Gönderen Konu: lpgde motor arıza ışıgı yakması  (Okunma sayısı 21015 defa)

hsncck26

Ynt: lpgde motor arıza ışıgı yakması
« Yanıtla #25 : Temmuz 08, 2011, 10:49:55 ÖS »
lpg nın markasına göre değişiyor ve bırazda kullanım tarzıyla alakalı bişey ama merak etme yanar ;D
walla geçen totalden alınca yandı gttim gazcıyla tartıstım söndür diye . sonr aarıza lambası sigortasını cıkarttım sonra gıttım shell den aldım 300 km dır yanmıyo :D

DENON

« Yanıtla #26 : Temmuz 08, 2011, 10:51:34 ÖS »
lpg nın markasına göre değişiyor ve bırazda kullanım tarzıyla alakalı bişey ama merak etme yanar ;D
walla geçen totalden alınca yandı gttim gazcıyla tartıstım söndür diye . sonr aarıza lambası sigortasını cıkarttım sonra gıttım shell den aldım 300 km dır yanmıyo :D
yıne yanacak ;D

hsncck26

« Yanıtla #27 : Temmuz 08, 2011, 10:56:02 ÖS »
yıne yanacak ;D
yaktırtmam :D

DENON

« Yanıtla #28 : Temmuz 08, 2011, 10:57:17 ÖS »
yıne yanacak ;D
yaktırtmam :D
iyi görüşürüz yanarsa benı suçlama şom agzını actıda yandı dıye hausuahsuuhas ;D

DENON

« Yanıtla #29 : Temmuz 08, 2011, 10:58:38 ÖS »
hem yansa ne olur benımkı sürekli yanıyo hemde aracımda lpg yok , hiiç sıkıntı değil benım için gaza bastıgımda öyle bır hızlanıyokı kadrandakı butun ışıklar yansa umrumda değil ;D

hsncck26

« Yanıtla #30 : Temmuz 08, 2011, 11:00:24 ÖS »
walla bugun ölçtüm o-100 11 sn :D lpg de ama tek avuntum rampa yukarı olmasıydı :D

DENON

« Yanıtla #31 : Temmuz 08, 2011, 11:01:38 ÖS »
walla bugun ölçtüm o-100 11 sn :D lpg de ama tek avuntum rampa yukarı olmasıydı :D
ahahaha one beee 11 sanıye 8 sanıyeden yukarı kabulum değil benım arabada  ;D

hsncck26

« Yanıtla #32 : Temmuz 08, 2011, 11:03:22 ÖS »
ahahaha one beee 11 sanıye 8 sanıyeden yukarı kabulum değil benım arabada  ;D
ustacım şimdi ezmeye gerek yok :d

DENON

« Yanıtla #33 : Temmuz 08, 2011, 11:05:11 ÖS »
sen ezilmişin ezileceğin kadar 11 sanıye de şahinler cıkıyo 100 km ye ben napayım ahahah ;D

hsncck26

« Yanıtla #34 : Temmuz 08, 2011, 11:06:32 ÖS »
sen ezilmişin ezileceğin kadar 11 sanıye de şahinler cıkıyo 100 km ye ben napayım ahahah ;D
bak gaza getırıyosun alcam headersı egzantırıgı :D

hsncck26

« Yanıtla #35 : Temmuz 08, 2011, 11:10:23 ÖS »
ya o değilde bu performans hç hoşuma gitmedi benımde...

DENON

« Yanıtla #36 : Temmuz 08, 2011, 11:26:55 ÖS »
ya o değilde bu performans hç hoşuma gitmedi benımde...
lpg en az %5 performans kaybettirir, zaten aracın 110 hp %5 i düş kaç yapar takriben 7 hp , biz 7 hp kazanabılmek için yapmadıgımız kalmıyo, hem az yakacak hem çok gidecek diye bişey sadece galericiler araba satarken vardır reel hayatta ööle bişi yoktur ;D

DENON

« Yanıtla #37 : Temmuz 08, 2011, 11:32:00 ÖS »
haa durun daha lpg li honda kullanan arkadaşların başına gelecekleri şöyle sıralayayım termostatları bozulcak hararet yükselcek conta yakacaklar silindir kapagı sökülüp taşlanacak (bunların maliyeti işçiliklerle birlikte en az 700-1000 tl arası) 1500 civarı da lpg ye verdin yok kit+muayene+sızdırmazlık falan filan ettimi sana 2500 tl 2500 tl yı kaç km yapıp amorti edecekler ben yazayım onuda bır depo benzin 200 tl 2500/200=12.5 depo bir depo 700 km falan yapar 10.750 km de sadece lpg kiti ve çıkaracagı arızalar amorti olacak eeeeeee bu lpg hiç bişi yakmıyomu ? yanı lpg nın bır adama getırısı olması için en az 20000 km beklemesı lazım ;D

samet66

« Yanıtla #38 : Temmuz 08, 2011, 11:43:33 ÖS »
haa durun daha lpg li honda kullanan arkadaşların başına gelecekleri şöyle sıralayayım termostatları bozulcak hararet yükselcek conta yakacaklar silindir kapagı sökülüp taşlanacak (bunların maliyeti işçiliklerle birlikte en az 700-1000 tl arası) 1500 civarı da lpg ye verdin yok kit+muayene+sızdırmazlık falan filan ettimi sana 2500 tl 2500 tl yı kaç km yapıp amorti edecekler ben yazayım onuda bır depo benzin 200 tl 2500/200=12.5 depo bir depo 700 km falan yapar 10.750 km de sadece lpg kiti ve çıkaracagı arızalar amorti olacak eeeeeee bu lpg hiç bişi yakmıyomu ? yanı lpg nın bır adama getırısı olması için en az 20000 km beklemesı lazım ;D

termostatı bozulan gider termostastı değiştirir. illa conta yakana kadar kullanacakmı kullanıyorsa zaten o adama haktır.. ayrıca sırf lpg kullandığı için conta yakan varmı merak ettim doğrusu.

DENON

« Yanıtla #39 : Temmuz 08, 2011, 11:45:56 ÖS »
10.5 sıkıştırmalı motorda lpg kullanırsan çok rahat yakarsın zaten

aslan7333

« Yanıtla #40 : Temmuz 09, 2011, 12:57:32 ÖÖ »
lpg nin termostat bozduğunu,conta yaktığını ilk defa duydum.5 farklı arabam oldu ve hepsi lpgliydi,hiç öyle birşey başıma gelmedi.sebebini açıklarsanız sevinirim.

23korg23

« Yanıtla #41 : Temmuz 09, 2011, 10:38:52 ÖÖ »
lpg nin termostat bozduğunu,conta yaktığını ilk defa duydum.5 farklı arabam oldu ve hepsi lpgliydi,hiç öyle birşey başıma gelmedi.sebebini açıklarsanız sevinirim.

arkadasım sap ile samanı birbirine karıştımamak lazım yani lpg ile lpg ayarını karıştırmamak lazım.. contanın yanması için lpg kalibrasyonunun fakirde kalması ve sizinde aracı sıkıştırıp hararet yaptırmanız gerek e zaten hararet yaptıran adam bunu benzinde de yapsa conta yanabilir kısacası olay yakıttan değil ayardan kaynaklanıyor süpab ayarını bozma falan hep bunlarla ilgili dolayısıyla lpg de arıza ışığı yanan arac başka yollara başvurmamalı ve mutlaka iyi bir lpg ayarı ile yani yolda yüklü ayar ile bu ışığı söndürmesi lazım ki ileride bu tür risklerle karşılaşmamış olsun.. sizin daha önce kullandığınız araçlarda olmamış olabilir zaten her araçta olsaydı kimse lpg taktırmazdı.. siz binin aracınıza keyifle herşeyi kafanıza takmayın.. kazasız belasız tasarruflu günler......

chevasil

« Yanıtla #42 : Temmuz 14, 2011, 09:55:20 ÖS »
genetik diye birşey yoktur bazı ustalar ugraşmak ıstemıyor. lpg beynını bılgısayara bagladımı ekranın sag alt köşesinde zayıf-orta-yüksek degeri vardır. lpg'den tasaruf olsun dıye zayıfa yakın yapıyorlar o da fakır karısımdan arıza ısıgı yakıyor. o ayarı normale aldırın bakın arıza ısıgı kalıyormu. benım normalde duruyor 100km/8 litre yakıyorum. arıza ısıgımda birgün bile yanmadı gazı köklememe ragmen bir kere bile benzine gecme olayı yaşamadım tamamen kalibrasyonla alakalı izmirdeysen sana bır usta tavsıye edeyım git derdine derman olsun.

emre16

« Yanıtla #43 : Temmuz 15, 2011, 10:34:46 ÖS »
aynen, arıza ışığının yanmasının tek sebebi tasarruf olsun diye lpg enjeksiyon süresini kısa tutuyorlar.Bunu biraz artırdığımızda motorda yanma olayı normale dönücektir.Arıza ışığın yanması çok ciddi değildir ama sinir bozar. Çözümü dediğim gibi iyi ayar,lpg nin ısıl verimi benzine göre düşük olduğundan lpg beyni araç ecusundan aldığı benzin enjeksiyon süresinin üstüne %20 falan koyarak lpg püskürtür. Olay bundan ibaret.

sanli90

« Yanıtla #44 : Ekim 03, 2011, 03:00:07 ÖS »
Benim arabamda 4. depoda motor arıza ışığı yaktı yeni lpg kit takıldı (brc) 2-3 depo sonra gel ayarlarına bakalım demişlerdi 3 depo sonra gittim bu arada 80 bin bakımıda yapıldı arabamın (2 depo şehirler arası yaktım) şehir içide 1 depoda kullandıktan sonra ayar için gittim ( otomatik vites aracım 1 depo 40 lt gazla 100tl 360 km yaptım) aslında ayardan memnundum ama yeni takıldığında ayarını açık bırakıyoruz dedi servis müdürü herhalde neyse usta biraz kıstım ayarını dedi ayrıldım servisten sabah çalıştırdığımda benzinden lpg ye geçince hareket ettiğimde stop etti daha önce böle bişey yoktu ayar kısılınca yaptı tahmin bunu ve sonra motor arıza ışığı yandı şuan yanıyor denon un dediği gibi beyinle alakalı bi ara gidip ayarını biraz yükseltiricem ve ışığı söndürtürücem yanara gel söndürürüz demişlerdi çünkü...
« Son Düzenleme: Ekim 03, 2011, 03:02:06 ÖS Gönderen: sanli90 »

CAGLAR28

« Yanıtla #45 : Ekim 03, 2011, 06:04:02 ÖS »
bi yıl kullandım yanıyordu bi yıldan sonra kesti 20 bin yaptı .daha da yanmadı :)

sanli90

« Yanıtla #46 : Ekim 04, 2011, 08:00:24 ÖÖ »
bi yıl kullandım yanıyordu bi yıldan sonra kesti 20 bin yaptı .daha da yanmadı :)

:) kendindenmi söndü yoksa servismi söndürdü?

tunci

« Yanıtla #47 : Ekim 04, 2011, 02:28:28 ÖS »
genetik diye birşey yoktur bazı ustalar ugraşmak ıstemıyor. lpg beynını bılgısayara bagladımı ekranın sag alt köşesinde zayıf-orta-yüksek degeri vardır. lpg'den tasaruf olsun dıye zayıfa yakın yapıyorlar o da fakır karısımdan arıza ısıgı yakıyor. o ayarı normale aldırın bakın arıza ısıgı kalıyormu. benım normalde duruyor 100km/8 litre yakıyorum. arıza ısıgımda birgün bile yanmadı gazı köklememe ragmen bir kere bile benzine gecme olayı yaşamadım tamamen kalibrasyonla alakalı izmirdeysen sana bır usta tavsıye edeyım git derdine derman olsun.

Ustanın adresini verebilir misiniz?

sanli90

« Yanıtla #48 : Ekim 04, 2011, 04:02:44 ÖS »

Teşekkür ederim İzmirde değilim İstanbuldayım dediğin gibi tasaruf olsun diye kısmıştı biraz ondan sonra ilk çalıştırmamda benzinden lpg ye geçtiğinde bi kaç kez stop etti ve sonrada motor arıza ışığı yaktı dediğin gibi zayıf oldu ayarı onu orta yaptırıcam gidince saol...

galantus

« Yanıtla #49 : Ekim 09, 2011, 08:02:13 ÖS »
2 yıldır brc kullanıyorum ve daha 1 kere bile lpg den kaynaklı yani bu zengin fakir karışım olayıyla ilgili arıza lambam yanmadı. Hemen hemen bütün lpg markalarından lpg aldım aracı cok zorladığım zamanlarda oldu ama allaha şükür maşşallah diyeyim hiç yanmadı. Ustama bu durumu sorduğumda lpg kalibrasyon ayarı ve en önemliside sibop ayarının benzine göre değil lpg ye göre yapılması gerektiğini söylüyor. Dediğine göre sibop ayarınının normale göre biraz daha rahat ayarlanması gerekiyormuş tam içeriğini bilmiyorum zaten söylemiyorda :) kaç yapıyorsun dediğimde meslek sırrı diyor:) 2 yıl lpg de kahrımı cekti en fazla 1 yıl daha biner değiştirirm. Ömür boyu binecek değilimya. şu ana kadar da lpg den kaynaklı sadece oksijen sensörü değiştirdim oda 180 tl hepsi bu 3 yıl benzinde değilde lpg bindiğim için ne kadar kar ettiğimi siz hesaplayın artık lpg ye karşı olanlar:) hondalar lpg den arıza lambası yakar diyen ustalarda işlerine gelmediği uğraşmak istemedikleri yada tam olarak bu işten anlamadıkları için yalan söylüyorlar. Gidin lpg takan bu işlerden gerçekten iyi anlayan ustalara sorun bakalım lpg ye en iyi uyum sağlayan araçlar hangileridir diye. En iyi uyum sağlayan araçlar honda ve toyotadır yani japon araçlarıdır. en sorunlusu ise wolsvogenlerdir.