Gönderen Konu: Vitesi boşa atınca devir düşüp toplaması  (Okunma sayısı 34995 defa)

23korg23

Ynt: Vitesi boşa atınca devir düşüp toplaması
« Yanıtla #25 : Nisan 11, 2011, 12:04:31 ÖS »
ben çözemedim daha çok ufak bir şey dir eminim bulunca bundanmıydı diyeceğim ama o sorunu nezaman bulabilecem bilemiyorum hala daha araştırmadayım ..

size tavsiyem aracın kendi ecusunu resetleyin yada 200 km kadar sadece benzinde kullanıp yeniden kalibrasyon yapın ve kalibrasyon bitince lpgci ustanıza söyleyin lpgnin rolantideki ve rolantinin altında kalan devirlerini bir miktar yükseltsin

Soch__VTECH

« Yanıtla #26 : Nisan 11, 2011, 02:29:49 ÖS »
1000 ile 6000 devir arası var programda 1000 altındaki devirlere müdahale yapamıyor sanırım bugun servis ile konuştum benzinde 530 ile 680 de durması rolantin normal dedi en ufak arızada arıza lambası yanar dedi benzinde sorun yok LPG ayarından olabilir dedi veya alt devirde gaz yetiştiremiyor olabilir dedialt devire düşünce gaz gelmediğinden devir düşer ve stop etmesi söz konusu olablir dedi LPG ayarını yaptırmam gerek sanırım ilk fırsatta tekrardan ayar yaptırmaya gideceğim varsa tavsiyeniz onuda kontrol ettirebilirim.

23korg23

« Yanıtla #27 : Nisan 14, 2011, 12:20:29 ÖS »
devrin 1000 ile 6000 olması çok önemli değil isterseniz o değerler değiştirilebiliyor ( bazı kitlerde) ayrıca kırmızı nokta nerenin üzerine geliyorsa  o aralık calışıyodur eğer kırmızı nokta gelmiyosa o aralık çalışmıyodur ayrıca da devir sütununda enjektör milisaniyeleri vardır düşük ms ler ile oyanyarak alt devirleri de ayarlayabilirsiniz ama sorun bence genel ayarlardan kaynaklanıyor zira arac rolantisini ayarlamakta güçlük cekiyor düşüyor ve topluyor

Soch__VTECH

« Yanıtla #28 : Nisan 15, 2011, 01:41:20 ÖÖ »
genel ayar derken gazın ayarmı yoksa benzinmi?

23korg23

« Yanıtla #29 : Nisan 15, 2011, 10:05:52 ÖS »
genel ayar derken gazın ayarmı yoksa benzinmi?
elbette gaz ayarı.. zaten yukarıda da gaz ayarını ve lpg programındaki map sayfasında gördüğünüz değerleri anlatmaya calıştım

Soch__VTECH

« Yanıtla #30 : Nisan 18, 2011, 05:48:48 ÖS »
hafta sonu gazcıya gittim basınç sensörünün bozuk olduğunu bundan yapabileceğini söyledi parça bekliyoruz bakalım değişince düzelecekmi?

23korg23

« Yanıtla #31 : Nisan 18, 2011, 09:42:14 ÖS »
basınç sensörü?

kolok

« Yanıtla #32 : Nisan 19, 2011, 02:47:15 ÖS »
arabanın hiç bir parçasını değiştirmeyin derim tamamen gaz ayarı ile ilgili iyi bi lpg ayarı yaptırın ...

Soch__VTECH

« Yanıtla #33 : Nisan 19, 2011, 05:24:20 ÖS »
gazın basıncını ölçen ufak bir parça bilgisayara bağladığında yüksek gösteriyor..

mcolgecen

« Yanıtla #34 : Nisan 19, 2011, 06:38:47 ÖS »
arkadaşlar bahsetmiş olduğunuz sorunu tam ben paylaşmak üzereydimki bu konuya rastladım aynı sorun bendede var aracım benzinli lpg yok yüksek devirlerde giderken birden debriyaj bastığımda rolantim birden dibe vurup stop edecekmiş gibi olurken tekrar 900 devirlere yükselip sabit kalıyor sorunu buüğün hissettim sorunun teshisini bulan arkadaşların bizimle paylaşması rica olunur...

Soch__VTECH

« Yanıtla #35 : Nisan 19, 2011, 11:09:33 ÖS »
hala daha bulamadım sorunu araştırmaya devam ...

mcolgecen

« Yanıtla #36 : Nisan 19, 2011, 11:20:49 ÖS »
hala daha bulamadım sorunu araştırmaya devam ...
araç soğukken hiç bir sıkıntı olmuyor ısınınca başlıyor merakla beklemekteyim..

Soch__VTECH

« Yanıtla #37 : Nisan 19, 2011, 11:48:20 ÖS »
aynı sorun bendede var soğukken gayet stabil ama biraz devirli kullanınca hemen başlıyor sanki bişeyler daha fazla ısınıyorda öyle yapıyor gibi ustalar daha sorunu bulamadı bilgisayarabağlıyorlar sorun yok diyorlar ama sorun var...

Soch__VTECH

« Yanıtla #38 : Nisan 29, 2011, 10:39:37 ÖS »
sorunu çözebilen veya fikri olan varmı ?

wordsman

« Yanıtla #39 : Nisan 30, 2011, 12:25:23 ÖÖ »
sorunu çözebilen veya fikri olan varmı ?

Valla ben bunu sorun olarak görmüyorum artık, sonuçta başka bir yakıt sisteminde kullanıyoruz ve lpg ecusu deviri ayarlarken arada geçen sürede bence bu durum oluyor. araç stop etmiyorsa bence sorun yok.

23korg23

« Yanıtla #40 : Nisan 30, 2011, 12:30:32 ÖÖ »
ben daha öncede yazdım ( aynı baslıktamı hatırlamıyorum) lpg de benzindekinden farklı oluyosa sorun budur yani lpg ayarı yoksa bu devrin düşmesi sorun değil yeterki yerinde dursun.. hatta aynen şunu yazmıştım '' devir saatinin ibresini elimizle 6000-7000 e getirsek bıraktığımızda sert bi şekilde gelir sıfırın ordaki dayandığı pime çarpar ve yani yaylı gibi bişey bu ibre dolayısıyla siz 4000 devirdeyken debriyaja bastığınızda boşa çıkan ibre aniden aşağı düşebilir bu normal'' bence silin kafanızdan bu sorunu... umarım çözersiniz sorununuzu

Soch__VTECH

« Yanıtla #41 : Nisan 30, 2011, 08:43:22 ÖS »
sorunu çözdüm arkadaşlar dediğim gibi çok basit bir sorun ve 7000 devirden boşa atınca bile 800; 900 de stabil kalıyor alta düşmüyor çok basit bi ayar eğer sorun yaşayan varsa tarif edebilirim 2 aydır servislerin bile çözemediğini en sonunda çözdüm ve rahatladım..  LPG deki arızalı parçayıda değiştirdiğimde LPG de de deneyeceğim şu an için ALLAHA şükür sorun yok ve tam istediğim gibi oldu

kolok

« Yanıtla #42 : Nisan 30, 2011, 08:44:58 ÖS »
anlatsana kardeşim neymiş ...

Soch__VTECH

« Yanıtla #43 : Nisan 30, 2011, 08:58:00 ÖS »
rolanti valfinini yanında 2 tane yıldız tornavida uçlu vida var kapak şeklinde duruyor bu kapak değil içinde bir plastik var ve vitesi boşa atınca valfi stabil tutmaya yarıyor  valf bir anda boşa çıktığında ucundaki plastik çok fazla düşmemesini sağlıyor bu iki vidayı gevşeterek ayar yapabilirsiniz fazla zorlamayın valfi bozabilirsiniz çok çekince valfe sürtüyor vidayı gevşeterek arabayı çalıştırdıktan sonra ayar yaparak test edebilirsiz..  ben söktükten sonra mantığını bu şekilde çözdüm hatalı bilgi vermek istemem ama benim sorunum çözüldü..

wordsman

« Yanıtla #44 : Nisan 30, 2011, 09:18:29 ÖS »
rolanti valfinini yanında 2 tane yıldız tornavida uçlu vida var kapak şeklinde duruyor bu kapak değil içinde bir plastik var ve vitesi boşa atınca valfi stabil tutmaya yarıyor  valf bir anda boşa çıktığında ucundaki plastik çok fazla düşmemesini sağlıyor bu iki vidayı gevşeterek ayar yapabilirsiniz fazla zorlamayın valfi bozabilirsiniz çok çekince valfe sürtüyor vidayı gevşeterek arabayı çalıştırdıktan sonra ayar yaparak test edebilirsiz..  ben söktükten sonra mantığını bu şekilde çözdüm hatalı bilgi vermek istemem ama benim sorunum çözüldü..

Müsait bir zamanda resimleme imkanın olursa çok faydalı bir paylaşım yapmış olursun

Soch__VTECH

« Yanıtla #45 : Nisan 30, 2011, 09:49:38 ÖS »
sökerkende resimleyecektim ama çok kısa zaman iiçerisinde yaptım acelemde vardı resim çekemedim ama parçanın resmini yarın çekerim eklerim

23korg23

« Yanıtla #46 : Nisan 30, 2011, 10:25:39 ÖS »

lütfen resimlerle gösterin çünki eğer ben sizi doğru anladıysam oynamamanız gerekn ayarlarla oynadığınızı söyleyebilirim,resmi görmeden kesin bişey söyleyemem elbette.. peki rolantiniz eskisi gibi mi? benzinde lpg de? ha birde yakıtınızı ölçmeyi unutmayın bugünlerde

Soch__VTECH

« Yanıtla #47 : Nisan 30, 2011, 10:27:38 ÖS »
rolantim eskisinden daha iyi olarak duruyor LPG de kullannmıyorum uzun zamandır ama benzinde ölçüm yapabilirim..

23korg23

« Yanıtla #48 : Nisan 30, 2011, 10:33:54 ÖS »
eğer yanlış anlamadıysam siz bilgisayara bağlanarak yapılan rolanti ayarı ile oynamışsınız yada hava ayarı ile tam emin olamadım.. sanırım afr ayarı diyolar.. forumda arattırın afr ayarı diye bi bakın sizin yaptığınız şeymi

Soch__VTECH

« Yanıtla #49 : Mayıs 01, 2011, 10:38:10 ÖÖ »
bahsetmiş olduğum ayar yeri resimde kırmızı ile belirttim..

Uploaded with ImageShack.us