arasındaki litre farkının alt devirlerde düştüğünü yani lpg ekonomisinin düşük devirlerde çok daha fazla olduğunu gösteriyordu. Devir arttıkça lpg benzine göre oransal olarak daha fazla tüketiliyor. Benim denemelerimde (şimdii aracımda brc honda kit var) şehirlerarası kullandığımda tükettiğim lpg yol bilgisayarının gösterdiğinden yüzde7- 8 civarı fazladır. Oysa devir yükseldikçe benzinden  yüzde 20 hatta 30 lara kadar fazla lpg yakılıyor. Ozamanda lpgnin fiyat avantajı düşüyor.
Yani üst devirlerde benzin yakmasının tasarruf açısından zaten bi faydası olmadığı gibi lpgnin yüksek ısısının motora verdiği zarar yanınıza zarar olarak kalır. Yani bahsettiğiniz olayın faydası zararından çoktur. Sakıncası yoktur. Belki tasarrufu arttırmak için 3500 değilde 4000 devire yükseltebilirsiniz benzin desteği sınırını. Atikerde o ayar vardı Brc dede vardır sanırım :)
« Son Düzenleme: Mayıs 31, 2014, 01:57:29 ÖS Gönderen: teachers71 »

By_emre

« Yanıtla #117 : Mayıs 31, 2014, 02:20:59 ÖS »
Bu araçlar subap sorunlu opel veya chevrolet değil 7000 deviri tamamiyle Lpg'de dönebilir boş yere 4000-5000 devir üstünü benzin yapmayın.

mrtaltun

« Yanıtla #118 : Mayıs 31, 2014, 02:53:18 ÖS »
Bu araçlar subap sorunlu opel veya chevrolet değil 7000 deviri tamamiyle Lpg'de dönebilir boş yere 4000-5000 devir üstünü benzin yapmayın.
ben 6000 e yukseltmelerini rica ettim , güç azalabilir dediler  , azalsin dedim ,
bu hafta sonu ayni yolu gittim, 22 krs yaktı ortalama, benzin tüketmedi, ben yine 205 i rahat gördüm, güç kaybı varsa da normal araçlara göre hala güçlü

By_emre

« Yanıtla #119 : Mayıs 31, 2014, 03:07:26 ÖS »
ben 6000 e yukseltmelerini rica ettim , güç azalabilir dediler  , azalsin dedim ,
bu hafta sonu ayni yolu gittim, 22 krs yaktı ortalama, benzin tüketmedi, ben yine 205 i rahat gördüm, güç kaybı varsa da normal araçlara göre hala güçlü

Lpg servisleri bir çoğu hiç birşey bilmiyor geçiş ısısını 5 derece düşürmek için 10 dakika konuşturdu beni ben kendi kablomu aldım kendim kullanıyorum zaten atiker'in kendi sistemi otomatik kalibrasyonda 6000 devir'den sonra benzine geçmeye ayarlı siz onu araca göre ayarlıyorsunuz misal benim aracımda kesici 6500-6700 gibi ben 7000'e ayarlattım. Brc felan var ise enjektörleride iyi komple gaz yapın güç kaybı felan olmaz

hakangaya

« Yanıtla #120 : Kasım 29, 2014, 06:10:52 ÖS »
malatya ılıcak honda bayisinden  2014 elegance ,fabrika çıkışlı honda civic araba aldım ,araba lpg de giderken benzin göstergesi düşüyor , yarım deponun üzerinde olunca kontağı açıp kapayınca kendi haline geliyor ,yarım deponun altında olunca fayda etmiyor ,bana araba alırken böyle bir problemin olduğu söylenmedi ,bana diyorlarki bu şekilde idare edeceksin ,sayın arkadaşlar  arabanın değeri 70 milyar değerinde az paramı bu ,ben daha önceki arabamda böyle bir sorun yaşamadın ,madem böyle bir sorun var bana deseydin ben başka arabaya bakardım ,ha bana baştan söylersin bende kabul ederek alırım o zaman birşey olmaz yada  gider tüpü dışarda taktırırım sorun yaşanır onada birşey demem ,ancak  adam bana lpg ile yüzde yüz uyumlu kesinlikle sorun olmaz diyor arabayı alıyorum vede sorun ortada ,neymiş efendim kafayı takmıycakmışım bu şekilde idare edicekmişim ,ben idare etmek zorundamıyım ,neymiş kafama takmıycakmışım,sıfır araba alıyorsun birde arabanın fiyatı 70 milyar değerinde ,ondan sonrada bunu yaşıyorsun ,ne diyorsunuz arkadaşlar bana ne öneriyorsunuz bu konuda,arabaya her bindiğimde sinir oluyorum ,napacağım arkadaşlar mecbur sabretmekten başka birşey varmı sayın arkadaşlar bunu ,yada bunu mahkemeye vereniniz varmı ,ne öneriyorsunuz bu konuda bana ,günlerdir burnumdan geliyor...

burak2562

« Yanıtla #121 : Kasım 29, 2014, 09:28:03 ÖS »
Bi cihaz falan takiliyor serviste dediler arkadaslar ama...

hamzaffo

« Yanıtla #122 : Kasım 30, 2014, 12:20:10 ÖS »
Malesef aynı sorun benim 2011 city de de var ve cihaz takılmıyormuş servis öyle dedi. Sırf bu yüzden aracı satılığa bile çıkardım. 2 kere yolda kaldım hem lpg nin hem de benzinin bitmesi sonucu

hakangaya

« Yanıtla #123 : Aralık 01, 2014, 09:09:01 ÖS »
Arkadaslar peki bayide bunu almadan önce size söylendiği böyle hüseyin olduğu

hakangaya

« Yanıtla #124 : Aralık 01, 2014, 09:09:32 ÖS »
Böyle bir sorunun olduğu