Gönderen Konu: Vti Sıralı Sistem LPG ?  (Okunma sayısı 50879 defa)

delimanyak

Ynt: Vti Sıralı Sistem LPG ?
« Yanıtla #25 : Aralık 22, 2009, 04:39:11 ÖS »
ya kımse kızmasın alınmasın sınırlenmesın ama bence VTI yazık tüptakılmaz abı aslan beslıyorsan yemını dusunmuyceksın bende 92 si var kıyamadıgımdan tup taktırmıyorum tup taktıracagına 1.4 al yok arabasını cok sevıyo adam satmak ıstemıyo dıyorsanızda bence o adam arabasını sevmıyodur sevse tup taktırımaz. ben VTi da tupe karsıyım!!! onun yerıne VTI satıp dızel alınabılır!

piscocuk

« Yanıtla #26 : Aralık 22, 2009, 04:46:06 ÖS »
alla allaaa abi bu lpg arabaya ne yapıyor.160 hp lik arabayı 16 hp yemi düşürüyor.yoksa farklı bişeymi yapıyor.al benzine gazla arkadaşım kim ne karışırız olmadı al lpgye takıl kafana göre.neden yazık olsun arabaya yada neden dizel alsın adam.bunu almıyor benim mantığım

delimanyak

« Yanıtla #27 : Aralık 22, 2009, 04:54:15 ÖS »
alla allaaa abi bu lpg arabaya ne yapıyor.160 hp lik arabayı 16 hp yemi düşürüyor.yoksa farklı bişeymi yapıyor.al benzine gazla arkadaşım kim ne karışırız olmadı al lpgye takıl kafana göre.neden yazık olsun arabaya yada neden dizel alsın adam.bunu almıyor benim mantığım

abı ben karısmam herkes ıstedıgını yapar ben kendı dusuncemı soyledım tutupta ben burda lpg yı kotulemıycem nede benzını ovcem sadece fıkırlerımı soyledım

---caner---

« Yanıtla #28 : Aralık 22, 2009, 05:08:55 ÖS »
lpg nin araca ne zararı olduğunu düşünüyosunuz.arabanı sadece lpg de kullanırsan kuru yakıt olacağından enjektörlere ve sübaplara zararı olduğunu biliyorum fakat bu sadece eski teknolojide var sıralı sistemlerde araban önce benzinde çalışıyor zaten sende arar ara benzinde kullanırsan lpg nin zararlı değil senin için faydalı olduğunu göreceksin

piscocuk

« Yanıtla #29 : Aralık 22, 2009, 05:19:06 ÖS »

abı ben karısmam herkes ıstedıgını yapar ben kendı dusuncemı soyledım tutupta ben burda lpg yı kotulemıycem nede benzını ovcem sadece fıkırlerımı soyledım

tabiki öyle herkez kendi düşüncesini söylüyor aama genel olarak ülkemizde hep 5 sene öncenin lpg si var akıllarda ve hep ilk akla gelen lpg motoru bitiriyor.tmm eskiden öylemiş ama ben bile okadar kullandım volvo s40 t4 arabada kullandım banamısın demiyordu.yani artık cidden lpg kötü bir yakıt türü değil.bence çok yol yapılıyorsa lpg şart.dizel deniyor ama dizelin bakımından kimse bahsetmiyor.dizelin genel bir bakımında lpg zaten kendini amorti ediyor.birazda tercih meselesi tabiki.bende dizel arabadan haz almıyorum.arabam olacaksa benzinli olsun.dizel olacaksa hiç olmasın diyorum mesela.
« Son Düzenleme: Aralık 22, 2009, 05:23:19 ÖS Gönderen: piscocuk »

adyobatik

« Yanıtla #30 : Aralık 22, 2009, 05:35:12 ÖS »
arkadaşlar ben iesimde lpg kullanıyorum,çok ama çok memnunum,gazlıyorumda basıyorumda,tertemizde bakarım arabama,yağ olarak sadece 5-40 castrol edge koyuyorum,önemli olan cüzdan olayıdır,şimdi benzinlede binerim ben bu arabaya yada başka arabalara,ama neden aynı yolu,aynı şekilde 2 kat pahalıya alayım,hııı alırım bir porche yada impreza sti,evo falan, yada type-r diyeyim, o zaman dersinki bu ne perhiz ne lahana turşusu,alıyosan 70-80 milyarlık araba,hatta sıfırları 100 milyarın üstünde,tamam lpgyle ne işin var,ama şimdi vti ulaşılmaz bir oto değil,20 milyarı verdinmi harika vti lar var,adam hem hız istiyor hemde zevk,şimdi vti bunu 12 sene öncesinden sağlamış,şimdide fiyatı ulaşılabilir kademede,dizel fiesta parasına,bence takılırda binilirde,hatta çok zevkli olur,düşünsene altında sıkmaya hazır silah var,ister beline tak,istersen ateş et :) 20 milyara zevk-ekonomi-güzellik-modifiye... herşeyi yaşa,

---caner---

« Yanıtla #31 : Aralık 22, 2009, 05:38:28 ÖS »
aynen anlattığın gibi kardeşim ben bunu şimdiye kadar kimseye anlatamadım ben kullanıyorum memnunum diyorum ya sen kullandınmıki biliyosun yok diyolar ya bu vti :D acaba vtec açarmı lpg de :D hiçbifark yok ya

apr_35bucuk

« Yanıtla #32 : Aralık 22, 2009, 06:04:23 ÖS »
ya bi kere tüp takınca araç ekstradan 120 kg ağırlaşıyo .gerçek vtec çiler stepne bile koymuyo araba ağırlaşömasın diye bence sizinki farklı bi bakış açısı roolling le falan uğraşsaydınız ne demek istediğimi anlardınız . yazık olur altınızdaki vtec e . valla yanlış anlamayın da tüp takcakasanız binmeyein o araca işin gerçeği bu . tüp alternatif yakıttır . benzinle kıyaslanamaz bile. anca normal aile arabaları için idealdir.

yanlış analamayın ben lpg yi  kötülemiyorum ama vtec le olmazzz ...

---caner---

« Yanıtla #33 : Aralık 22, 2009, 06:09:30 ÖS »
120 kg ne yaptınız ya olsun olsun boşken 20 kg fark olsun sen 80 litrelik lpg tankı koyup içi full mü gezeceksin

Fusion35

« Yanıtla #34 : Aralık 22, 2009, 06:29:53 ÖS »
2 aracımdada Zavoli sıralı sistem LPG kullanıyorum, ( Ford fusion ve 97 Civic 1.4is) 10.000km de bir exradan 50tl para verip bakımlarını yaptırıyorum okadar. Civic le 75TL ye şehir içinde 500kmden fazla yol yapıyorum. Performans kaybı mı? Bende yok, İnanmayan gelip bakabilir. Sağlam bir ustaya ayar yaptırdığınızda ve her yapılan modifiye işleminde (egzoz, kat iptali, düz boru, filtre+cai) ayrı ayrı kalibrasyon yaptırırım. Güvenilirliğine inansam ve birazcık kaygım olsa çıkacam dynoya ama inanın gerek duymuyorum. Özellikle LPG kullanıcılarına yaptığım bir uygulamayı anlatayım ; Ford fusion aracıma LPG taktırmadan önce K&N filtre ve Filtre kiti takmıştım. Daha sonra LPG taktırmaya o şekilde gittim. Kit montajı sırasında Enjektör memelerini 130bg lik olanlardan takmışlar (fusion 1.6 lar 100bg dir) güzel bir ayar. o şekilde 2 yıl 40.000km kullandım. Ve Ford servisine aracımı götürdüğümde oradakiler bile olaya anlam verememişti. Aracın kimyasının değiştiği ve bu kadar performansın nasıl olabileceğini. Fusion kullanıcılarının araç 170i geçmiyor ısrarlarına karşı; 5 yolcu ve bagaj dolu vaziyette 200km hızla çekilmiş fotografımla karşılık vermiştim. Şimdi araçta orjinal filtresi ve 100bg lik olan enjektör memeleri var ve gerçekten eskisi gibi değil. Benzine göre %5 performans kaybıyla geziyorum.
Civic lede aynı uygulamayı yaptım ve kullanıyorum. İsteyen gelip test edebilir. LPG yi bukadar gözünüzde büyütmeyin. Bakımalrı düzgün yapıldıkça ve hep kaliteli gaz ( benim terciğim hem opet-aygaz ikilisinden) kullandıkça, Hava girişi soğutup rahatlatılınca farkı kimse anlamaz ;)

asvtec

« Yanıtla #35 : Aralık 22, 2009, 07:00:13 ÖS »
98 vti aracıma şuan turbo dönüşüm yapılıyor 1 ay sonra teslim alacağım,acaba diyorum lpg de taksam mı :)))

poşetçay

• Ziyaretçi
« Yanıtla #36 : Aralık 22, 2009, 07:10:42 ÖS »
performansmı ekonomimi lpg li vti :):)

asvtec

« Yanıtla #37 : Aralık 22, 2009, 09:08:08 ÖS »
Kesinlikle performans :seytani

---caner---

« Yanıtla #38 : Aralık 22, 2009, 11:14:54 ÖS »
adam sıfır hondasına lpg taktırıyor garantiyi bile gözü görmüyor siz hala neyi tartışıyosunuz ya onlarada desenize 40 milyara sıfır alacağınıza 20 milyara araba alında benzinde kullanın

dgvtec_07

« Yanıtla #39 : Aralık 22, 2009, 11:23:50 ÖS »
onuda yaptılar valla antalyada subaruya taktılar diye bişey duymuştum ama gözümle görmedim :)

apr_35bucuk

« Yanıtla #40 : Aralık 22, 2009, 11:34:48 ÖS »
120 kg ne yaptınız ya olsun olsun boşken 20 kg fark olsun sen 80 litrelik lpg tankı koyup içi full mü gezeceksin

benim dediklerim sadece lpg tesisatının ağırlığı aracın kg sine lpg işlenmeden önce bakın birde işlendikten sonra arada 150 kg falan oynuyo boşken o tankı kaldırın bakalım kaç kg ıvırı zıvırı baya ağır oluyo .
arkadaşta demiş sıfır hondalara takıyolar tamam eyv sıfır hondaya tak istersen 2010 mercedes e taktır ama özel seri üretilmiş araçlara taktırma . bu araca ekonomi düşüneceksen binmee...

poşetçay

• Ziyaretçi
« Yanıtla #41 : Aralık 23, 2009, 12:18:05 ÖÖ »
onuda yaptılar valla antalyada subaruya taktılar diye bişey duymuştum ama gözümle görmedim :)
keşke her performanslı araç üreticisi ferrari gibi olabilse lpg mi wer arabayı git al ne alıosan adımızı kirletme

bahane41

« Yanıtla #42 : Aralık 23, 2009, 04:11:39 ÖÖ »
uzun lafın kısası şu arkadaşlar, dikkatimi çektide sanki herkes kendi cebine göre yorum yapıyor.. sonuçta herkesin gelir düzeyi farklıdır ve herkes istediği yakıtı kullanmakta özgürdür. lakin arkadaşımızın aracı da ne bir ferrari ne de bir porshe, istediği tek şey tasarruf yapmak, hemde dünyanın en pahalı benzini kullanan Türkiye de, sizce LPG=tasarruf kötü birşeymi ? hemde bu zamanda ve bu ülkede..

adyobatik

« Yanıtla #43 : Aralık 23, 2009, 08:02:28 ÖÖ »
keşke herkesin imkanı olsada hep benzinli turbolu hızlı araçlar kullansak,ama ayda 5 kere gazlarken alıyorum benzine gerisinde lpgye devam,zaten genelde trafikte yol alıyoruz,dur kalk dur kalk,herkes kendi kararını verir zaten

Ser-G

« Yanıtla #44 : Aralık 23, 2009, 08:35:30 ÖÖ »
arkadasların dediiği gibi roll le felan uğraşmıyorsan problem olmaz taktır gitsin. cok zorda kalırsan alırsın benzine uzarsın.

piscocuk

« Yanıtla #45 : Aralık 23, 2009, 09:49:10 ÖÖ »
peki ben bir soru sorim.lpf takacağına sat at yak vs vs olayına geldi şimdi bu araba.yok rolling yapıyorsan anlarsın drag yapıyorsan koltukları bile sökersin.peki tüm vti sahiplerine soruyorum.bu araçlar bukadar değerli önemli performanslı ise sizin için.neden tüm vti sahipleri arabayı gırtlak yapmıyor.madem performans bukadar önemli 100 kiloların 10 beygirlerin hesabı yapılıyor.neden diye sorarım.neden hks değilde otto alıyorsun nede AEM değilde simota takıyorsun.biri ozaman bana bunu açıklasın

bende diyorumki sen o ballandıra ballandıra anlattığın vti nin benim gözümde hakkını veremiyorsan gidip 400 TL ye kumho alıyorsan turbo yapmıyorsan hıdırını filtreni eksozunu en  pahallısı yerine orta yollu bişey alıp takıyorsan O ARABAYA YAZIK SAT ARKADAŞIM SAT

kimseyi itham etmiyorum sadece lpg ye karşı bu kanıya varan arkadaşlara ithafen yazdım bunu.standart binmeyin ozaman lpg takılmıyorsa gırtlak olmadanda çıkmayın yola

apr_35bucuk

« Yanıtla #46 : Aralık 23, 2009, 10:50:34 ÖÖ »
peki ben bir soru sorim.lpf takacağına sat at yak vs vs olayına geldi şimdi bu araba.yok rolling yapıyorsan anlarsın drag yapıyorsan koltukları bile sökersin.peki tüm vti sahiplerine soruyorum.bu araçlar bukadar değerli önemli performanslı ise sizin için.neden tüm vti sahipleri arabayı gırtlak yapmıyor.madem performans bukadar önemli 100 kiloların 10 beygirlerin hesabı yapılıyor.neden diye sorarım.neden hks değilde otto alıyorsun nede AEM değilde simota takıyorsun.biri ozaman bana bunu açıklasın

bende diyorumki sen o ballandıra ballandıra anlattığın vti nin benim gözümde hakkını veremiyorsan gidip 400 TL ye kumho alıyorsan turbo yapmıyorsan hıdırını filtreni eksozunu en  pahallısı yerine orta yollu bişey alıp takıyorsan O ARABAYA YAZIK SAT ARKADAŞIM SAT

kimseyi itham etmiyorum sadece lpg ye karşı bu kanıya varan arkadaşlara ithafen yazdım bunu.standart binmeyin ozaman lpg takılmıyorsa gırtlak olmadanda çıkmayın yola

en azından aracın kişiliğini bozmuyoz orta yolluda olsa eksoz hava filtresi kiti koyuyoz .
konuyu başka yere çekmişsin demek istediğimiz aracın gücünü orj nin altına düşürme . ama 160 hp nin üstüne çıkarmak kişinin ne kadar tatmin olduğuna bağlı . ama nedesek boş siz gidin tüp taktırın hem de en ucuzundan atiker taktırın . türkiyede zaten kaç tane lpg li vtec var 2 tane vardı bide 3. yü siz takın rezil edin arabaları ...
yazık ya ben boş laf olsun diye tartışma yaratmıyom ama üzülüyorum sadece nesli tükenen araçlar böyle böyle yok edliliyo işte ...  bu sadece bi fikir size yanlış anlamayın vtec e lpg takarsanız o arabayı 3-5 sene sonra satabileceğinizi düşünmeyin ...son sahibi olursunuz

asvtec

« Yanıtla #47 : Aralık 23, 2009, 11:01:24 ÖÖ »
Arkadaşlar mesleğimi profilime bakanlar görebilir,ben bir lpg markasının bölge bayisi ve dönüşüm servisiyim,300 hp yi aşkın araçlara ,0 km araçlara ve diğer çok nokta enjeksiyonlu araçlara dönüşüm yapıyoruz.Amaç tabiki tasarruf,fakat burdaki nuans iyi anlaşılmalı.Yukarda da belirtildiği gibi vti yı sırf performans için alanlar yani bu işe farklı açıdan bakanlar için gerçekten lpg dönüşümü yaptırmak biraz tuhaf olur.Örneğin şuan benim aracıma PAŞAOĞLU 'nda turbo dönüşüm yapılıyor bu araç 300 hp nın uzerinde bir güç üretecek ve tamamen performans üzerine kullanılacak,ve ben aracıma dönüşüm yapmadım,ama standart bir vti ya da isteyen lpg dönüşümü yaptırabilir çünkü atmosferik vti da 15 hp kaybedersiniz ,vtec yine devreye girer ekonomi ve performansı bir arada yaşarsınız.Diğer aracım 2008 civic 'e aldığımdan 2 hafta sonra dönüşüm yaptım,şuan 40.000 km sorunsuz biniyorum.Vesselam...

sakhee

« Yanıtla #48 : Aralık 23, 2009, 11:08:32 ÖÖ »
vti'ye lpg... neyin tartışıldığını anlamadım açıkçası. honda ile ilgisi olmayan biri ile honda konuşmak gibi. vti yi normal araba olarak görüyorsanız ne isterseniz taktırın arkadaşlar. zaten arabalar sizin ve tüm tasarruf hakkı size ait. böyle bir tartışmanın yapılması sizin malınıza kasıttır. ne isterseniz yapacaksınız elbette.
bir vti ister yüklenir, ister stock binilir. turbo da yapılabilir ya da orta karar filtre egzost yapılarak kullanılır. kimi günlük kullanır kimi hafta sonları biner, gazlar ya da gazlamaz. ama o insanın vti si vardır. insanlar bu arabaları doğduğu yerdekine en yakın hale getirmek için çırpınırken bizde lpg den ne olurki diyoruz. bari vti ye yapılmasaydı, acayip üzüldüm.
3-4 yıldır gece gündüz vti hayali kuran biriyim. burada lpg den ne oluyormuş ki diyenler bence vti ile focus u ya da başka bir arabayı sadece araba olarak görüyor. çok yazık.
bu konudan yola çıkarak bundan bir sonraki konunun type-r a lpg uygulaması olması zorunluluğu doğmuştur. ondan sonra da s2k ve lpg konusu açılmalıdır. site yöneticisi arkadaşlarımdan bu konuların açıldığının takip edilmesini rica ediyorum.

piscocuk

« Yanıtla #49 : Aralık 23, 2009, 11:31:23 ÖÖ »
ben bu konudaki son yorumumu yapim nasl olsa orta yol bulunamayacak

NE VTİ MİŞ BEEEEEE. YERE GÖĞE SIĞMADI.OK KABUL EDİYORUM ARKADAŞLAR VTİ HONDA DEĞİL VTİ ARABA DEĞİL.VTİ ÇOK ÖZEL BİŞEY DÜNYADA TEK EŞİ BENZERİ YOK.

işin en ilginç kısmı ben honda sitesinde olduğumu unuttum bu siteye hiç fanatik gözüyle bakmadım ama herhalde yüzyüze yapsak bu yorumları kavga çıkardı sen vti nasıl lpg takarsın diye.pug sitesindede 106gti lpg deseler aynı tepkiyi alırlar demekki.yada opel sitesinde onların araba değil YUCE MAKİNA yada benzer ne lakap takarlarsa ama kesin ARABA değil çünkü VTİ de sizin gözünüzde öyle.uzatmanın anlamı yok.VTİ a LPG takılmaz siz haklısınız yani dinime küfür eden müslüman olsun.kazasız cezasız günler.bundan sonra yolda nezaman sizin araba demediğiniz aracı görsem resimlerini çekip burada paylaşıcam bakalım fanatikler sadece bu sitedemi yoksa bu yüce arabaların tüm kullanıcıları böylemi bakıyor