Gönderen Konu: Sonunda Civicim lpg'li ve garantili!  (Okunma sayısı 57056 defa)

fzthgosm

Ynt: Sonunda Civicim lpg'li ve garantili!
« Yanıtla #75 : Ekim 26, 2009, 10:18:04 ÖS »
kardeş servis sana garanti verir ama nasıl verir biliyor musun aracında lpg oldugunu görmeyecek bunu işlemeyecek başka servise gittigin an garanti bitecektir...bilginize

Öyle değil işte arkadaşım.Bu arkadaşımızın Kayseri'de biri taktırmış diye bahsettiği kişi benim.Ben bu durumu Honda Türkiye ile görüştüm.Adamlar sadece Lpg ile ilgili müdahale edilen yerlerin garantisinin biteceğini söylediler.Diğer yerlerin garantisi aynen devam.Lpg ile ilgili müdahale edilen yerlerinde garantisini BRC veriyor.Yani araç komple lgarantili oluyor.Bide bizim gibi dönüşümü yapan servis aynı zamanda BRC servisi yani daha şanslı oluyoruz.Şimdi iyi dinle.Honda servislerine Lpgli araçları servise almayın diyor ama nasıl diyor bak.Sadece servislere işçi güvenliği için almamaları konusunda ikazda bulunuyor.Servise alıp almamak servisin insiyatifinde.Honda Türkiye bu insiyatifi servislere bırakmış.Yani Lpgli bi araç servise girdiği zaman Honda Türkiye neden servise aldın demiyor.Honda Türkiye bana aynen bunu söyledi.Garantiniz devam edecektir dediler.Konuyu araştırmadan lütfen yorumlarda bulunmayın.İsterseniz sizde Honda Türkiye ile görüşebilirsiniz.

arkadaşım benim arabamda da lpg var.dediklerini daha açık şekilde yazacak olursak arabanın motor arızasına honda tr karışmıyor(lpg den kaynaklandıgını kanıtlarsa) brc üstleniyor ama lpg ile alakası olmayan yerler zaten garanti kapsamında(direksiyon kutusu,debrayj merkezi,cam motorları,silecek motorları,triger kayış kırıklarının yol açtıgı masraflar,klima motor ve radyatörü sorunları -radyatör delikleri garanti dışı taş falan sıçrayıp delerse-, buna benzer olaylar garanti altında)

seferad

« Yanıtla #76 : Ekim 27, 2009, 09:17:05 ÖÖ »
arkadaşlar lpg konuasunu honda turkıyeye asordugumda bana motora zararı oldugunu asöyledi yanma dsegerleri farklıymış ve garanti olayıda önceden 3 yıl olan garanti 6yıla cıkmış o saonradan eklenen 3 yıl iptal oluyomuş yani 3 yıl gene garantili olur dedi

ARDA35

« Yanıtla #77 : Ekim 28, 2009, 03:34:20 ÖS »
arkadaşlar merhaba ben size izmirden yazıyorum. sonunda 2008 preminyum civicime lpg taktırdım artık çok sevdiğim aracımla rahat rahat gezebiliyorum .geçen hafta zavoli marka lpg taktırdım aracım 41000 deydi benzine gelen zamlardan bıtım ve sonunda istemedende olsa o aracıma kıydım .ama yapacak birşey yok benzin ibresinin düşüşünü görmekten piskolim bozuldu .araca lpg taktırdığım ilk gün 50 tl yaklaşık 29 litre lpg aldım ve aracımı çok seri kullanmadım ama sonuçta 350 km yol yaptım aracım yaklaşık 320 civarı yakıyordu şu anda 140 tl yakıyor süperbir değer kimileri araba kıyılırmı diyecek ama olsun aracın garajda durup binemedikten sonra bir anlamı yok sonuçta benle bir yaşamayacak herkeze  tavsiye ederim yakıtta performansta süper hayırlı ve az yakıtlı günler. >=ok >=ok >=ok :gitar

fabel

« Yanıtla #78 : Ekim 28, 2009, 05:06:07 ÖS »
arkadaşlar bende brc taktırdım ve hiç bi sorun yok arabada en azından binerken düşünmüyorum arabanın keyfini çıkarıyorum

vdtyuksel

« Yanıtla #79 : Ekim 28, 2009, 08:48:47 ÖS »
arkadaşlar bende brc taktırdım ve hiç bi sorun yok arabada en azından binerken düşünmüyorum arabanın keyfini çıkarıyorum
Garantiyi ne yaptınız?

vdtyuksel

« Yanıtla #80 : Ekim 28, 2009, 08:56:28 ÖS »
Burdaki honda servisi 2010 model honda CRV'ye tüp takılmış ve garanti aynen devammış. Ben sorduğumda bir sürü bahane saymışlardı!
Demekki adama göre muamele yapılıyormuş...
Bunu öğrendiğimde servisin kulaklarını bayağı bi çınlattım..... <^^Seyt

hond@67

« Yanıtla #81 : Ekim 28, 2009, 09:10:32 ÖS »
zavoli ve brc sistemleri ne kadara mal oluyor?

vdtyuksel

« Yanıtla #82 : Ekim 28, 2009, 09:33:30 ÖS »
Benim araçta BRC var.. Normalde 1500'de ben honda servisde 1700'e taktırdım...

ÖzgürK.

« Yanıtla #83 : Ekim 29, 2009, 10:29:06 ÖS »
Arkadaşlar konuyu uzatmaya gerek yok.Garanti aynen devam.BRC 1700'e takıyorlar.Ruhsata işletme felan 2'ye mal oluyor.

fzthgosm

« Yanıtla #84 : Ekim 29, 2009, 11:51:31 ÖS »
Arkadaşlar konuyu uzatmaya gerek yok.Garanti aynen devam.BRC 1700'e takıyorlar.Ruhsata işletme felan 2'ye mal oluyor.

bence çok emin olma.sadece takan servis arıza durumda merkeze arabayı lpg siz olarak gösteriyor olmasın?

taylan20

« Yanıtla #85 : Ekim 31, 2009, 01:10:45 ÖS »
arkadaşlar ben kasım 2008 de aracımı aldım... 2008 model civic elegance otomatik..ben aldığımda 11000 km de idi..aldıktan 2 gün sonra atiker lpg taktırdım.. 850tl ye.. aracımı 34.200 tl ye almıştım.. lpg ile bana 35 000 tlye  mal oldu...aracımı geçen hafta sattım.. 33.000 tlye aracım 97000 km redeydi.. yani 85000 km yol yaptım lpg ile... genelde ş.içi kullandım arabamı..işim icabı.km de ortalama 170 krş fark var benzinle lpg arasında 170krşx85000km =14500 tl tani 1 yılda onbeş milyara yakın tasarruf sağladım... tabiki bu arada aracımın bakımlarını özel serviste yaptırdım.. servisin 320 tlye yaptığı 10000 km bakımları bakımı ben dışarıda 150 tlye yaptırdım  nereden bakarsanız 2500 tlden fazla servisten karım oldu... bana göre garanti olayı tamamiyle kandırmaca..... aracımı sattım. iş değişikliği nedeniyle.. önceden günde ortalama 250 km yol yapıyordum.. şuan anca 20 km yol yapabiliyorum. lpg ye gerek kalmadı.... yeni alacağım arabaya lpg taktırmam.. çünkü artık az biniyorum.. ya dizel bir araba alacam... ancak şu an sevdiğim dizel araba yok.. gene benzinli alacam.. oda jetta 1.4 tsı 170 bg lik arıyorum..uzun lafın kısası aracınızla fazla km yapıyorsanız hiç acımayın taktırın lpg.. ayda 1000 km den fazla yol yapıyorsanız hemen taktırın dediğim gibi garanti olayı tamamiyle para tuzağı aldanmayınn....  :dil

taylan20

« Yanıtla #86 : Ekim 31, 2009, 01:21:02 ÖS »
ha bu arada lpg de problem nedeyse hiç yaşamadım.. sadece ilk başlarda arıza ışığı yanıyordu bir kaç denemeden sonra söndürdüler... bide enjektörün biri garantiden değişti,, bir iki kezde ayara gittim okadar... 85000 km yol yaptım sadece 5 yada 6 kere lpg ciye gittim.. öyle performansı felanda düşmedi.. taktırmayı düşünen arkadaşlar kimsenin lafına kulak vermeyin.. ben size tecrübelerimi aktardım.. ortada kendiniz değerlendirin.. ona göre karar verin...

ÖzgürK.

« Yanıtla #87 : Kasım 01, 2009, 09:39:12 ÖS »

bence çok emin olma.sadece takan servis arıza durumda merkeze arabayı lpg siz olarak gösteriyor olmasın?

Bu konuyu defalarca yazdım defalarca anlattım ama nedense anlamakta güçlük çekiyorsunuz arkadaşlar.Olaya tabiri caizse at gözlüğü ile bakmayın lütfen.Merkez diyorsun arkadaşım da.Ben bu konuyu merkezle görüştüm hiçte öyle değil işte.

fzthgosm

« Yanıtla #88 : Kasım 02, 2009, 02:07:01 ÖS »

Bu konuyu defalarca yazdım defalarca anlattım ama nedense anlamakta güçlük çekiyorsunuz arkadaşlar.Olaya tabiri caizse at gözlüğü ile bakmayın lütfen.Merkez diyorsun arkadaşım da.Ben bu konuyu merkezle görüştüm hiçte öyle değil işte.

motor arızası olacak ve honda tr arabada lpg oldugunu bile bile motor arızasını kabul edip garanti kapsamına sokacam mı diyorsun?

vdtyuksel

« Yanıtla #89 : Kasım 02, 2009, 08:21:36 ÖS »
Hondasında sıralı lpgsi olup da hiç motor arızası yaşayan arkadaş var mı acaba?
Sebepsiz yere yanan arıza lambası hariç tabi!!!

rserkan

« Yanıtla #90 : Kasım 02, 2009, 09:24:11 ÖS »
bende mtm var ve motor ışığı yanıyor çekiş düştü ve ben o kadarda ekonomik olduğunu düşünmüyorum memnun değilim açıkçası bilemiyorum artık belki markadan olabilir diyorlar ....

fzthgosm

« Yanıtla #91 : Kasım 02, 2009, 10:25:15 ÖS »
Hondasında sıralı lpgsi olup da hiç motor arızası yaşayan arkadaş var mı acaba?
Sebepsiz yere yanan arıza lambası hariç tabi!!!

arıza lambası lpg takılı iken sebepsiz yere yanmaz kardeş.ya zengin karışımdan yada fakir karışımdan yanar.servise sordum eger fakir karışımdan yanıyorsa sorun olmaz ama zengin karışımdan dolayı yanıyorsa katalitik konvektörü bozabilir ve 3-3,5 bin tl arası fiyatı var dedi(servisteki ustanın yalancısıyım)  onun için iyi bir ayar yaptırman lazım dedi

ÖzgürK.

« Yanıtla #92 : Kasım 03, 2009, 12:33:06 ÖS »

motor arızası olacak ve honda tr arabada lpg oldugunu bile bile motor arızasını kabul edip garanti kapsamına sokacam mı diyorsun?

Arkadaşım aracına LPG takıldığı için zaten müdahale edilen yerlere LPG taktırdığın firma 2 yıl garanti veriyor.Buna motorda dahil.Bunu anlatmak istiyorum.

vdtyuksel

« Yanıtla #93 : Kasım 03, 2009, 10:13:26 ÖS »
bende mtm var ve motor ışığı yanıyor çekiş düştü ve ben o kadarda ekonomik olduğunu düşünmüyorum memnun değilim açıkçası bilemiyorum artık belki markadan olabilir diyorlar ....
Kesinlikle ekonomik, ispatı uzun yolda 125 kuruş, şehir içi de 185 kuruş, önceden şehir içi 300-350 kuruşdan aşağı hiç düşmezdi! Çünkü sabahları derse yetişmek için resmen ralli yapıyorum... Şimdi aynı ralli lpg'li.....
Birde marka çok da önemli değil, esas önemli olan takan ustanın USTALIĞI.......
Benim araçta brc var motoru açtığın zaman lpg'li olduğunu kolay kolay kimse anlamıyor....

rserkan

« Yanıtla #94 : Kasım 04, 2009, 01:41:01 ÖÖ »
Kesinlikle ekonomik, ispatı uzun yolda 125 kuruş, şehir içi de 185 kuruş, önceden şehir içi 300-350 kuruşdan aşağı hiç düşmezdi! Çünkü sabahları derse yetişmek için resmen ralli yapıyorum... Şimdi aynı ralli lpg'li.....
Benim araçta brc var motoru açtığın zaman lpg'li olduğunu kolay kolay kimse anlamıyor....
senin adına sevindim ben şuan benzinde kullanıyorum canımı sıktı bu lpg işi birde pedalda ve direksiyonda titreme yapıyor özellikle rolantide, montaj konusunda bence ankaranın en iyilerinden anelsan adlı yere yaptırdım montajda sıkınıtı yok yani

vdtyuksel

« Yanıtla #95 : Kasım 04, 2009, 09:08:17 ÖÖ »
senin adına sevindim ben şuan benzinde kullanıyorum canımı sıktı bu lpg işi birde pedalda ve direksiyonda titreme yapıyor özellikle rolantide, montaj konusunda bence ankaranın en iyilerinden anelsan adlı yere yaptırdım montajda sıkınıtı yok yani

O zaman yazılım ile bir sıkıntı olabilir...

fzthgosm

« Yanıtla #96 : Kasım 04, 2009, 10:40:10 ÖÖ »

taktırdıgın yer çok tanınmış olabilir ama insanlık hali dalgınlık olabilir,birde başarılı montajı yapan ustalar degilde daha tecrübesiz birisine denk gelmiştir araban.veya arkadaşın dedigi gibi yazılım hatası olabilir.ama senin sorun yazılım hatasından çok lpg enjektörleri ile alakalı ya enjektörlerde sıkıntı var yada enjektörler benzin enjetörleri ile yakın ve aynı yönde monte edilmemiş.

mates38

« Yanıtla #97 : Kasım 23, 2009, 06:49:57 ÖS »
eğer lpg den kaynaklanan bi motor sorunun olursa o servis sana yan çizer dostm ortada kalırsn sana diim inşallah sorun yaşamassın ama hiç bir servsyaklaşık 11000 liralık bi masrafn altına girmez...
inciroğlunda taktırdıysa hiç bi sorun çıkmaz 11000 değil 21000 tl bile olsa hallederler
yalnız merak ettiğim birşey var herhangi bir arıza lambası yanıyormu lpg taktırdıktan sonra

vdtyuksel

« Yanıtla #98 : Kasım 23, 2009, 10:02:56 ÖS »
İlk başta bir defa yandı sonra programı yeniden yüklediler ve şimdiye kadar hiç yanmadı...
Şu ana kadar hiç bir sıkıntım yok 36 300'de takılmıştı ve aracım 38800 oldu ve hiç problem yok... >=ok

fzthgosm

« Yanıtla #99 : Kasım 25, 2009, 11:32:27 ÖÖ »
benim araca 39 bin km de takıldı şuan 53 bin km oldu 1-1,5 ay önce farklı günlerde birkaç defa arıza lambası yandı ve çok şükür 1-1,5 aydır o sorunda yok hiç ayara bile gitmedim kendi kendine yanıp söndü aygazdan lpg almayı bıraktım şimdi o sorun düzeldi.kitin parasını çıkardım çok şükür.artık kar etmeye başladım