Gönderen Konu: Sonunda Civicim lpg'li ve garantili!  (Okunma sayısı 57050 defa)

asvtec

Ynt: Sonunda Civicim lpg'li ve garantili!
« Yanıtla #125 : Şubat 16, 2010, 08:30:54 ÖS »
İtalyan bir mühendis Türkiyede seminer verirken lpg ustasının sıralı sistemlerde ;müşterisinin ewden işine gidene kadar mesafenin çok kısa olmasından dolayı sistemin lpgye geçmediğini bunun için ne yapılması gerektiğini sorduğunda italyan mühendisin cevabı aynen şöyleydi;

Madem evi ile iş yeri çok yakın neden arabayla gidiyor ,yürüyerek gitsin....

arkadaşlar ben kastamonuda yaşıyorum.. 2009 elegance var bende.. lpg düşünüyordum ama vazgeçtim. çünkü evden çarşıya ya da okula giderken motor belirli sıcaklığa ulaşmadan araç benzinden lpg ye geçmiyormuş. yani aynı benzini yakıcam.. bu küçük şehirde-şehir içinde gezecek yer yok.. zaten bu aracın yakıt sorunu uzun yolda değil şehir içinde.. bu neden mantıklı gelmedi..

asvtec

« Yanıtla #126 : Şubat 16, 2010, 08:31:57 ÖS »
Bu arada Kastamonuda size ORAL MÜHENDİSLİĞİ tavsiye ederim ,sahıbı makına muhendisi ,görüşmenizde fayda var,selamlar...

mustime

« Yanıtla #127 : Haziran 22, 2010, 09:45:56 ÖÖ »
Arkadaşlar biraz önce Kayseri Honda yetkili servisi ile görüştüm. Kendilerinin brc lpg sistemi taktığını ve garantinin devam ettiğini söylediler. Herhangi bir sorun olduğunda kendi servislerine çağırıyorlar. Ve bayi nerden aradığımı sordu kayseri dışından deyince randevulu çalıştıklarını iletti.

Bilginize

canguder

« Yanıtla #128 : Haziran 24, 2010, 11:35:20 ÖS »
İtalyan bir mühendis Türkiyede seminer verirken lpg ustasının sıralı sistemlerde ;müşterisinin ewden işine gidene kadar mesafenin çok kısa olmasından dolayı sistemin lpgye geçmediğini bunun için ne yapılması gerektiğini sorduğunda italyan mühendisin cevabı aynen şöyleydi;

Madem evi ile iş yeri çok yakın neden arabayla gidiyor ,yürüyerek gitsin....

arkadaşlar ben kastamonuda yaşıyorum.. 2009 elegance var bende.. lpg düşünüyordum ama vazgeçtim. çünkü evden çarşıya ya da okula giderken motor belirli sıcaklığa ulaşmadan araç benzinden lpg ye geçmiyormuş. yani aynı benzini yakıcam.. bu küçük şehirde-şehir içinde gezecek yer yok.. zaten bu aracın yakıt sorunu uzun yolda değil şehir içinde.. bu neden mantıklı gelmedi..

amerikada insanlar site içinde çöplerini atmak için bile arabayla gidiyorlar sen ne diyorsun. Biz yine onlara göre daha çok yürüyoruz.

asvtec

« Yanıtla #129 : Haziran 25, 2010, 08:53:44 ÖÖ »
Hangi honda servisi bu ?

Arkadaşlar biraz önce Kayseri Honda yetkili servisi ile görüştüm. Kendilerinin brc lpg sistemi taktığını ve garantinin devam ettiğini söylediler. Herhangi bir sorun olduğunda kendi servislerine çağırıyorlar. Ve bayi nerden aradığımı sordu kayseri dışından deyince randevulu çalıştıklarını iletti.

Bilginize

kacaman

« Yanıtla #130 : Haziran 26, 2010, 10:06:13 ÖS »
hayırlı olsun

fzthgosm

« Yanıtla #131 : Haziran 26, 2010, 11:17:02 ÖS »

Bilginize

o zaman git taktır madem servis garanti veriyor.ancak o servis brc ile anlaşmalı mı ki takabiliyor.brc ile anlaşması olmadan(yetkili bayisi) kiti nasıl temin edecek etse bile nasıl kit e garanti verecek.

mustime

« Yanıtla #132 : Haziran 28, 2010, 12:24:03 ÖÖ »
Kayseri honda İnciroğlu bayi oradaki bayan bir arkadaş ile görüştüm. Honda araçlara Brc markanın daha iyi uyum sağladığı için bu marka ile çalıştıklarını söylediler. fiyatı da 1800 dedi. Fiyatının piyasaya göre yüksek olduğunu söylediğimde bizde taktırdığınız için garantiniz bozulmuyor demiştir. Servisin brc ile anlaşması falan yok brc bayiliği var tahminim .

asvtec

« Yanıtla #133 : Haziran 28, 2010, 07:06:15 ÖS »
İnciroğlu BRC 2A Mühendisliğin yetkili servisidir. Honda garantisi lokal yani sadece Kayseri'de  BRC garantisi ülke çapındadır.

Kayseri honda İnciroğlu bayi oradaki bayan bir arkadaş ile görüştüm. Honda araçlara Brc markanın daha iyi uyum sağladığı için bu marka ile çalıştıklarını söylediler. fiyatı da 1800 dedi. Fiyatının piyasaya göre yüksek olduğunu söylediğimde bizde taktırdığınız için garantiniz bozulmuyor demiştir. Servisin brc ile anlaşması falan yok brc bayiliği var tahminim .

vdtyuksel

« Yanıtla #134 : Haziran 28, 2010, 10:09:51 ÖS »
Geçen hafta servise gittim, (Kayseri) ön cam motoru bozulmuş garantiden sipariş verdiler değiştirecekler....
Hatta camlarda cam kaldırma mödülü var....

chemicalist

« Yanıtla #135 : Haziran 29, 2010, 10:15:16 ÖÖ »
Merhaba arkadaşlar;
Bir konuda ciddi anlamda önerilerinize ihtiyacım var.Şuan 2009 premium otomatik honda civic kullanıyorum.25bin km yaptım.Yalnız şuanda ev-işyeri mesafesi ortalama gidiş dönüş 35 km.Yani arabamın ş.içinde ortalama km başına 0,36-0,38 tl yaktığını düşünürsek az olmamakla birlikte konfor ve sürüş keyfinden dolayı pek sarsmıyordu.Fakat şimdi evimi taşımak durumundayım.İş avcılarda evi kağıthaneye taşıma durumum var.Böyle olursa sabahları temden 40 km akşamları e-5 ten 35-38 km yol yapmak zorundayım.Bu durum beni düşündürüyor.BRC ile görüştüm adamlar,otomatikte %35 tasarrufun olur dediler.

Bu da demekki en iyi ihtimalle 0,25 tl ye düşecek.Ama dizel focus falan alırsam 2010 model ortalama 0,18 civarı yakar dediler.Bunu forumlardan da araştırdım.Hani 0,18 olsun olsun 0,20 tl(ki 0,16-0,17 yakar diyenler de çok).

Bu durumda ne yapacağıma karar veremedim.Günde 80 km yolu hondaya lpg taktırarak gitmek de dizel e göre yine masraflı.Siz bu konuda bana ne önerirsiniz.Madiiyat da önemli neticede.Yardımlarınızı bekliyorum.Bu arada aynı kategoride araçlarınız varsa benzinliyken nekadar LPG li olduktan sonra ne kadara düştü(istanbul içini düşünerek) belirtirseniz memnun olurum...

chemicalist

« Yanıtla #136 : Temmuz 08, 2010, 04:09:40 ÖÖ »
kimse yok mu?

hibo

« Yanıtla #137 : Temmuz 08, 2010, 06:41:18 ÖÖ »
açıkçası benzinli kullanımda 0.36-0.38 tl yakılan bi durumda(otomatik,ş.içi 0.40 tl ve üzeridir normalde diye düşünüyorum) lpg ile yakıt tüketiminin 0.20 tl yi geçmesi bence pek mümkün değil...benim aracım 1.8 olmasına rağmen(gerçi buluınduğum yer küçük şehir bununda etkisi vardır muhakkak) ş.içi 0.18-19 ortalama,en fazla(sürekli devirli ve agresif) 0.21 tl yakıyor ş.içinde...şahsi fikrim aşırı dur kalk olmadıkça,lpg sistemi ile ilgili de bir problem yoksa 0.21-22 tl leri isteseniz de GEÇEMEMENİZ gerekir:)nihayetinde tavsiyem kesinlikle lpg ve honda...saygılar...

chemicalist

« Yanıtla #138 : Temmuz 09, 2010, 05:28:16 ÖÖ »
tesekkurler dostum.sızın gıbı arkadasların boyle kendı durumlarını paylasmaları bana ve bırcok arkdasa daha net fıkır verıyor.dıger arkadaslardan da beklıyorum...

NeFeR

« Yanıtla #139 : Temmuz 13, 2010, 02:14:41 ÖS »
hayırlı olsun ben lpg karsıtı olanlardanım :) ama sunu tek soleyım lpg den cıkan sorunda eger servısle aranı ıyı tutarsan kendı garantı expertlerı sankı lpg takılı degılmıs aracın hatasıymıs gıbı gosterıyorlar ve fabrkadanmı artık nerdense alıyorlar parcanın parasını. yanı garantı devam :D

Eskişehirdeki serviste birçok tanıdıgım var ve bu dedigin olayı hiç birine yaptıramadım.Araç conta yaktı lpg yüzünden dediler.Garantiyi bozuyorlar.
Motorda ne arıza cıkarsa cıksın direk lpg ye baglayıp sizden parayı koparırlar arkadaşlar.
Lpg markam Tartarin tanıdıklarımda memnun degil.
Markadanmıdır  bilmem ama artık kesinilikle lpg yi tavsiye etmiiyorum.Tamam az yakıyo falan ama 200 kurus kar etcez diye milyarlık masraflara göz yumuyoruz.

Gordack

• http://www.gordack.com/
« Yanıtla #140 : Temmuz 18, 2010, 11:15:57 ÖS »
2007 Civicime aylık 600-700tl benzin parası veriyorum. Araç 70.000 km ye dayandı. Bu saatten sonra lpg taksam ne olacak, takmasam ne olacak. Zaten en fazla 10.000 km sonra satıcam gidicek. Ve bir daha asla ve asla HONDA 1.6 dizel araba yapmadığı sürece, HONDA kelimesini ağzıma almıyacağım. 1990 dan beri Honda kullanıyorum. Ama yeter artık. Sabır taşı tükendi. Ya vergileri kaldırsınlar, yada HONDA artık dizel piyasasına girsin. BAk golf e 1.6 105 bg aslanlar gibi DSG siyle satıyor. Bak ford grubuna, citroene, peugeota, volvaya 110 BG lik dizeli takır takır satıyorlar. VOLVO S80 e 1.6 dizel takıp satıyo, 70 bin tly ye. Ama Honda halen sanki tüm benzin fiyatları yada alım gücü JAPONYADAYMIŞ gibi ısrarla 1.6 ya 1.5 dizel üretmemeye devam ediyor.
« Son Düzenleme: Temmuz 18, 2010, 11:19:33 ÖS Gönderen: Gordack »