Merhaba ;
Map sensörünün sizin de belirttiğiniz gibi elektrik kesintisi ile bir alaksı yok.
Enjeksiyon milisaniyeleri konusuna gelince ; lpg kalibrasyonunda mapping sayfasında ton benzin ve ton gas süreleri vardır.Bu iki sürenin rolantide ve yolda eşit olması çok zor bir ihtimaldir ama imkansız değildir.Bu iki süreye bakarak farklı düzenlemeler yapılır( bunu burda anlatmam çok zor)
Benim enjeksiyon milisaniyelerinin eşitlenmesinden kastım şudur ; lpg ayarı yapılırken ton benzin enjeksiyon milisaniyelerine bakılır.Bu süreler araç lpgde ve araç benzindeyken eşit olmalıdır .Örneğin aracınız rolanti de ton benzin süüresi 3.00 mls ile çalışıyor ,araç lpgde ikende 3.00 mls olmalı şayet 3.20 olursa bu aracın fakir çalıştığını ;2.80 olursa bu aracın zengin çalıştığını anlatır. Araçların enjeksiyon süreleri atmosferik ve turbo beslemeli olmalarına göre değişir ama ortalama 15 mls nin üzerine çıkar.Benim sürekli üzerinde durduğum konu rolantide yapılan ayarın yanlış olduğu ve muhakak yol ayarı yapılması gerektiğidir işte burda da aynısı siz rolantide sadece aracın 3.00 ile en fazla 5.00 mls aralığını ayarlayabilirsiniz oysa araç hareket halindeyken enjeksiyon süresi 15.00 mls nin üzerine çıkar ,işte yol ayarına çıkılıp bu aralığıda eşitlemek gerek ne zengin ne fakir anlatmak istediğim bu.Sanal ortamda daha açıklayıcı olamayabilirim ,idare edin

asvtec.. bugün gittim map sensörünü değiştirdiler!! map sensörünün komple elektriği kesme gibi bir yeteneği var mı dedim yok dedi usta o zaman neden değiştiriyorsunuz dedim daha önce bi başka araçta map sensörü yüzünden aynı arızanın geldiğini söyledi çok ta ikna olmadım ama deneyelim artık.. ayrıca regülatör membranını küçük ve büyük filtreyi ve de enjektörleri değiştirdim (yerli enjektör taktılar sorun olur mu bilmiyorum fakat biraz sesli çalışıyor) tüm bunların arıza ile ilgisi yok tabi arıza ile ilgili olarak map sensörünü değiştirmeleri çözüm olabilecek mi?
ayrıca enjektör milisaniyelerinin eşitlenmesini istediğimde usata bana benzin enjektörü ile lpg enjektörünün milisaniyelerinin eşit olmayacağını zira lpg nin litre bazında benzinden fazla yakıldığını söyledi ve rolanti de benzin enjektör milisaniyesi 3.00 civarında iken lpg enjektörü 3.6 civarındaydı sanıyorum nasıl eşitleneceğini de bilmiyor du yada ban öyle geldi bu milisaniye eşitleme işini biraz anlatırmısınız?