Gönderen Konu: Sonunda Civicim lpg'li ve garantili!  (Okunma sayısı 57052 defa)

vdtyuksel

Ynt: Sonunda Civicim lpg'li ve garantili!
« Yanıtla #25 : Ağustos 31, 2009, 10:06:05 ÖS »
Bu arada LPG burada yani Kayseri'de 1,53.... Ama Malatya'da malesef 1.70...

Melih1990

« Yanıtla #26 : Ağustos 31, 2009, 10:48:22 ÖS »
bizim arkadaş 2008 civic e lpg taktırdı 70.000 km dir kullanıyor herhangi ufak bi prob bile olmadı araç 10 numara şuan lpg 1.71 ş.içi 200 ykr ş.dışı 90kmh sabit hızla 120 ykr yakıo kit brc marka on numara ;)

lpg iyi güzel ancak şunu untmamak lazım ki Honda gibi dünyada yakıt ekonomisine önem veren ar-ge sine milyonlarca belki milyarlarca dolar harcayan bir şirket eger motora zararlı olmasaydı muhakkak lpg seçeneginide koyardı. bu yüzden lpg yi tavsiye etmiyorum ve de çok yeni araçlara takılmasını uygun bulmuyorum. eger 2. el araçta varsa olabilir ancak bu şekilde kendisini amorti etmesi çok zaman alır ve sık bakım gerektirmesi vs.. olayları yüzünden bizim aradaki tasarruf yalan olur.

smakbuloglu

« Yanıtla #27 : Eylül 01, 2009, 05:27:23 ÖS »
bizim arkadaş 2008 civic e lpg taktırdı 70.000 km dir kullanıyor herhangi ufak bi prob bile olmadı araç 10 numara şuan lpg 1.71 ş.içi 200 ykr ş.dışı 90kmh sabit hızla 120 ykr yakıo kit brc marka on numara ;)

lpg iyi güzel ancak şunu untmamak lazım ki Honda gibi dünyada yakıt ekonomisine önem veren ar-ge sine milyonlarca belki milyarlarca dolar harcayan bir şirket eger motora zararlı olmasaydı muhakkak lpg seçeneginide koyardı. bu yüzden lpg yi tavsiye etmiyorum ve de çok yeni araçlara takılmasını uygun bulmuyorum. eger 2. el araçta varsa olabilir ancak bu şekilde kendisini amorti etmesi çok zaman alır ve sık bakım gerektirmesi vs.. olayları yüzünden bizim aradaki tasarruf yalan olur.

Peki hangi üretici firma lpg seçeneğini doğru düzgün sunuyor ki honda sunsun...:)

Benim aracımda lpg yok ancak hiç bir problem çıkarmayacağını düşünüyorum.Taktıran güle güle binsin.

fikito

« Yanıtla #28 : Eylül 01, 2009, 08:12:35 ÖS »
valla ben bir depo ile 500-550 arası yapıyorum...lpg hayırlı olsun

okan 34

« Yanıtla #29 : Eylül 01, 2009, 08:49:45 ÖS »
han
hangi şehirde yaşıyorsun???trafik hiçmi  yok ,yada hep otoyoldamı  kullanıyorsun??

mechanicer

« Yanıtla #30 : Eylül 01, 2009, 09:11:07 ÖS »
o servısın adını honda turkıye duysa bırak garantıyı servıs yetkılı bayılıgını bıle ruyasında gorur..

fzthgosm

« Yanıtla #31 : Eylül 01, 2009, 11:50:42 ÖS »
o servısın adını honda turkıye duysa bırak garantıyı servıs yetkılı bayılıgını bıle ruyasında gorur..

honda tr o servisi duyup işlem yapsa honda tr yi türkiyeden silerler.brc veya başka marka  iso 9001 tse belgesi almış bu belgeyi verende türkiye cumhuriyeti.eger lpg arabalara zararlı ise veya insanlara zararlı ise neden bu yetki belgesi verilmiş bu markalara.peki bu markalara yetki belgesi veren türkiye cumhuriyeti içerisinde üretim yapan bir firma nasıl oluyorda bu yetki belgesini hiçe sayarak işlem yapma yetkisine sahip.lpg nin eski arabamda zararını hiç görmedim.55-60 bin km bindim ettigim kar yanıma kaldı.

fzthgosm

« Yanıtla #32 : Eylül 01, 2009, 11:55:02 ÖS »
azmı yakıyor???geçen kasımdan beri  bu  siteye takılıyorum civic kullanıcısı olarak ilk  defa az yakıyor diyene rastladım,arkadaşım sen hiç  şehiriçinde   kullanmıyorsun galiba arabanı <nohapy

evet arkadaşım gayette az yakıyor..benim gibi az yakanlar var birazdaha incele forumu .!  50TL ye 200 - 220km.. daha ne olsun ?? Arabayı kullanıyorum merak etme :) Hemde İstanbul içi.. Ama kullanmak var ,kullanmak var :) bu şimdiye kadar 15. arabam.. yeni değilim araba konusunda yani.

50 tl ye 200-220 km yapabilir ama ölçüm yarım depo ile yapılmaz ki.benim ışıklar söndükten sonra gidip 50 tl lik benzin alayım ondan sonra tekrar ışık söndügünde depoda 8-9 litre benzin var nasıl objektif olunacak o zaman.bir defa adanadan çıktım ceyhanda ışıklar tamamen söndü ama hız üstüne hız yapıyorum performns üzerine performns.ceyhandan sonra sakin kullanıma geçtim yaklaşık 20 km öyle gittim karşıma 7 km lik bir iniş geldi ve normalde huyum olmamasına ragmen boşa attım inişin sonlarına dogru bir çizgi tekrar yanmaya başladı ve iniş bitti 5 km daha gittim ondan sonra tekrar ışık söndü.şimdi ceyhana göremi hesap yapacam yoksa 35 km sonraki duruma göremi yapacam hesabı.

fikito

« Yanıtla #33 : Eylül 01, 2009, 11:56:26 ÖS »
han
hangi şehirde yaşıyorsun???trafik hiçmi  yok ,yada hep otoyoldamı  kullanıyorsun??
istanbul ataköydeyim bundan öncede civicim vardı 2007 civic elegance oto.sattıgım kişiyle konuştum o 350 km yapıyormuş şöför çok önemli gaza basmalar falan çok önemli ki ben ara arada gazlıyorum...

Melih1990

« Yanıtla #34 : Eylül 02, 2009, 02:09:34 ÖÖ »

Peki hangi üretici firma lpg seçeneğini doğru düzgün sunuyor ki honda sunsun...:)

Benim aracımda lpg yok ancak hiç bir problem çıkarmayacağını düşünüyorum.Taktıran güle güle binsin.

sunan firmalar var. ancak arkadaşlar unutmayalım ki demekki firmaların çoğu sunmuyorsa bunda birşey vardır. benzin şirketleri ile danışıklı dövüş filan diyeceksiniz ama o zaman hybrid teknolojisi denen birşey olmazdı. lpg sistemlerinin zaten hali hazırda maliyeti hybrid sistemlere göre komik derecede düşük kalıyor. bu kadar firma en ufak şeylerden bile maliyeti kısayım diye uğraşıyorken lpg yi es geçmeleri mümkün mü sizce? bunun motora zararlı olduğu aşikâr. ayrıca arkadaş demiş işte honda türkiyeyi bitirirler filan diye ancak unutmayalım ki yasalara göre kapalı mekana lpg kullanan araçların girişi yasaktır. belli başına eger araçların bakımı açık havada yapılmıyorsa o firmayı , servisi dava etseniz bile kazanırsınız. lpg bildiginiz gibi havada dagılma ve uçma özelliğine sahip bir gaz değildir. herhangi bir sızma durumunda ufak bir kıvılcımla ortam havaya uçar. iso 9001 , tse gibi belgeler üretici firmaya verilir. içinde güvenilirlik , performans vb... kriterlere göre değerlendirilir ve sadece ilgili sistem ile ilgilidir. siz zaten orjinal yakıt sistemi benzin olan bir araca bunu takarsanız garantiden çıkarırsınız. neden? çünkü üretilmişin dışında bir yakıt kullanıyorsunuz ve honda size bu konuda garanti veremez. motor lpg için üretilmedi çünkü. ve bunlara ragmen garanti veriyoruz diye iddia etmek ; hem müşteriyi kandırmaktır , hemde o parçaları honda dan garanti kapsamında istemek firma içinde bütün ar-ge leri ve iyileştirmeleri mahvedecek birşeydir. olay açığa çıkarsa eğer servisin lisansının iptal edilmesi kadar doğru birşeyde olmaz bu yüzden

efece

« Yanıtla #35 : Eylül 02, 2009, 02:39:24 ÖÖ »
slm arkadaşlar bende de Atiker var proje dahil 990 tl bide 10 ay karta taksit yapıyolar  Şu an 70 lik tank var arabam da ama 50 lt felan alıyo %20 boş kalıyo atıyo yani gazı basarken  Üstelik burda K.Maraş ta gazda rekabet var en pahalı opet euro+ lpg 1.460 valla abi rsmen yardırıyorumm eskiden benzinde basamıyoduk şimdi ne yalan söyleyim ama şu an V-tec2 arabam var biri yeterki gazlasın yanımda aynen topuk 6700 redline en ufak bir problem yok hatta site içinde videolarımda var 218 de takmayan arkadaşlar bence korkmaya gerek yok 15000 km yakın dır biniyorum en ufak problem yaşamadım çok şükür..Tavsiye ederim.gönül rahatlığı ile arabanızın tadını çıkarın .... >=ok

Melih1990

« Yanıtla #36 : Eylül 02, 2009, 02:42:24 ÖÖ »
slm arkadaşlar bende de Atiker var proje dahil 990 tl bide 10 ay karta taksit yapıyolar  Şu an 70 lik tank var arabam da ama 50 lt felan alıyo %20 boş kalıyo atıyo yani gazı basarken  Üstelik burda K.Maraş ta gazda rekabet var en pahalı opet euro+ lpg 1.460 valla abi rsmen yardırıyorumm eskiden benzinde basamıyoduk şimdi ne yalan söyleyim ama şu an V-tec2 arabam var biri yeterki gazlasın yanımda aynen topuk 6700 redline en ufak bir problem yok hatta site içinde videolarımda var 218 de takmayan arkadaşlar bence korkmaya gerek yok 15000 km yakın dır biniyorum en ufak problem yaşamadım çok şükür..Tavsiye ederim.gönül rahatlığı ile arabanızın tadını çıkarın .... >=ok

hocam kısa vadede birşey olmazda motorun ömürlük olmaz ömrünü aşşagıya çekersin

efece

« Yanıtla #37 : Eylül 02, 2009, 02:56:28 ÖÖ »
Ya abi Allah aşkına benlen mi eskicek ya araba şimdi 46 biden taş çatlasın 90-100 bin arası satarım zaten Alırım yenisini piyasada temiz araba mı yok elbet bi titreyen bulunur alırız biraz da onun tadını çıkarrız bu kadar duygusal olmaya gerek yok bence :)

Melih1990

« Yanıtla #38 : Eylül 02, 2009, 03:00:46 ÖÖ »
Ya abi Allah aşkına benlen mi eskicek ya araba şimdi 46 biden taş çatlasın 90-100 bin arası satarım zaten Alırım yenisini piyasada temiz araba mı yok elbet bi titreyen bulunur alırız biraz da onun tadını çıkarrız bu kadar duygusal olmaya gerek yok bence :)

duygusallık değil hocam 19 yaşındayım ve 4. arabam şu anda :) benim demek istedigim başka tartışmalara mahal vermemek. ki zaten asıl yazma amacım tse ve iso 9001 konusu ve servisin garanti konusuydu :) duygusallık yok zaten merak etme :D

efece

« Yanıtla #39 : Eylül 02, 2009, 03:07:37 ÖÖ »

duygusallık değil hocam 19 yaşındayım ve 4. arabam şu anda :) benim demek istedigim başka tartışmalara mahal vermemek. ki zaten asıl yazma amacım tse ve iso 9001 konusu ve servisin garanti konusuydu :) duygusallık yok zaten merak etme :D
Ben 30 yaşındayım daha senin kadar araba eskitemedim  <nohapy ben ama bende garanti sorunu yok 2005 lerde süre dolmuş oluyor zaten ben taktım kafası karışık olanada tavsiye ederim sonuçta hiç birimiz dünyanın en zengin insanları değiliz diye tahmin ediyorum bunun için dünyanın en pahalı benzini kullanmamız gerekmez diye düşünüyorum Gönül ister benzin 1.50 olsun gazcının önünden geçmem geçsemde bakmam  >=ok

efece

« Yanıtla #40 : Eylül 02, 2009, 03:12:07 ÖÖ »

TOFAŞ gayet düzgün veriyo üstelik sıfırınıda öyle ürettiler bi dönem lpg takılı çıarttılar   :emo

Melih1990

« Yanıtla #41 : Eylül 02, 2009, 03:18:34 ÖÖ »

TOFAŞ gayet düzgün veriyo üstelik sıfırınıda öyle ürettiler bi dönem lpg takılı çıarttılar   :emo

chevrolet filan da veriyor halen diye biliyorum :)

efece

« Yanıtla #42 : Eylül 02, 2009, 03:20:14 ÖÖ »
Onların ağ babası TOFAŞ.hepsi TOFAŞ tan gördüler zaten Taklitçi bunlar Taklitçi.....

Melih1990

« Yanıtla #43 : Eylül 02, 2009, 03:21:15 ÖÖ »
Onların ağ babası TOFAŞ.hepsi TOFAŞ tan gördüler zaten Taklitçi bunlar Taklitçi.....

hehehehe lpg dedikmi akla tofaş gelir :D yanlız arkadaştan özür diliyorum konuyu pert ettik :D

efece

« Yanıtla #44 : Eylül 02, 2009, 03:22:45 ÖÖ »

hehehehe lpg dedikmi akla tofaş gelir :D yanlız arkadaştan özür diliyorum konuyu pert ettik :D
>%6rol >%6rol >%6rol Katılıyorum Özürrrr

34CIVIC

« Yanıtla #45 : Eylül 02, 2009, 07:34:51 ÖÖ »
azmı yakıyor???geçen kasımdan beri  bu  siteye takılıyorum civic kullanıcısı olarak ilk  defa az yakıyor diyene rastladım,arkadaşım sen hiç  şehiriçinde   kullanmıyorsun galiba arabanı <nohapy

evet arkadaşım gayette az yakıyor..benim gibi az yakanlar var birazdaha incele forumu .!  50TL ye 200 - 220km.. daha ne olsun ?? Arabayı kullanıyorum merak etme :) Hemde İstanbul içi.. Ama kullanmak var ,kullanmak var :) bu şimdiye kadar 15. arabam.. yeni değilim araba konusunda yani.

50 tl ye 200-220 km yapabilir ama ölçüm yarım depo ile yapılmaz ki.benim ışıklar söndükten sonra gidip 50 tl lik benzin alayım ondan sonra tekrar ışık söndügünde depoda 8-9 litre benzin var nasıl objektif olunacak o zaman.bir defa adanadan çıktım ceyhanda ışıklar tamamen söndü ama hız üstüne hız yapıyorum performns üzerine performns.ceyhandan sonra sakin kullanıma geçtim yaklaşık 20 km öyle gittim karşıma 7 km lik bir iniş geldi ve normalde huyum olmamasına ragmen boşa attım inişin sonlarına dogru bir çizgi tekrar yanmaya başladı ve iniş bitti 5 km daha gittim ondan sonra tekrar ışık söndü.şimdi ceyhana göremi hesap yapacam yoksa 35 km sonraki duruma göremi yapacam hesabı.

Kardeş senin hesabına göre ozaman 250km gitmem gerek.. :)  ilk ışık yandığından bahsediyorum.. benzin ikaz ışığının yanma durumu değişmez. mesela içinde 6lt kalınca yanıyosa hep 6 lt kalınca yanar. Senin bahsettiğin benzin göstergesi çizgisi. Benim söylediğim benzin bitiyor ışığı..

34CIVIC

« Yanıtla #46 : Eylül 02, 2009, 07:40:40 ÖÖ »

TOFAŞ gayet düzgün veriyo üstelik sıfırınıda öyle ürettiler bi dönem lpg takılı çıarttılar   :emo

chevrolet filan da veriyor halen diye biliyorum :)

aslında LPG taktırmayı Avrupa ülkeleri kullanıcılarını teşvik bile ediyor .Hem hava kirliliğini azaltıyor, hemde dünyada petrol stokları sıkıntı olmaya maşladığından.
Teşvik adına LPG kullanıcılarından vergi dahi almayan ülkeler var..
Bencede uzun vadede motora zararı olabilir.. Özellikle enjeksiyonlu araçlarda. Karbüratörlü araçlarda şimdiye kadar bir problem olduğunu duymadım ama.

karaboga18

• Lamborghini Die-cast
« Yanıtla #47 : Eylül 02, 2009, 04:29:43 ÖS »
 lpg takılınca da kapalı alana giremiyorsun, garajı olanlar için iyi bir fikir gibi değil bence :)

mali

« Yanıtla #48 : Eylül 02, 2009, 06:30:23 ÖS »
simit tüp takınca ve dolum ucunu tampona değil altına yapınca girebiliyorsun :)

o zaman anlamalarına imkan kalmıyor :)

vdtyuksel

« Yanıtla #49 : Eylül 02, 2009, 09:28:38 ÖS »
Arkadaşlar, şuan itibari ile araç uzun yoldabiraz da şehir içi var,  100 kuruş (lpg 1.53), (lpg 1.70 olsaydı 120 kuruş) yakıyor...! Ve bu veriye yolda bir ww phaton vardı onla kapışma da dahil (150- 160 bastım sonra bıraktım garibanı!! <nohapy)
Şehir içi daha deneyemedim.....