Gönderen Konu: Sonunda Civicim lpg'li ve garantili!  (Okunma sayısı 57051 defa)

Melih1990

Ynt: Sonunda Civicim lpg'li ve garantili!
« Yanıtla #50 : Eylül 03, 2009, 01:52:30 ÖÖ »
simit tüp takınca ve dolum ucunu tampona değil altına yapınca girebiliyorsun :)

o zaman anlamalarına imkan kalmıyor :)

anlamalarına imkan kalmıyor da kendimizi ve başkalarını tehlikeye atıyoruz :)

canguder

« Yanıtla #51 : Eylül 03, 2009, 07:37:23 ÖÖ »
lpgli araçların avantajları

1-benzine kıyasla fiyatının düşük olması
2-havayı benzine oranla daha az kirletmesi
3-2 çeşit yakıt kullanma imkanı (benzin/lpg)

dezavantajları

1-kapalı alanlara girmek tehlikelidir
2-motor kurum bağlamaktadır
3-aracınız garanti dışı kalmaktadır
4-benzinin performansını vermemektedir (özellikle yokuşlarda)
5-aracın motor ve dış aksamlarıyla oynanması , stepnenin çıkarılması veya bagajda yer kaplaması
6-lpg , işçilik ve ruhsata işleme masrafları
7-her istasyonda lpg bulunmaması
8-can güvenliğine benzine oranla daha fazla risk yaratması
9-benzin deposundan daha küçük olması ve az km yapması

ben bildiklerimi yazdım arkadaşlar katılanlar veya katılmayanlar olmayabilir. sadece ekonomi yapmak için amcam chevrolet kalos marka aracına atiker taktırdı. aracın beyni bozuldu ve şimdi abs arızası gösteriyor.yani takan usta çok önemlidir.ben yüksek hacimli araca binmediğim sürece lpg taktırma taraftarı değilim. 3.000 cc mercedesim olsa eski model taktırırım o ayrı ancak 1.6 araçlara taktırmak mantıklı gelmiyor.yinede güle güle kullanın ekonomi yapın haklısınız. Bu kriz döneminde herkese hak veriyorum ancak işin üstadını bulun onlara yaptırın yazık olmasın.

statik

« Yanıtla #52 : Eylül 03, 2009, 07:54:46 ÖÖ »
LPG de en büyük referansım amcamdır :) 500 senedir LPG kullanıyo ve ne kadar şükretsem az diyo :) bende 2 gün önce karar verdim LPG taktırmaya canıma tak etti artık benzin parası eridim tükendim resmen. Az falan yakmıyor bu civicler ve her gün zam her gün zam sonu bucağı yok.. Her kontak çevirmemde bir çizgi aşağı iniyor resmen artık nefret geldi ya. Lastiklerim çok kabaklaştı lastik alacaktım önce ama ne yapayım önce LPG almaya karar verdim artık. Kredi kartımı azıcık rahatlatıp derhal LPG taktıracağım. Motor kurum bağlıyor falan diyenlerede amcamdan aldığım referansa dayanarak inanmıyorum. Adam yaklaşık 1999 dan beri LPG kullanıyo, arabanın durduğu yok, yaz gelince akdeniz senin karadeniz benim gezip duruyo. Bende benzinden korkuma arabayı çıkaramaz oldum. Malum herkes zengin değil..

statik

« Yanıtla #53 : Eylül 03, 2009, 07:57:01 ÖÖ »
Bu arada artık kapalı otoparka ihtiyaç kalmadı ispark sağolsun her yer otopark mübarek :) mafyalarıda solladılar :)

maxx

• Ziyaretçi
« Yanıtla #54 : Eylül 03, 2009, 09:29:59 ÖÖ »
İstanbul' da herhangi bir servisle konuşan var mı, garanti durumuyla ilgili.

emrahcivic

« Yanıtla #55 : Eylül 03, 2009, 09:52:58 ÖÖ »
Statik nickli arkadaşım ,
Hangi marka taktıracaksın , araştırdın mı?(karar verdin mi?)

statik

« Yanıtla #56 : Eylül 03, 2009, 12:11:37 ÖS »
Statik nickli arkadaşım ,
Hangi marka taktıracaksın , araştırdın mı?(karar verdin mi?)

Daha yeni kararlaştırdık henüz bi karar yok, kredi kartımı biraz rahatlatmam gerekiyor, ondan sonra taktırmayı planlıyorum, marka olayı hala muallak

vdtyuksel

« Yanıtla #57 : Eylül 03, 2009, 12:22:54 ÖS »

dezavantajları

5-aracın motor ve dış aksamlarıyla oynanması , stepnenin çıkarılması veya bagajda yer kaplaması

ben bildiklerimi yazdım arkadaşlar katılanlar veya katılmayanlar olmayabilir. sadece ekonomi yapmak için amcam chevrolet kalos marka aracına atiker taktırdı. aracın beyni bozuldu ve şimdi abs arızası gösteriyor.yani takan usta çok önemlidir.ben yüksek hacimli araca binmediğim sürece lpg taktırma taraftarı değilim. 3.000 cc mercedesim olsa eski model taktırırım o ayrı ancak 1.6 araçlara taktırmak mantıklı gelmiyor.yinede güle güle kullanın ekonomi yapın haklısınız. Bu kriz döneminde herkese hak veriyorum ancak işin üstadını bulun onlara yaptırın yazık olmasın.
1. Kapalı otopark çok da önemli değil ki zaten hiç kimse anlayamaz aracın lpg li olduğunu,
2. Motorun kurum bağlaması eski sistemde idi araç sürekli benzinle çalışıyor öyle bir problem yok artık
3. Aracım kesinlikle 6 yıl ve 150 km garantili
4. Hiç alakası yok kesinlikle ayni performansta,
5. Aracın motorunda kesinlikle delik açılmadı, sadece bagajı deldiler, ama simit takıldığı için bagajım değişmedi, tek sorun yedek lastik!!
6. Benzinden düşen fiyatla hiç önemli değil....
7. Buralarda hemen hemen hepsinde var...
8. Bu konuda yanılıyorsunuz, yeni sistemlerde benzinden daha çok güvenlik önlemi var...
9. 55 lt depo vardı hatta 70 litrelik de vardı abartmayayım diye taktırmadım.....
Valla şuan uzun yolda 100 kuruş yakıyor..... Benzine göre nerdeyse yakmıyor.....

Fatih!

• Ziyaretçi
« Yanıtla #58 : Eylül 03, 2009, 12:31:10 ÖS »
LPG li araçlar 100 Km gezeceğime 50 km gezerim benizinimle gezerim :)

Melih1990

« Yanıtla #59 : Eylül 03, 2009, 01:07:15 ÖS »

dezavantajları

1. Kapalı otopark çok da önemli değil ki zaten hiç kimse anlayamaz aracın lpg li olduğunu,
2. Motorun kurum bağlaması eski sistemde idi araç sürekli benzinle çalışıyor öyle bir problem yok artık
3. Aracım kesinlikle 6 yıl ve 150 km garantili
4. Hiç alakası yok kesinlikle ayni performansta,
5. Aracın motorunda kesinlikle delik açılmadı, sadece bagajı deldiler, ama simit takıldığı için bagajım değişmedi, tek sorun yedek lastik!!
6. Benzinden düşen fiyatla hiç önemli değil....
7. Buralarda hemen hemen hepsinde var...
8. Bu konuda yanılıyorsunuz, yeni sistemlerde benzinden daha çok güvenlik önlemi var...
9. 55 lt depo vardı hatta 70 litrelik de vardı abartmayayım diye taktırmadım.....
Valla şuan uzun yolda 100 kuruş yakıyor..... Benzine göre nerdeyse yakmıyor.....

lpgyi anlayıp anlamamak değil olay. kimsenin canını ben lpgli kapalı otoparka giriyorum diye tehlikeye atamazsınız! ayrıca hangi servismiş bu lpgli aracı içeri alıyor? motor garantiniz devre dışı kalır aksini iddia etmek bile saçmalık istediğiniz herhangi bir bayii veya servisi arayıp sorabilirsiniz. en garantisi honda türkiye a.ş ye sorun. eğer bu şartlarda garanti devam ediyorsa burda aracın motoruyla oynamak isteyip oynayamayan bir çok insan var onlarında garantisi devam etmeli. manyık aynı ; ikisinde de motoru üretilmişten farklı şekilde çalıştırıyorsunuz.

fikito

« Yanıtla #60 : Eylül 03, 2009, 02:57:11 ÖS »
kardeş servis sana garanti verir ama nasıl verir biliyor musun aracında lpg oldugunu görmeyecek bunu işlemeyecek başka servise gittigin an garanti bitecektir...bilginize

nadirgoktan

« Yanıtla #61 : Eylül 03, 2009, 03:35:39 ÖS »
aynen öyle banda öyle geliyo...

integtant_83

« Yanıtla #62 : Eylül 03, 2009, 09:30:55 ÖS »
Düzgün kullanırsan her araba az yakar. Civicimle 50 TL benzin ile uygun kullanımla en az 200 km kesinlikle gidiyorum. tabi istanbulda değilim konyadayım. Trafik sıkışıklığından ziyade ışıklardan dolayı dur kalk yapılıyor sıkça. Lpg olsa tabi ki daha da düşecektir.
        Eğer lpg taktırırsam tek sebep şu olacak; her benzin istasyonuna girişimde benzine ödediğim paranın %70 ini, aldığım yakıta değilde vergiye vermem enayi hissettiriyor kendimi.

Rainof

« Yanıtla #63 : Eylül 03, 2009, 09:48:41 ÖS »
abi bak babamdada tüplü araba var(şahin 1.6 94 model) babam kıstıkça ben hızlı gitsin die basıyorum aynı hesap oluyor   <nohapy  ama niyetim diğer konudada yazdığım üzre benzinli bi civic allmak 2000 model ve üzeri.basmana gerek yok araç zaten hızlı.ha basarsanda karşılığını alırsın mutlaka.az yaksın diyoruz sanki istanbul-van yol yapıcaz.ben buna karşıyım yaksın ama beni bastığım zaman mahcup etmesin yeter  >=ok bu arada hayırlı olsun hocam kazasız belasız

emrahcivic

« Yanıtla #64 : Eylül 04, 2009, 09:20:02 ÖÖ »
Arkadaşlar ben inanmıyorum civic'in az yaktığına,sanki bu işin standartı yokmuş gibi farklı rakamlar veriliyor,1,6 civic şehiriçi 10 litrenin üzerinde yakıyor , katalog'daki 9,2 hikaye(ceterius paribus meselesi),pilotaj biraz farkeder abartı farketmez,dizelleri kıskandıran teknoloji çok anlamlı gelmiyor sadece 125 beygir olması durumu kurtarabilir,bu forumdaki insanların Hondacı olma sebebi de dizelleri kıskandıran yakıt teknolojisinden değil motor,estetik,performans'daki +'larından kaynaklanıyor bence,saygılar..

invisibleagle

« Yanıtla #65 : Eylül 04, 2009, 09:31:03 ÖÖ »
Lpg li araçların sürekli yaşadığı kronik bi problem var...o da egr valfi kirlenmesi ya da bozulması...Araç belli bir km sonra o parçayı bozuyor ve rolantide araç stop etmeye başlıyor...malesef bu sorunu çözemiyorlar...o yüzden lpg bence başlı başına bi sorun...Kırmızı ışıga gelirken ayağınızı gazdan çektiniz ve araç stop etti,hızınız da fazla...Alllah korusun fren şişecek napacaksınız...Dikkatli olmak lazım...

integtant_83

« Yanıtla #66 : Eylül 04, 2009, 10:27:30 ÖÖ »
Arkadaşlar ben inanmıyorum civic'in az yaktığına,sanki bu işin standartı yokmuş gibi farklı rakamlar veriliyor,1,6 civic şehiriçi 10 litrenin üzerinde yakıyor , katalog'daki 9,2 hikaye(ceterius paribus meselesi),pilotaj biraz farkeder abartı farketmez,dizelleri kıskandıran teknoloji çok anlamlı gelmiyor sadece 125 beygir olması durumu kurtarabilir,bu forumdaki insanların Hondacı olma sebebi de dizelleri kıskandıran yakıt teknolojisinden değil motor,estetik,performans'daki +'larından kaynaklanıyor bence,saygılar..
Bugünkü fiyatlarla şehir içi 50 TL 95 oktan benzinle  200 km civarı gittiğime inanıyor değilim, bunu yaşıyorum. Bu arada bende ki araç '04 vtec II es modeli.  Şehir istanbul değil. Ancak 2. veya 3. viteslerde gezebildiğin çok geniş olmayan trafiği yoğun olmayan ama ışıkları sık olan konya trafiği. Yani 100 km de yaklaşık 7.5-8 lt arası yakıyorum. Bence normal yakıyor çok değil

vtec power

« Yanıtla #67 : Eylül 04, 2009, 12:34:39 ÖS »
 Araba satma niyetim olmasa memlekettteki bu benzin fiyatlarından ötürü bir dk değil bir sn durmaz lpg takardım.
Hondanın; performansına göre yakıt tüketim verileri emsallerine göre mükemmel ama memlekette benzin pahalı kardeşim. >:(
 Zenginlikten ziyade benzinle gezmek artık bu devirde müsriflik oldu nerdeyse >:(

Az yakacak diye gaz pedalıyla sevişir gibi araba kullanacaksam lanet olsun kullanmayayım diyorum bazen >:(
Nitekim tatile giderken 90-110 arası dedeler gibi kullandım bir depoyla (benzin lt si 3,10 du) 820 km yol yaptım km de 185 kr yaktım ama aracı senede kaç kere uzun yol kullanıyoruzki, sehir içi öldürüyor hepimizi. >:(

Benzin lt sinin 3,40 lara dayandıgı şu günlerde; lpg taktırıp yılda 15 bin km yapan yaklaşık 2000 lira tasarruf eder, bu ilk sene lpg taktırma masrafının amorti olması demek, diğer senelerdede her sene 2 bin liralık tasarruf demek, yani bu ne demek aklın yolu bir demek...

integtant_83

« Yanıtla #68 : Eylül 04, 2009, 02:08:48 ÖS »
:) hocam çok haklısın, benzin zamları yüzünden dediğin gibi gaz pedalıyla sevişipduruyoruz :) Hatta bu sevişmelerden iki de pedal çoçuk oldu; birincisi fren,  ikincisi debriyaj :)     Burda benim çekincem (ki bugun 5 kuruş zam oldu) talep arttığından otogaz fiyatlarının ivmelenmesi yukarı yönlü. Amorte zamanı biraz uzayabilir bu durumda. Tabi  tüpün yol açtığı ayar ücretleri, olası arıza ve bakım  masraflarını saymazsak. Usandık bu sevişme hesaplarından

34CIVIC

« Yanıtla #69 : Eylül 04, 2009, 02:20:22 ÖS »
Aynen bende yaşıyorum :) çünkü az yakıyor.. 17-18" jant takıp gazlarsanız çok yakacaktır. 10lt. diyen olmuş.. Ben o değerleri Bravo 2.0 HGT ile görüyordum.. Normal kullanımda iyi. Ama deviri redline dan aşağı indirmessen 15lt. de yakar.
İnanmayanlar çıkmış burada kimsenin kimseye yalan söyliyecek durumda olduğunu sanmıyorum..
iyi forumlar.

Bugünkü fiyatlarla şehir içi 50 TL 95 oktan benzinle  200 km civarı gittiğime inanıyor değilim, bunu yaşıyorum. Bu arada bende ki araç '04 vtec II es modeli.  Şehir istanbul değil. Ancak 2. veya 3. viteslerde gezebildiğin çok geniş olmayan trafiği yoğun olmayan ama ışıkları sık olan konya trafiği. Yani 100 km de yaklaşık 7.5-8 lt arası yakıyorum. Bence normal yakıyor çok değil

emrahcivic

« Yanıtla #70 : Eylül 04, 2009, 03:25:18 ÖS »
Arkadaşlar kimseyi yalancılıkla suçlamak istemedim,özür dilerim,böyle bir niyetim yoktu.Ben Konyalı arkadaşıma da cevaben yazmadım,forumda "1 depo ile kaç km." başlıklı konuyu incelerseniz çok farklı rakamlar var ve benim kafamı karıştırdı,eğer kullanımla çok bağlı diyorsanız ben çok kötü bir şoförüm:-)Tekrar tekrar kusura bakmayın,saygılar..

cıvıq06

« Yanıtla #71 : Eylül 04, 2009, 03:58:00 ÖS »
99 civicimi 50.000 km ,2002 civicimi 35.000 km,şu anki 2007 civicimi 1900 km dir brc marka lpg sistemiyle kullanıyorum.Sadece arabaya yazık diyen arkadaşları anlamakla güçlük çekiyorum.Arabamı aldınız kardeşmi ne yazığı. :con

integtant_83

« Yanıtla #72 : Eylül 04, 2009, 04:59:58 ÖS »
Bakımı tam bir arabada vites geçişlerini  3000 devir civarında yapar,sert kalkışlardan kaçınır gaz pedalına diş macunu sıkar gibi davranırsan cok sıkısık olmayan bir anadolu trafiginde bu degerleri yakalarsın. Tabi bu sabrı göstermek önemli. Sonucta bu değerleri biz değil, bizim yönettiğimiz makinalar yapıyor. 50  lira benzinle 110 kilometrede gidersin 200 de. Herkes bişeyler yazıyor ama hangi şartlarda? Yakıta etki eden bu kadar etmen varken herkes aynı yakıt değerini yakalayamaz

maxx

• Ziyaretçi
« Yanıtla #73 : Eylül 04, 2009, 05:24:46 ÖS »
3000' de de çok yakıyor, 2500' ü geçmemek gerektiğini anlamış bulunuyorum :)

ÖzgürK.

« Yanıtla #74 : Ekim 26, 2009, 08:38:29 ÖÖ »
kardeş servis sana garanti verir ama nasıl verir biliyor musun aracında lpg oldugunu görmeyecek bunu işlemeyecek başka servise gittigin an garanti bitecektir...bilginize

Öyle değil işte arkadaşım.Bu arkadaşımızın Kayseri'de biri taktırmış diye bahsettiği kişi benim.Ben bu durumu Honda Türkiye ile görüştüm.Adamlar sadece Lpg ile ilgili müdahale edilen yerlerin garantisinin biteceğini söylediler.Diğer yerlerin garantisi aynen devam.Lpg ile ilgili müdahale edilen yerlerinde garantisini BRC veriyor.Yani araç komple lgarantili oluyor.Bide bizim gibi dönüşümü yapan servis aynı zamanda BRC servisi yani daha şanslı oluyoruz.Şimdi iyi dinle.Honda servislerine Lpgli araçları servise almayın diyor ama nasıl diyor bak.Sadece servislere işçi güvenliği için almamaları konusunda ikazda bulunuyor.Servise alıp almamak servisin insiyatifinde.Honda Türkiye bu insiyatifi servislere bırakmış.Yani Lpgli bi araç servise girdiği zaman Honda Türkiye neden servise aldın demiyor.Honda Türkiye bana aynen bunu söyledi.Garantiniz devam edecektir dediler.Konuyu araştırmadan lütfen yorumlarda bulunmayın.İsterseniz sizde Honda Türkiye ile görüşebilirsiniz.