Gönderen Konu: Vti Sıralı Sistem LPG ?  (Okunma sayısı 50878 defa)

whiteagle

Ynt: Vti Sıralı Sistem LPG ?
« Yanıtla #50 : Aralık 23, 2009, 03:15:24 ÖS »
VTI arabadır ve bu aracın sahibi ne isterse onu yapar diye düşünüyorum. Buna kimse karışamaz karışmaya hakkı yoktur.
Teknik olarak bakıldığında arabaya çok zarar vermiyorsa neden takılmasın.
Eski 1.6ies (2004  - 2009 arası ) kullanıcısıyım  Yaz aylarında,  ayda 400 TL üzerinde  benzin parası ödüyordum. LPG taktırmayı çok istedim arkadaşlar ve netten edindiğim bazı bilgiler. Hondaya gazmı takılırmış diyorlardı onları dinlemedim. Kendimce hesap yaptım ve gazı taktırdım. Keşke daha önceden taktırsaydım dedim. Arabayı sattığımda hesapladım ve 8.000 TL cebimde kalmıştı Azparı mı sizce.

VTI için gaz takılırmı diye soran arkadaşlarda hesaplarını yapsınlar. Ben besabımı yaparken ayda 2 depo benzin yiyiyorsam gaz sistemi kendini 1 sene içinde amorti edecektir. 1 Sene sonrasında benzinle yapacağınız her km %35  tutarı  cebinizde kalacak. VTI uzan vade dede binmek istiyorsanız. Hiç düşünmeyin taktırın derim.
Şuan güzel bir VTI kullanıyorum ayrıyetten şirket aracım olmasa ya satar disel araba alır yada gaz taktırırdım. VTI gerçekten özel bir araba hem özel arabaya binmek hemde yakıttan tasarruf etmek için LPG taktırmak Cebi yakmayan güzel  bir duygu olsa gerek.

mali

« Yanıtla #51 : Aralık 23, 2009, 04:29:22 ÖS »
bende lpg den yanayım  >=ok
tabiki isteyen taktırır
benim ies de var yeni araba alırsam onada taktıracam

ama bence vti daha farklı bir olay
sonuçta vti performans için  üretilen ve alanlarında motoru ve performansı için aldığı bir araba
o yüzden vti da bence çokta kullanışlı olmaz
azda olsa performans düşüyor  :con
ona göze aldıktan sonra taktırılabilir
ben olsam vti lpg taktırmam  >=ok
 <783^2
« Son Düzenleme: Aralık 23, 2009, 04:30:21 ÖS Gönderen: mali »

calienteboyy

« Yanıtla #52 : Aralık 23, 2009, 08:55:17 ÖS »
adam sıfır hondasına lpg taktırıyor garantiyi bile gözü görmüyor siz hala neyi tartışıyosunuz ya onlarada desenize 40 milyara sıfır alacağınıza 20 milyara araba alında benzinde kullanın

Sıfır Hondayı bırakın ben gözlerimle gördüm X5'i lpg alırken.  Bence herkes kendi cebine baksın kimseye değil.

delimanyak

« Yanıtla #53 : Aralık 23, 2009, 10:27:53 ÖS »
ya hala uzatmanın bı anlamı yok ekonomi isteyen 1.4 ies alsın vti gorunumlu yapsın bınsın ekonomı boyle yapılır aslanın bogazına kelepce takarak degıl!!!

---caner---

« Yanıtla #54 : Aralık 23, 2009, 10:47:43 ÖS »
ozaman performans için vti alan herkesde turbo taktırsın aracını full doldursun demi.ben ekonomiyle performansı bir arada yaşıyorum diyorum siz hala neyi tartışıyosunuz 1.4 aldığında istediğin zaman gazlayabilecekmisin.yarın benzin 5 lira olduğunda ne diyeceksiniz acaba bütün vti lara bi müze yapalım orda saklayalım bizim devletimiz böyle insan becermeye çalışmasa biz bu hale düşmeyiz ben zevkten kullanmıyorum bende isterim arabamla benziniyle istediğim kadar gezmeyi ya gezmeyeceğim yada böyle bi çözüm bulacağım
« Son Düzenleme: Aralık 23, 2009, 10:50:03 ÖS Gönderen: ---caner--- »

whiteagle

« Yanıtla #55 : Aralık 23, 2009, 10:52:09 ÖS »
LPG li VTI ile Benzinli VTI kapıması nasıl olur acaba ne kadar fark olur.
LPG li VTI ile deneyebilirim. Sonuç ta nekadar fark edecek merak ediyorum.

apr_35bucuk

« Yanıtla #56 : Aralık 23, 2009, 11:01:53 ÖS »
boy boy  ...

---caner---

« Yanıtla #57 : Aralık 23, 2009, 11:12:18 ÖS »
hehehe :D öyledir ya biz zaten gaz da kalkarız :D

bahane41

« Yanıtla #58 : Aralık 24, 2009, 03:28:47 ÖÖ »
ozaman performans için vti alan herkesde turbo taktırsın aracını full doldursun demi.ben ekonomiyle performansı bir arada yaşıyorum diyorum siz hala neyi tartışıyosunuz 1.4 aldığında istediğin zaman gazlayabilecekmisin.yarın benzin 5 lira olduğunda ne diyeceksiniz acaba bütün vti lara bi müze yapalım orda saklayalım bizim devletimiz böyle insan becermeye çalışmasa biz bu hale düşmeyiz ben zevkten kullanmıyorum bende isterim arabamla benziniyle istediğim kadar gezmeyi ya gezmeyeceğim yada böyle bi çözüm bulacağım

kesinlikle katılıyorum..

apr_35bucuk

« Yanıtla #59 : Aralık 24, 2009, 08:36:17 ÖÖ »
hehehe :D öyledir ya biz zaten gaz da kalkarız :D

benzin de bile  kalksan o arabaya bi kere lpg değmiş artık eskisi gibi olmaz . gel buyur denemesi bedava ...

sakhee

« Yanıtla #60 : Aralık 24, 2009, 09:27:12 ÖÖ »
bir vti ye lpg takmaktansa müzeye koymak çok daha mantıklı. (arkadaşlar konuyu sadece tartışıyoruz. yüz yüze olunmadığı için yazılanlar sert gelebilir. kendi adıma kimseyi küçümseme, hakaret gibi bir düşüncem asla yok. lütfen yanlış anlama olmasın. bu konu biraz sert konuşuluyor ancak alınma olmamasını tekrar rica ediyorum.)

TegB20VTec

« Yanıtla #61 : Aralık 24, 2009, 09:48:01 ÖÖ »
Vti değil ama benim B20 vtec tede var, TELEFLEX marka gidişi ayarına bağlı, istediğim AFR ye göre ayarlıyorum, bunun sonucunda benzinden çok daha ii hızlanmada yakalıyorum. LPG nin oktanı 105 tir bilginize.

minimal_freak

« Yanıtla #62 : Aralık 24, 2009, 10:22:20 ÖÖ »
Vti değil ama benim B20 vtec tede var, TELEFLEX marka gidişi ayarına bağlı, istediğim AFR ye göre ayarlıyorum, bunun sonucunda benzinden çok daha ii hızlanmada yakalıyorum. LPG nin oktanı 105 tir bilginize.
sonuç olarak B20, B16 v.s.. bu motorlar yakıt olarak benzin için üretilmişler, LPG'nin oktanı 105 ve ayar yaptırırsan benzinliden daha iyi bir performans alırsın ?!!! peki 2-3-5 sene sonra noolucak, evet herkes haklı yazdığında, devir ekonomi devri, maalesef şu anda dünyanın en pahalı akaryakıtını kullanıyoruz, hepimiz istemez miydik depomuzu 20-30 liralara fullemeyi, hepimiz istemez miydik turbo kit, nos kitler v.s... ama gelin görünki ülkemizde herşeyde olduğu gibi akaryakıtta da soygunculuk almış başını gidiyor, ama bende yıllarca VTI hayalleri kurup sahip olacağım günü iple çektim, ve şu anda hakkını verip en güzel şekilde bakıyorum ona, tüm bakımlarını zamanından önce yaptırıyorum, en iyi motor yağını, bujiyi filtreleri v.s.leri kullanıyorum, hepimiz öyle yapmıyo muyuz, ama LGP işine gelince (VTI veya performans için aldığım herhangi bir araç, hiç farketmez) bu konuda ekonomi isteyen arkadaşlara katılmıyorum (kendi fikrim) eğer o gücü herdefasında hissetmek ve 89-90 yıllarında bulunan mucizevi litre başına 100 bg elde edilen bu motorlara gözümüz gibi bakmak gerekir, herkes elinden avucundan artırıp bi şekilde hayalini kurduğu bu mükemmel araçlara sahip oluyor, ama yakıt konusuna gelince nedense performan için alınan otomobiline LPG taktırıyor, o zaman yukarıda yazıldığı gibi 1.4 alınır ve VTI görünümlü yapılır ve keyifle binilir,,,,
(tüm yazdıklarım kendi fikrim, kimseye atıfta bulunmadım, sonuçta herkes taktırıp taktırmamakta özgürdür)

piscocuk

« Yanıtla #63 : Aralık 24, 2009, 10:34:23 ÖÖ »
peki 1,4 full bir araba aldın 14000 tl.buna janttı sunrooftu ıvırdı zıvırdı para harcadın araba sana geldi 17-18000 tl ye.ne oldu arabayi vti ye çevirdin.şimdi yolda gidiyorsun.geldi yanına bir pug yada başka bişi.çünkü VTİ araba değilya hani rakibide yokya o bakımdan herkez vti yi geçmek için elinden geleni yapıyor.şimdi sana iki seçenek sunuyorum ama dürüst cevap ver

1-1,4 vti ye çevirdiğin arabanla bu olay başına geliyor adam senin içinden geçiyor ne oldu arabna vti masrafı yaptın çevirdin ama biri geldi seni tokatladı.satıcam desen yine edeceği 15000 lira

2-araban harbi vti ama gazlı.takılıyorsun ince ince gazda.ayni kamil yine geldi yanına dur şunu bikere daha tokatlim diye.sen aldın benzine adamı tokat manyağı yaptın..

cidden hangisini tercih edersin?

ayrıca ben 1,4 aldım.ama benim 1,6 cvc sportla aynı yakıyor neredeyse.yani 1,4 almakta pek çözüm gibi gelmiyor bana ekonomi açısından

minimal_freak

« Yanıtla #64 : Aralık 24, 2009, 10:49:26 ÖÖ »
sana en dürüst cevabım kardeşim...

1- Hayatta pug v.s. gibi araçların içinden geçmek gibi bir düşüncem olmadı ve asla o tarz insanlara gülüp geçmekten başka bir şey yapmadım, haa trafik müsait olur, başkalarının canını tehlikeye atmadan böyle bir işe girişeceksem (daha dün akşam başıma geldi) şaka yapabileceğim makinalarla yapıyorum bu işi, dün gece E46 3.20 (sınıf bir araç sonuçta) ile  kedinin fareyle oynadığı gibi oynadım, olay zaten hareket halindeyken başladı (düşünsene araç LPG'de benzine almak için zaman kaybı, eğilip düğme bulma olayları fln .. ;) )  bu sırada LPG ile inan uğraşmassın, ileride ışıklarda durduk ve bidaha şansını zorladı, ikinci ışıkta yanıma gelip camı açtı ve kaç lt sorusuna 1.6 dediğimde inanmadı, yanındaki arkadaşı allahdan biliyormuş ve VTI di mi bu dedi,,,,,

herneyse düşünsene böyle bir durumda adamı durdurup ''bi sn LPG'den benzine alıcam hemen gazlama olur mu '' dediğini  <nohapy

sonuç olarak senin fikrine saygım var ve ekonomini düşünmene asla karışamam, ama kullandığın araç VTI.... taktırırken 2 kere düşünmeli

sakhee

« Yanıtla #65 : Aralık 24, 2009, 10:57:06 ÖÖ »
1.4 araç sahiplerinin katılımma düşüncesi olacağını düşünmüyorum. katılımacak olan ona uygun bir araç alacaktır bence.
bunun dışında vti araba değildir. çok doğru. her defasında üzerine basarak kinayeli bir şekilde söylüyorsunuz. ama gerçekten de öyle. türkiyede şuan 300 civarı vti olduğunu düşünüyorum. bunlardan da ne kadarının iyi durumda olduğu bilinmez. ve bu arabalar atmosferik olarak 1.6 160 beygirlik arabalar. böyle bir başka motor yok. böyle bir araba başka yok. sayısı da çok sınırlı olunca bu araba farklı bir arabadır. bunu söylemek gayet normal birşeydir bence.
ama konunun can alıcı noktası her arabanın ruhsatında bir isim yazar. o ismin sahibi de o arabaya ne isterse yapabilir. buna kimse karışamaz.

minimal_freak

« Yanıtla #66 : Aralık 24, 2009, 10:58:15 ÖÖ »
2. olarak da bulursun temiz bir 1.4 ve max. 2 bin lira harcarsın olur sana en iyi görsel, 17-18 binlere hiç ama hiç gerek yok, 13-14 binlere nefis şeyler yapılabilir

apr_35bucuk

« Yanıtla #67 : Aralık 24, 2009, 12:12:30 ÖS »
peki 1,4 full bir araba aldın 14000 tl.buna janttı sunrooftu ıvırdı zıvırdı para harcadın araba sana geldi 17-18000 tl ye.ne oldu arabayi vti ye çevirdin.şimdi yolda gidiyorsun.geldi yanına bir pug yada başka bişi.çünkü VTİ araba değilya hani rakibide yokya o bakımdan herkez vti yi geçmek için elinden geleni yapıyor.şimdi sana iki seçenek sunuyorum ama dürüst cevap ver

1-1,4 vti ye çevirdiğin arabanla bu olay başına geliyor adam senin içinden geçiyor ne oldu arabna vti masrafı yaptın çevirdin ama biri geldi seni tokatladı.satıcam desen yine edeceği 15000 lira

2-araban harbi vti ama gazlı.takılıyorsun ince ince gazda.ayni kamil yine geldi yanına dur şunu bikere daha tokatlim diye.sen aldın benzine adamı tokat manyağı yaptın..

ayrıca ben 1,4 aldım.ama benim 1,6 cvc sportla aynı yakıyor neredeyse.yani 1,4 almakta pek çözüm gibi gelmiyor bana ekonomi açısından

peki sana bi soru sorcam lütfen dürüst cevap ver ...

nesli tükenmekte olan bir hayvanı zehirler misin ?

cevabın evetse git taktır tüpü .. demek istediğimi arkadaşlar anladı . gerisi senin vicdanına kalmış . ama eğer vti a tüp takıyosan benim gözümde hondacı falan değilsin . bunun darılmacası yok ...

piscocuk

« Yanıtla #68 : Aralık 24, 2009, 01:26:55 ÖS »

peki sana bi soru sorcam lütfen dürüst cevap ver ...

nesli tükenmekte olan bir hayvanı zehirler misin ?

cevabın evetse git taktır tüpü .. demek istediğimi arkadaşlar anladı . gerisi senin vicdanına kalmış . ama eğer vti a tüp takıyosan benim gözümde hondacı falan değilsin . bunun darılmacası yok ...

ben hondacı değilim.en azından FANATİK değilim.maalesef SEN öylesin.üzerine bastırarak söylüyorum çünkü arkadaşların anlamış ben alayamamışım.SEN anla diye ÖNEMLİ yerleri belirgin yazıyorum.öyle bir örnek veriyorsunki neysi tükenen bir hayvanı neden zehirlim.sadistmiyim o canı benmi verdimde ben alıcam.bence birazdaha MANTIKLI örnekler verirsen DÜZGÜN CEVAP alabilirsin

piscocuk

« Yanıtla #69 : Aralık 24, 2009, 01:28:49 ÖS »
2. olarak da bulursun temiz bir 1.4 ve max. 2 bin lira harcarsın olur sana en iyi görsel, 17-18 binlere hiç ama hiç gerek yok, 13-14 binlere nefis şeyler yapılabilir

bana 11-12 liraya FULL 1,4 sedan araba bulurmusun lütfen.sadece sunroofa 1200 lira istiyorlar.nasıl oluyorda max 2 liraya arabayı vti çevirebiliyorsun?

piscocuk

« Yanıtla #70 : Aralık 24, 2009, 01:32:37 ÖS »
sana en dürüst cevabım kardeşim...

1- Hayatta pug v.s. gibi araçların içinden geçmek gibi bir düşüncem olmadı ve asla o tarz insanlara gülüp geçmekten başka bir şey yapmadım, haa trafik müsait olur, başkalarının canını tehlikeye atmadan böyle bir işe girişeceksem (daha dün akşam başıma geldi) şaka yapabileceğim makinalarla yapıyorum bu işi, dün gece E46 3.20 (sınıf bir araç sonuçta) ile  kedinin fareyle oynadığı gibi oynadım, olay zaten hareket halindeyken başladı (düşünsene araç LPG'de benzine almak için zaman kaybı, eğilip düğme bulma olayları fln .. ;) )  bu sırada LPG ile inan uğraşmassın, ileride ışıklarda durduk ve bidaha şansını zorladı, ikinci ışıkta yanıma gelip camı açtı ve kaç lt sorusuna 1.6 dediğimde inanmadı, yanındaki arkadaşı allahdan biliyormuş ve VTI di mi bu dedi,,,,,

herneyse düşünsene böyle bir durumda adamı durdurup ''bi sn LPG'den benzine alıcam hemen gazlama olur mu '' dediğini  <nohapy

sonuç olarak senin fikrine saygım var ve ekonomini düşünmene asla karışamam, ama kullandığın araç VTI.... taktırırken 2 kere düşünmeli

senin gülüp geçtiğin PUG (106gti)varya.benim diyen arabayla oyun oynuyor trafikte.aksini iddaa eden varmı?3,20 arkadan itiş bir araba nasıl olupta onun savrulmadan makas atmasını düşünüyorsun.lpg li araba kullanırsan merak etme düğmenin yerini asla şaşırmaz unutmazsın.arabanın camı nereden açılıyor arıyormusun yada vitesi atarken..senin benzetmen şu olmuş ben s2k yı trafikte madara ettim.kolaysa aynı motorla rollingte madara et.yani arabaları karşılaştırırken biraz olsun özellikleri birbirini tutsun.

whiteagle

« Yanıtla #71 : Aralık 24, 2009, 01:58:06 ÖS »
VTI + LPG olayı biraz fazla abartılıyor.  Motoru yüklemek,  turbo,  swap yapmak motora  LPG den daha fazla zazar vereceği kesindir. VTI a takılmaz diyen arkadaşların motuyükleyenlere de karşı çıkmaları gerekir.

minimal_freak

« Yanıtla #72 : Aralık 24, 2009, 01:59:58 ÖS »
konu son yazılanlarla amacından sapmış bulunmakta, ben başka yorum yazmak istemiyorum, benim yazdıklarım gayet açık ve anlaşılırdı, anlayanlar anlamıştır tahminimce, son olarak öve öve bitiremediğin istediğin gti veya gsi (1.6 atmosferik senin de söylediğin gibi karşılaştırırken özellikleri aynı olsun dedin ya, benim aracım 1140 kg civarı yaklaşık olarak pug v.s. 800-900 kg ama hiç farketmez) anahtarımı ortaya koyucam ve gelsin drag mı roll mü ne istiyosa ben burdayım, ama ben çok ciddiyim anahtarı vericek dikizde görünen ;)

3.20 dediğin araç, sınıfında en iyi yol tutuşa sahip otomobillerin arasında, savrulmadan makas atmak çok kolay, eğer iyi bir sürücüysen...

başka yorum yazamıycam herkese saygılar...
« Son Düzenleme: Aralık 24, 2009, 02:02:24 ÖS Gönderen: minimal_freak »

TegB20VTec

« Yanıtla #73 : Aralık 24, 2009, 02:35:45 ÖS »
Lpg taktırınca Honda cı olmamak gibi bi yargıya varmanı hoş bulmadım, senin fikrine saygım var kimse taktırmak veya taktırmamak zorunda değil. Motora yazık olmasına gelince, afr, değerlerine uygun yaptırdığında bitirme gibi bir durum söz konusu değil. Belki biliyosundur kullandığın kurşunsuz benzinin yağlama özelliği yok, motor kuru kalıcaksa kurşunsuz benzinden kalır. Bu arada Makina Mühendisiyim, kendi servisim var aracımla ilgili tüm işlemleri kendim yapıyorum. Ama taktırmamana saygı duyuyorum sonuçta herkes özgür.

TegB20VTec

« Yanıtla #74 : Aralık 24, 2009, 02:36:48 ÖS »
Bu arada gazlarken 1 sn. benzine alayım demiyorum, çünkü benzine göre yavaş gitme gibi bi problemi yok, ayarı yaparken ne istediğimi bildiğimden, ona uygun kit ve ayar yaptım.