lpgli araçların avantajları
1-benzine kıyasla fiyatının düşük olması
2-havayı benzine oranla daha az kirletmesi
3-2 çeşit yakıt kullanma imkanı (benzin/lpg)
dezavantajları
1-kapalı alanlara girmek tehlikelidir
2-motor kurum bağlamaktadır
3-aracınız garanti dışı kalmaktadır
4-benzinin performansını vermemektedir (özellikle yokuşlarda)
5-aracın motor ve dış aksamlarıyla oynanması , stepnenin çıkarılması veya bagajda yer kaplaması
6-lpg , işçilik ve ruhsata işleme masrafları
7-her istasyonda lpg bulunmaması
8-can güvenliğine benzine oranla daha fazla risk yaratması
9-benzin deposundan daha küçük olması ve az km yapması
ben bildiklerimi yazdım arkadaşlar katılanlar veya katılmayanlar olmayabilir. sadece ekonomi yapmak için amcam chevrolet kalos marka aracına atiker taktırdı. aracın beyni bozuldu ve şimdi abs arızası gösteriyor.yani takan usta çok önemlidir.ben yüksek hacimli araca binmediğim sürece lpg taktırma taraftarı değilim. 3.000 cc mercedesim olsa eski model taktırırım o ayrı ancak 1.6 araçlara taktırmak mantıklı gelmiyor.yinede güle güle kullanın ekonomi yapın haklısınız. Bu kriz döneminde herkese hak veriyorum ancak işin üstadını bulun onlara yaptırın yazık olmasın.
1. Kapalı otopark çok da önemli değil ki zaten hiç kimse anlayamaz aracın lpg li olduğunu,
2. Motorun kurum bağlaması eski sistemde idi araç sürekli benzinle çalışıyor öyle bir problem yok artık
3. Aracım kesinlikle 6 yıl ve 150 km garantili
4. Hiç alakası yok kesinlikle ayni performansta,
5. Aracın motorunda kesinlikle delik açılmadı, sadece bagajı deldiler, ama simit takıldığı için bagajım değişmedi, tek sorun yedek lastik!!
6. Benzinden düşen fiyatla hiç önemli değil....
7. Buralarda hemen hemen hepsinde var...
8. Bu konuda yanılıyorsunuz, yeni sistemlerde benzinden daha çok güvenlik önlemi var...
9. 55 lt depo vardı hatta 70 litrelik de vardı abartmayayım diye taktırmadım.....
Valla şuan uzun yolda 100 kuruş yakıyor..... Benzine göre nerdeyse yakmıyor.....