Gönderen Konu: OTOMATİK CİVİC YAKIT TÜKETİMİ [LPG]  (Okunma sayısı 96478 defa)

tmrak

Ynt: OTOMATİK CİVİC YAKIT TÜKETİMİ [LPG]
« Yanıtla #75 : Ekim 14, 2010, 11:01:55 ÖÖ »
arkadaslar sorunumu burda paylasmistim halan devam ediyor belki yasayan ve bir bilen vardir diye yardim istiyorum.2006 civic 1.6 es otm. brc takili uzerinde ve cok yakiyor her hafta brc servise gidiyorum her seferinde aracin gazi kisik cikiyor ve 50-60 km sonra motor isigi yaniyor  makinada fakir yakit diye mesaj veriyor 3 kere bunu yasadim en son gittigim de ise baska bir usta benzinle cok yakiyorsa lpg de cok yakar dedi bujileri degistir dedi, bende buji,yag,filtreler ve honda serviste bilgisayara baglattim ariza vermedi. En son gaz bombostu ve 25 liralik gaz aldim yapabildigim km 63 idi olcu degil ama full depo ilede 283 yapmistim. vereceginiz cevaplar yonlendirmek acisindan faydali olacaktir.tesekkurler

ramco 06

« Yanıtla #76 : Ekim 16, 2010, 11:19:44 ÖÖ »
arkadaslar sorunumu burda paylasmistim halan devam ediyor belki yasayan ve bir bilen vardir diye yardim istiyorum.2006 civic 1.6 es otm. brc takili uzerinde ve cok yakiyor her hafta brc servise gidiyorum her seferinde aracin gazi kisik cikiyor ve 50-60 km sonra motor isigi yaniyor  makinada fakir yakit diye mesaj veriyor 3 kere bunu yasadim en son gittigim de ise baska bir usta benzinle cok yakiyorsa lpg de cok yakar dedi bujileri degistir dedi, bende buji,yag,filtreler ve honda serviste bilgisayara baglattim ariza vermedi. En son gaz bombostu ve 25 liralik gaz aldim yapabildigim km 63 idi olcu degil ama full depo ilede 283 yapmistim. vereceginiz cevaplar yonlendirmek acisindan faydali olacaktir.tesekkurler
kardesım benım arac sehır ıcı gunluk kullkanımda 11-12 lıtre yakıyor yazın klıma acık dur kalk ölüdenizde 15-16 litrelere cıktı acaba dıyorum hepmı trafıkte kullanıyorsun,,tada rampalarda durarak kalkarak ?

cancin

« Yanıtla #77 : Ekim 17, 2010, 09:59:13 ÖS »
7,5 -  8  lt lpg / 100  km    ( şehirler arası)  hız:100 -130 km arası--  uzun yolda benzin gideri yok

10  lt lpg / 100 km         (şehir içi)    kışın aylık:30 tl yazın aylık :15 tl benzin gideri var.

Landi SGİ - Matrix injector

ekol25

« Yanıtla #78 : Ekim 18, 2010, 05:43:34 ÖS »
cancin sendekide otomatik vites galiba valla süper nazar değmesin. yakıt değerlerin çok iyi.bizde  o kadar para verdik brc ye hata ettik galiba

oyunageldim

« Yanıtla #79 : Ekim 19, 2010, 02:07:05 ÖS »
7,5 -  8  lt lpg / 100  km    ( şehirler arası)  hız:100 -130 km arası--  uzun yolda benzin gideri yok

10  lt lpg / 100 km         (şehir içi)    kışın aylık:30 tl yazın aylık :15 tl benzin gideri var.

Landi SGİ - Matrix injector

rakamlar kıskanılmayacak gibi değil.

civicci35

« Yanıtla #80 : Ekim 19, 2010, 05:32:03 ÖS »
2003 o.v. kme lpg kiti klimalı şehir içi agresif kullanım max.0.19 krş.benzinde 0.38-0.40 krş arası.şehir izimir.
99 1.6 ies o.v.zavolli lpg klimalı şehir içi agresif kullanım 0.20krş
981.4 is ov zavolli klimalı agresif kullanım 0.22 krş

cancin

« Yanıtla #81 : Ekim 19, 2010, 09:40:48 ÖS »
cancin sendekide otomatik vites galiba valla süper nazar değmesin. yakıt değerlerin çok iyi.bizde  o kadar para verdik brc ye hata ettik galiba

Bu araçların (VTEC-2)  benzin sarfiyatının üzerine &15 - %20 ekleyince lpg  tüketimi bulunur diyorlar ,   ben uzun yolda 6.5 -7 litre benzin yaktıgımı varsayıyorum , &15-%20 ekleyince 7.5-8.5 litre lpg cıkıyor zaten , şehir içi  8.5 yakıyor yada 9 yakıyor desek  10-11 litre lpg tüketmesi normal...
benim değerler kimilerine göre iyi değerlerde olsa , olması gereken budur arkadaşlar.

İzmir şehiriçi trafiğinde Gaziemirde oturduğumda ana arterler , otoban geçişlerini kullandığımdan daha 10 litreyi hiç geçmişliğim yok.Gerçi otobana girincede en az 130 la gidiyor insan :)

seferad

« Yanıtla #82 : Ekim 20, 2010, 01:04:49 ÖS »
sizin araçlar iyi az yakıyor ben 20 tl lik gaz alıyorum 70 km filan gidiyo yol bilgisayarı 12 lt gosteriyor 2 lt gaz koysan 14 lt yapıor oda 0,28 krş geliyor

tmrak

« Yanıtla #83 : Ekim 22, 2010, 12:54:15 ÖS »
arkadaslar brc merkez serviste yapilan incelemede 2 enjektorun kisa 2sininde uzun oldugunu tespit ettiler birde programlamanin bu yuzden tutmadigini soylediler cok yakmasininda bu yuzden oldugunu soylediler insallah duzelmistir diye dusunuyorum.

herkese merhaba

2.el yeni aldigim  aracim 2006 civic es otm. yeniyim bu aracta uzerinde de BRC var, full depo ile (42 lt lpg) 283 km yol yapabildim sonra gazi bitirip 30 tl gaz alarak 104 km yol yapabildim sehir icinde kullandim sakin bir sekilde 2. sorunum yuvarlak olan gosterkedeki isiklar ortadaki haric hep yaniyor gaz olsada olmasada 3.birde motor ikaz lambasi benzinde sonuyor gazla hep yaniyor gazida aygaz ve shell disinda almiyorum biraz uzun oldu ama yeniyim kusura bakmayin yardimlarinizi bekliyorum.

tmrak

« Yanıtla #84 : Ekim 25, 2010, 10:13:29 ÖÖ »
arkadaslar buyuk bir sorunum var bilen yada yasayan varsa akil versin. arac 2006 civic vtec 1.6 es otm.yakalasik bir aydir cok yakiyo diye brc servise gidip duruyorum.arac km`de yaklasik 300-316 arasi yakiyor her hafta gidip ayar yapip gonderiyorlar neyse gecen cuma (22.10.2010) gittigimde enjektor hortumlarinin 2sinin uzun 2sinin kisa oldugunu buldular montaj hatasi diye degistirdiler yine fulledim 118 km 37.31 tl 18,750 lt gaz almisim aracin bakimlarini zamanindan once yaptim bilgisayara soktuk honda serviste hic bir ariza cikmadi  simdide servise gelin yol ayari yapalim diyorlar  buda olmazsa ne yapicam arkadaslar cevaplarinizi bekliyorum.

cancin

« Yanıtla #85 : Ekim 25, 2010, 11:18:11 ÖÖ »
tmrak  aracın LTF (long fuel trim) ve STF (short fuel trim)  değerleri bozulmuş , enjektör  açık kalma süreleri uzamış olabilir , bizim araçlarda ECU reselemek , ltf ve stf değerlerini resetemek basit , (akü kutupbaşını çıkarıp biraz 15 sn bekle tekrar tak , sonra aracın hiçbir elektrikli cihazını çalıştırmadan gaz vermeden marşa bas , rolantide araç 5 dk çalışsın, oksijen sensöründen gelen bilgilere göre araç yeni haritayı oluşturacaktır , tüm bu işlemleri benzinde yap , dört dörtlük olsun dersen 20-30 km benzinde gez :))
Aracın yeni değerlerle donanmış benzin ECU sundan tekrar lpg kalibrasyonu yap.  Eğer kalibrasyon yanlış bozuk yapılırsa araç ihtiyacına binaen  ltf ve stf dğerlerini açacak yada kapatacaktır , bu ayar bozukluğu az olursa Ecu bunu tolere eder , çok olursa araç tekrar kafayı yer.

Oksijen sensörün umarım sağlamdır , gerçi bozuk olsa arıza lamban yanardı.

Dene bakalım , belki işe yarar , ben 2 kere bu işlemi yaptım , gerçi benim sorunum enjektörler,n pisliğinden miş , en sonunda enjektörleri söktüm temizledim , merakli olduğumdan lpg ayar kablosu,  lpg yazılım, aracın ecusunu okumak için OBDII aparatı falan hepsi arabada hazır bulunuyor.

tmrak

« Yanıtla #86 : Ekim 25, 2010, 12:24:05 ÖS »
tmrak  aracın LTF (long fuel trim) ve STF (short fuel trim)  değerleri bozulmuş , enjektör  açık kalma süreleri uzamış olabilir , bizim araçlarda ECU reselemek , ltf ve stf değerlerini resetemek basit , (akü kutupbaşını çıkarıp biraz 15 sn bekle tekrar tak , sonra aracın hiçbir elektrikli cihazını çalıştırmadan gaz vermeden marşa bas , rolantide araç 5 dk çalışsın, oksijen sensöründen gelen bilgilere göre araç yeni haritayı oluşturacaktır , tüm bu işlemleri benzinde yap , dört dörtlük olsun dersen 20-30 km benzinde gez :))
Aracın yeni değerlerle donanmış benzin ECU sundan tekrar lpg kalibrasyonu yap.  Eğer kalibrasyon yanlış bozuk yapılırsa araç ihtiyacına binaen  ltf ve stf dğerlerini açacak yada kapatacaktır , bu ayar bozukluğu az olursa Ecu bunu tolere eder , çok olursa araç tekrar kafayı yer.

Oksijen sensörün umarım sağlamdır , gerçi bozuk olsa arıza lamban yanardı.

Dene bakalım , belki işe yarar , ben 2 kere bu işlemi yaptım , gerçi benim sorunum enjektörler,n pisliğinden miş , en sonunda enjektörleri söktüm temizledim , merakli olduğumdan lpg ayar kablosu,  lpg yazılım, aracın ecusunu okumak için OBDII aparatı falan hepsi arabada hazır bulunuyor.

arkadasim verdigin bilgiler icin cok tesekkur ederim o kadar cok canim  sIkIldiki kac kere fullettiler bosuna km yaptirdilar sonra benzinle dene dediler sonra buji dediler ne yaptiysak olmadi aksam 2a muhendisleri ile yol ayari yapacakmisiz birde onlar kontrol edeceklermis, birde su montaj hatasi deyince iyice huylandim ben bu kitden birde ben taktirmadim nasil nerde takildiginida bilmiyorum allahtan garantisi var. yol ayarini yapsinlar paylasirim yine burda sonuclari

mhtango

« Yanıtla #87 : Kasım 04, 2010, 11:02:23 ÖÖ »
Arkadaşlar 2008 o.v. lpg li honda aldım.Üzerinde lovato kit var.LPG yi 4 senedir aynı shell den alırım ve daha önce kalbiratörli 98 corolla var idi.En fazla şehir içinde 210 kuruş, şehir dışı 150 kuruş yakmakta idi. Honda ile 3 kere depoyu fulleyerek (aynı istasyon hatta aynı pompadan) değerlerini ölçtüm.
1. de İstanbulda trafikte boğazda dolaştım.150 km de lpg bitti.Fulleyince ortalama 396 kuruş çıktı.
2. sinde yarı otobandan istanbula işime gidiş geliş km de240 kuruş çıktı.
3. sünde yarı otobandan istanbula işime biraz daha trafik fazla gidiş geliş km de 297 kuruş çıktı.
Araçtan anında soğudum ve uyuz oldum.Gerçekçi bilgilere ihtiyacım var gerçekten bu arabalar bu kadar fazla yakıyormu, uyuz etti beni benzinle gitsem bu kadar yakar ancak.Sıfır dizel araç alacaktım gittim honda aldım hatamı yaptım.Bu konuda bilgisi olan varmıdır.Not:Araçta hiçbir arıza ışığı yanmamakta, çekişinde sorun yok.

ardsi

« Yanıtla #88 : Kasım 08, 2010, 04:43:58 ÖS »
Arkadaşlar 2008 o.v. lpg li honda aldım.Üzerinde lovato kit var.LPG yi 4 senedir aynı shell den alırım ve daha önce kalbiratörli 98 corolla var idi.En fazla şehir içinde 210 kuruş, şehir dışı 150 kuruş yakmakta idi. Honda ile 3 kere depoyu fulleyerek (aynı istasyon hatta aynı pompadan) değerlerini ölçtüm.
1. de İstanbulda trafikte boğazda dolaştım.150 km de lpg bitti.Fulleyince ortalama 396 kuruş çıktı.
3. sünde yarı otobandan istanbula işime biraz daha trafik fazla gidiş geliş km de 297 kuruş çıktı.
Araçtan anında soğudum ve uyuz oldum.Gerçekçi bilgilere ihtiyacım var gerçekten bu arabalar bu kadar fazla yakıyormu, uyuz etti beni benzinle gitsem bu kadar yakar ancak.Sıfır dizel araç alacaktım gittim honda aldım hatamı yaptım.Bu konuda bilgisi olan varmıdır.Not:Araçta hiçbir arıza ışığı yanmamakta, çekişinde sorun yok.
Merhaba aracım sizin ile aynı..Belki fikir verir diye size güncel tüketim değerimi yazayım..
30 tl gaz ile (2,15 TL/lt) 25 km şehiriçi (işe gidiş geliş yaklaşık toplam 5 km, 1 tane kırmızı ışık), 100 km uzun yolda (100-110 km ile, arada iniş çıkışlar var) olmak üzere 125 km yol yaptım...24 Kr yapıyor...
Ölçüm yaparken tankta LPG bitip benzine geçince boş depoya 30 TL gaz alıp tekrar LPg bitip benzine geçtiği km yi baz aldım...

ramco 06

« Yanıtla #89 : Kasım 13, 2010, 02:18:44 ÖS »

araclar gercekten cok fazla yakıyor ama sehır ıcınde en kalabalık trafıkte bıle 27kurusu gecmemesı lazım,ben ıkı kere lovato sıstem cope atıp brc yaptırdım,hondaya lovato taktırılmaz

tmrak

« Yanıtla #90 : Kasım 16, 2010, 08:41:06 ÖS »
arkadaslar ne olur yardım
2006 cıvıc 1.6 es otm. arac brc sistem var ben bu arabayla ne yakmam lazım şehiriçinde bir problem var ama çözemiyoruz.zor la 88 tl gaz ile 330km gördüm.   kullanımım normal aracta ailem var öyle agresif kullanmam.(şehir içi 5 km ev-iş birde bazen sokak arasında 3-5 km turlarım park yeri için geri kalan ise gezerken e-5,tem vs) birde bu vaziyette benzinle ne yakar bu araç bilen varsa ne olur bişeyler yazsın 2,5 aydır brc ye gidip geliyorum..

ramco 06

« Yanıtla #91 : Kasım 17, 2010, 02:09:40 ÖÖ »
2006 cıvıc 1.6 es otm. arac brc sistem var ben bu arabayla ne yakmam lazım şehiriçinde bir problem var ama çözemiyoruz.zor la 88 tl gaz ile 330km gördüm.   kullanımım normal aracta ailem var öyle agresif kullanmam.(şehir içi 5 km ev-iş birde bazen sokak arasında 3-5 km turlarım park yeri için geri kalan ise gezerken e-5,tem vs) birde bu vaziyette benzinle ne yakar bu araç bilen varsa ne olur bişeyler yazsın 2,5 aydır brc ye gidip geliyorum..
lpg fıyatın nedir kardşim litresi ?

davyjones24

« Yanıtla #92 : Kasım 18, 2010, 09:16:48 ÖS »
benim 2003 model ototmatik vtech im var..2000 tl ye teleflex taktırdım...mükemmel ne geçişte sarsınrı..nede performansta kayıp..%20 diğer lpg den daha az yakıyor...cng yani doğalgaz uyumlu...ve benzin gibi direk püskürtme olduğu için çekiş mükemmel...

tmrak

« Yanıtla #93 : Kasım 20, 2010, 01:40:13 ÖS »
2006 cıvıc 1.6 es otm. arac brc sistem var ben bu arabayla ne yakmam lazım şehiriçinde bir problem var ama çözemiyoruz.zor la 88 tl gaz ile 330km gördüm.   kullanımım normal aracta ailem var öyle agresif kullanmam.(şehir içi 5 km ev-iş birde bazen sokak arasında 3-5 km turlarım park yeri için geri kalan ise gezerken e-5,tem vs) birde bu vaziyette benzinle ne yakar bu araç bilen varsa ne olur bişeyler yazsın 2,5 aydır brc ye gidip geliyorum..
lpg fıyatın nedir kardşim litresi ?

88tl 330 km yı 1.99 tl aldım şimdide 50 tl 180 km 2.10 tl aldım.bir türlü olmuyor.

ramco 06

« Yanıtla #94 : Kasım 20, 2010, 02:31:37 ÖS »
valla benım aracta aldıgımda 220-250 tl arası yakıyordu en son yaptırdıgım ayarla hem cekısım cok ıyı oldu arıza lambam yanmıyor,,yakıt 19kurusu gecmıyor lpg fıyatı 1,85,,, ankaraya yolun duserse bırde burda dene sansını  >=ok
« Son Düzenleme: Kasım 20, 2010, 02:34:14 ÖS Gönderen: ramco 06 »

egc

« Yanıtla #95 : Kasım 20, 2010, 05:19:07 ÖS »
benim 2003 model ototmatik vtech im var..2000 tl ye teleflex taktırdım...mükemmel ne geçişte sarsınrı..nede performansta kayıp..%20 diğer lpg den daha az yakıyor...cng yani doğalgaz uyumlu...ve benzin gibi direk püskürtme olduğu için çekiş mükemmel...
cng uyumlu olabilmesi icin regülatörün değişmesi gerekli dostum mevcut montajın ile uyumlu olması imkansız..
performansta kayıp yok ve diger lpg lerden %20 daha az yakıyor demen ise 2 bin liraya bu ürünü taktırmıs olman dolayısı ile kendini rahtlatma cabası olsa gerek.

ramco 06

« Yanıtla #96 : Kasım 20, 2010, 06:51:59 ÖS »
cng uyumlu olabilmesi icin regülatörün değişmesi gerekli dostum mevcut montajın ile uyumlu olması imkansız..
performansta kayıp yok ve diger lpg lerden %20 daha az yakıyor demen ise 2 bin liraya bu ürünü taktırmıs olman dolayısı ile kendini rahtlatma cabası olsa gerek.
:)

carousal

« Yanıtla #97 : Kasım 20, 2010, 07:17:58 ÖS »
Bende de teleflex var, yakıtı fark ediyor gerçekten. Bana montaj yapılırken ekstra %20 gibi birşey demediler, ancak gerçekten daha az yaktığı konusunda ramco06 tek değil.

Bu arada eğer CNG satışı başlarsa ki kısa vadede pek mümkün gözükmüyor, teleflex sistemlerinde yalnızca regülatör ve tank değişimi ile CNG kullanımına geçilebiliyor. Yani tesisat doğalgaza tamamen uyumlu. Ancak CNG ne zaman hayatımıza girer orası meçhul tabi.

Ben 1900 TL'ye taktırdım, pazarlıksız. BRC'den çok da pahalı değil, yani sırf parayı fazla verdik diye neden rahatlatma çabası olsun ki, malın kalitesi ortada. Montajdan sonra 1 kere bile kalibrasyon yaptırmaya gitmedim, ilk depodan tasarrufa başladım. Tertemiz sistem. Arıza lambası da yanmıyor daha ne olsun.

aydbjk

« Yanıtla #98 : Kasım 20, 2010, 07:34:33 ÖS »
Bizdemi taktırsak acaba

ramco 06

« Yanıtla #99 : Kasım 20, 2010, 08:14:55 ÖS »
en sıkıntısızı en ucuza taktırmak önemli olan herkes ıcın bu boyledır,su an tr de bızım araclar ıcın en ıdealı brc dır,,ama bugun 1,6ies im olsa hemen atiker takardım 1,000tl ye sıfır kusur